PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motorumu devirmişler çizik içinde yardım?



electricsky
08 Nisan 2006, 17:28
:pr: Arkadaşlar çok sinirliyim bu nasıl olur ya,otoparkta duran speedfight 2 motorumu devirmişler,allahtan ben onu öyle görmedim,başka bir yerdeydim,saolsun komşu kaldırıp duvara yaslayabilmiş..ya bu kadar manyaklık olurmu inanılır gibi değil,ne isterki bir insan küçücük motordan :pr:
Sizden ricam,ben bu konuda baya cahilim,çizikler için ne yapabilirim?hangi boyayı ne şekilde uygulamalıyım?yardım ederseniz sevinirim,motoru öyle gördükçe deliresim geliyo ama elden ne gelir,bi dahaki sefere yakalarsam elimden çok fena kaza çıkacak allah korusun!:pr: yardımlarınızı bekliyorum

kahraman34
08 Nisan 2006, 17:45
electricsky motorun için üzüldüm,bende aynı derten şikayetçiyim daha dün top oynamak için halı sahaya gittim,motoru kapıya bıraktım, çıkışta motorun sagını solunu kurcalımışlar vede devirip kaçmışlar o an sinirden yerimde duramıyordum,çizikler için benimde pek bi bilgim yok ama birazdan sana yardımcı olurlar.

egelim
08 Nisan 2006, 17:55
oto aksesuarcılara götür pasta cila attır biraz olsun kapatır çizikleri:rendeer:

G-Strider
08 Nisan 2006, 18:27
evet cila baya işe yarıyor, büyük marketlerde olan oto cilalarini kendin de uygulayabilirsin :) geçmiş olsun...

vlad1462
08 Nisan 2006, 18:57
oto boyacıya götür,adam akıllı bi pasta cila geçsinler.giden gider kalan çiziklerede rütuş yaparlar.nekadarda olsa orjinali gibi olamıycağı kesin ama hiç deilse fazla sırıtmaz.
umarızki bidahaki sefer diye bişe olmaz ve seninde başın belaya girmez.gerçekten üzüldüm.yapanlarada diyecek bişe yok.kazayla olan bişeyse neyse hadi ama kasti ve düşmanca bi hareketse yanlarına kalmamasını temenni ediyorum

Infaustus
08 Nisan 2006, 19:08
Geçmiş olsun. Malesef çevremizde annelerinin mesleği yüzünden sinirlenip motorları deviren insanlar mevcut.. Pasta cila ile çiziklerin gideceğini sanıyorum. Bir sürüklenme vs. olmadığına göre çiziklerin derin olmaması gerekir..

atarealmotor
08 Nisan 2006, 19:19
Arkadaşım,çizikler pasta cila ile rahatlıkla kapatılabilir,Hatta Eğer kadıkoy Yakınlarındaysan işyerime uğra,yardımcı olurum.

rider89
08 Nisan 2006, 19:21
Speedfight saçtan mı plastikten mi??

electricsky
08 Nisan 2006, 23:29
Aslında hata bende...Her seferinde motorun kilidini takıp bağlamak lazım,o zaman kilidi kırmadıkları sürece deviremezler motoru...Sürüklenme yok ama ,yukardan aşağı anahtar gibi bişeyler baya çizmişler bide..valla anlamak mümkün değil,etrafımızda ne çok ruh hastası var değilmi?
cevap yazan ve yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ederim:rendeer: Ben Ankaradayım atarealmotor,yinede saol..

motocycleboyreigns
09 Nisan 2006, 18:46
Geçmiş olsun...

aytskal
09 Nisan 2006, 18:57
Kardeş geçmiş olsun pasta cila bir nebze hallediyor oto aksesuarı satan yerlerde rötuş için boyalar var ama tutan rengi bulman çok zor olurya belki denk gelir sor istersen üzülme hallolur da bu meraklı insanlarla ne yapacağız çözebilmiş değilim illaki kurcalıyorlar özellikle çocuklar inan birinin üzerine düşecek diye ödüm patlıyor yapılabilecek hiç bir şey yok insanları kırmakta istemiyoruz ama motor çalışırken orasını burasını kurcaladıklarında artık patlıyorum işin kötüsü tanımadığım insanlar sürekli stres kavga...

Bolu Beyi
09 Nisan 2006, 19:15
geçmiş olsun

eğer aynı boyadan elinde yoks sen en iyisi kaportacıya götür ama kendim yaparım boyasını dersen

hasarlı kısma önce kalın zımpara at (100 lükfalan çokda kalın olmasın), onra ince zımpara, çelik macunu nu kar, sür donduktan sonra ince zımparayla düzelt, sıfır su zımparasıyla son halini ver. sadece hasar olan yeri değil biraz daha geniş boyama yap, eğer parça sökülebiliyorsa sök dışarda tüm parçayı boya yok sökülmüyora boyayacağın kısmın etrafına boya bulaşmaması için maskeleme yap yani kağıt bant la hatları belirle ve diğer yerlere boya bulaşmaması için gazete kağıdı ile güzelce kapla veeeee dadammmmmmm boyayabilirsin

diyebileceğim bukadar sorun olursa haber et kolay gelsin

mehmetkilic31
09 Nisan 2006, 19:16
ya dostum senin motorun dışı bildiğim kadarıyla plastik ama se yinede bi kaportacıya göster bu arada cok geçmiş olsun

