PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursalı Motorculardan yardım



Tolga Can
13 Şubat 2013, 16:01
Merhaba ARkadaşlar ;
Bu haftasonu yağış olmazsa, aksilik çıkmazsa eğer bursaya bir gezi planladım.
Cami, Türbe, han, hamam, Müze, Kilise, sinegog, Şelale ne varsa görmek istiyorum.
Güzergahımı hazırladım. 3 şelaleyide görmek istiyorum. Saitabat, Su uçtu, Aras şelalesi, bunların bu mevsimde durumları gayet güzeldir. Haritaya göre ana yoldan geri gitmek istemiyorum. Su uçtu şelalesinden, Aras şelalesine gitmek için kırmızı çizgideki köy yollarını kullansam bir sorun ile karşılaşır mıyım. Alternatif başka yol tavsiyesi alabilirim. yardımcı olursanız minnettar kalırım. şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

http://d1302.hizliresim.com/16/f/k255b.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Ahmanamra
13 Şubat 2013, 16:29
Tolga kardeş hoş geliyorsun. Şimdi uzun bir yazı yazamıycam gün içinde bildilengirmeye devam ederim. LAkin büyük ihtimal aras şelalesine gidemezsin. oraya motor çıkmaz bayır çok fazla dik ve muhtemelen şu an hiç yoksa 40 50 cm kar vardır. ama ketenlik yaylasına çıkıp oradan sırtında çanta imanın gevreye gevreye tırmanırsın :D yine kardan dolayı şelaleyi göremezsin. FAceden ekle beni şelalenin fotolara bak anlarsın ne demek istediğimi.

http://www.facebook.com/amraercan?ref=tn_tnmn

Tolga Can
13 Şubat 2013, 16:55
Hoşbulduk kardeşim ;
Şelaleye çıkamayacaksam eğer, bende merkezi gezerim. Cami, türbe, müze vs onlara bakarım. havalar biraz daha düzeldiği zaman doğa yollarını denerim.
Tekerler dişli olduğu için tekerler yarıya kadar kara da girse sorun yok. trekking severim. beni şartlar zorlamaz. seni dinleyerek gezide değişikliğe gideyim ben :P
Örnek kar gezileri ;
http://img469.yukle.tc/images/5932200120133869.jpg (http://bit.ly/V0BZqe)
http://img455.yukle.tc/images/8380DSCF4438.JPG (http://bit.ly/V0BZqe)

Ahmanamra
13 Şubat 2013, 17:03
Ben yaşladım artık abi öyle zorlu şartlara girmemeyi tercih ediyorum artık :D Ama görüyorum ki sen tam gaz devam :D Eğer arasa çıkmayacaksan sana şöyle bir rota sunabilirim . Öncelikle bursaya girmeden seyidabad şelalesini görebilirsin . orada fazla oyalanmayıp bursa merkezde geziler yapabilir uludağu es geçip direk kemalpaşa suuçtuya gider orada bir gece konaklar sonra sakaryaya geri dönerken bursadaki kültür gezisine devam edebilirsin. Bu havada senin çizdiğin rotada tek sıkıntıyı aras şelalesinde yaşarsın orasıda yüksekliğinden dolayı. Motoru yaylada bırakıp yürüsen bile şelale bidinde kardan oluşan duvardan şelaleyi göremeyeceksin. Hadi dere üzeründeki karda yürüdün bu sefer tek başına kara gömülsen allah korosun kimsenin ruhu duymaz. HAyır bizim abi ordan geçerken gömüldü dereye daldı ondan diyorum :D

Murat 48/30
13 Şubat 2013, 17:12
Hadi hayırlı yolculuk güzel fotoğraflarla bekliyoruz.İnsan nasılda heycanlanıyor

ferdinandd
13 Şubat 2013, 17:33
Aralarında en rahat Saitabat şelalesine ulaşabilirsin abi. Bu mevsimde çok sessiz sakindir diye tahmin ediyorum, gezileceği zaman ilkbahar ve yaz başıdır ( Uludağın eriyen karlarının alayı şelaleden akarken :mrgreen: )

Yinede bi göreyim dersen tavsiyem, Bursa girişinden otobana bağlanıp ( Ankara yönünde ), Otobanın Kestel çıkışından dağa doğru yardırman ~10km :) Yollar gayet güzel, ulaşım çok rahat... Sonrasında merkeze geçebilirsin, tahminim yaklaşık 10/15km :)

Kestel - Bursa istikametinde görmek isteyebileceğin bi durak ise "Tarihi Cumalıkızık köyü" gözleme+çak kombosu yapıp devam edebilirsin :) Bu arada Saitabatta da balık ve kırmızı et efsane :cherry:

Diğerleri hakkında kesin bilgim yok :)

Tolga Can
13 Şubat 2013, 17:46
Ben yaşladım artık abi öyle zorlu şartlara girmemeyi tercih ediyorum artık :D

Yok be abicim, fotoğraflarda pehlivan gibi duruyorsun :P
Şelaleri es geçip, kültür gezisi de yapabilirim. Şartları çok da zorlamanın bi espirisi yok, eğlenerek tadını çıkaralım, eziyet çekerek değil.
127 saat filminden sonra, akla gelen başa gelir, bu yaştan sonra da kol, bacak kesemem, tek kişiyim gözümü korkuttun, 2 kişi olsak her türlü ileri derdim.
Neyse bursayı ilk defa ziyaret edeceğim. inşallah bol bol eğlenirim.

Ahmanamra
13 Şubat 2013, 18:03
Eyvallah abi :) 127 deki gibi ekşınlara gerek yok valla :D 2. kişiyi denk getirdinmi yardır ama haber gelmezse yollarız cendermeyi ;)

Tolga Can
13 Şubat 2013, 19:01
Kestel - Bursa istikametinde görmek isteyebileceğin bi durak ise "Tarihi Cumalıkızık köyü" gözleme+çak kombosu yapıp devam edebilirsin :) Bu arada Saitabatta da balık ve kırmızı et efsane :cherry: Diğerleri hakkında kesin bilgim yok :)

Cumalıkızık evleri de listemde, Ancak zaman ve mekanlar uymuyor. Ercanın tavsiyelerine kulak asıp merkezde takılacağım. Karın erimesini beklerim artık.


Eyvallah abi :) 127 deki gibi ekşınlara gerek yok valla :D 2. kişiyi denk getirdinmi yardır ama haber gelmezse yollarız cendermeyi ;)

Jandarmayı gönderirsiniz, sonra beni kar maskesi ile görüp terörist sanırlar. Basarlar kurşunu, şelaleyi görüpte ölürüz :P

---------- Post added at 19:01 ---------- Previous post was at 18:12 ----------

hava şimdilik iyi gözüküyor. inşallah daha da güzel olur.
http://img471.yukle.tc/images/8370bursa_hava.jpg (http://bit.ly/V0BZqe)

Gezilecek ve görülecek yerleri hep burdan seçmiştim.
http://www.bursaturizm.gov.tr/belge/1-33181/gezilecek-yerler.html

Bunun haricinde şurasını nasıl yazmazlar. Burayı da kesinlikle görmelisin. Şu da çok meşhur bir yemektir. Şurda homini gırtlak yapmanı tavsiye ederiz. dermisiniz. :cat:

COQ
14 Şubat 2013, 00:46
Tolga,
Mustafakemalpasa benim memleket.:)
Suuçtu selalesini görmeden dönme.
Fakat orasi yolun bittigi yer.
Yani geri dönüp öyle bir güzergah çizmen lazim.
Ama Suuçtu selalesinin bir kaç kilometre altinda Tümbüldek kaplicalari var ve oradan bir güzergah bulabilirsin belki.
Fakat Mustafakemalpasa'dan Suuçtuya giderken yasayacagin heyecan, zaten fazlasini aratmayacaktir.:cherry:
Ben en son 5 sene önce gittim ve su anki durumu bilmiyorum ama hala birsey degistigini sanmam.
O yol sana istedigin her heyecani yasatir.
Bunlarin disinda,
Mustafakemalpasa'ya vardiginda bir çorba ve tatli molasi vermeni tavsiye ederim.
Planina dahil edersen, çorbayi nerede, tatliyi nerede yemen gerektigini de tarif ederim.
Hadi kolay gelsin.:wiinkk:

search16
14 Şubat 2013, 01:44
Bende bir Kemalpaşalı olarak sana rotanla ilgili olarak suuçtu arası ile seyitabat arasının sadece bir gününü alacağını belirteyim. Aradan diğerlerini çıkartman lazım. Yada genellemeyi daraltman lazım. Suuçtu ile seyitabat arası 140 km ve biri Bursanın sağında biri solunda. İkisini göreyim dersen Bursadan suuçtuya 120km gidiş, geri 120km seyitabata 20 km ortalama 20km geliş olarak düşün. Bunun dışında cami türbelerde zaten gezerken birgün geçer. Hafta sonu iki günün planıysa bu hepsini gezersin. Düşüncen varsa bu konuda gel misafirim ol Bursada.

Tolga Can
14 Şubat 2013, 12:27
Tolga,
Mustafakemalpasa benim memleket.:)

Heyecan derken :silent: Korkmalı mıyım. Mutlu mu olmalıyım bilemidim. Tatlı bir heyecan mı :P
O kadar yolu gittikten sonra artık ne bulursam yerim diye düşünüyorum. Ancak şelale olayını bir kaç arkadaş kafandan at dedi.
Bende üzülerek o güzergahları kaldırmak zorunda kaldım. :( Yaza doğru karlar eridikten sonra şelaler için tekrar gitmeyi düşünüyorum.



Bende bir Kemalpaşalı olarak sana rotanla ilgili olarak suuçtu arası ile seyitabat arasının sadece bir gününü alacağını belirteyim. Aradan diğerlerini çıkartman lazım. Yada genellemeyi daraltman lazım. Suuçtu ile seyitabat arası 140 km ve biri Bursanın sağında biri solunda. İkisini göreyim dersen Bursadan suuçtuya 120km gidiş, geri 120km seyitabata 20 km ortalama 20km geliş olarak düşün. Bunun dışında cami türbelerde zaten gezerken birgün geçer. Hafta sonu iki günün planıysa bu hepsini gezersin. Düşüncen varsa bu konuda gel misafirim ol Bursada.


Benim amacım ilk başta merkezi es geçip , Karacabey de bir kaç yeri görmek, ordan aşağıya mustafa kemal paşaya inmek, ordan da köy yolları içersinden soğukpınara varmak.
Bol bol treking yaptıktan sonra güç, derman, zaman kalırsa, Milli parka uğramak ve çadır kurmaktı. Ordan sonra da yukarı bursa merkeze doğru gelip pazar gününü değerlendirmekti.
Arkadaşların dediğine göre kar seviyesi yüksekmiş. Bende şelaleri akşam karda donan öğretmenleri gördükten sonra ertelemeye karar verdim. :cherry:

Ahmanamra
14 Şubat 2013, 13:44
Tolga abi sadece aras şelalesini çıakrsan kafi diğerlerinin yükseltileri az olacağı için kar yok diyebiliyorum şu an. Ama Çoşkun abininde dediği gibi bir günde seyitabat ve su uçtu yorucu olabilir. Ama km komaz bana dersen pek mümkün gider su uçtuda kampını atar ertesi gün sabahtan bursa ve civarını gezebilirsin. Su uçtuıya gidersende orada bi alabalık tesisi var tabelaya aldanıp dalma muhtemelen sezon açılmadığından dolayı tesis kapalı . Biz mayıs ayında gitmiştik kapalıydı. KAplıcalkara muhakkak uğra ben göremedim gerçi daha ama güzel diyolar. Ama yok günü birlik yapam dersen gel bursaya oylat kaplıcalarına gir gelirken bi hamam sefası çıkışta bi güveç ye sonra seyit abata seyret. Acıkırsan orda bi alabalık götür. Sonra bursaya geldiğinde şehir içindeki mekanları gez iskendere uğra :) sonra akşama doğru yolu denk getirirsen eski kemalpaşa yoludnan dağlardan ovalardan su uçtuya çık orda kampını at ertesi günde yaylana yaylana gez :D

Tolga Can
14 Şubat 2013, 16:34
Yayladaki kardan dolayı kamp konusunda kararsız kaldım. Şelaleri mayıs ayı gibi görmeye gelirim artık.
Kar suyunun beslediği zaman daha da güldür güldür akar diye düşünüyorum.
yayla dediğin gibi ise eğer ceviz ile gider. Fındık ile döneriz. Sağlığım açısından şimdilik bursayı gezeceğim. :P
Tüm bunlar merkeze varış süremlede değişebilir. Kader kısmet diyorum. hele bir haftasonu gelsin.

mustafaferah
15 Şubat 2013, 15:37
ınsallah guzel bı gezı olur kazasız belasız ....

Tolga Can
15 Şubat 2013, 15:56
Bizim gezi bu hafta yatacak gibi, Hava bir anda soğudu. Şuan burası yağışlı, yarında yağışlı gösteriyor. Haftasonu hava kapalı da olsa giderim.
Ancak yağış ve aşırı soğuk olmamalı. Geziden tat almak isterim. Gezi iptal olursa, haftasonu sanatçı kişiliğimi konuşturup kaskı boyayacağım.
Bir şekilde haftasonunu değerlendirmem lazım. :P

sabiht
15 Şubat 2013, 16:13
Tolga; gezini ertele, Bursa soğuk ve yağışlı, daha uygun bir hava da gelirsen daha keyifli bir gezi olur...Uludağ'da da güzel bir kamp yaparız...

Tolga Can
15 Şubat 2013, 18:44
Eyvallah Sabih, uyarın için teşekkür ederim.
Adapazarında da ani ısı düşüşü oldu. kar havası diye tabir ettiğimiz bir hava var. Bursa tahminimce daha da soğuktur.
Kamp işi şalelere geleceğim zaman olacak, Milli park da arkadaşlarla konaklamayı düşünüyoruz. Oda 2-3 ay sonra olur.