PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motora Yurt Dışından Alıcı Çıkarsa



muhittinKaplan
01 Temmuz 2013, 02:35
Motora Yurt Dışından Alıcı Çıkarsa Ne Yapmamız Gerekir.

Malum Motoru Satılığa Çıkardım. http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-suzuki-bakimli-suzuki-gs500-46000km-de-bu-fiyata-129991228/detay/

İsveçten Arkadaşın biri alıcı oldu. Neler Yapmam gerekiyor ? :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:32 ----------


Thanks for your response. € 2.400 is a nice and accepted price. I will be adding the 3.9% PayPal surcharge to the total amount i will be paying you, I am based at(Baltic Sea,Daugava)And work as an engineer on the ships so I will not be able to come personally. However,What I will do is transfer you the amount through Paypal and also any additional transfer charges.I will cover everything so you don't have to worry. I will send a private courier company which will come to pick up from the address you will provide to me once you receive & Confirm the payment funds into your account,My shipping agent will handle everything perfectly whenever they come for the pick up after you received and confirmed the total funds into your PayPal account,All the papers and changes of the documents will be arrange by my shipping agent whenever they come for the pick up at your location.I have provided you with my information below:

Yanlışmı anlıyorum,
Herşeyi ben halledeceğim diyor demi ?

mehmettayfur
01 Temmuz 2013, 03:16
Muhittin kardeşim,az önce senin ilanı sahibinden.com da gördüm,isminden tanıdım,sonra da bu mesajı gördüm.Nakliyeci/gümrükcü acentesiyle motoru senden
aldıracak.Düzgün birine benziyor.Sen,bir gümrük komisyoncusu ve notere sorup yurt dışı satıştaki formaliteleri öğren.Hayırlısı olsun.

ihakanvardal
01 Temmuz 2013, 03:17
İsveçte GS500 mü kalmamış ? Aman arkadaşlar böyle şeylerden uzak durun.... Dolandırıldım diye başlık açma sonra buraya...

muhittinKaplan
01 Temmuz 2013, 03:22
Sanki, bakalım Bir Araştıralım. Gelir Para bir yere motor biryere olursa ne ala. Ama sanmıyorum.

---------- Mesajlar birleştirildi - 02:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:20 ----------

Parayı birde Paypal dan göndereceğim diyor. E paypal bakiyesini Aktarmam Gerekecek aman birsürü iş.

mehmettayfur
01 Temmuz 2013, 03:23
İsveçte GS500 mü kalmamış ? Aman arkadaşlar böyle şeylerden uzak durun.... Dolandırıldım diye başlık açma sonra buraya...

Doğru bir uyarı,paypal yerine Cash payment güvenli olur.

muhittinKaplan
01 Temmuz 2013, 03:24
Herşey Mükemmel
Para Yatacak, Tüm Evrakları adamın agent i halledecek, yüklemeyi bunlar yapacak.

BatuhanK
01 Temmuz 2013, 03:26
vay be biz daha Türkiyeden bulamıyoruz :P

muhittinKaplan
01 Temmuz 2013, 03:27
Gelin Ata Binmiş, Gör Kısmeti Nereye
Bu söz Böylemiydi Yahu

ihakanvardal
01 Temmuz 2013, 03:27
Parayı sana Euro olarak verecekler ve sen onlara güveneceksin malesef ama bu para sahte olacak arkadaşım. Emin ol İsveçte daha ucuz ve daha temiz GS 500 ler var. Böyle tezgahlar dönüyor malesef ülkemizde. Sen sen ol buluşmaya bile gitme. Mantıklı bir yaklaşım olarak görmüyorum bir İsveçlinin gaziemirden motor alması.

muhittinKaplan
01 Temmuz 2013, 03:29
Muhtemel Kıvırtırım.
Ama Para PAYPAL dan yani Adamın KK dan benim PAYPAL ve dolayısıyla Banka Hesabıma Geçecek.

bugay
01 Temmuz 2013, 03:37
sahte para olmasi mumkun mu ya paypal diyolar, anliyorsan bu islerden motoru vermeden para yattigini gorursen rahat ol para yatmadan verme sadece.

muhittinKaplan
01 Temmuz 2013, 03:42
PAYPAL da sahte olamaz da, Benim sorguladığım "herşeyin benim açımdan mükemmel olması"
yurtdışına araç satıyorsun adam sanki tek bu kalmış nadide bir parça gibi (gerçi öylede) "tamam tamam fiyatta iyi herşeyi ben hallerim" diyor.

inzell
01 Temmuz 2013, 04:31
Adam sana parayı PP'den yollar sonra sende malı gönderirsin. Vakit geçmeden dispute yapar ve para senden geri çekilir. Bir ay kadar PP seni oyalar para bir türlü eline geçmez. Bu sadece bir ihtimal. Tamamen dürüstte olabilir.
Eğer ödemeyi borçlu olunan ödeme olarak yollarsa ona bir kesinti uygulanmaz ve dispute şansı azalır. Sor bakalım öyle birşeye yanaşıyor mu.

Bu arada PP'ye gelen parayı banka hesabına direkt çekebilirsin. 0,10 euro falan daha düşüktür PP kuru.

Levsy
01 Temmuz 2013, 04:34
Kargo ile motosiklet satışı nasıl olacak bilmiyorum, işin devri şu bu var. Hadi diyelim oluyor;

Hans sana motosiklet bedelini bahsettiği tüm masraflar ile birlikte gönderir.
Aynı isimle ancak farklı bir mail adresi kullanarak sana der ki "Ben şu an gemideyim (bak mailde ne diyor) ve uzun süre karaya çıkmayacağım. Bu nedenle motosikleti şu kişi adına göndereceksin, ben işlemleri başlatıyorum."
Kargo şirketi seninle irtibat kurar, mal gider.
Bir müddet sonra Paypal'dan hayatını kabusa çevirecek bir mail alırsın.
Hans efendi, ödeme yaptığı motosikleti almadığı için parasını geri istemektedir.
Paypal da her zaman mağdur (görünen) alıcılardan (ödeme yapanlardan) yanadır.

Senaryoyu sen rahatlıkla devam ettirebilirsin.

Green Arrow
01 Temmuz 2013, 04:50
Bu işi bilen birine emanet etmek lazım banada dolandırılma kokusu geliyor.Gerçekten saçma Doğu avrupa ülkelerinde 1000lerce var bu araçlar ve kendi aralarında inanılmaz bir ticari akış var.Kargo paraları bizimkine göre 10da 1i nerdeyse alış satış düzenide aynı şekilde.İstersen Avrupa fiyatlarına bak motorun anlarsın dediğimi her ülkenin birde bizim gibi her sene vergi,plaka hava civa vergileride yok üstüne 2.elin hiç para etmediği birsürü avrupa ve dogu blogu ülkesi var.Bu alıcı arkadaş Türkiyeye gelmiş birisimi yani turist falan mı ?

chopperrider
01 Temmuz 2013, 05:06
motoru ustaya göstermeden mi alacakmış :D

modoxy
01 Temmuz 2013, 09:47
Ben olsam hiç bulaşmazdım. Paypal ile bulunmuş bir numara olma ihtimali yüksek. Parayı yatırır sonra geri çeker. Olan sizin motora olur. Dispute açarsınız. Adamın hesabında para yoksa hiçbir şey alamazsınız.

Sinan Er
01 Temmuz 2013, 09:52
Adam sana parayı PP'den yollar sonra sende malı gönderirsin. Vakit geçmeden dispute yapar ve para senden geri çekilir. Bir ay kadar PP seni oyalar para bir türlü eline geçmez. Bu sadece bir ihtimal. Tamamen dürüstte olabilir.
Eğer ödemeyi borçlu olunan ödeme olarak yollarsa ona bir kesinti uygulanmaz ve dispute şansı azalır. Sor bakalım öyle birşeye yanaşıyor mu.

Bu arada PP'ye gelen parayı banka hesabına direkt çekebilirsin. 0,10 euro falan daha düşüktür PP kuru.

Sana katılıyorum. Parayı geri çekme ihtimali çok yüksek. Direk borç ödemesi olarak yatırmalı.

astorojna
01 Temmuz 2013, 10:24
bana hiç mantıklı gelmedi. kendi dahi gelmeyecekmiş tamamen aracı kurumla işi halledecek bence 500 altına ver bildiğin bi adama ver kafan ağrımaz.
sonra çok pişman olursun elin gavuru arasan ulaşamazsın ulaşsan anlaşamazsın hiç gereği yok.

ilkerabi
01 Temmuz 2013, 10:56
Adamlar almaya geldiğinde şu kadar masraf var, para hesabına paypalden yattı, bize nakit ver halledelim falan ayağı yapmaya kalkarsa direk gönder.

Nijeryalılardan sonra TÜRKLER de maalesef E-ticaret olayında yavaş yavaş sakata geliyor. URFALI kontör çetelerinden sonra paypal çeteleri de çıkarsa hiç şaşmam. Eskiden bunlar, babam petrol kıralı hesap numaranı ver paraları yurtdışına çıkarıca dümeni yapıyorlardı. Şimdi nerden ne tuttururlarsa.. Kredi kartı veya hesap numarası da dahil hiç bişi vermeyin. Bu satış hiiiç mantıklı görünmüyor. Avrupa da satış NOTERSİZ oluyor bildiğim kadarı ile.. Parayı veren ruhsatı cebine koyup gidiyor, sonra trafiğe bildiriyor aldım diye hepsi o kadar orda.
Hal böyleyken niye aracıydı gümrüktü, havaleydi bilmemneydi uğraşsın adamlar?
Ayrıca bakınız:
Ebay.de (almanya-avusturya) sitesinde fiyatlar zaten emsalleri doğal olarak en babası yarı yarıya... (1000 EU)

http://www.ebay.de/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313.TR3.TRC1.A0&_nkw=Suzuki+GS500&_sacat=0&_from=R40

melihuzbil
01 Temmuz 2013, 11:16
Pay Pal ile yapılan ödemelere kesinlikle güvenmeyin. Kardeşimin yurt dışından gönderdiği parayı 2 ayda zor aldım. Bir sürü telefon ve tartışmadan sonra. Üstelik de bir mal karşılığı da değildi. Sadece resmine bakarak motosiklet almak da biraz garip bir iş. Çok meraklısı olan gelir motoru görür parasını verir malı alır gider. Kullanılmış araçların gümrük işlemleri de pek kolay ve ucuz değildir. Deneyen akrabalarım var. Alıcının sizden aracı alması için burada bir vekil tayin etmesi gerekli ki satış işlemi yapılabilsin. Yurt dışından buraya vekalet vermek bile başlı başına bir iş ve masraf. Yani işin ''astarı yüzünden pahalı'' oluyor sonunda. Bulaşmayın derim. Çok meraklısı ise pay pal ile değil hesabınıza doğrudan havale ile yapsın. Yada vekalet verdiği kişi size parayı ödesin satış işlemini yapsın. Yani para size değil vekile gönderilsin. Siz de satışı yaparken nakit alın. Bu iş pay pal üzerinden dolandırıcılık gibi gözüküyor, dikkatli olun.

kurubuz
01 Temmuz 2013, 11:21
Parayı nakit iste, paypal hesabı çalıntı olabilir. Hakkındaki takibat zorlaşsın diye AB ülkeleri dışında kendisine av arıyor olabilir.
Ayrıca "nakliyeciye verdim bitti diyemezsin". Gümrük beyannamesi açman gerekli, sana gelen para transferi belgesini ve kapanmış beyannameyi daha sonra trafiğe götürüp motoru üzerinden düşürmen gerekecek. En temizi kendisinin gelip motoru noterden üzerine alması ve kargoya veya nakliye firmasına kendisi vermesi. O zaman beyanname de gerekmez, bir dilekçe ile gümrükten zati eşya olarak gönderir. Motor alacak adam gelir bakar , bir tur atar inceler vs vs. Bu işler öyle uzaktan kumanda ile olmaz. İş baştan sona pis kokuyor.
Ben olsam şöyle derdim " Buraya gel, motoru gör, parasını nakit öde, satışını noterden al, evine kendin gönder ".

shi_bumi
01 Temmuz 2013, 12:59
Yaw bazen bu sitede açılan başlıklara hakikaten inanamıyorum. Arkadaşım, olay tabi ki dolandırıcılık. Dünyadaki tüm GS500'ler bitti de senin ki mi kaldı alınacak ? Bu söylediğimin, senin motosikletinin satın alınmaya değer olmadığı anlamına gelmediğini anladığını umarak yazıyorum. İstersen adamla yazışmaya devam et bak bakalım neler olacak ? Önce sana PayPal'den para yatırmaya çalıştığını ama yapamadığını söyleyecek. Sonra hesabına direkt yatırayım diyecek, hesap numaranı gönder diyecek. Sonra benim bankam adresin olmadan transfer yapmıyo diyecek, sen adresini vereceksin. Sonra bir ID numarası isteyecek, TC kimlik numaranı yollayacaksın. Daha da ileri giderek nüfus cüzdanını scan et gönder diyebilir. Sen de ne olabilir ki deyip göndereceksin. Falan filan.....Bir nevi kimlik hırsızlığı....veya phishing......

Uzak durun böyle şeylerden....

Tsubasa
01 Temmuz 2013, 13:01
isveçte nasıl bi yokluk bu ?

eren3
01 Temmuz 2013, 17:01
AMAN! DİKKAT! bu olayı bende yaşadım! adamlar yok senin motoru alacaz da işte ben herşeyi halledecem aracı acente ile falan filan diyorlar. Peki dedim aracı acente kimdir nedir diye sorunca isim veremedi tabii. Yok ben ne masraf olursa gönderecem işte sen paypal adını ver falan ayağından sonra.... Yok ben gemidey miş miş te para gönderememişte aracı acenteye eeee ben uluslar arası para gönderme ile (Western Union) adamın aracı kuruluşuna para yollayacakmışım adam da o parayı paypal e ekleyecekmiş :D TAMAMEN DOLANDIRICILIK.
Üstelik yurtdışında 2. el motor fiyatları neredeyse buranın 3te1 fiyatına !!!
SAKIN DÜŞMEYİN!

sey_47
01 Temmuz 2013, 17:19
usta bi düşün tee isveçten adam arıyor seni motosiklet almak için ?
koskoca avrupa dururken senin motoru mu alacak alınama ama. AB sayesinde onlarca ülkesi pasaportsuz vizesiz elinin altındayken gidip alabilecekken, gelip de Türkiye'den almaz. Alıyorsa da ya Avrupa da bi türktür o da türkçe yazardı zaten. Otomobil forumlarda bahsediyorlardı bu tür yurtdışı konularından dolandırıcı diyorlardı hocam dikkatli ol.:cat:

muhittinKaplan
01 Temmuz 2013, 17:21
Herkese Teşekkür ederim.
Zaten Mesajlarımın Başında da yazdım Pek Konuya Yanaşmadığımı, Çünki Mesafe Kısa Ödül Büyük, kesin bir iş var.
Paypal vs yi yıllardır kullanırım dispute gibi olayların farkındayım. Herhangi bir bilgi vermeden, almadan, satmadan merhaba bile demeden araştırır sorar soruştururum. Mesleğin getirdiği bir şüphecilik sanırım.

FAREYE demişler ki;
Bulunduğun deliğin 30 santimetre ilerisinde, tabağın içinde bir kalıp beyaz peynir var. Deliğinden çıkıp alabilirsin.

Fare yanıtlamış:
Mesafe kısa, ödül büyük, var bunda bir hinlik!..

cool113
01 Temmuz 2013, 22:38
http://www.hondamc.com/

o vatandaşa bu siteden bakmasını öner