PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Konsolos Eşi Cipiyle Motosiklete Çarpıp Kaçtı



Sayfa : [1] 2

Chronix
06 Şubat 2013, 02:24
Kaza, saat 15.00 sıralarında Beşiktaş Bebek Cevdetpaşa Caddesi numara 5 önünde meydana geldi. İddiaya göre, Doğan Durmuş İnal (49), arkada oturan eşi Filiz İnal (41) ile birlikte 34 JS 2612 plakalı motosikletle Arnavutköy yönüne seyir halindeyken arkadan bir cip vurduktan sonra olay yerinden kaçtı.

Yaralı karı koca Şişli Etfal Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Çapa'daki İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Durmuş İnal'ın hayati tehlekisinin bulunmadığı, eşi Filiz İnal'ın ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Polis kısa sürede plakasını tespit ettiği aracın İsviçre Konsolosluğuna ait olduğunu öğrendi. Çalışmalarını bu yönde sürdüren polis evli çifte vurup kaçan cip sürücüsünün İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel olduğunu belirledi. Andrea Köppel'e telefonla ulaşan polis ifadesini almak için Etiler Şehit Naci Soydan Polis Merkezine gelmesini istedi.

Polis merkezine gelerek araçtaki hasarı gösteren Andrea Köppel'in hala olayın şokunda olduğu görüldü. Bayan Köppel polise verdiği ilk ifadede olayın şokuyla paniklediğini ve olay yerinden uzaklaştığını söyledi. Andrea Köppel, ifadesinin ardından Adli Tıp Kurumu'na götürüldü.

Polis merkezine gelen Olay Yeri İnceleme Ekipleri tarafından araç incelemeye alınırken, Andrea Köppel'in göz altına alınmadığı yarın savcılığa çıkarılacağı öğrenildi.

şu haberi yapanlarında azına...... insan yaralıların durumu hakkında 1 satır yazar dimi..

http://i.milliyet.com.tr/YeniAnaResim/2013/02/05/fft99_mf3015427.Jpeg

eee ne demişler bu devirde ya paran olucak ya da..... bide yurtdışı menşeili olursa,, adalet dediğin kadın isminden başka birşey ifade etmiyor artık..

Arda_Karaca
06 Şubat 2013, 02:32
İsviçreli bayan kendi ülkesinde olsaydı eminimki kaçmayı aklından bile geçiremezdi. Türkiye'ye gelince su gibi hemen kaba uyum göstermişler, tam buralı olmuşlar.

seigen
06 Şubat 2013, 02:35
http://webtv.hurriyet.com.tr/2/44966/0/1/yavas-olun-kirik-var-cani-aciyor.aspx

Çok üzücü ya, lanet olası dümdüz yolda nasıl vurdu acaba :pr:.

possi
06 Şubat 2013, 02:38
yine kaskı çıkarmışlar

Okan Sinan Ocan
06 Şubat 2013, 02:42
yine kaskı çıkarmışlar

Kaskta en ufak bir çizik yokken kızcağızın yüzündeki hasara bakılırsa kaza sırasında kask zaten kafasında değilmiş gibi görünüyor.

İnşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur.

Serk21
06 Şubat 2013, 03:48
çok üzücü :( acaba sağlık durumu nasıl? nasıl takip edebiliriz acaba. bu arada kask kafasında değildi herhalde yanaklarında bile yara var :S

aytacaksel
06 Şubat 2013, 04:07
en kisa surede sagliklarina kavusurlar ins

Deli Çerkes
06 Şubat 2013, 04:56
Ne yazıkı ki kazayı yapan konsolos karısının, eşinden dolayı diplomatik dokunulmazlığı var. Dava açılıp ceza verilse dahi uygulanamıyor. trafik cezası bile kesilemez. En fazla bizim dışişleri şikayet ederse, kendi ülkesi geri çeker yerine başka konsolos gönderir.

Dizlerine dikkatli bakın, o kumaşı o şekilde parçalanması için ve çenede o yaranın oluşabilmesi için yüzüstü düşüp uzun bir mesafe asfaltta sürüklenmesi gerekir. bence düşme ve sürüklenme etkisiyle kaskı kafasından çıktı ve çene , yanaklardaki yaralar oluştu. Kırıkları ne durumda belli değil..Eşine ve kendisine geçmiş olsun.Zor bir iyileşme sürecinden geçecekler.Allah ikisinede yardımcı olsun.

haojin2005
06 Şubat 2013, 09:32
İsviçreli konsolosun eşi de Türkiye şartlarına uyuvermiş hemen.
Kendi ülkesinde kaçmayı deneseydi ya,bir daha hapisten çıkamazdı.
Bence bu olayın AİHM'ye kadar yolu var.
Yazık günah yaralanan insanlara.
Ne diyelim,Allah bildiği gibi yapsın,yaralılara da acil şifalar versin.

cihan54
06 Şubat 2013, 10:10
Bence bir şekilde organize olup destek olmalıyız bu kazazede arkadaşlara.. Motosikleti ne kadar dikkat gerektiren birşey olduğunu otomobil şoförlerine daha iyi anlatmak için. Bu gibi durumlarda kazaya karışan otomobil şoförünün ve halkın bilinçlenmesi için motosiklet camiasının hepbirlik olup; belki de o hastaneye gidip yanlarında olmalıyız... :farao: ki motosiklet sürücülerinin hayatı böyle ucuz olmamalı..

Allah acil şifalar versin diyorum seledaşlarımıza. Umarım bir an önce sağlıklarına kavuşurlar...

dreamkiller
06 Şubat 2013, 11:51
Bu ne yaa!!! Ulan videoyu izlerken gözlerim doldu şerefsizim... Şimdi bu konsolos eşi denen zat-ı muhteremi ne etmeli? Medeniyet kanununun çıktığı yer İsviçre ama insanlıktan bir haber!!! Ayıp lan ayıp, o kadıncağız o asfaltta yatarken öyle, kardeşimiz yada abimiz eşinin başında göz yaşı dökerken o nerde? Konsoloslukta oturup çayını içiyordur zıkkım!! böyle adalet nerde var nerde insana verilen değer? Allah vuranında, vurana gereken cezayı veremeyen adalet sisteminin de belasını versin!!!

astorojna
06 Şubat 2013, 12:07
Kaskta en ufak bir çizik yokken kızcağızın yüzündeki hasara bakılırsa kaza sırasında kask zaten kafasında değilmiş gibi görünüyor.

İnşallah en kısa sürede sağlığına kavuşur.

ilk gördüğümde benimde dikkatimi çekti şahsen muhtemelen kaskı kafaya değil kola takan motorculardan üzüldüm ama allah şifa versin konsolosada gereken ceza verilmeli dokunulmazlığı var diye vur kır böyle bişey olamaz inşallah hakettiğini tez zamanda bulur

Cgty
06 Şubat 2013, 12:09
Böyle konular dondukce,
Böyle haberler okudukça ,
Acaba diyor insan, bu kadar cok mk varken , bu kadar cok sosyal paylaşım platformu varken ,
Bir motosiklet günü peydahlanamaz mi ?
Yani havalar iyi olunca , hepimiz, sesimizi duyurmak amacıyla bu kamuoyuna "biz de buradayız" diyemez miyiz ?
Böyle bir günün varlığı veya sürekliligi kamuoyu bilinclendirmesi adına cok ses getirir bence.
Not : bu fikirleri yazarken böyle bir fikrin veya günün varlığıyla ilgili yeterli araştırma yapmadım ,
Var ise affola.

fake_members
06 Şubat 2013, 13:01
Olayı "Hells Angels'' tarzına mı çevirsek, zaten avrupadan bir fayda yok ne pasaport-vize kolaylığı ne avrupa birliği.
Hep 3. sınıf muamele
hakettiği ceza ne ise onu almalı. Kons.köp..

kurubuz
06 Şubat 2013, 13:26
Kırmızı pasaportlu şahsı gözaltına alamaz polis. Hatta istese ifade vermeye gelmeyebilirdi. Ancak diplomatik kriz çıkmasın diye ifade vermeye gelmiştir.
Yaralıya acil şifalar diliyorum.

KSKLİ_ÖMER
06 Şubat 2013, 13:32
Allah acil şifalar versin tez zamanda iyileşirler inşallah

DarkKnight
06 Şubat 2013, 13:38
Eğer bu ülkeyi yöneten adamlarda azıcık vicdan varsa ve şu adamın durumunu görüyorlarsa gerekirse diplomatik kriz çıkartırlar ve bu kadına ceza verdirirler.Kadın hatalı olabilir ancak eğer kaçmasaydı polis çağırsaydı hemen belki çok daha kısa sürede ambulans gelir zararda daha az olabilirdi.Böyle bir durumda eğer bu kadın ceza almazsa afedersiniz ama sokarım girmeye çalıştığımız avrupa birligine de yeri geldiğinde kızılhaça yapılan yardımlara da.Kendi vatandaşın yapsa fellik fellip ararsın yakalamak için karga tulumba götürürsün karakola.

Tolga Can
06 Şubat 2013, 14:00
Her şeye kanun çıkaran meclis bu tür dokunulmazlığı olan kişilere araç sürme yasağı da getirsin. Şöför kullansınlar. Vur kaç ceza yok, ohh ne güzel.
Avrupada Türk Konsolosu kaza yapsa ahanda buraya yazıyorum. Asfalta suratı yapıştırıp merkeze götürürler. Bizim karakolda çay ile lokum ikram edip, birde özür dileyip uğurlamışlardır.
Kadının suratındaki yaralara bakarsak evet kaskı takmamış olabilir. yada çoğunluğun yaptığı gibi taktı ama kilitlemedi. Dilimizde tüy bitiyor şu kaskı takıyorsunuz. kilitleyin. şapka gibi takmayın. kafadan fırlayıp gidiyor. Biraz daha dikkat edelim. Motorcu kardeşlere geçmiş olsun. Allah acil şifa versin.

izmir3535
06 Şubat 2013, 14:12
yemin edrim ki önümde arkamda sağımda solumda motosiklet ile gezerken bir bayan araç kullanıyorsa hemen onun bölgesinden uzaklaşıyorum....ne yapacağı bilinmez kestiremessiniz .

semihss
06 Şubat 2013, 14:13
Suçlunun durumundan ziyade şu anda beni ilgilendiren kaza geçiren öncelikli olarak Filiz İnal ve eşi Doğan Bey'in durumlarıdır, diplomatik dokunulmazlık sorumlu hanıma ceza verilmesini engelliyor olsa bile aslolan ağır yaralı hanımın sağlığına biran önce kavuşması olmalıdır. Kazanın nedenleri yada yeterli koruma ekipmanı kullanmamak yada doğru şekilde kullanmamak elbette ki önemli ama o insanın yerde kanlar içinde yatan fotoğrafını görünce benimde içimde bir yerler acıdı desem yalan olmaz :(
Filiz Hanım'a acil şifalar diler ve eğer halihazırda kazazedelerle iletişime geçmiş bir kullanıcı arkadaşımız varsa, kan bağışı yada diğer konularda yardımcı olmak istediğimi belirtmek isterim.

serdar1547
06 Şubat 2013, 14:57
Allah acil şifalar versin...İnşaallah en kısa zamanda motorcu arkadaşımızın eşi iyileşir...

phradrel
06 Şubat 2013, 15:59
arkadaşlar diplomatik dokunulmazlık dediğiniz şey sizin devletinizin de istediği bir şey sonuçta, isviçrede bir türk konsolos eşi de aynı şeyi yapmış olabilirdi. Evrensel bir şeydir, konsolosluk binası o ülke toprağı üst düzey çalışanları corps consulaire kabul edilir ve bu ülkede hiç bir zaman cezalandırılamazlar. en fazla istenmeyen adam ilan edilip gönderilirler boşu boşuna medeniyet vurgusu yapmayın, çünkü aslında kaçarak kendilerini istenmeyen olaylara karşı koruduklarını düşünüyorlar. çünkü polis gelse anlamasa gözaltına alsa dışişleri bakanlığınız nasıl özür dilesek diye alttan girip üstten çıkacak.

insanlık devletin egemenliğinin başladığı yerde bitiyor. geçmiş olsun kazazedelere, umarım çabucak iyileşirler.

h2rx
06 Şubat 2013, 16:42
bence bi arkadaşımız ingilizce kınayan bir yazıyı burada paylaşmalı ve eposta, telefon bombardımanına tutmalıyız konsolosluğu. ayrıca uluslararası medyaya duyurulması gerekir.
konsolosluk önünde eylemde bir seçenek.

http://www.eda.admin.ch/eda/tr/home/reps/eur/vtur/cgist.html

Serk21
06 Şubat 2013, 16:47
gidelim konsolosluğa yumurta atalım bence,adam başı 6 lı 1 paket yumurta alsak gitsek omlete çevirriz. başka yapılcak pek bişey yok sanki :@ tepkisiz kalmak en kötüsü

Murat 48/30
06 Şubat 2013, 16:52
GEçmiş olsun, acil şifalar diliyorum.

Adaletin bu mu dünya? Demekki siz siz olun bu ayrım sınıfına girenlerden 100m uzak durun

http://g1302.hizliresim.com/16/6/ju910.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

Seko
06 Şubat 2013, 16:57
Siz, ülkeyi yöneten adamların insanların can güveliği üzerine kafa yorduklarını mı sanıyorsunuz ? Öyle olsa bu memlekette şehir magandası kavramı olur muydu ? İte kopuğa silah satılır mıydı veya her önüne gelen cebinde bıçakla gezebilir miydi ? Bunları engellemek sadece bir kanuna ve onu uygulamaya bakar. Yapmak istersen bir günde yapılır ama yapmak isteyen kim ?

Deli Çerkes
06 Şubat 2013, 17:13
Valilikten izin alınmaksızın yapılan her türlü boykot, gösteri ve yürüyüş kanunsuz eylem sayılır ve yapanlar hakkında kamu huzurunu bozmak ve izinsiz gösteri yapmak şeklinde suç duyurusunda bulunulur. hakkınızda kamu davası açılır.Bu yüzden bu tür eylemleri yapmayın.

phradrel
06 Şubat 2013, 17:21
Valilikten izin alınmaksızın yapılan her türlü boykot, gösteri ve yürüyüş kanunsuz eylem sayılır ve yapanlar hakkında kamu huzurunu bozmak ve izinsiz gösteri yapmak şeklinde suç duyurusunda bulunulur. hakkınızda kamu davası açılır.Bu yüzden bu tür eylemleri yapmayın.


basın açıklamaları için izin gerekmez, ayrıca yukardaki hükümler zaten hali hazırda çok saçmadır.misal valiliği protesto etmek için valilikten izin almak gereklidir bu da ancak geri kalmış ülkelerde olur, haklı bile olsanız terörist damgası yersiniz. basın açıklaması yapıalbilir ama korkmayın onu bile yapamayız.

grognard
06 Şubat 2013, 17:29
Bu yazı İsviçre Konsolosluğu İstanbul e-mail adresine gönderilmiştir. Lütfen siz de şahsen ya da kulübünüz adına bu yazıyı ilgili adrese göndererek tepkinizi dile getiriniz. Hiç bir motorcu sahipsiz değildir.

ist.vertretung@eda.admin.ch

------------------------------------------------------------------------------

5 Şubat 2013 Tarihinde İstanbul Beşiktaş, Bebek, Cevdetpaşa Caddesi numara 5 önünde saat 15:00 sıralarında gerçekleşen kazada Doğan Durmuş İnal(49), arkada oturan eşi Filiz İnal(41) ile birlikte 34 JS 2612 plakalı motosikletle Arnavutköy yönüne seyir halindeyken arkadan çarparak olay yerinden kaçan İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel'i bu insan hayatını hiçe sayan hareketinden dolayı motorcular olarak şiddetle kınıyoruz.

Medeniyetin beşiği olduğu iddia edilen İsviçre'de yapamayacağınız, yapsanız da kolay kolay kurtulamayacağınız bu durumun Türkiye'de Türk motorcular olarak takipçisi olacağız. Binlerce motosiklet tutkunu olarak gelişmeleri adım adım takip edeceğiz.

İsviçre hükümeti konsolosundan ve eşinden talebimiz öncelikle kazada mağdur olan Doğan Durmuş İnal ve kazada yaralanan eşi Filiz İnal'ın tüm sağlık masraflarının karşılanması en iyi şekilde tedavi edilmelerini sağlamaları ve önce kendilerinden sonra da motosiklet camiasından bu "kaçış" nedeniyle özür dilemeleridir.

ufhouck
06 Şubat 2013, 18:09
motosiklet net e böyle motosiklet komününü ilgilendiren konularda goy goy dışında bir hareketi olmadığı için acıyarak bakıyorum. en azından anasayfada gösterme veya haber yapma önemini verselerdi. bi çok büyük haber sitesi manşetten verdikleri haberi motosiklet.net'de bulamadım. kendi halimize motosiklet camiasına acıdım diyebilirim.

hadi akşam pide yemeye çay içmeye goy goy yapmaya gidelim sonra aldığımız yeni kaskı motoru goy goy muhabbetine çeviririz. kendi başımıza gelene kadar ne motosiklet ne ne kadar çok reklam alırsa o kadar kar eder bizlerde rahat rahat mutlu mesut yaşarız.

Özer
06 Şubat 2013, 18:26
kaçıp kaçmaması ne önem taşır ki? diplomatik dokunulmazlığı olduğunu çok iyi biliyor o bayan....olan iki teker sürücülerine oldu...umarım kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.

DarkKnight
06 Şubat 2013, 18:36
Adminimizdende bizim forumumuz adına bir yazı göndermesini rica ediyorum mümkünmüdür yazıyı burada derleyebiliriz gerekirse ?

2move
06 Şubat 2013, 18:44
Şahsi olarak mailimi attım . Kısa ve net ..

ogzcngdk
06 Şubat 2013, 19:05
arkadaşlar hangi mail adresine mail atmamız gerekiyor yazarmısınız

grognard
06 Şubat 2013, 19:07
Bu yazı İsviçre Konsolosluğu İstanbul e-mail adresine gönderilmiştir. Lütfen siz de şahsen ya da kulübünüz adına bu yazıyı ilgili adrese göndererek tepkinizi dile getiriniz. Hiç bir motorcu sahipsiz değildir.

ist.vertretung@eda.admin.ch

------------------------------------------------------------------------------

5 Şubat 2013 Tarihinde İstanbul Beşiktaş, Bebek, Cevdetpaşa Caddesi numara 5 önünde saat 15:00 sıralarında gerçekleşen kazada Doğan Durmuş İnal(49), arkada oturan eşi Filiz İnal(41) ile birlikte 34 JS 2612 plakalı motosikletle Arnavutköy yönüne seyir halindeyken arkadan çarparak olay yerinden kaçan İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel'i bu insan hayatını hiçe sayan hareketinden dolayı motorcular olarak şiddetle kınıyoruz.

Medeniyetin beşiği olduğu iddia edilen İsviçre'de yapamayacağınız, yapsanız da kolay kolay kurtulamayacağınız bu durumun Türkiye'de Türk motorcular olarak takipçisi olacağız. Binlerce motosiklet tutkunu olarak gelişmeleri adım adım takip edeceğiz.

İsviçre hükümeti konsolosundan ve eşinden talebimiz öncelikle kazada mağdur olan Doğan Durmuş İnal ve kazada yaralanan eşi Filiz İnal'ın tüm sağlık masraflarının karşılanması en iyi şekilde tedavi edilmelerini sağlamaları ve önce kendilerinden sonra da motosiklet camiasından bu "kaçış" nedeniyle özür dilemeleridir.



2 mesaj yukarıda yazıyor.

phradrel
06 Şubat 2013, 19:09
şahsi olarak atın. 12 eylülü aratmayan yasalarımız ve uygulayıcıları herhangi bir aksiyon almamızı engelliyor. mail demokratik suç unsuru yok temiz akarı kokarı yok :)

grognard
06 Şubat 2013, 19:17
http://www.haber3.com/motosiklet-tutkunlari-ayaklandi--haberi-1771043h.htm

amaninmb
06 Şubat 2013, 20:00
Birde Türkleri Barbar diye söylerler. Kendileri Aman çok iyi. insan hakları süper.
İsviçreli Bilim adamlarının bile çözemediği Kanı bozuk kadın.
Kendisini o duruma düşüreceksin. Giderken dalacan arkadan yerde alacak soluğu.

