PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Polis Denetimleri Sıklaştı Sanki



nietzsche
01 Temmuz 2013, 12:22
GOP'tan Mecidiyeköy'e gelirken yolda birçok polisin motosikletleri sorguladığını gördüm.

1 tanesi de motoru çekiciye yüklüyordu.

Dün sınava girdik. Ehliyeti almamıza 1 ay kaldı. Ceza yemeden atlatsak bari.

Ehliyet olmadığından çok fazla kullanmıyorum motoru ama işe gidip gelirken (15 km) kullanıyorum bu aralar.

MBHoro
01 Temmuz 2013, 12:26
belli günlerde ekiplere bugün en az 20 motor durdurun gibi bir emir geliyor onlar da o sayıyı tutturmak için fazla durduruyorlar. Böyle birşeye denk gelmiş olabilirsiniz. Bizim burada çevirip evrakların yoksa devam et diyene bile denk geldim ben.

rs_guven
01 Temmuz 2013, 12:28
Bence o riske girmeyin. Bir ay toplu taşıma ile idare edin. Tabi cezayı ödeyecek para varsa, devam. :)

yiqit
01 Temmuz 2013, 12:34
Bence o riske girmeyin. Bir ay toplu taşıma ile idare edin. Tabi cezayı ödeyecek para varsa, devam. :)
Ehliyetsiz sürdüğüne göre öder. zaten cezada birşey değil 1407 liracık :cherry:

tr_select
01 Temmuz 2013, 12:34
Boğazici köprüsü ve fatih sultan mehmet köprüsü (avrupaya geçiş) sık sık kontrol yapılıyor... Sigorta varmı diye çevirdiklerini duydum.

Ercument
01 Temmuz 2013, 12:44
Yenibosna Cevizlibağ E-5 güzergahında herhangi bir çevirme yoktu bu sabah. Bu güzergahı kullanan arkadaşlar, çevirmeler cevizlibağdaki benzincilerin önünde yapılıyor. 7 yıldır motosiklet ehliyetim var 7 yılda 4-5 kere aynı yerde çevrildim hepside temmuz - ağustos aylarında.

Ramazan Can
01 Temmuz 2013, 12:59
her sabah kavacık çıkışı fsm girişinde bağlantı noktasına yakın tutyorlar motorları..

Ose
01 Temmuz 2013, 13:01
Gezi parkı eylemleri hafifledi ondan dolayı bugün sanayide turlayanları bile gördüm şelale baraj vs heryer trafik kaynamaya başladı öpecek motor arıyorlar....

NoVaRiX
01 Temmuz 2013, 13:17
7 yıldır A2 ehliyetim var, bikez bile çevrilmedim..
Artık bigün dayanamicam, polis görünce yanaşıcam "usta, bi evrak kontrolü yapın bana.. alkolmetre getirin üfleyeyim! hadi be nolur! Bak çok içimde kaldı yıllardır" dicem..

ormankebabi
01 Temmuz 2013, 13:39
Geçen hafta ilk defa beni de çevirdiler. O kadar isteksiz çevirdiler ki kontağı bile prosedür icabı kapattım :queen: Hiçbir konuşma geçmedi, şöyle üstün körü ehliyet ruhsata baktı geri verdi. Eliyle devam et işareti yaptı :mrgreen:

ilkerabi
01 Temmuz 2013, 13:49
Plaka-ruhsat-tescil yoksa götürürler. Bu mevsimin normal prosedürü. Emir yukardan. 2 ay sonra motoru üstüne sürsen bişi sormazlar.

nietzsche
01 Temmuz 2013, 14:03
Aslında en doğrusu ehliyeti beklemek tabii ki ama oturan yerler rahatı gördüğü zaman tekrar zora gelmiyor :)

Toplu taşıma ile min. 2 saat sürüyor yol. Motor ile max 25 dk.

Ruhsatın içine trafik sigortası, b sınıfı ehliyet ve bir miktar nakit koyup şansımı zorluyorum.

