PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kilometre saati telinin montajıyla ilgili problemim var.



sonofwind
25 Haziran 2013, 07:47
Herekse günaydın arkadaşlar.Şimdi nasıl söktüysen onu gibi tak denecek ama hiç sökmedim ki sıfırdan başladım.Bakınız:O dan bobber yapımına.Motosikletteki fren sistemi kampanadır (ilk defa kullandığım bir sistem cg'lerdeki gibi)ve bildiğiniz gibi redüktörü kampananın üzerinde yer almakta.Şimdi kilimotre telini saate taktım sorun yok,halatı çeviriyorum saatte hafif oynama var e onda da sorun yok.Lakin redüktöre halatı sokuyorum ama teli oraya sabitleyemiyorum.Redüktörün orda bir vida var ne işe yaradığını bilmediğim vidayı sıksam da gevşetsem de halat sabitlenmiyor.Redüktöründe çalışıp çalışmadığından tam da emin değilim ama biraz dönüyor sonra duruyor gibi gerçi karanlıktı tam emin değilim.Şu halatı sabitlesem iş oraya gelecek.Yardımlarınız için teşekkürler.Saygılar sevgiler.....

sonofwind
27 Haziran 2013, 16:36
Km telini sabitlemedeki sorunum hala devam ediyor.Anladığım kadarıyla sabitleme vidası işlevini görmüyor,teğet geçiyor..Şimdi gelelim redüktöre.Normal koşularda ön teker havadayken elle çevirdiğim zaman redüktörün çıkısının ufakta olsa hareketlendiğini görmem gerekiyor değil mi?(ön fren kampanadır)

forevermore
27 Haziran 2013, 17:09
sabitleme vidası sabitlemiyor dediğiniz gibi. Başka bir redüktör deneseniz ?

sonofwind
27 Haziran 2013, 17:20
sabitleme vidası sabitlemiyor dediğiniz gibi. Başka bir redüktör deneseniz ?
İlginiz için teşekkürler.Sabitleme işini artık geçtim.Onu bir şekilde hallederim.Fren kampana olduğu için km redüktörü de üzerinde oluyor.Kampanada yeni olduğu için değişmekte pek işime gelmiyor.Benim merak ettiğim redütörün işlerliğini anlamam için ön teker havadayken elle çevirince,km telinin redüktörle bağlantı kurulacağı yerde gözle görülür bir haraketlenme olur mu?Karga burnu ile çevirdiğim zaman bir miktar dönüyor ve duruyor ne kadar zorlasam da dönmüyor.

greyhorse
27 Haziran 2013, 19:43
yanlış km teli almış olmayasın.Kampanalı olan km redüktörü,teli farklıdır.Tel (tırnak)segmanlı olmalı.Yerine oturttuktan sonra vidayı sıkıyorsun.

Teo23
27 Haziran 2013, 23:22
Ön tekeri çevirdiğin zaman hafif bir kıpırdanma olur, ya da teli elinle tutarsan içerden döndüğünü hissedebilirsin. Yok yine anlayamadıysan ön tekeri bayaca bi döndüreceksin ve bakacaksın en son rakam az da olsa ilerlemiş mi diye... Eğer km telini sabitleyemezsen azıcık döner gibi yapar sonra tırnaktan kurtulur ve çalışmaz, bir bakmışsın sorunsuz on km gider sonra tekrar çalışmaz. Tecrübe ile sabittir.