PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayan motorcu arkadaşımın başına gelenler.



cem_hakan
26 Nisan 2013, 19:11
Sevdiğim bir bayan motorcu arkadaşımın başına gelenleri sizlerle paylaşmak istedim. Benzer pek çok yazı okudum Scooturk'te. Bu sayede servisleri daha iyi tanıyoruz. Kızıltoprak SYM İstanbul Motor'un arkadaşıma yaptıkları.
Direk Facebook paylaşımından kopyala yapıştır yapıyorum. Yorum sizlerin.

"Geçen sene egzozumun düşmesi sonucu KADIKÖY KIZILTOPRAK'TA BULUNAN SYM'nin YETKİLİ SERVİSİ İSTANBUL MOTOR'a gittim. İlk kez gittiğim biryer değildi, motor aksesuarlarınıda oradan almıştım. Tek yapmaları gereken küçük bir kaynak ve düşen vidayı yerine takmaktı, motoru bıraktım, ertesi gün teslim aldım, sözüm ona yapılması gerekenleri yapmışlar, ayrıca birde yenileme amaçlı egzozumu komple boyamışlar(bana sormadan, danışmadan, haber bile vermeden), tabiki bir kutu boyası+işçilik vs. 1 kuruş indirmeden parayı aldılar. Hiç unutmuyorum o zamanki ustaları hayatta indirim yapamam ben o kadar zaman harcadım dedi bana. Paramı ödeyip ayrıldım. Ertesi gün şaka gibi ancak egzozumun düşmek üzere olduğunu farkettim, vidanın gevşemiş olacağını düşünerek kontrol edelim dedik ancak taktıkları vida elinizde kaldı!!! Neden mi??? Çünkü vidayı takmamışlar, bildiğiniz siyah elektrik bantları ile arkasından yapıştırıp vidayı o bantla oraya TUTTURMUŞLAR!!!!!!!! Derhal tekrar gittim, ustanın işten ayrıldığını ve ayrılmadan sanırım son işi olduğu için böyle bişey yaptığını, onların tabiri ile "EŞŞEKLİK YAPTIĞINI" (aynen bu cümleyi kullandılar) bana ilettiler, motorumu tekrar aldılar, yeni ustaları ile hatalarını telafi edeceklerini söylediler. Bu beni çılgına çevirdikleri ilk hareket oldu. İkincisini ise bu hafta yaşadım. Bakım gibi işler için Maltepe'de olan Turan ustama gidiyorum ancak motorumun ön panelinin değişmesi gerekiyordu, orjinal parçası olması için o lanet yerden yakın biyer yok SYM için evime, muhattap olmak istemediğim için kardeşim ile gönderdim. 10 gün sonunda motorumu geri aldık AMA ŞOK ŞOK ŞOK!!!! Takılan yeni ön parçanın 3 yerinde çatlak var! Küçük değil gayet gözle görülecek kadar BÜYÜK! Motorumu böyle teslim etmişler tabiki babam ve kardeşim motoru böyle kabul etmeyeceklerini ve derhal değiştirmelerini söylemişler çünkü yine bi ton para ödedim lanetlere!!!! Faturası var, orada fotoğraflarınıda çekmişler. Tabi salak servis yine sipariş verip telafi edeceklerini söylemiş. Utanmıyorlar böyle teslim etmeye! Perşembe parça gelmiş olur, getirin takalım dediler. Bugün aradım parçanın gelip gelmediğini sormak için , TÜM UKALALIKLARI ile biz çatlak parça takmadık, parça çatlamış taktıktan sonra, gelmedi, gelse ararız falan gibi terslikler yaptılar!! Birdaha kapısından girmem!!!!!! Gitmeyin, yönlendirmeyin sizde kimseyi oraya lütfen! İNSANLARI KAZIKLAYARAK AKILLARI SIRA PARA KAZANIYOR BU ...!!!! Çevrenizdeki tüm motorculara yayın bana yaptıkları iki terbiyesizliği!!!!!!!!!!!!!!"

