PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ÖLÜM Korkusu



ihakanvardal
25 Nisan 2013, 01:22
Çok iç açıcı bir başlık değil ama sizlerle bu konuda dertleşmek istedim...

Gün oluyor motosiklet üzerinde yaşadığımı hisediyorum ve inanılmaz bir keyifle uzun yollar gidiyorum geliyorum. Gün geliyor burda taziye bölümünde açılan konular görüp içime ölüm korkusu geliyor. Elbette "her canlı ölümü tadacaktır" benim korkum motosiklet üzerinde ölmek.
Kaza videoları insana ibret veriyor ve daha dikkatli oluyor. Ama zaman geliyor yine bir bakıyorsunuz +200 lü hızlarda seyir ediyoruz. Hep böyle git geller yaşanıyor. Yani açıkcası bir günüm bir günüme uymuyor desem yeridir. Zaman zaman çok temkinli kullanıyorum zaman zaman virajlarda pegleri yere değdirmeye çalışıyorum.

Sizlerde benim gibi böyle git geller yaşıyormusunuz ?

xanka
25 Nisan 2013, 01:27
Kendine hakim olamiyorsan cc dusurmeyi dene

swath
25 Nisan 2013, 01:28
Aslında asıl korkulan şey pişmanlık.

Mesela neredeyse tüm kanser hastalarının bi kurdela rengi vardır, yakalara takılıp dikkat çekilmek istenir.Akciğer kanserinde bir kurdela rengi yoktur, masum saymazlar...
Ama sigara içen akciğer kanserine sahip birini asıl yiyip bitiren şey kendisini harcadığı, bu hastalığı kendisine bile bile yerleştirdiği yönündeki kendi kendine yaptığı suçlamalardır denir.

Ölüm hepimizin başına gelecek belki de hiç istemediğimiz şekillerde...
Ama düşününce insanın kendisiyle barışık bir halde suçluluk, pişmanlık hissetmediği bir anda
ölümü karşılaması daha kabul edilebilir geliyor.

Bu yüzden anlık heveslerle pişman olunacak bir hareket yapılmaması bir önlem olabilir.

satoyama
25 Nisan 2013, 01:31
VFR800 bir racing değil yavaş gitme şansınız var (çoğunlukla)

ayrıca kendinize güveninizi kaybetmeyin.

ölüm allahın emri.

ihakanvardal
25 Nisan 2013, 01:37
Kendine hakim olamiyorsan cc dusurmeyi dene

Yanlış anlaşıldım ben o hızları E-5 de değil şehirler arası düzgün ve temiz yolda yaparım ancak. Cc le pek alakası yok be hocam, geçen gün vefat eden Ömer Çavdar'ın altında CBR 250 vardı ve malesef başında kaskı yoktu. Allah gani gani rahmet etsin...

Green Arrow
25 Nisan 2013, 01:48
İnsan gerçekten üzülüyor çocukken bisikletten düştüğümde bile canımın ne kadar çok acıdığını hatırlarım kolunu bacagını ve birçok yerini kıran arkadaşlarım oldu hani hemen hemen her insan bisiklet macerası veya ufakta olsa anısı yaşamıştır bu yüzden bunun fersah fersah hızlısı bir taşıtta kask ve ekipman takmamak gerçekten ben öbür dünyaya hazırım gelin beni alın demekten farksız,kaderde var ise zaten önüne geçilmiyor yalnız gerçekten nefsimize hakim olmamız gerekli ve güvenlik konusunda üşenmemek lazım.

ReiZzZ
25 Nisan 2013, 01:50
Yanlış anlaşıldım ben o hızları E-5 de değil şehirler arası düzgün ve temiz yolda yaparım ancak. Cc le pek alakası yok be hocam, geçen gün vefat eden Ömer Çavdar'ın altında CBR 250 vardı ve malesef başında kaskı yoktu. Allah gani gani rahmet etsin...

düşük cc de 200 le viraja giremezsin mesela eğer motor üzerinde kendinizi kontrol edemiyorsanız cc düşürün ekipmanınız tam olsun her kaybettiğimiz için bu kadar bunalıma girersek yaşayamayız bu kadarda korkmayın zaten öleceğiz kaçış yok

ihakanvardal
25 Nisan 2013, 01:55
Ya arkadaşlar siz benim korkumu bi kenara koyun :)

Sizler de böyle git geller yaşıyormusunuz? sorusunun cevabını merak ettim o kadar :)

fastturkish
25 Nisan 2013, 02:05
Ölüm korkusu diğer bir adı da g.t korkusu doğada bütün canlılarda olan bir korkudur. hayatta kalmanı sağlar. korkuyorsan problem yok, ama korkmuyorsan battal gazi triplerindeysen o zaman sorun var demektir. :king:

ReiZzZ
25 Nisan 2013, 02:09
Ya arkadaşlar siz benim korkumu bi kenara koyun :)

Sizler de böyle git geller yaşıyormusunuz? sorusunun cevabını merak ettim o kadar :)

insan korkar ama motora binecekken acaba ölürmüyüm diye düşünmüyorum dikkatli sürerim kaskımı takarım o kadar ordan sonrası için yapacak birşey yok zaten :)

MeTaL
25 Nisan 2013, 02:10
İnsanoğlu garip, olacağı kesin olan birşeyden neden korkulur ki?

Kanser, kurtulma şansın var.
5 veya 15 katlı bir binadan atlamak, kurtulma şansın var.
Bir tırın altında kalmak, kurtulma şansın var.
Beyninden kurşun yemek, kurtulma şansın var.

Yukarıda verdiğim tüm örnekler kesin olanı getirmesi kuvvetle muhtemel olan örneklerdir ama hepsinde %0.01 dahi olsa bir şans vardır.

Bence ölmekten değil, öldüğünüzde geride hatırlanacak birşey bırakamamaktan, ölmekten korkacak duruma düşecek kadar günah işlemekten, adımızın veya anımızın nefretle anılmasından korkmak gerek ...

umurcan
25 Nisan 2013, 02:34
Bence ölmekten değil, öldüğünüzde geride hatırlanacak birşey bırakamamaktan, ölmekten korkacak duruma düşecek kadar günah işlemekten, adımızın veya anımızın nefretle anılmasından korkmak gerek ...

Benzer olarak ölmek değil arkada kalanları üzmek istemem aslen. Ailem, arkadaşlarım, tanıdıklarım.
Bu yüzden ki trafiğe zorlasalar dahi çıkmam kask olmadan.

Yine de tehlikeli diye motoru bıraktığınız gün yürürken kafanıza halı düşebilir. Memleketimden yaşanmış bir manzara hani. Kısmet biraz, bize düşen önlem almak ve olasılıkları azaltmak.

Flashock
25 Nisan 2013, 02:56
Ne korkarsın ölümden o varken sen, sen varken o yok. Herşey Allah'In takdiri aslında pek kadercide bir insan değilim ama ölüm eğer yazılmışsa ne trajikomik vakalar sonucu ölenler var. Yolda yürürken kafasına cam düşüp ölenmi ararsın soda şişesine oturup ölenmi sonuç olarak sıkmayın tatlı canınızı. Zaten yazılmış ama erken veya geç ölüm bence muhim değil 25 senede yaşasan onu nasıl yaşadığın önemli. Dolu dolu yaşadıysanız ve arkanızda size sövecek adam yoksa ne mutlu size.

motorcu48
25 Nisan 2013, 03:03
herzaman oluyor hatta otobüs seyatlerinde yolda seyreden motorları izlediğimde bile motosikletin çok tehlikeli bir unsur olduğunun farkına varıyorum taki onu ben sürdüğümde bu korku çok azalıyor mesele burda .bu yüzden bir tutku
motosikletin büyüğü ya da küçüğü olsun fark etmez düştüğünde ,çarptığında aynı şekilde etki yaratır

azizsele
25 Nisan 2013, 03:06
ben şahsen motor üzerinde ölüme daha yakın olduğumu düşünüyorum en azından istatiksel olarak bu böyle biz ne kadar dikkatli olsak da dangalağın birinin üzerimizden geçme ihtimali var...bu yüzden kontağı besmele ile açıyorum gaza bastığımda da peşinen kelime-i şehadet getiriyorum malum bir kaza anında zamanımız kalmaya bilir...inanan arkadaşlara tavsiyem aynı zamanda bir motivasyon nedeni de olabilir...ölüm öyle veya böyle gelecek başımıza ama hep deriz ya allah gecinden versin... beni asıl endişelendiren motor üzerinde gelen ölümlerin şekli...fotoğraflar vs. malum...o şekilde ölüm ölen için gerçekten bir anlam ifade etmiyor ölen ölüyor zaten ama kalanlar için tahammül edilmesi kaldırılması zor bir yük... o yüzden kendimiz için değilse bile aileler sevdiklerimiz sevenlerimiz için biraz daha dikkat...

Sepetçioğlu
25 Nisan 2013, 03:10
Ya arkadaşlar siz benim korkumu bi kenara koyun :)

Sizler de böyle git geller yaşıyor musunuz? sorusunun cevabını merak ettim o kadar :)

Yaşıyoruz hocam :)
Bazen gaza gelip ne kadar daha yatarız hesabı yapıyoruz, bazen de düz yolda basmaya çekiniyorsun. Ben özellikle yoğun trafikte ve şehir içi çok tedirgin oluyorum. Eğer biraz kendimi geliştireyim dersem, virajlı dağ yollarında takılıyorum.
Amaç biraz daha kendimizi geliştirmek tabi, ileride daha kötü bir durumun içine düşmemek için.

erdem_cengiz
25 Nisan 2013, 03:32
Ulen ben korkmuyorum bende bi sorunmu var acaba

thepope
25 Nisan 2013, 03:41
İstediğinizi yapın ölüme karşı önlem alamazsınız sadece kazadaki yaranızı hafifletirsiniz.Eğer sıranız eceliniz geldiyse kendinizi en güvende hissettiğiniz yerde hiç beklemediğiniz bir şekilde ölürsünüz. Bence ölümden korkan ölümün sonrasından korkuyordur korkmamak içinde anladınız siz sonra konu dine döndü demesinler

satoyama
25 Nisan 2013, 04:33
Yanlış anlaşıldım ben o hızları E-5 de değil şehirler arası düzgün ve temiz yolda yaparım ancak. Cc le pek alakası yok be hocam, geçen gün vefat eden Ömer Çavdar'ın altında CBR 250 vardı ve malesef başında kaskı yoktu. Allah gani gani rahmet etsin...

kaza yapan arkadaşı ben son 1 yıl içinde bir kaç kez (tamda kaza yaptığı yerde) kasksız gördüm, hatta iş çıkışı servis içinde parmakla gösterdiğimde olmuştur, kendisi kurye imiş ve cbr arkasında topcase vardı. iyi hatırlıyorum. şu havalar ısınmaya başlayınca mutlaka bir kaç kaza oluyor inşallah da bunlar son olur..

SolidSnake
25 Nisan 2013, 05:05
Yahu adam; " ben bir motosiklet sevdalısıyım, motorumu çok seviyorum ancak ne kadar eğitim alırsam alayım ne yaparsam yapayım motor üzerinde ölmekten korkuyorum, motosiklet yüzünden ölen insanları da gördükçe kederleniyorum ve ara sıra çekiniyorum ve korku basıyor, siz ne düşünüyorsunuz size de oluyor mu? " diye sormuş. Ama cevaplar alakasız..

Olur kardeşim, canlı olduğunu ve yaşamayı daha da fazla yaşamak isteyen herkese gelir o korku. Bu iş cc küçültme ile, dua etme ile olmaz. Yine aynı korku bir gün gelir seni bulur. Haklısın, türkiye'de birşeyi çok seviyorsun ama o şey çok tehlikeli. Bu da seni korkutuyor. Ama burada kızmamız gereken kendimiz değil, motosikletlere üvey evlat muamelesi yapan insanlar ve belediye. Yeri geliyor bazen hobimiz ve bize en çok neşelendiren/sevindiren şeyden acaba vazgeçsem mi diye sorduruyor. Ancak öleceğin varsa ölürsün, ölmeyeceğin varsa ölmezsin :)

burdurlu1988
25 Nisan 2013, 07:06
aynen kardeşim aynı senin gibiyim ama benim korkum ölmekten değil ki işlediğim amellerimden:salut:

turkish39
25 Nisan 2013, 09:42
Birçok babanın korkusu oğlunun motosiklete binmesidir.Ölümden ve başka her türlü tehlikeli durumun çocuklarının başına gelmesinden korkarlar.

Benim senin başına gelmesinden en çok korktuğum şey ise hayatın zevklerini almadan yaşayan bir eğreltiotu olmandır.
Eğer yapmak istediğin şey orada duruyorsa ve aranızda bir tehlike dikilmişse, senin yapman gereken o tehlikeyi bertaraf edip, istediğin şeye ulaşmaktır. İşte bunu yapamazsan hayatın ancak bir eğreltiotununki kadar heyecanlı olabilir.

Motosiklete bin oğlum, ama dikkat et, Motosiklet tehlikelidir.
O tehlikenin üzerine aptal gibi gitme. Unutma Sun Tzu der ki; "kötü komutanlar önce savaşa girer, sonra nasıl kazanacağını düşünürler; iyi komutanlar önce nasıl kazanacağını bulmadan savaşa girmezler".
Önce viraja girip de sonra nasıl çıkacağını düşünen aptallardan olma.

Tehlikeleri en küçüğüne kadar bertaraf et. Hep tam koruma kullan, bakımsız motorla yola çıkma, alkollü ya da yorgun binme, kafan bozukken taksi tut, bilmediğin yolda risk alma, diğer araç sürücülerinden köşe bucak kaç.
Tehlikeleri nasıl dibine kadar bertaraf edeceğini bilemiyorsan sakın motosiklete binme, çünkü o zaman bu işi beceremezsin demektir.
Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet aşktır. Sadece kızlardan bahsetmiyorum, motosiklet macerası yaşam aşkıyla doludur.
Güneşi batıracağın yeri bilmek, üzerinde yaşadığın toprakları karışı karışına gezmek, her yaş ve meslekten insanla yolunu paylaşmak ve bindiğin makinenin üzerinde sanki çığlık atarmış gibi kopup gitmek, hayatı dibine kadar yaşamak, ancak bu araçla mümkündür.

Motosiklet macerasının içinde yaşam aşkı olmayan insanların tek yaptığı ise teknik detayları birbirlerine anlatarak kocaman, yararlı ama sıkıcı bir ansiklopediyi yaşayıp gitmektir.
Aşkın ucunu bırakma, heyecanlı ve renkli ol, sıkıcı olma. Sıkıcı olacaksan arabaya binip, hafta sonları futbol, akşamları ana haber seyrederek yaşayabilirsin, motosiklete ihtiyacın yok.
Günü yakalamayı bil oğlum, motosiklet senin yaşama enstrümanındır.
Kızlardan bahsetmiyorum dediysem, o kadar da demedim tabi. Hani bazen pembe bir Vespa üzerinde pembe kaskla kuğu gibi giden pembe pantolonlu bir kız görürsün ya? Git yanaş, merhaba de ona. Seni terslerse, kıza efendi gibi bir selam çakıp gazla bana gel, ensene bir tane patlatayım, sonra bira içmeye gideriz. Hayatı böyle yaşayacaksın işte, öküz gibi, ödlek gibi değil. Hem efendiliğini bozmayacaksın, hem de çılgınlığını koruyacaksın.
Ha hoşlandığın bir kız mı buldun? At motorunun arkasına, Datça'ya götür onu, Knidos'un sularıyla yıka. Can Yücel'in en sevdiğin şiirlerini okurken batan güneşi izlet ona, Domuzbükü'nde yıldızları ört üstüne uyusun. Sonra bu macera için bana teşekkür edeceksin.

Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet isyandır.
İnsanlık tarihi popüler kültürler ve onlara tepkiyle gelişen kültlerle doludur. Rock tarihi, 68 kuşağı, Avrupa bohemleri, Beatnick'ler hep aynı heyecanla tutuştular. Bugün bu ateş bir miktar sönmüş görünse de sen buna aldanma. İnsanoğlunun doğasında isyan vardır ve motosiklet bunun dışa vuruluş şekillerinin en güzellerinden biridir. Motosiklet bir ulaşım aracı değildir, bir isyan aracıdır, bunu kafandan çıkarma.
Hayatın rutinlerine dikkat et oğlum. Efendi ol ama içindeki serseriyi korumayı bil, akşam eve gelince takım elbiseni çıkarıp deri montunu giy.
Her zaman kravatın olabilir ama hiç yuların olmasın, her zaman bir patronun olabilir ama hiç efendin olmasın. Eğer seni zincirliyorlarsa o patronu, arkadaşı ya da sevgiliyi dehleyip, kravatı çöz, kol saatini fırlatıp at, gemileri yakmayı bil.
Hayatımda tanımaktan keyif aldığım insanların neredeyse hepsi, günü geldiğinde hayatında radikal değişiklikler yaparken gözünü kırpmamış insanlardır.
Ve bu insanların neredeyse hepsi motorcudur.
Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet dostluktur.

Bir motosiklet grubuna mutlaka gir. O Motosiklet grubunun içerisindeki bir kavgaya ise asla girme. Unutma ki insanın olduğu yerde sevgi de vardır, kavga da vardır. Toplumdan soyut yaşama, yolu paylaş. Ama kimliğini de kaybetme, yolunu şaşırma. Toplumun içinde dur, ama tek başına ayakta dur, sonuçta yol yalnız senin yolundur unutma.
Herkesle konuştuğun gibi, her tip motora da bin, tutucu olma. "Chopper gitmiyor, dönmüyor" diyenleri takma, altındaki V motorun ritmiyle dans etmeden isyanın ruhunu anlayamazsın. Sıkı bir enduroyla off-road yapmadan doğaya fazla kavuşamazsın. İbrende bir kez olsun 200'leri görmeden de adrenalin seni ilk defa içki içmiş 15 yaşındaki kız gibi sarhoş eder durur. Herkesi dinle ama hiç kimseye kulak asma. Motosiklet türlerinin her biri farklı amaçlarla üretilmiştir, birini seçeceksen seç, ama hepsiyle barışık ol, hiçbirinin fanatiği olma.
Motosiklete bin oğlum, çünkü ben hep motosiklete bindim.