Barış Şuşut
09 Nisan 2006, 19:23
çizik olan yerleri su zımparasıyla okşa ama cidden okşa ..hafif hafif sora bir oto boyacıya git motorunun renginde boya karıştırt 100 gr işini görür çizik olan yerlere boyayı sür kuruduktan sonra boyadığın yerleri aynı su zımparası ile tekrar okşa bi kat daha boya vur kurusun hafiften bi daha okşa sprey vernikler var (son kat)..verniği inceden bi at akıtmadan at sora bi pasta cila cillop gibi olur bunun sana maliyeti en fazla 20 ytl olur pasta ve cilayıda boyayı gramla aldığın boyacıdan temin edebilirsin para dahi almaz

macun falan demişler ama ona gerek yokki sadece çizikse macuna gerek yok o uzun iş

cuk_o
09 Nisan 2006, 21:08
yaw arkadaşlar boyayı ne ile püskürtcek bu arkadaş evinde hava kompresörümü var :cherry:

sen pastayla dene eğer çizik yere tırnağın takılmıyorsa pasta kapatır yok tırnağın takılıyorsa pastayla sadece çizik yerin beyaz görünmemesini sağlarsın her hafta pasta yaparsan bayağı bayağı kapanır ama tamamen kapatmak istiyorsan usta bi boyacıya git üstten bi kat boya atsın (şerbet boya diyede geçer tamirci ağızında) ozaman kapanır çizikler ama bence gerek yok bu kadar uğraşa üç dört hafta pasta at boyaya yedirerek bayağı kapanır ama belli olur yinede... çok geçmiş olsun benim motoruda burda çocuklar haritaya çevirdiler ama yapıcak bişey yok :pr:

saykoshey
10 Nisan 2006, 02:23
Yokarida anlatildigi gibi plastik cizgisini gidermek icin bir cok cozum var. Bir usta bunu hic cizilmemis gibi bir hale getirebilir. Buyuk sorun degil.

Senin basina gelen her motosikletci kardesimizin basina gelen sey. Saygisiz *************** motosiklete ozenip ustune biner ve dusurur, bana ilk kez olunca okadar sinirlenmisdim! Ama neyse yapilacak birsey yok.

Bir daha nereye park etdigine dikkat et. Sokak ustu veya goze carpan bir yere park etme. Tam olarak korunmak istiyorsan benim gibi side bar taka bilirsin.

http://img405.imageshack.us/img405/1518/kawa12r21uk.th.jpg (http://img405.imageshack.us/my.php?image=kawa12r21uk.jpg)

dex_cooler
10 Nisan 2006, 02:52
Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben motorlarımız düşürülmesin diye birşey düşünüyorum fuarda görmüştüm honda ve yamaha için yapmışlar. İlk önce motorları koyduğumuz belli yerler olmalı göze çarpmayan ( evimizin önünden bahsediyorum) sonra yere 2 tane çelik plaka takalım. Ön tekerimiz bu palakaların arasına gelecek arkadaşlar. Üstüne binip zıplasanız bile devrilmiyor. Fuarda böyle görmüştüm yanlışım varsa düzeltin lütfen. Ayrıca motoru bağlarken sabit bir cisme bağlamaya özen gösterelim.

NicemaN
10 Nisan 2006, 09:32
ne gerek varki bunlara adamın aracı otopark ta bu hale geliyor ve otoparkçı motor un o durumundan sorumludur bütün masrafı otoparkçı karşılamak zorunda yerinde olsam komple değiştirtirim çizik olan parçaları...

electricsky
10 Nisan 2006, 18:43
Arkadaşlar,dün motora boya almak ve sormak için tam kaportacıya gidecektimki,al sana bir sorun daha..:motorun altından olduğu gibi yağ akmış,sanırım bir delik var:pr: çizikler yetmezmiş gibi,bi de bu çıktı başıma yaa..tırsa tırsa vakit kaybetmeden servise götürüp bıraktım,bakacaklar..nazarmı değdi nedir..kendimede kızıyorum elimden çok gelmiyor bazı işler,öğrenmeye çalışıyorum..ve inanın buradan öğreniyorum bir çok şeyi..
Tekrar teşekkür ederim yardımcı olmak isteyen herkese..motosikletle kafayı bozmuş herkesin doğru adresi burası,bir kez daha anladım :rendeer: sorunları hallettiğimde nasıl hallolduğunu ayrıntılı yazarım,belki birilerine faydası olur..görüşmek üzere:rendeer:

mondialcii
10 Nisan 2006, 19:15
Bence de pasta cila ile yap o zaman kaybolur çizikler geçmiş olsuun...

