PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba ve Hyosung GV 250 gösterge lamba problemi



otoprak
26 Nisan 2013, 00:35
Herkese merhaba,

Ankara Yaşamkentte oturmaktayım, 2 yılı aktif olmak üzere 4 yıldır motosiklet ehliyeti sahibiyim ve tüm tecrübem yurtdışında yapıldı. Son iki yıldır yani Türkiyeye döndüğümden beri motosiklet kullanmıyordum ancak 21 Nisan tarihi itibarıyla bir Gv 250 sahibi oldum. 2006 model ve 6050 km'de. Motoru alır almaz ufak bir bakımla yaklaşık 500 km kullanarak Denizliden Ankaraya getirdim. Genel olarak durumu iyi ancak sinyal uzun kısa ve sürat göstergesi aydınlatmasıyla ilgili problemim var ve yardım alabileceğimi düşünerek sitenize üye oldum.

Problemin özeti aşağıdaki gibidir;

Sola sinyal verdiğimde sol sinyal lambası ikazı (göstergelerdeki lamba) yerine uzun kısa lambası ikazı yanıp sönüyor, sağa sinyal verdiğimde herşey normal sağ sinyal lambası ikazı olması gerektiği gibi çalışıyor.

gece sürüşünde far açıldığında far devreye giriyor normal bir şekilde ancak sürat göstergesi devir göstergesine nazaran daha zayıf aydınlanıyor ve sola sinyal verildiğinde sinyal lambasının yanışıyla sürat göstergesi aydınlatması gidiyor sinyal sönüşüyle aydınlanıyor ancak yine zayıf bir şekilde, yine yukarıda bahsettiğim gibi sola sinyal verildiğinde uzun kısa lambası ikazı yanıp sönüyor ve uzun kısa yapıldığında ise sürat göstergesi komple aydınlatmayı kaybediyor.

bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

herkesin tekerinin her daim düz basması dileğiyle esenlikler dilerim

Oğuzhan

Slayerrr
26 Nisan 2013, 01:49
Gidonun alt tarafında şasenin sol tarafından geçen kablolardan biri/birkaçında temassızlık var. Siyah olan şase kablolarının kontrol edilmesi gerekli.

ogzcngdk
26 Nisan 2013, 13:18
aynı problem bendede var uzunları yakınca gösterle lambaları gidiyor.. sol sinyal verince sinyal göstergesi yanmıyor ama sinyal veriyor motor çok önemli görmediğim için ellemedim şimdiye kadar..

nasıl bir temassızlık bu içinde kablolarmı kopmuş kolay yapılır bişeymi

Sinan Er
26 Nisan 2013, 13:54
Temassızlık değil fazladan temas olabilir.

Yani kablo biryerlerde soyulmuş-kırılmış olabilir. O kabloya elektrik verdiğinizde şase yapıyorsa bu tür arızalar verir. Bu yıkadığınızda daha belirgin olur.

Röleler de aynı şekilde kendi içinde şase yapabilir bu da sistemin sapıtmasına yol açar.

Kabloları ve röleleri konrol edin.