PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kuba Superlight 150 Motordan Gelen Ses



fb8141
05 Haziran 2013, 16:02
Merhaba arkadaşlar yeniyim burada ve motor kullanmada,

motorumdaki sıkıntıdan bahsedeyim, yeni aldım 2. sahibiyim. 6700 km de, 6500 bakımını yeni yaptırdım. bakımdan öncede vites geçişinde ses geliyordu debriyajı bırakırken "tırrrıt" diye, rahatsız ediyordu ama bakımı bekledim. Bakımdan sonra motorla alakalı sadece yağ değişti ve iyi gibiydi motor. çekişide iyiydi, bi kaç gün sonra bu ses gittikçe fazla gelmeye başladı. bu sabah arkadaşımla kırmızıda durduk, 1 e aldım normal kalkış yapacakken bu ses tekrar geldi ardından acı bi çat sesiyle stop etti motor. içim acıdı yani oderece acı bi sesti :) neyse zar zor kaldırıp devam ettim bi otoparka çektim.
normal giderken de sanki motorun içinde kırık bir parça demir var gibi ses geliyor, ayrıca belli bir hızda ilerlerken motor zıplıyor nedir bunun derdi hocalar, ilk motorum ayrıca acemiliğimi bununla attım denebilir.
düşüncem, debriyaj balatası gidik ama iyi bilmediğimden buraya geldim :) En yakın zamanda servise götürecem artık bilmiyoruz diye kazıkta yemiyelim hocalar şimdiden teşekkürler..

thepope
05 Haziran 2013, 18:47
o ses benim keeway dede vardı 6 lı balata taktım düzeldi fakat rölanti motor ısınınca bahsettiğin çıt çııt sesi geliyor bu motorların hepsinde var galiba