PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çelik Cup 110 Karbiratör hava ayarı yardım..



metin1260
30 Mayıs 2013, 01:00
Selamün aleyküm arkadaşlar bu forumda yeniyim ve benzer konuları inceledim fakat benim sorunlarıma cevap vermiyor ve bende bu konuyu açtım.
Yaklaşık 1 ay önce 2.el çelik cup 110 aldım. Fakat şanzıman dişlilerinde boşluk vardı, bende şazımanı tamirciye değiştirdim bu arada sübaplarda değişti, ertesi gün sübap ayarına gittim ve şanzıman biraz alışsın 1 hafta falan zorlama dedi , bir hafta geçti biraz hız yapmak istediğimde gazı kökleyince motorun boğulduğunu fark ettim. Karbiratörü ayarlatmaya gittiğimde tamirciden hep kaçarcasına cevaplar alıyorum (yetişecek işler var, bu gün yapamam, erken kapatacam gibi...)benzer konulardan bilgi edinip kendim yapmaya çalıştım olmadı, başka tamirciye gittim adam biraz uğraştı bu motorun eksantrik zinciri bir diş atlamış bu nedenle ayara gelmiyor ve bu şekilde binersen motor daha çabuk ısınır dedi, şanzımanı değiştiren tamirciye telefonda bu konuyu söyledim öyle şey olmaz olsa zaten motor çalışmaz dedi ve hala kaçmaya devam ediyor yapmamak için. Sizce hangisi doğrudur ne yapayım bu durumda? eksantrik zinciri bir diş atlamış olsa motor çalışır mı? yada bu ayarsızlığın sebebi nedir?? çok sıkıntılıyım bu konuda bilgisi olanlar lütfen paylaşsın.
yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim..:wiinkk:

mterayes26
30 Mayıs 2013, 01:41
karbiratör değil , karbüratör hava ayarı ile yazdıkların ne alaka dostum motor çalışır 1 diş atlak olsada ama senin dediklerini yapar gaz yemez çünkü sübaplar zamanında açılıop kapanmıyor .
ufacık şeyleri yapamayanlar ustalık taslıyorya ona yanarım

ugrgnr
30 Mayıs 2013, 22:00
zincir atlamıs olsa motor calısır ama arkadasın dedıgı gıbı subaplar ayarsız kalır. cok zor degıl yapılır. duzgun bı tamırcıye gotur. egzantrıgı ayarlasın subap ayarını karburator ayarını yapsın canavar gıbı bınersın

metin1260
01 Haziran 2013, 14:00
Açıklamalarınız için teşşekkür ederim arkadaşlar. En sonunda yaptırabildim tamirciye ve hamdolsun bi sıkıntısı kalmadı:thumleft: