PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : lastik seçimi Yamaha Crypton 2012



tooglu
07 Şubat 2013, 03:44
Merhaba arkadaşlar.yamaha crypton 2012 kullanıyorum.Motorsikletimin üstünde 70/90 17 ve 80/90 17 Duro marka şambrelli lastik mevcut.Jant tel değil.şu döküm gibi olan yeni nesil (ybr 125 de olan) jantlardan.
Öncelikle mevcut lastiği tubeless yapabilirmiyim ?
şayet yapmak mümkün değil ise yeni bir çift tubeless lastik almayı düşünüyorum.Michelin yada Dunlop gibi kaliteli markaların bu ölçülerde hiç bulamadım.Bunun haricinde ön lastikten özellikle yağışlı ve rüzgarlı havalarda hiç memnun değilim.yan rüzgalarda ayakları yerden kesiliyor diyebilirim.kalın lastik kullansam buna çözüm olurmu ? aklımada bazen öne çok kalın (eni geniş) lastik takmak bile geliyor ? ne tavsiye edersiniz ? ayrıca markalı lastikleri bu ölçülerde temin edebileceğim bir yer varmıdır ? şimdiden teşekkürler.

rapsy_09
07 Şubat 2013, 04:15
Öncelikle şunu belirteyim.Motosiklet fabrika çıkış tubless değilse sonradan çevirmeni tavsiye etmem.Sorularına gelirsek ;

Kullandığın lastiklerin üstünde tubless yazısı varsa çelik sibob ile tubless yapabilirsin.Gene belirtmek isterimki tavsiye etmiyorum :pl:
Yağışlı havalarda kendini güvende hissetmemen lastiklerden.Kalın lastik buna çözüm olmaz bunun çözümü kaliteli bir lastik alırsa soru ortadan kalkar.Ben pirelli kullanıyorum yol tutuşuda gayet güzel tavsiye edebilirim.Kendi jant boyuna uygun şamyelli dış lastik alıp kullanmanı tavsiye ediyorum.Ben ısrarla tubless istiyorum dersen jantları değiştirmelisin.

Toparlarsak yapılır ama sağlıklı olmaz.Macera aramaya gerek yok fabrikadan öyle çıktı ise o şekilde kullan.

O kadar tavsiye etmiyorum dedim nedenini merak ediyorsan aşşağıdaki konuyu oku :wiinkk:

http://www.motosiklet.net/forum/kaza-raporu/109815-tubeless-dublex-lastiklere-dikkat-kaza-raporu.html

tooglu
07 Şubat 2013, 04:37
verdiğin link için teşekkür ederim.belkide hayatımı kurtardın kim bilir :) .evet fabrika standardının dışına çıkmamak ve jant uygun değilse kullanmamaya karar verdim.verdiğin link anlattı her şeyi diyebilirim. şambrelli kaliteli lastik aramaya koyuldum desem yeridir.birde anlamadığım bir şey var Continental 2.50-17 TT 43P ContiGO! bu lastik uyarmı ? ebatlar markaya göre değşiyormu ? bazı cub tarzı motosikletlerde ön lastikte bu ölçüyü sıkça görüyorum çünkü.mesela Continental 80/90-17 44P ContiGO modelini bulurken 70 e 90 olanı bulamıyorum.

rapsy_09
07 Şubat 2013, 04:45
Lastik ölçüleri ile ilgili detaylı bilgi aşşağıdaki konuda mevcut.

http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/110009-lastik-ebatlari-inch-mertik-karmasasi.html