PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motorum haftaya elimde olacak fakat...?



ladom
06 Nisan 2006, 21:35
Merhaba arkadaşlar...
Malum 'ÖTV' durumundan dolayı motosiklet alma konusundaki hayallerimi ve girişimlerimi hızlandırmak, hatta son sürata çıkarmak durumunda kaldım ve cbr125 im yakında elimde olacak. Buraya kadar bir sorun yok.

Şöyle ki 'motor kullanmayı biliyorum' diyecek kadar bilgiye sahip değilim. Motorumu almadan önceki araştırmalarım ve mağazalardaki arkadaşlarla konuşmalarımda sağolsunlar zamanları olsa gönüllü olarak öğretebileceklerini söylediler fakat bu aralar hepsi deli gibi çalışıyor ve yoruluyor yani mümkün değil gibi gözüküyor böyle bir olasılık. A2 ehliyetim yok ve ancak temmuz ayındaki sınava girebilirim ki ehliyeti almam ağustosu bulur yani bir sürücü kursunun eğitiminden yararlanayım desem heralde temmuzdaki sınav için kayıt alınmıyordur şimdi, alınsa bile mayısta direksiyon sınavına gireceklere ders veriyorlardır sanırım.

Demek istediğim motorumun garajda paslanmasını istemiyorum yada onu sadece öpüp koklamak istemiyorum. Bu yüzden Honda Eğitim Merkezi'nde eğitim alarak ciddiyetle bu işe girmek istiyorum fakat orda da temmuza kadar yer yok. E ben ne yapacam 2.5 ay her gün rüyalarımda mı görücem motorumla beraber el ele kol kola gezdiğimizi... Olamaz! Olmamalı!
Varmı bir fikriniz arkadaşlar...?

armagan
06 Nisan 2006, 22:05
ben de ötv yi yatırttım, haftaya alıcam cbr 125 i. ama benim ehliyetim var. yine de 1-2 saat ders alıcam cünkü daha önce scooter kullandım azcık. honda da yer bulmak zor kurs için. bu arada dd'nin motosiklet teorisini almayı unutma, ayrıca forumlarda motor kullanımı ve sürüş teknikleriyle ilgili yazılar hatta videolar da var, yararlanabilirsin. DD motosiklet kullanmak mental bir iştir diyo, sen de en azında mental hazırlığını yaparsın ehliyet alana kadar. aksesuarları tanımaya çalışırsın, forumu takip edersen de iyi olur, fazla yazmasan da okuman yeter bazı şeyleri. ayrıca her ay aldığım motosiklet dergisi var çok faydalı oluyo, isim vermiim yanlış anlaşılabilir. şovdan ziyade işin kültürüne yönelik şeylerle ilgilenmeni tavsiye ederim. şovu nisan sonunda izliicez zaten:cherry:

ylmzzz
06 Nisan 2006, 22:15
motor kullanmayı biliyorum' diyecek kadar bilgiye sahip değilim


bilmiyorum desene kısaca :P nasıl cümle zor anladım

maviş
07 Nisan 2006, 15:04
bence sen hayallere devam ehliyetsiz olmuyo bu iş başına bişi geldiği zmn drek suçlu duruma düşüyosunn..ama sanırım hepimis kullandık ehliyetsizz..şimdiden hayırlı olsunn

nightwatcher
07 Nisan 2006, 15:33
kardeş bu iş düşe kalka öğrenilri. bul bi scooter yanı yönü kırık olan bi arkadaştan doldur deposunu bi kaç saaat onda antrenman yap. sonra kendi motorunu alınca çim bi alanda bi kaç gün deneye deneye öğren. bi kere düş nasıl olduunu anla. emin ol daha sağlıklı olur. ama kendi başına deil bi bilen bulursun elbet. yemek ısmarla tatlı ısmarla bara götür :) birini ikna et. Adana da olsan ben sana benim mmotorda dahi ööretirdim emin ol.