Ve şu hayatımda yaptığım en iyi şeylerden biri bu. Tek bir dakikasından bile pişman değilim ve iyi kötü her maceramın kıymetini bildim.
Hayatta öğrendiğim birçok şeyi bu iki tekerlekli cansız makineden öğrendim.
Motosikletle yaşa oğlum ve aradan yıllar geçerse ve ben motosiklete binemeyecek durumda olursam, gel bana maceralarını anlat, nereleri keşfettiğini, kimlerle hırlaştığını, kimlerle dost olduğunu, hangi şarabı kiminle içip, hangi güneşi nerede batırdığını.

Eğer ben ölmüşsem de çok önemseme. Motor üzerinde ölmüşsem neden pişman olmadığımı anlayacak tek kişi sen olacaksın. Eğer ölmemişsem şu pembeli kıza sor bakalım ablası var mı?
Sana bırakacağım en büyük miras, işte bu hayat rehberi, motosikletli hayatın ta kendisidir.
Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet hayatın ta kendisidir.
Oriana Fallaci

dickinson
25 Nisan 2013, 10:12
Ölümün nereden geleceği belli değil, daha dün bir haber görmüştüm konuya da çok güzel bir örnek olur...

http://www.gazetea24.com/haber/temde-inanilmaz-kaza_23419919.html

NoMotorNoCry
25 Nisan 2013, 10:13
Çok iç açıcı bir başlık değil ama sizlerle bu konuda dertleşmek istedim...

Gün oluyor motosiklet üzerinde yaşadığımı hisediyorum ve inanılmaz bir keyifle uzun yollar gidiyorum geliyorum. Gün geliyor burda taziye bölümünde açılan konular görüp içime ölüm korkusu geliyor. Elbette "her canlı ölümü tadacaktır" benim korkum motosiklet üzerinde ölmek.
Kaza videoları insana ibret veriyor ve daha dikkatli oluyor. Ama zaman geliyor yine bir bakıyorsunuz +200 lü hızlarda seyir ediyoruz. Hep böyle git geller yaşanıyor. Yani açıkcası bir günüm bir günüme uymuyor desem yeridir. Zaman zaman çok temkinli kullanıyorum zaman zaman virajlarda pegleri yere değdirmeye çalışıyorum.

Sizlerde benim gibi böyle git geller yaşıyormusunuz ?

Taziye bölümüne bakıyosan şunu görmen lazım orada vefat edenlerin %90'ı racing motor kullanıcıları.Senin motorun da racing'ten pek bi farkı yok.Herşey senin elinde.Motorunu satarsan motorculuktan terfi etmiş olmazsın.Biz endurocuyuz , biz de motorcuyuz.Motorlarımızın bizi götüremeyeceği yer yok.Ama taziye başlıklarında hiç ölen endurocu göremezsiniz.Seçim sizin.Türkiye yollarında 200 km hıza çıkmak akıl işi değil.Canınızı seviyosanız vazgeçin bu sevdadan.

lycantrophic
25 Nisan 2013, 10:18
Hem korkup hem de gelgitlerle 200lere çıktığından bahsetmek "bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" dedirtir ister istemez. O hızla gitmek hangi yol olursa olsun hiç akıl karı değil, bir de türkiye gibi yolda her an önüne herşeyin çıkabileceği, bir anda üstüne kırabilecek öküzlerin olduğu bir ülkede. Onun dışında motosiklet demek tehlike demek, çok bilgi sahibi olmak da kurtarmıyor hatta gereksiz riskler almaya sebep olabiliyor. Bir abi bahsediyordu; Honda'da eğitim aldıkları gencecik bir çocuk ölmüş gitmiş yakınlarda. Burda da tanınıyordur tahminimce. Düşük cc, düşük hız en temizi, gerek yok o kadar basmaya, en ufak hata affetmez.

mondial50tt
25 Nisan 2013, 10:26
aynen kardeşim aynı senin gibiyim ama benim korkum ölmekten değil ki işlediğim amellerimden:salut:


bencede ölümden orkmak bundandır

Gölge750
25 Nisan 2013, 10:53
Evet, Ölüm Allahın emri ama yaşamak insanın elindedir...

Syanur
25 Nisan 2013, 11:09
Çok iç açıcı bir başlık değil ama sizlerle bu konuda dertleşmek istedim...

Gün oluyor motosiklet üzerinde yaşadığımı hisediyorum ve inanılmaz bir keyifle uzun yollar gidiyorum geliyorum. Gün geliyor burda taziye bölümünde açılan konular görüp içime ölüm korkusu geliyor. Elbette "her canlı ölümü tadacaktır" benim korkum motosiklet üzerinde ölmek.
Kaza videoları insana ibret veriyor ve daha dikkatli oluyor. Ama zaman geliyor yine bir bakıyorsunuz +200 lü hızlarda seyir ediyoruz. Hep böyle git geller yaşanıyor. Yani açıkcası bir günüm bir günüme uymuyor desem yeridir. Zaman zaman çok temkinli kullanıyorum zaman zaman virajlarda pegleri yere değdirmeye çalışıyorum.