Ve Rabbim Acil şifalar versin.

h2rx
06 Şubat 2013, 20:42
kanaltürkte gösterilen kamera kaydında kadın direk öldürme niyeti varmışçasına gazlayıp devam ediyor. cipin plakasını bilen varsa burada paylaşsa iyi olur.

http://www.sabah.com.tr/webtv/turkiye/konsolos-esinin-karistigi-kaza-guvenlik-kamerasinda

plaka buymuş
http://www.haberler.com/haber-resimleri/315/konsolos-esi-motosiklete-carpti-2-yarali-4308315_o.jpg

skyytr
06 Şubat 2013, 21:26
Filiz İnal tum dualarımız onunla umarım en kısa surede iyilesir . Esine sabir diliyorum. Tum dualarimiz her ikisi ile ,

Reşit
06 Şubat 2013, 21:27
Şimdi haberlerde izledim. Konsolosun eşi yurt dışı çıkış yasağı almış ve her hafta gelip karakolda imza atacakmış. Filiz hanımın durumu ciddiyetini koruyor dedi. İnşallah sağlığına kavuşur. Hastaneyi bilen varsa gidip ziyaret etmek istiyorum. Adresi verir misiniz?

fast_driver
06 Şubat 2013, 21:29
kayıtsız kalamadım ve maili bende gönderdim ki zaten yeterince tepkimiz duyulmuş,

Allah acil şifalar versin, tekerimiz düz bassın

Serkang
06 Şubat 2013, 22:32
Aslında bu konu bizim için bardağı taşıran damla olmalıydı. Normal şartlar altında her hangi bir düz vatandaş bu kazayı yapmış olsaydı, yok alkollümü yok aracı O'mu sürüyordu vb bir çok soru insanın aklına gelirdi. Yine normal şartlar altında, kazaya karışan kişi eğer konuda ayıba giren bir kusuru yoksa kaza yerinden kaçmazdı. Ama takip edebildiğim kadarıyla bu soruların hiç biri sorulmamış gibi gözüküyor. Ha tabi bunun haricinde işin insani boyutu da var. Şöyle ki; kazaya karışan taraf ayıba giren kusurlara sahip değilse, yani alkol, uyuşturucu gibi maddeler almadıysa ve kaza yerinden üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeden uzaklaşıyorsa, konuyu bulunduğu mevki itibari ile alt edebileceğini düşünerek önemsemiyordur. Her iki ihtimalde çok üzücü, tabi burada bizimde öngöremediğimiz ihtimaller olabilir. Ama yinede o kadının ve kocasının halini insan içine sindiremiyor. Kendimi düşünüyorum, karımı o halde görsem kontrolümü kaybederim ve sonucu ne olursa olsun isyan ederim.

Bu şimdi de isyan edebileceğimiz gerçeğini değiştirmemeli bence, yani olayın illaki bizim başımıza gelmesini beklemeye gerek yok. Fakat bunu organize edebilecek ne çevrem nede önderlik edebilecek kabiliyet ve tecrübem var. Keşke bir çok geziyi, toplantıyı ve hatta cenazeyi organize edip yönetebilen arkadaşlarımız bu konuyu da gündemlerine taşısaydı ama biliyorum olmayacak ve bunun isyanını ve üzüntüsünü hep içimizde taşıyacağız....

Hiç birimizin böyle talihsiz kazalara karışmaması ve kaza geçiren arkadaşlarımızın tez zamanda sağlıklarına kavuşması dileğiyle........