musti81
10 Nisan 2006, 22:41
abi sakına binme
yada benzine yağ koy
kitlersin allah göstermesin
durumu kötüyse at nakliyeye götür:)

cuk_o
11 Nisan 2006, 18:57
yağın tamamımı boşalmış yoksa kısmenmi eğer kısmense büyük ihtimal karterin hava alması için küçük bir hortum dışarı çıkartılır motor yan düştüğü zamanlarda bu hortumdan yağ akar bu çok normaldir yağını tamamlarsın devam edersin ki büyük ihtimal böyledir bu durum değilse motoru en yakın tamirciye çek yada kamyonetle götür ama çalıştırma ama... önce içindeki yağı boşalt yeniden yağ koy eğer o hortumdan akmışsa motor dik dururken yağ akıtmayacaktır... delik varsa.....:pr:

musti81
11 Nisan 2006, 19:42
kontağı aç onlarda yağ ışığı vardır direk yanar sorun varsa
kesinlikle binme
canını yakma aletin

electricsky
13 Nisan 2006, 05:10
cuk_o problem aynen senin yazdığın gibi kardeşim..benim kafa bu konularda pratik işlemiyor hemen uyanamıyorum..motor devrildiği için akmış o yağlar,delik filan bulamadık..şu anda motorda hiç bir sorun yok ve yağ akıtmıyor...musti81 bende motoru kitleme tribi yaşadım ama bi sorun yok şu an..bu havalardada güzel gidiyor meret:)
yolunuz açık olsun :rendeer:

brsyc
26 Nisan 2006, 00:21
benim de canım x9 umu devirmisler-kaldirmislar, aklıma geldikce beynime kan cikiyo. Yok yere cizilmis motorun sagi-solu.. Bi de motor siyah.. Nası sırıtıyo cizikler..

MrCool
26 Nisan 2006, 00:52
ne gerek varki bunlara adamın aracı otopark ta bu hale geliyor ve otoparkçı motor un o durumundan sorumludur bütün masrafı otoparkçı karşılamak zorunda yerinde olsam komple değiştirtirim çizik olan parçaları...
Evet haklısın, ileride lazım olur diye bir linki saklamıştım:
http://www.hurriyetim.com.tr/yazarlar/yazar/0,,authorid~103@sid~433@nvid~498064,00.asp
Bu da içeriği:
Boşver demeyin otoparklara dava açın

Alışveriş merkezlerinin otoparkında başına binbir türlü iş gelen ne çok insan varmış. Geçen haftaki yazımdan sonra pek çok mektup aldım. Bir kadın okuyucum otomobiline binmek üzereyken saldırıya uğradığını yazmış örneğin. Saldırganın elinden çığlık atarak kurtulmuş. Bir diğeri soyulduğunu ancak eve gidince fark edebilmiş. Düşünün o kadar ustaca girmiş hırsızlar otomobile.

Ama en çok avukatlardan mektup geldi. Herhangi bir soygun veya gasp durumunda otoparkların sorumluluk üstlenmesi gerektiğini, ancak pek çok insanın haklarından haberdar olmadığından mağdur edildiğini anlatmışlar. Eğer aracınızı otopark bileti veya bir zabıt ile otoparka bıraktığınızı ispat edebilirseniz, zararınızın tazmin edilmesini sağlayabiliyorsunuz. Otoparkın duvarına asılan onlarca ‘Araçta meydana gelecek hasar ve kayıp eşyadan yönetim sorumlu değildir’ yazısı da kár etmiyor.

Bu konuda alınmış bir Yargıtay kararı da var. Geçen yıl temmuz ayında İstanbul’un en büyük alışveriş merkezlerinden birine karşı açılan davada, aracı soyulan müşteri sekiz milyar lira tazminat almaya hak kazanmıştı.

Siz siz olun, zararım büyük küçük demeden hakkınızı sonuna kadar arayın. Alışveriş merkezlerinin bu tip haklı nedenlerle dava edilmesi ve bu konuda tazminat ödemeye mahkûm edilmesi, daha da önemlisi bu davalar nedeni ile adlarının duyulmaya başlanması onları bundan sonra daha dikkatli olmak zorunda bırakacaktır. Unutmadan hatırlatayım, bu hakkınız sadece alışveriş merkezi otoparklarında değil, tüm otoparklarda geçerli.

electricsky,
Yanlız herhalde olay yerinde ve anında tutanak tuturman gerekiyordu. Yani bu durumda otopark biletin olsa bile bir işe yarayacağını zannetmiyorum.

Ben de apartmanımın otoparkında (bilet milet yok anlayacağın) hayvanın biri benim motoru devirmiş ve benzin deposu biraz göçmüş. Benim işim daha zor. Önce doğrulturmam gerekecek:pale:

feritsolak
08 Ekim 2006, 05:26
yaw büyük marketlerde satılan şu çizik kalemlerinden deneyeniniz varmı ?

benim motorda devrildide çizik var ve pasta kapatmıyor...

ben yarın alıcam çizik kalemi sonucu yazarım.