Sizlerde benim gibi böyle git geller yaşıyormusunuz ?

Evet ! :) detaya inmeyelim, kısaca evet diyebilirim :wiinkk:




Kendine hakim olamiyorsan cc dusurmeyi dene

Durumun cc ile alakalı değil saırım :wiinkk:

FreeSoul
25 Nisan 2013, 11:51
Aynı korku bende de var sanırım hepimizde de vardır.Bu biraz otomobilde yanda oturan insanın tedirgin olmasına ama kendisi aracı kullanırken son derece rahat olmasına da benziyor.Sorun bence sürat meselesi değil.Evet ara sıra scooter olmasına rağmen boş ve rampa aşağı bir yolda ben de limitleri zorlayabiliyorum.Normal şartlarda o hızda kendime dışardan bakan kişi ben olsam ölümüne susamış olmalı diye düşünürüm ama kullanan olarak durum değişebiliyor.Avrupanın bir çok otobanında hız limiti yoktur ama kaza oranı çok çok düşüktür.Çoğu zaman motor üzerindeyken şu an bişey olsa düşsem yere ilk temas eden yerim neresi olur, yerde ne kadar sürüklenirim, hangi kemiklerimin kırılma ihtimali var, yaralanma durumum ne olur ya da şöyle olsa kesin ölürüm çünkü hiç bir koruma öyle bir çarpmadan sağ çıkmamı sağlayamaz gibi düşünceler aklımda oluyor.Mesela yüksek hızdan çok beni en çok şehir içi trafiği ve dar ve çıkışı görünmeyen virajları olan köy yolları korkutur.Uzun yol yaptığımda bu tip yollardan çıkıp bölünmüş geniş yolllara ya da otobana girdiğimde daha yüksek sürate çıkacak olmama rağmen üzerimdeki gerilimin bir anda azaldığını ve müthiş rahatladığımı hissederim.Sonuç olarak bu düşüncelerin olması belki de iyi birşeydir ve bu sayede maksimum dikkatimizi yola ve trafiğe verebiliyoruzdur bilemiyorum tabi ki..

durmazzz
25 Nisan 2013, 12:10
ölmekten değilde yaptığım günahların hesabı beni korkutuyor

htmetin
25 Nisan 2013, 12:14
Bilinmeyen herşey insanı korkutur. Ama Ölüm bir gerçek ve bu gerçeğin en iç rahatlatıcı tarafı istisnasız bütün insanların (canlıların) ölümü tadacağıdır. Yani ortada ilahi bir adalet var öyle yada böyle. Burada bizi ürküten o müthiş sonun ne zaman geleceği. Belki işi civcivli yapan hadisede bu olsa gerek.

pistolpitt
25 Nisan 2013, 12:17
bir müsibet bin nasihattan iyidir kanunu geçerli oluyor maalesef bu psikoloji için. Önemli olan bu müsibeti nasıl atlattığımız. En son saçma sapan sorumsuz bir sürüşümde yüksek hızdayken önüme bir doblocunun kırması sonucu panik fren ve yana manevrayla ondan sıyrılmıştım ama neyseki beni gördüğü için şeridime tamamen geçmeden kalmıştı. O 1 saniye içinde bir taraftan manevra yaparken bir taraftan da daha da önüme kırmaması için dualar ediyordum, kornaya bile basamamıştım. Beni görmeseydi o hızda şansım hiç yoktu ya ona ya bariyere çarpacaktım. O musibetten sonra akıllandım diyebilirim.

serdar37100
25 Nisan 2013, 12:37
Bir insanda ölum korkusu yoksa hayatinin degerini bilmez eyer olum korkusu varsa kendini ona gore ayarlar hepimizde olmasi gereken birsey aslinda

NoVaRiX
25 Nisan 2013, 12:41
Bu konuyu okumadan 1-2 saat önce 'ilkkez' düşündüm bunu! Sır kapısı gibi oldu! :P
Çok ilginç birşey gerçekten..

scooboy
25 Nisan 2013, 13:46
Aynı senin gibi bende yaşıyorum evet. Hatta bu aralar biraz fazla yaşıyorum nedeni sanırım
sıklıkla araba kullanmam. Arabanın verdiği güven ve az stres Motora bindiğimde tam tersi şekilde
artıyor
Yola alışana kadar
beni baya bir rahatsız ediyor. Bazen satıp 250cc bir scooter almayı bile düşünüyorum.