swath
26 Nisan 2013, 19:19
Kaldı ki; SYM iyi diye alınan bi marka...
İşte bu yüzden mal kadar satan adam ve servisi de önemli...
Motosiklet kullanmaya başladıktan sonra insanlar boşuna motor tamirini öğrenmiyorlar...
İmkanınız olduğu sürece hiç olmazsa basit kaynak vs gibi işleri kişinin kendisi öğrenmesi ve motorunun tamirni kendisinin yapması
en akıllıca yol...
Emin olun çoğu işini kendiniz yapabilirsiniz.
Bu satış ve servis sıkıntıları bu ülkede çoğu yerde kronikleşmiş bir sorun.

Mengu16
26 Nisan 2013, 19:22
Kaynak için servise değil egzozcuya gidilir, servise giderseniz kazık atarlar. Servis dedikleri kurum parça değiştiricidir, tamir yapılmaz bozuk parça değiştirilir. Çatlak parça takmaları veya parçayı yamuk oturtup yolda giderken çatlaması neden olmaları onların hataları tabiki. Her servis böyle değildir ama ve bir hataları varsa telafi ederler gerçekten.

Garip
26 Nisan 2013, 19:26
yazınızı bende kopyaladım aynen sym ye yazdım daha da yazıcam..

bende geçmek istiyordum sym ye

Murat 48/30
26 Nisan 2013, 19:32
Böyle tecrübeler illaki olabiliyor.Genelde tüm servisler yedirmeye çalışıyor birşeyi.Ben Cb yi 4000 bakımına kendi aldığım yağ ile götürdüğüm halde 80 Tl civarı para dediler.Yağı ben getirdim dedim olsun faturada görünecek dediler.Bağırdım birkaç kol hareketi yaptım fatura 30 Tl ye düştü.Sizin başınıza gelen iyiki benim başıma gelmemiş yoksa akşın film çıkacakmış.

Geçmiş olsun

Permatiq59
26 Nisan 2013, 19:34
bu gun Tekirdağ-Çorlu HONDA Bayii Ve Servisi Honda Onur tarafından aradındım. ''Mehmet bey. Motosikletinizin Bakımlarını servisimizde yaptırıyorsunuz. Geldiğinizde teknik arkadaslar yaptırmak istediğiniz işlemi istediğiniz şekilde yaptılarmı ? yapılan işlemle yada herhangi bir konuda sikayetçi olduğunuz bir kısım varmı? '' diye sordular. ''Sorun yok'' dedim. Teşekkür edip kapattılar. Alışkın değiliz ya. Aksam gidip Motoru bi inceliyim :)

aksoyy
26 Nisan 2013, 19:41
Sırf bu yüzden teknolojik bi alet almayacam, basit mekanik olsun yeterlidir.

Murat 48/30
26 Nisan 2013, 19:47
Sırf bu yüzden teknolojik bi alet almayacam, basit mekanik olsun yeterlidir.

kara düzen candır.Teknolojik olmadıkça servisten iyi ustalar var.

chemical
26 Nisan 2013, 19:49
Millet zaten bu nedenle kurumsal çalışan firmalara yöneliyor. Şimdi siz başka bir sym bayisine gitseniz size denilecek cevap: Bize ne kardeşim yaptırdığın yere götür... Bu tip servisler yüzünden millet motordan soğuyor zaten. Arkadaşın biride egzos düştüyse egzoscuya git diye akıl vermiş, motor garanti kapsamındaysa servisten başka bir yere motoru götürmem onların sorumluluğunda. Nezaman honda servisine anahtarı atıp çıksam en kısa zamanda sorunsuz halledip üzerinede memnunmusunuz diye telefonla arıyolar, bu yüzden hondanın motorları belki o para etmez cbf150 5000tl etmez ama honda güvencesi ve servisi o parayı hak ediyor ve millet bu tarz sorunlarla uğraşmamak için büyük markalara yöneliyor. Geçmiş olsun...

Mengu16
26 Nisan 2013, 19:54
Konu sym hakkında bi şikayetti hemen hondacılar bastı burayı :queen:

Garip
26 Nisan 2013, 20:04
bu gun Tekirdağ-Çorlu HONDA Bayii Ve Servisi Honda Onur tarafından aradındım. ''Mehmet bey. Motosikletinizin Bakımlarını servisimizde yaptırıyorsunuz. Geldiğinizde teknik arkadaslar yaptırmak istediğiniz işlemi istediğiniz şekilde yaptılarmı ? yapılan işlemle yada herhangi bir konuda sikayetçi olduğunuz bir kısım varmı? '' diye sordular. ''Sorun yok'' dedim. Teşekkür edip kapattılar. Alışkın değiliz ya. Aksam gidip Motoru bi inceliyim :)

8000 bakıma gittim..buji değiştirileceğini biliyorum..orda hepbir ağızdan 12.000 de değiştirilecek dendi.. haydaa.. burda konuştuk arkadaşlarla buji değişecek vardı şıklar arasında..neyse eve geldim..baktım..harbiden değiştirilecekmiş..ama bnede değişmedi.. 80 tl gitti 1 lt yaga ve hava filtresine..

aradım servis müdürüne ulaştım hemde (şans) konustuk adam gayet citti.bende anlattım durumu..olmaz öyle şey herkez diyorsa doğrudur dedi..dedim varmı kullanıcı kitabı PDF olarak dedim.var dedi.1 dk bekletti baktı..gerçekten buji değiştiriliyor..onur hondayı hiç mi hiç sevmiyorum mehmet..aradılar diye sakın güvenme onlara, emin ol onlar değil merkez aramıştır.. onlar 50 tl için motor vermezler, 2-3 ay sonra satmak için istediğim fiyatın tam 300 tl aşağısını teklif ederler..neden ? biz malız, trakyada tek ya onlara gebeyiz..

ama az kaldı..lüleburgaza ve kırklarline de gelecek yakında...

Chronix
26 Nisan 2013, 20:05
evet kabul edilebilir bir olay değil umarım bir daha böyle sorunlar yaşanmaz.ama bu bayan olayı nedir? yani neden bir motorcu arkadaş veya bir arkadaş değil de neden bayan ? hani bir adama yapılması kötü de bir bayana yapılması daha mı kötü ?neden böyle belirtmelere gerek duyuyorsunuz ? aslında nedenini az çok biliyoruz:)

chemical
26 Nisan 2013, 20:14
Konu sym hakkında bi şikayetti hemen hondacılar bastı burayı :queen:

paramın karşılığını hangi firma veriyosa onun malını alırım. Sym de aynı şartları sağlasın gidip sym alıyım:cat: karşınızdakini kendiniz gibi zannetmeyin.

takendy
26 Nisan 2013, 20:19
Tüm yazılanlardan bir tek Turan Usta'yı tanırım. Adamın dibidir.
Gerisi her zaman ki teraneler...

cem_hakan
26 Nisan 2013, 20:25
evet kabul edilebilir bir olay değil umarım bir daha böyle sorunlar yaşanmaz.ama bu bayan olayı nedir? yani neden bir motorcu arkadaş veya bir arkadaş değil de neden bayan ? hani bir adama yapılması kötü de bir bayana yapılması daha mı kötü ?neden böyle belirtmelere gerek duyuyorsunuz ? aslında nedenini az çok biliyoruz:)

O kadar olaydan buraya odaklanmanız enteresan tabi. Demek her forumda bu tarz bakış açıları mevcut. Yani itina ile konu dışında çıkıp mağdur adamı ya da bayanı tahrik etmek gibi. Bir bayan egsozunun vidasını çoğu zaman takamaz. Ben şahsen takarım. Bir bayanı o şekilde o motorla göndermeleri olayın vahametini arttırıyor bence. Ayrıca Türkiye'de daha yeni yeni motosiklet kullanımı artmaya başlamışken, bayanların geçmesi ise çok daha zor iken , bir bayanın maruz kaldığı şu durumdan sebep, motoru bırakması bile olasıdır. Sizin odaklandığınız nokta bana şu fıkrayı hatırlattı.

Adamın kız arkadaşı arar:

Adam: "Aşkım ezgilerle oturuyorduk büyük bi patlama sesi duyduk iki terörist içeri girdi bir tanesi canlı bomba olduğunu diğeri ise psikopat olduğunu söyledi kolumu kırdı yüzümde ve vücudumda çizikler var 5 yerimden bıçaklandım arkadaşım öldü , polis zor kurtardı bizi bu mesajıda bir arkadaşa yazdırdım. "

Kız sorar : ezgi kim?

:)

Bu arada bildiğin nedeni paylaşta biz de öğrenelim. İnan en ufak bir fikrim yok bu garip sebep ile ilgili.

MeTaL
26 Nisan 2013, 20:28
Antalya' da yeni açılan sözde uzman kadrosuyla motosikletleriimizi tamir edeceği iddası olan MotoTime isimli bir dükkan var. Aman diyim MotoTime denilen bu yerdeki ilk başta karşılacağınız güleryüze aldanmayın. Eğer ki sözde garantili yaptıkları işte bir problem çıkarsa sonrasında bir küfür etmedikleri kalıyor. 2.500 tL paramı + 45 günümü hiç ettiler ve yüzleri dahi kızarmadı ...

Johnizm
26 Nisan 2013, 20:40
gerçekten ilginç... bayan müşteriye erkek gibi davranılır mı?

Permatiq59
26 Nisan 2013, 20:53
bu gun Tekirdağ-Çorlu HONDA Bayii Ve Servisi Honda Onur tarafından aradındım. ''Mehmet bey. Motosikletinizin Bakımlarını servisimizde yaptırıyorsunuz. Geldiğinizde teknik arkadaslar yaptırmak istediğiniz işlemi istediğiniz şekilde yaptılarmı ? yapılan işlemle yada herhangi bir konuda sikayetçi olduğunuz bir kısım varmı? '' diye sordular. ''Sorun yok'' dedim. Teşekkür edip kapattılar. Alışkın değiliz ya. Aksam gidip Motoru bi inceliyim :)
Hacı zaten diorum ki kıllandım alıskın değilim. aksam gidince bi inceliyim :)

rumelian
26 Nisan 2013, 21:04
Veriyorlar bisiklet tamircilerine bayilik...

kasta37
26 Nisan 2013, 21:33
Bizim burdaki serviste mondial marka skutura kanunin parçlarını uydurmaya çalışmıştı hiç unutmam

darpgen
26 Nisan 2013, 22:32
gözümdeki tük karizması çizildi . hondaya devam .

Mengu16
26 Nisan 2013, 22:39
paramın karşılığını hangi firma veriyosa onun malını alırım. Sym de aynı şartları sağlasın gidip sym alıyım:cat: karşınızdakini kendiniz gibi zannetmeyin.
Pek de bi ukalasın.

mustf
26 Nisan 2013, 22:56
Şimdi öncelikle bu ülkede "savcılıklar" var. Açıkçası yılların motorcusuyum böyle şeyleri en üçkağıtçı tiplerden bile görmedim çünkü karşılığında canlarını yakacağımı bilirler. Bu ne saçmalık. Eğer gerçekse cidden suç duyurusunda bulunun bu servis hakkında. En azından tehdit edin bir deneyin bunu. Ben bursada honda servisi şikayet etmekle tehdit ettim bir keresinde. Hemen havaları fıs diye aşağıya inivermişti.

Ama... Bir de saçma tarafı şu ki; bir kere canınızı yakmışlar ikinciye nasıl olur da gidersiniz bunu anlamakta zor tabii. Sym parçasını temin için servis olmaya lüzum yok. Her usta rahatlıkla temin edebilir. Güvendiğiniz bir ustaya gidin.

Exzina
27 Nisan 2013, 09:28
Ben geçen ay statör yandığı için yolda kaldım. Pazar günü olduğu için,servis kapalıydı. Çekici şişli gülbağda perfonmans motor'a gidelim dedi. Oraya bıraktım motoru sonra gidip kendim statör aldım, perfonmans motora bıraktım. Bir gün sonra motoru almaya gittim benden 50 işiçilik 60 lira yağ parası istediler. Dedim yağ değişmiyecekti zaten yeni değişmişti. Kapağı açınca dökülüyor diye saçma sapan diye bir cevap verdiler.

Fazladan bir 60 lira kazıklamış oldu ama bir daha gitmem. Böyle yapmasaydı belki devamlı müşteri olacaktım.

Floryada Beşir Usta var. Şimdiye kadar gördüğüm en güvenilir usta o, herkese tavsiye ederim

Tİme_shİft42
27 Nisan 2013, 10:23
Alt tarafi bir vida sanayilerde bir suru egzizcu var git oraya arkadas servislerden felanda daha iyi yapar hem motordaki bir teknik ariza degil alt tarafi egzoz vidasi :cherry:

cx571
27 Nisan 2013, 10:38
Honda Hayat Onda. :D evet Hondacılar Basstı.

Mercannn
27 Nisan 2013, 11:14
Olanlar kabul edilir gibi değil. Kime güveneceğiz, hep şüphe var.
Bayan olunca ne yazık ki farklı farklı sorunlar yaşanıyor. Ben de bayanım ve benzer durumları yaşadım.
Bayanım diye dalga bile geçiyorlar, birşeyden anlamaz zihniyeti yaygın ve ciddiye almıyorlar.
Bayan - Bay motorcu ne fark eder, hepimiz müşteriyiz ve doğru hizmet bekleriz. Henüz "ustalar" bunu kabullenmış değil....

Bu arada tavsiye edebileceğiniz "iyi" bir SUZUKİ Servis yönerebilirmisiniz bana?

hello_moto
27 Nisan 2013, 11:30
Honda servisleri de sütten çıkmış ak kaşık değil.

Aldıkları paralar ile yaptıkları her zaman birbirini tutmayabiliyor.

Özetle, istemese de motoru olan teknik bilgisini geliştirmek zorunda kalıyor. Ya da bedelini ödüyor.

yürekçe
27 Nisan 2013, 12:07
bu tip durumlarda direk merkezi arayın diyebilirim.
honda da bu tip sorunlara tepeden müdehale ediliyor.
suzuki marka takıntım olmasına rağmen honda'nın bu hizmetine gıpta ediyorum.

keşke tüketici kullanım ve tüketim haklarına saygılı olabilsek.
yasalar sadece kitap sayfalarında kaldığı müddetçe biz adam olamayız vesselam...

MR.bikoko
27 Nisan 2013, 12:30
tüketici haklarına gitseniz olmazmı?

chemical
27 Nisan 2013, 12:32
Pek de bi ukalasın.

doğru konuş...

NoMotorNoCry
27 Nisan 2013, 12:39
Almazsan Honda , pantolon da gider , don da.Adamı motordan soğuturlar be.Bak ben soğudum mesela.İlk motorum Honda'ydı.CBF150'yi sattık gittik başka markalara bulaştık.Motorculuğa tövbe ettik.Nickimden de anlıyabilirsiniz.Ama sonunda tekrar Honda'ya dönüş yaptık huzuru bulduk.Gerçi Bursa'nın Honda servisinden de memnun değilim.Zincir dişli takımını değiştirttim , motoru teslim almaya gittim , bi baktım bi sürtünme sesi geliyo.Zinciri aşırı gevşek bırakmış , ön dişlinin koruma plastiğine sürtüyo.Gerdirik falan neyse onu hallettik.Motorun yağını nasıl olsa yeni değiştirdik diye baya uzun zaman yağ seviyesine bakma gereği duymamıştım.Bi gün bi baktım yağ seviyesi çubuğun dibinde.Eyvah dedim yoksa bizim motor yağ mı eksiltiyo?Transalpin yağ eksilttiği görülmemiş bişey ama insan yine de şüpheleniyo.Bu sefer kendi ustama götürüp yağını değiştirttim , en ufak bi eksilme yok.Demekki dedim bu gerizekalı honda servisindeki elemanlar yağı eksik koymuş.Allah'tan honda sağlam motorlar üretiyo da aptal servis elemanlarına rağmen motor kullanabiliyoruz.Honda olmasa motorculuk haram bize.