Permatiq59
06 Şubat 2013, 23:35
allah eşine ve sevdiklerine büyük sabır versin. kendisine acil şifalar diliyoruz.

maxi97
07 Şubat 2013, 00:33
istanbul'da yaşasaydım sabahtan itibaren o konsolosluğun önüne gidip eylem yapardım. bu iş böyle gitmez.

ertuğrul66
07 Şubat 2013, 00:36
Allah acil şifalar versin... Arkadaşlar bu konsolosun eşi kazada trafik polislerince 8/8 kusurlu bulunmuş haberiniz olsun

DarkKnight
07 Şubat 2013, 01:43
Bana muhtemelen adamı ikna edip şikayet ettirmeyip kadını kaçırırlar yurtdısına gibi geliyor onlara kamu davası açılmaz diye düşünüyorum umarım kadın yaşar ve sakat kalma gibi bir durum olmaz öncelikli temennim bu...

haydaraslan3
07 Şubat 2013, 13:04
:pr: :farao: :jocolor:::158::::eviiil::::11122::Sorumsuz sürücüleri şiddetle kınıyoruz

sabiht
07 Şubat 2013, 13:39
Çeşitli milletlerin bakanları bir barda oturup muhabbet ederken, bir taraftan da kahvelerini yudumluyorlar...
Ancak servis çok kirli ve herkesin fincanından bir şeyler çıkmaya başlamış...

İngiliz, kahvesinin yenisi ile değiştirilmesini istemiş...
Alman, kahvesini geri göndermiş ve parasını geri istemiş...
Fransız, avukatı aracılığı ile hemen tazminat davası açmış...
İtalyan, garsonu ve barmeni feci şekilde dövmüş...
İspanyol, fincanı bara doğru fırlatmış ve derhal adam gibi bir servis istemiş...

Sıra Türk'e gelmiş; oturduğu yerden dahi kalkmadan ''Sizi esefle kınıyorum...'' demiş ve muhabbete devam etmiş...

Kıssadan hisse;

Hayatta herşeyi kınayarak düzeltemezsiniz...Yeri geldiğin de tavrınızı koymazsanız bir müddet sonra yok olur gidersiniz...

Kanunların dahi bir sınırı vardır, ama bazı şeyleri kuralına uygun olarak, toplum halinde yapmamız gerekir...ATATÜRK'ün hayatını ve yaptıklarını incelediğiniz de, buna banzer bir sürü olay ve karşı davranışı bol bol görebilirsiniz...Her akşam televizyonlarda boş boş konuşmakla hiç bir şey olmaz...

Saygılarımla...

rasta07
07 Şubat 2013, 13:44
Bu yazı İsviçre Konsolosluğu İstanbul e-mail adresine gönderilmiştir. Lütfen siz de şahsen ya da kulübünüz adına bu yazıyı ilgili adrese göndererek tepkinizi dile getiriniz. Hiç bir motorcu sahipsiz değildir.

ist.vertretung@eda.admin.ch

------------------------------------------------------------------------------

5 Şubat 2013 Tarihinde İstanbul Beşiktaş, Bebek, Cevdetpaşa Caddesi numara 5 önünde saat 15:00 sıralarında gerçekleşen kazada Doğan Durmuş İnal(49), arkada oturan eşi Filiz İnal(41) ile birlikte 34 JS 2612 plakalı motosikletle Arnavutköy yönüne seyir halindeyken arkadan çarparak olay yerinden kaçan İsviçre Konsolosu Florian Köppel'in eşi Andrea Köppel'i bu insan hayatını hiçe sayan hareketinden dolayı motorcular olarak şiddetle kınıyoruz.

Medeniyetin beşiği olduğu iddia edilen İsviçre'de yapamayacağınız, yapsanız da kolay kolay kurtulamayacağınız bu durumun Türkiye'de Türk motorcular olarak takipçisi olacağız. Binlerce motosiklet tutkunu olarak gelişmeleri adım adım takip edeceğiz.

İsviçre hükümeti konsolosundan ve eşinden talebimiz öncelikle kazada mağdur olan Doğan Durmuş İnal ve kazada yaralanan eşi Filiz İnal'ın tüm sağlık masraflarının karşılanması en iyi şekilde tedavi edilmelerini sağlamaları ve önce kendilerinden sonra da motosiklet camiasından bu "kaçış" nedeniyle özür dilemeleridir.

Mailden bende gönderdim , enazından bunu yapalım...