acayüp
25 Nisan 2013, 13:55
Ölmek değilde basitçe ölmek hakikaten korkutuyor. İstanbulda sadece bir geri zekalı sinyal kolunu ittirmeye üşendi diye ölmek istemem açıkcası.
Artık İstanbul trafiğinde motosiklet kullanmak çok yorucu ve stresli olmaya başladı.
Aldığım keyif girdiğim riske değiyor mu onu sorguluyorum son 2 senedir.

kurubuz
25 Nisan 2013, 13:58
Bazen bende de oluyor. Motora binmeden önce korku ile karışık bir rahatsızlık çöküyor, kontağı çevirince geçiyor. İstanbul trafiğinden gerçekten de korkuyorum. Zaten korkmamak mantıksız. Eğer gerçekten de rahatsız ediyorsa o gün motora binme. Motor kullanmaya mecbur değiliz, keyif için biniyoruz nasıl olsa ( vf 800 ün keyif için alındığını varsayıyorum) . Keyfin geldiği zaman binersin. Kendini korkmamaya zorlama.

madlive
25 Nisan 2013, 14:34
Ölmekden ziyade anne ve babayı üzmeye hakkı yok hiçbir evladın. 2 gün önce yaptığım kazada çok şükür sadece ayağımda ufak bir kırıkla atlatmama rağmen 2 gündür benimle konuşmayan babam ve başucumda ağlayan annem var. Şüphesiz hiçbir tutku onlardan üstün olamaz.
Motosiklete binmezsem ne olur? Hiç.
Sanırım motosiklet hayatıma son verebilirim.

piyanist_irf
25 Nisan 2013, 15:09
insanın zaman zaman ölümü düşünmesi olağan bir durum ve biliyoruzki hepimiz er yada geç ölümle göz göze geleceğiz , bu işin genci yaşlısı yok , çoğu zaman benimde aklıma düşer özelliklede yastığa başımı koyduğumda ,

bakıyorumda , cem karaca yok, barış manço yok , hatta onca parasına servetine rağmen sabancı bile göçüp gitti , demekki maddi değerler ölümü ertelemiyor o zaman maneviyata yönelip iç huzurumuzu yüksek tutalımki bize moral olsun , her an hazırlıklı olalım , yoksa ölüm hiç aklıma gelmedi düşünmedim, düşünmeyeceğim , düşünmüyorum diyen adam yalan söylemiş olur :)

ama söylenecek en güzel söz allah ölümünde hayırlısını versin .
















http://yenisafak.com.tr/gundem-haber/dugunde-vuruldu-kazada-oldu-22.04.2013-513011

ihakanvardal
25 Nisan 2013, 15:22
Yahu adam; " ben bir motosiklet sevdalısıyım, motorumu çok seviyorum ancak ne kadar eğitim alırsam alayım ne yaparsam yapayım motor üzerinde ölmekten korkuyorum, motosiklet yüzünden ölen insanları da gördükçe kederleniyorum ve ara sıra çekiniyorum ve korku basıyor, siz ne düşünüyorsunuz size de oluyor mu? " diye sormuş. Ama cevaplar alakasız..

Olur kardeşim, canlı olduğunu ve yaşamayı daha da fazla yaşamak isteyen herkese gelir o korku. Bu iş cc küçültme ile, dua etme ile olmaz. Yine aynı korku bir gün gelir seni bulur. Haklısın, türkiye'de birşeyi çok seviyorsun ama o şey çok tehlikeli. Bu da seni korkutuyor. Ama burada kızmamız gereken kendimiz değil, motosikletlere üvey evlat muamelesi yapan insanlar ve belediye. Yeri geliyor bazen hobimiz ve bize en çok neşelendiren/sevindiren şeyden acaba vazgeçsem mi diye sorduruyor. Ancak öleceğin varsa ölürsün, ölmeyeceğin varsa ölmezsin :)

Çok yaşa Enver :cat:

drtayfun
25 Nisan 2013, 15:26
Ben git-gel yaşadığımı söyleyemem çünkü her zaman 3.5 atarım :D Ayrıca istesem de 100 üzeri çıkamam. keyif için gurup olarak gezerim ve köy yollarına vururum kendimi, hız yapılan TEM gibi kulvarlardan ise şeytan görmüş gibi kaçarım. Şimdiye kadar ciddi bir tehlike yaşadığımı da söyleyemem, en fazla toprak yollarda kaymışımdır işte. Korku insanı hayatta tutar tavsiye ederim.

ihakanvardal
25 Nisan 2013, 15:51
Olay 250 cc yada 1300 cc meselesi değil. Cevap yazan arkadaşların %80 i beni anlamamış hata bendedir kendimi yeterince ifade edememişimdir.