omeruby
27 Nisan 2013, 13:05
Merkezi arayın bence ustayı bi azarlayıp işinizi bedavaya yaptırıyorlar garantiden. Ustalar çıraklar pamuk gibi oluyor hemen.

haojin2005
27 Nisan 2013, 13:10
Sırf bu yüzden teknolojik bi alet almayacam, basit mekanik olsun yeterlidir.
Aynen öyle.Bir de ybrye enjeksiyon isteyen var.Sonra bozulunca 1000 tl tutacak farkında değiller.Zaten motor 4000 tl.
Adam basit düzenli yapmış motoru çok iyi.Zamanında honda karmaşık düzen yüzünden yıllarca adam gibi commuter getirememiş.Cb 125 i getirince egzantrik zinciri sorunlu ve karmaşık olduğundan sürekli arıza yapıyormuş.İstanbul'da da ustası yokmuş bu şekilde eksantrikli motordan anlayan.Sonra yıllarca doğru düzgün satamamış.Cg 125 motoru getirmiş basit yapılı olduğu için ve baya satmış.

Mengu16
27 Nisan 2013, 14:05
doğru konuş...
Konuşmuyorum ne olacak ?

chemical
27 Nisan 2013, 16:22
Konuşmuyorum ne olacak ?

senin seviyene inemem. hadi sana hayırlı işler.

tahsins
27 Nisan 2013, 16:47
şöyle başlıkları okuyunca daha bi motoruma sarılıyorum.
yapdığım onlarca psikopatlığa rağmen ne bi civatası gevşedi, nede bi yeri düştü.
3 kez kaza yapmama ve 7 kez düşürmeme rağmen sadece sağ ayna kırıldı.7,5tl oda..
biz demekki çinlinin tamahkar üreticisinden almışız motorumuzu :)

mengu nun dediği kadar var :) " alırsan honda ...."

aksoyy
27 Nisan 2013, 17:00
harley davidson bile bildiğim kadarıyla hala eski teknoloji kullanıyor du modellerinin çoğu karburotörlü. mekanik yapılı makinelerdi

injeksiyonlu olan modelleri varmı bilmiyorum eksik bilgim varsa affola.

ybr 125 e kesinlikle injeksiyonlu karburutor gelmesinin taraftarı değilim ne kadar elektronik olursa okadar servise gidersiniz

hayalimde hyosung vardı fakat onlar 2008 den sonra galiba enjeksiyonlu modeller getirmeye başladı zaten parçaları pahalı bide servis içine işcilik koyacağından boyumuzu aşacak
eski model temiz alayım desem milli piyangoyu tutturmakla aynı şans...

hayırlısı bakalım :rendeer:

Can yoldaşı
27 Nisan 2013, 17:13
iyi bi servise denk gelmemişsin,oda sizin şansızlığınız,yoksa tüm SYM servisleri aynı karakterde değiller.insan evladı olanlar çoğunlukda,
onlar adına, benim yüzüm kızardı.olmaması gereken tarzda olaylar yaşanmış,hani derlerya çekirdekden yetişme esnaf diye..

Mengu16
27 Nisan 2013, 17:23
senin seviyene inemem. hadi sana hayırlı işler.
Senin seviyen zaten yerin 100 kat altında daha nereye inecen gereksiz kişi.

Chronix
27 Nisan 2013, 17:27
O
Bu arada bildiğin nedeni paylaşta biz de öğrenelim. İnan en ufak bir fikrim yok bu garip sebep ile ilgili.

bir kaç mesaj daha beklersen cevabını vereceğim ;)