PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sorun aküden mi anlamadım yardım lütfen



doganugursen
22 Ekim 2012, 23:03
arkadaşlar geçen gün bir keewaysupershadow 250 aldım motor 3 yıl boyunca hiç çalışmadan yatmış
öncelikle yağını değiştirdim yeni bir akü takıldı bu motor v motor olduğu için çift buji kullanıyor bujilerin birini değiştirdim diğeri pek olmasada biraz iyi durumda
her şey iyi güzel yaklaşık 50 km den fazla yol gittim duraksız şekilde...
şimdi sorunlara gelelim
geçen günlerde saplama bijonları kırıldı yenilerini nerden bulabilirim (tornacıya sordum 100 tl dedi 4 bijona)
2 gün önce yağmur yağdı (istanbulda) kapalı garaj olmadığı için motor dışarda kalmıştı
havalar bu aralar bi hayli soğuk motorda marşa basıyorum vıccıdı vıccıdı vıccıdı yapıyo ama marşı almıyor bu soğuk havadan olabilir mi?
son olarak en uygun fakat kaliteli tel jant veya normal 15'' chopper jant nerden bulabilirim
yazacaklarınız benim için önemlidir ve lütfen cbf ybr alsaydın gibi gereksiz yorumlar yapmayalım
amaç motor kıyaslamak değil çözüm bulmaktır....

ygk
23 Ekim 2012, 00:48
cıy cıy yapıp marş basmaması yağmurdan dolayı akü devre yapıp bitmiş olabilir.
ateşleme organlarının herhangi bir parçası ya da komple ıslanmış olabilir.
tam kuruyunca çalışır.

açıkçası motorda saplama bijonu nedir bilmiyorum o arabanın jantında bijonun takıldığı yivli demire denir.
motorda saplama bijonu var mı bilmiyorum ama bahsettiğiniz şey tekerin ortasından geçen demir ise herhangi bir motor parçacısında bulursunuz. 10tl civarındadır...

doganugursen
23 Ekim 2012, 04:43
yok hocam o değil bu arka tekerde dişliyi tutan 4 tane vida var onları diyorum kırıldı hatta bu problem okuduğum kadarıyla kanuni tigerlarda çok oluyormuş ama bnmki neden yaptı bunu anlayamadım açıkçası...
sanayiiye sordum 4 tane vidaya 100 tl fiyat çekti almadım tabi...
işte cıkkıdı cıkkıdı yapıyo marşı almıyo (benzetme seslerde süper bu arada :D)
aküyü şarj ettirdim ama dediğin gibi ıslanma ile ilgili olabilir
motor vurdurunca çalışıyo ama normal el marşı ile çalışmıyor
en kötü yanıda bu supershadowlarda ayak marşı yok
nedense sol sinyallerde gitti şimdi yanmıyo kontrol paneline bakınca aynı sağ sinyalde olduğu gibi tık tık diye iki kademeli olarak geçiyor fakat lambaları yakmıyor sanırım ampülleri patladı (umarım öyledir tabi)

hamzasimsek
23 Ekim 2012, 05:00
hayirli olsun ve çok geçmiş olsun...
Öncelikli kirilip dökülmeden önce siz degiştirin hareketli parcalari ve vidalarini. Akü ve ateşleme sistemindeki kablolar dahil herşeyi baştan aşagi degiştirmenizi öneririm güvenlik acisindan, sigorta, buji ve ampüller öncelikte olmali.
Kastedilen vidavi tam anlamadim ama dişliyi tutan vidaysa sök bir tanesini götür kumpas kullanmasini bilen bi nalbura aynisindan bulsun yarim kilosunu 10 tlye alin :)

ygk
23 Ekim 2012, 10:49
el marşı çevirmiyor ama aküyü doldurabiliyorsa motor, marş düğmesinde ya da kablolarda sorun vardır. bir ihtimal akünün ömrü dolmuştur yüke bindiğinde voltaj düşürüyordur.
saplama vidaları dişliyi tutan vidalarsa çok kolay herhangi bir nalburcudan temin edersiniz. jantı dişliyle götürün bakmıyoruz felan derse eski vidaya benzer bir vida görtürün. vidanın tanesine 10 kuruş alarak halleder. lambalar patlaksa sinyal çalışmaz devre tamamlanmadığından oda tesisatla ilgili birşeydir elektrik kablolarına bir elektrikçi baksın.elektrik önemlidir yolda bırakmadan motorun yanmasına kadar gider mutlaka bir elektrikçiye gösterin.

cx571
23 Ekim 2012, 10:59
Hocam Akü konusunda manyak tecrübeliyim artık :D 12V 6A lık motorda 12v4an vardı. aldıqımda motor ön far ve sol sınyal çalısmıyoduı sıkıntısız çalısır oldu. değiştirdikten sonra olan oldu motor akü yemeye basladı cansız bı akü basıyon civvvvv ediyo duruyodu filan. marş basıyor çalısmıyorsa bujiye su kaçmıs olabilir. Akü tam görev sağlamıyodur. bence motoru cıplak soyun tesisata bakın derim.

doganugursen
24 Ekim 2012, 18:57
Hocam Akü konusunda manyak tecrübeliyim artık :D 12V 6A lık motorda 12v4an vardı. aldıqımda motor ön far ve sol sınyal çalısmıyoduı sıkıntısız çalısır oldu. değiştirdikten sonra olan oldu motor akü yemeye basladı cansız bı akü basıyon civvvvv ediyo duruyodu filan. marş basıyor çalısmıyorsa bujiye su kaçmıs olabilir. Akü tam görev sağlamıyodur. bence motoru cıplak soyun tesisata bakın derim.

evet abi bak vlotuna fln hiç bakmadım akünün