Mesele şu; herşey çok güzelken birden b.k yoluna gitmek, motosiklet üzerinde bir hiç uğruna pekmezi akıtmak. Biraz argo oldu ama umarım bu sefer ne demek istediğim anlaşılmıştır.Yoksa her canlı gibi sonunda öleceğiz ama ölmek var birde ölmek var. Allah herkese hayırlı bir ölüm nasip etsin. Benim tek derdim buydu fikirlerini paylaşan herkese teşekkürler.

turkish39
25 Nisan 2013, 16:20
Hiç uğruna mı???Ozaman ben de hiç uğrana ölmekten korkmak için neden araba fiyatına motosiklet alıyosun diye saçma bi soru sorarım:)
Beni şaşırtan motosiklet üstünde ölmeyi hiç olarak saymanız. Bu her araçta olabilir aslında.Kaderinde varsa yapacak bişey yok.Daha bi kaç ay önce arkadaşın sıfır km aldığı aracının üstüne balkon duvarının mermeri düştü.Yıllardır oraya araç parkedilir,yıllardır o balkon orda.Olacak oldu mu önüne kim geçebilir???Ama sen tebirini alacaksın tabiki,geri kalan Allah C.C. ın takdiri.Ölümün hiçi miçi olmaz.İlla bi sebep lazım çünkü.Bu yürürken de olur,yüzerkende,araçtada,uçaktada...

babaduru
25 Nisan 2013, 16:34
Peki arabada sıkışarakda ölebiliriz arabalar ne kadar güvenli eğer ölüm şeklim konusunda önüme bi tercih hakkı koysalar arabada sıkışarak ölmektense motor kazasında ölmeyi tercih ederim.Ölüm ALLAH ın emri bunu kabullenmek zorundayız bundan kaçış yok öyle yada böyle bu kaçınılmaz.Kenan SOFUOĞLU nun Annesi biz depremde göçük aldıktan çıktık çoçuklarım ölseydi ordada ölebilirdi bu yüzden ölüm aklıma bile gelmiyor.Diyor bu adam nasıl şampiyon olmasın aileden destek var.

Drayke
25 Nisan 2013, 18:37
Ya arkadaşlar siz benim korkumu bi kenara koyun :)

Sizler de böyle git geller yaşıyormusunuz? sorusunun cevabını merak ettim o kadar :)

Git gel yaşamak ne demek hocam;dahada ileri giderek,ceset torbasında bile kendimi hayal etmişliğim vardır...Bu düşünceler tüm benliğimi sardığında soğuk soğuk terler atıp ürperirim,hattaçoğu kez motosiklet üzerindeyken gözümün önüne gelir ölüm ve ölüm halleri,işte o andan itibaren daha bi dikkat etmeye çalışırım.Ama ne çare biz aşık olmuşuz 2 tekere bile bile, sonunda ölümde olsa.Biz her türlü önlemimizi alıp takdiri Allaha bırakmaktan başka çaremizde yok.

ertuğrul66
25 Nisan 2013, 18:53
sadece motosiklet üzerinde ölmek değil yolda yürürken bile ölebilirsin mesela bir kaç gün önce ben eve gidiyordum yürüyerek bi oyuncakçının önünden geçiyorum topları astıkları demir bir profil var aniden bir rüzgar esti hemen önüme küüüüüüüttt diye düştü eğer bir adım önde olsaydım belki beyin tramvasından - kanamasından gitcektim o yüzden pek kafaya takmayın sadakanızı verin yeter :cat:
ecel geldiyse gidersin mesela 200le bi arabaya arkadan girsen belki fırlayıp bir saman taşıyan bir kamyonun arkasına düşüp hafif sıyrıklarla kurtulacaksın...

C@LiMeRO
26 Nisan 2013, 14:25
Her Nefis Ölümü Tadacaktır, Motorlu ya da motorsuz, motor kullanmıyor olsak bile gün gelir bir motorcu bize çarpar, aynı kötü kaza fotoğraflarında yer alabiliriz, Ha.. Ama dikkat, ölümü tadacak olan nefislerimizi de kontrol altında tutmayı bilmemiz lazım, eğer nefsimize hakim olamıyorsak, kullandığımız motosikletlerimize de tam olarak hakim değiliz demektir. İçimizden bir ses; artistliğe soyunursa, dur demeyi bilmemiz lazım. Biz motorcuların tek dezavantajı hata yapma lüksümüz çoook çooook az, hatta belki de hiç yok. Daha acısı başkalarının hatalarını farketmeme şansımız hata yapma şansımızdan daha da az. İşte bunun içindir, zihnimizi böylesi bir korku sarmışken motor üstünde de olmamak lazım diye düşünüyorum. Hani sudan korkarsın, korktukça daha da batarsın ya o hesap, bırakamıyorsan kendini rüzgara rahatça, zihnini rahatlatana kadar biraz mola..