Güvenlik ekipmanlarım da tam.

Bir de sanki scooter ve güvenlik ekipmanları olmayanları daha çok sorguluyorlar gibime geldi.

albaywolf
01 Temmuz 2013, 14:09
Plakasız ehliyetsiz korumasız muayenesiz motor sürenler gazlayıp kaçabildikten sonra neye yarar ki? Ancak biz garibanlar işimizden gücümüzden olduğumuzla kalırız.

wolrath
01 Temmuz 2013, 14:12
Boğazici köprüsü ve fatih sultan mehmet köprüsü (avrupaya geçiş) sık sık kontrol yapılıyor... Sigorta varmı diye çevirdiklerini duydum.

aynen.benı de durdurdular 3 defa.her defasında tırsıyorum serıt ıhlalı hız vs mı dıye :) rutın kontrol dıyıp guluyor hhe :) evraklarınız tamsa sıkıntı yaratmıyorlar eds kullanımında felan. kı benım makına farları kapalı-egzozlu olmasına ragmen.

onurpark
01 Temmuz 2013, 14:38
Bütçe açığı varsa sıklaştırırlar, memura işçiye temmuz zammı gelecek ondan da olabilir :)

Yanagisawa
01 Temmuz 2013, 17:42
Geçen gece saat gece 02:00 de Tem yolu Çekmeköy girişinde genel uygulama vardı beni de çevirdiler benden öncede tam 4 motoru durdurmuşlardı 2 tanesi yalvarıyordu ne ehliyet,ne kask nede mont vardı bildiğin tsört ile çevirmedeydiler ve birde 1 taneside alkollüydü sıra bana geldi hiç ehliyet ruhsat sormadan ilk motoru stop ettirip plakaya baktı ve motordan inip alkol cihazını üflememi söyledi içlerinde 1 tanede motorlu 2 poliste vardı onlarda geldi ben üfleyin deyince çok şaşırdım!!!
Motorlu polislere "Motora binmek zaten bir tehlike hele alkollü binmek manyaklık dedim" motorlu ekip aynen şunu dedi "Tüm motorlular bu saatlerde alkollü valla arabadan çok motorlular alkollü dedi bak işte şu genç zilzurna sarhoş birde üzerinde hiç bişeyi yok kaskı bile yok, tüm evraklar eksik hala abi yapma diyor sen olsan buna neyaparsın " dedi bende cevap bile veremedim düşününce bende aynı tepkiyi verir onun iyiliği ve hayatı için motorunu alırdım altından ee ruhsata ehliyete bakmıycanmı dedim polis yine enteresan bir cevap verdi " Biz motorcuyuz gelen motoru kullanan kişinin kaskından,ekipmanından arkasında pilaka olup olmadığını kimin gerçekten motora zevk,kimin zibidilik için bindiğini daha uzaktan anlarız " dedi.

htmetin
01 Temmuz 2013, 17:53
Geçen gün arabamın ruhsatına LPG sistemini işlettirdim ve Genel Tüv muayenesine girdim. Zamanım yetmediği için emniyete gidip ruhsat nüshalarını değiştirme fırsatım olmadı ve elimde eski ruhsat ile bir dosya dolusu evrak (proje, garanti, muayene kağıdı vs.) Derken eve dönerken Polis durdurdu (Bazen öyle yere kuruyorlar ki çevirmeyi, hopp kucaklarına düşünüyorsun aynasızların. Bunun için akademide eğitim aldıklarına eminim.)

Polis-Alkol Aldık mı? (Günlerden perşembe ve saat 18.30 falan)
Ben-hayır tabiki
Polis- İyi ozaman evrakları ver ezik halk
Ben-tabi ne demek buyrun aha ehliyet aha ruhsat
Polis-Bu rusatta ney böyle?
Ben-Muayeneden yeni çıktım ruhsatı emniyete işletmeye zamanım kalmadı yarın inşaallah
Polis-Bizaz kağıtları boş boş karıştırdıktan sonra: Tamam al bunları sen temiz bir çocuğa benziyorsun ceza yazmayalım şimdi sana.
Ben- ???

