PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : yanıyo sandım yaw ..



blt_59
26 Nisan 2013, 17:04
arkadaşlar dün akşam çıktım,ev 3 km,yaklaşık 400 m kadar rampam var,bahçeye girdim ve durdugum anda bi yanık kokusu sardı,şaşırdım kaldım,etrafa bakıyorum yanan bişi varmı diye,hani ilk alırsınız,zorlayınca yaparya,5000 km oldu bu ve ilk defa böyle oldu,stop ettim eksozlarda bi çıtlama sesleri,görünüşte ne bi duman ne bişey,sabah bastım ilk marşta aldı sıkıntı yok,işe geldim gayet stabil,ne olmuş olabilir diye düşünüyorum,tamda gezi planları havada uçuşurken,bi fikri olan varmıdır,içimde rahat etmiyo şimdi ..

MericM
26 Nisan 2013, 17:07
Yanık kokusu kablolardan da geliyor olabilir kontrol etmende yarar var.

albaywolf
26 Nisan 2013, 17:11
Eksoza çamur bulandıysa ondan da olabilir.

Garip
26 Nisan 2013, 17:17
çatlama sesi gibi sesler her motorda vardır ilk stop ettiğinde olur

ogzcngdk
26 Nisan 2013, 17:19
aynen genelde egzostan geliyor yanık kokusu bende ilk yaşadığımda korkmuştum sonra arkadaşın ayağı egzosa değmiş o lastikler yanmış egzosta çamur gibi pisliklerde geliyor egzosun üstünde yanıyor ama egzostan gelmiyorsa koku başka sıkıntılar olabilir

Rr6
26 Nisan 2013, 17:19
elektrik tesisatından veya eksoza bulaşan birşeyden gelir o koku kontrol etmende fayda var:cat:

blt_59
26 Nisan 2013, 17:34
ilk aklıma gelen eksoz oldu zaten,ilk zamanlar yapıyodu çünkü,az öncede heryerine baktım,elektrikte bi aksilik olsa illaki belli edecek herşey stabil çalışıyo,genel kanı eksoz alması içime su serpti,tşk yorumlarınız için..

namk
26 Nisan 2013, 17:53
Eksoza poşet takılmış olabilir,görünmeyebilir.Yola çıkmaya her şekilde değer.

Mengu16
26 Nisan 2013, 19:13
5000km yeni sayılır, conta kokusu olabilir o, yokuş çıkınca motor ısınmıştır o sırada burnunuz fazla hassasmıştır yanık kokusu gibi gelmiştir.

Ufuk İnkaya
26 Nisan 2013, 19:51
Mengu16 haklı dostum oda olabilir bak. Tribe de girdiysen etkisi olabilir çok takma kafana stabilde birşey yoksa.

muhahha306
26 Nisan 2013, 21:03
Önce Türkçe yazı yazmasını öğren. Sonra soru sor.
Alfabemizde "w" harfi yok.
Yapmayın yeter...

güvenyahya
26 Nisan 2013, 21:33
Önce Türkçe yazı yazmasını öğren. Sonra soru sor.
Alfabemizde "w" harfi yok.
Yapmayın yeter...

teşekkür ederiz abi :)

PEHLİVAN94
26 Nisan 2013, 21:33
Kablolarina bak isidan eriyebilir. İlerde kablo temassizlik yapar yolda kalirsin baktir.

sey_47
26 Nisan 2013, 21:57
hocam çıtlama sesi normal, egzosttan gelen.

yanık kokusu egzosta yapışan bir poşetten naylon dan falan geliyor olabilir. yada ayaktabanınız da erimiş olabilir.
birde birşey diyim egzostlarınızı sürekli kontrol edin. eğer naylon filan yapıştığını görürseniz. stop edin motorun soğumasını bekleyin. eğer naylon orada iken sürmeye devam ederseniz o naylon oraya iyice yapışıp simsiyah bir görüntü alacaktır.

aynı motordan bende de var.
ben işyerinde içi poşet dolu 2 çuvalı aralayarak geçmiştim. egzost komple naylon ile sıvanmıştı. stop ettim tabi. soğuduktan sonra basınçlı su ve hava tutarak çıkardım baya bi. az bir kısmı kalmıştı o kısımda ilk haftalarda her sürüşten sonra koku yapıyordu geçti ama hala simsiyah duruyor.

blt_59
28 Nisan 2013, 22:39
Önce Türkçe yazı yazmasını öğren. Sonra soru sor.
Alfabemizde "w" harfi yok
Yapmayın yeter... güzel kardeşim yawww bişe diyecem sana,türk dil kurumu bilmemneyimisin bilememde,üzerine vazife edindigin mevzular bunlarsa form form dolaşıp malzeme peşinde koş kalabalık yapma yawww,millet sanamı soracak nereye basacanı :) ha bu arada türkçede muhahha diye bişede yok önce aynaya bak bi kim var orda :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------

yorumlar için çok tşk arkadaşlarım sag olun,bugün bayabi gezdim bir sıkınyok,debriyaj teline biraz fazla yag basmışım galiba motorun üstüne bulaşmış gördüm biraz,tahmin ediyorum yagdan gelmiştir..

MeTaL
28 Nisan 2013, 23:19
güzel kardeşim yawww bişe diyecem sana,türk dil kurumu bilmemneyimisin bilememde,üzerine vazife edindigin mevzular bunlarsa form form dolaşıp malzeme peşinde koş kalabalık yapma yawww,millet sanamı soracak nereye basacanı :) ha bu arada türkçede muhahha diye bişede yok önce aynaya bak bi kim var orda :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------

yorumlar için çok tşk arkadaşlarım sag olun,bugün bayabi gezdim bir sıkınyok,debriyaj teline biraz fazla yag basmışım galiba motorun üstüne bulaşmış gördüm biraz,tahmin ediyorum yagdan gelmiştir..

Güzel Türkçemize ('mize) sahip çıkmak iyidir. Bazımızın ondan başka konuşacak dili yok. Uyarıda bulunmamız için TDK görevlisi de olmaya gerek yok. Zira TDK böyle şeylere pek takılmıyor zaten : ) Size takılan arkadaşa kızmayın, her Türk' ün yapması gerektiği gibi konuştuğu dil' e sahip çıkmak istiyor. Kullanıcı rumuzu ile çelişse' de yapacak birşey yok.

Elimde olmadan' da olsa hem konuşurken, hem' de yazarken bende elimden geldiğince dikkat etmeye çalışırım. Genelde diğer yazan veya konuşanlarında eğer ki anlatmak istedikleri anlaşılıyorsa benim adıma problem yok. Duyarsızım sanırım : ). Ki zaten asıl konuda sizin "w" veya "v" kullanmanız değil, motosikletinizin problemi.

Arada sırada benim burnuma yanık kokuları gelir; bunun psikolojik olduğunu keşvettim. Daha önce kullandığım motosikletlerimden birisinin radyatörü delinmiş, motosiklette hararet göstergesi yok, yanık kokuları eşliğinde piston, sekman değiştirmek zorunda kalmıştım ve artık sürekli havayı koklayarak seyahat ediyorum. Dışardan gelen kokular dahi "lan acaba motor mu yanıyor" dedirtiyor bazan bana. Sizinde motosikletiniz yeni olduğundan tedirginsinizdir. Koku dışardan gelmiş olabilir.

Eksoz sesine gelecek olursak; demir soğurken veya ısınırken bu sesler normaldir. Klimalardan bile gelir bu çıtlama sesleri. Benim scooterlarda dikkat çekecek kadar çok olmasada, boru tipi eksoza sahip olan Er-5' de bu ses abartı şekilde geliyor. Takmanız gereken tek şey yanık kokusuymuş ama motosikletinizde problem yoksa yolunuz açık olsun : ) ...