Bazan tembelliği tutuyor aynasızların :)

Tİme_shİft42
01 Temmuz 2013, 18:17
Plakası ehliyeti sigortası olan adama bir sey olmaz

Ben motora para verdim vergisini verdim ehliyete onca para verdim üstüne birde polisten kacmak olmaz

oknglr
01 Temmuz 2013, 18:20
Kütahyada da öyle 2 gün üst üste çevirmeye girdim. Çok şükür herşeyimiz tam :)

nadrov
01 Temmuz 2013, 18:27
Bence çevirmelerinde sıkıntı yok her şeyi tamamsa gocunacak ne varki

deadline
01 Temmuz 2013, 18:31
Yaz aylarında daha çok motor çalınır, bu nedenle de bu tip çevirmeler iyidir.

zerzura
01 Temmuz 2013, 19:07
Kavacık'ta ki polislerle kışın bayaa bi samimi oldum ben. Ehliyet yoktu o zamanlar. O şekilde çevrildim bi kaç kez. Tek sıkıntım ehliyet olduğu içindir ki bişey demediler. Bi gün hava buz gibiydi. Ocak falan. Dedim zorunlu olmasam sabahın 7sinde bu havada ne işim var motor tepesinde falan. Hatta Hasan abi, bak ama alınca ehliyetini gel göster bana dedi :D

Geçenlerde de yine köprü geçiyorum, ama bu sefer Anadolu tarafına. Hop! Çevirme...
Dedim nasılsa ehliyet de var artık. Rahatım. Tam motoru stop edicem, ehliyet ruhsat göstericem...

Polis dedi ki önünde giden kırmızı arabanın plakasını aldın mı? Hadiii. Ben emniyet şeridinden yardırıyordum. Önümde de araba vardı. Kırmızı araba. Çevirmeyi görünce kaçtı tabi.
Adam plakayı soruyor bana, ceza yazacak adama :D Dedim yok alamadım. Tamam dedi gidebilirsin.

Ertesi gün aynı yer, aynı saat, aynı polis. Yine durdurdu.
Audi Q7'nin plakasını alabildin mi?
Abi dedim, yarın sırf senin için hepsini not edicem. Güldü. Git dedi. :D

Selamlaşırız bu polis amcalarla hep köprü giriş çıkışlarında.

deniz ci
01 Temmuz 2013, 22:36
şuana kadar 2 kez çevirmeye giremedim 5 senede fazerimle gazladım gidiyordum tam tepe çıktım 180 -190 arası hız gördüm yavaşladım baktım 10 taneye yakın motor var dedim kendi kendime makinayımı bırakmak yoksa dewammı etmek hani yersem ceza hızdan allahın emri gibi bişey olucak zaten hız 90 -100 arasıydı dur dedi ama o an şeytan ne durucan dedi seytan kazandı polisin gözü önünde çatalca gişelerinden u dönüşümü aldım adam hayla bakıyordu en son 240 dedi motor kurtuldum dedim di bir kerede çalınmadan önce fazerim rivadan denizden geliyordum hava sıcak şeytan dürtüyor ac bırak daha gazı diye fsm den çıktım tam çıkışta el kaldırdı polis dur diye ibre 150 civarıydı açıkçası o an durmaya çalışsam zaten 100 metre gecxicem çevirmeyi ayrı ceza yazacak yine durmadım fsm köprü çıkışından aslan tepe stadyumuna vardığımda motor bagrıyordu ibre 265 e dayanmıştı bi gün kısmet artık ne diyim evraklar tamm ama polise hasret cebte duruyor sigortanın gununu zaten geçirmem bile önce karsı tarafı duşuncen .. işte böyle ..:queen: