PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motor araçların fark etmemesi



emretemel21
22 Ekim 2012, 22:49
arkadaşlar bir motor kullanıcısı olarak sizce neden arabalar bizi fark etmiyor

serkan1987
22 Ekim 2012, 23:22
gece için diyorsan ya motorla çok koyu renkte yada sen koyu renk giyiniyorsun,gündüzleri ise ani manevra yaparsan normal bi sürücü arkayı sürekli dikizlemez ve seni göremez,yinede görünmüyorum farketmiyolar beni diyosan ya aragaz vererek yolda ilerliceksin yada polis kornası takcaksın motora :)

Proud
22 Ekim 2012, 23:26
Farketmiyor değil farketmemezlikten geliyor. Altlarındaki araç büyükya hani ben daha büyüğüm ben daha kalıplıyım seni ezerim gibi bi havaları var araba kullananların. Zaten motorcuların başına ne geliyosa bu kıç pireliği yapan omurgasız araba sürücülerinin yüzünden geliyor.

007mac
22 Ekim 2012, 23:45
Motosiklet sürücülerini diğer araçların sürücüleri farketmiyorlarsa bunun 2 nedeni vardır:
1. Kasıt vardır.
2. Gerçekten farketmiyordur.

Birincisi için yapılacak en iyi hareket; olabildiğince dikkatli bir şekilde oradan uzaklaşmak. (ben haklıyım, karşı taraf haksız psikolojisine girmeden - ki biz hep savunma durumunda olmalıyız-çünkü en çok zararı bizler görmekteyiz...!)

İkincisi için ise; kendimizi farkettirmek için neler yapabileceğimizi düşünmek ve yaşam biçimi haline getirmemiz gerekir. Mesela; reflektörlü limon sarısı renkte yelek giymek, giysilerimizi, kaskımızı seçerken renklerini trafikte dikkat çekecek renklerden oluşanlardan almak, motorun ışıklarını sürekli olarak yanar vaziyette sürmek vs...

Aksi durumda, motor siyah, mont siyah, pantolon siyah, kask siyah, asfalt siyah bir de motorun lambaları yanmıyorsa farkedilme konusunda epeyce sıkıntı olabilir...!

OGUZHANKY
22 Ekim 2012, 23:51
altındaki aracın kalıbına güvenme meselesi. Nasıl olsa bana bişey olmaz kafasındalar. Örneğin aynı durum kamyoncuların arabalara bakışı içinde geçerlidir. Arabalara yok muamelesi yaparlar.

acayüp
23 Ekim 2012, 00:06
Az önce sollamaya çıkıcaktım ve bir an "şimdi salağın birisi farlarını yakmadan geliyordur " deyip vaz geçtiğim anda o salak gecikmeden geldi ve yanımdan dip gazla geçti.

Yani biz görücez hemde görünmeyenleri bile görücez. Yoksa şuanda bu satırları yazamıyor olurdum.

Kimsenin seni görmesini bekleme. Sen görde o ister görsün ister görmesin.

çelikatlı
23 Ekim 2012, 00:12
motosikletler ani manevralar yapıyorlar aynı arabayı yarım saat takip etmezler vırt o şeritte fırt bu şeritte nerde yol açıksa o boşluktan geçerler.. otomobil sürücüsü aynaya bakar yol boş manevra yapmaya karar verir gözünü aynadan alır manevra yapmaya başlar ve güümmm 3saniye önce orda olmayan motorcuyla otomobil sürücüsünün yolu bi anda kesişir.. kendini göstereceksin!! birinin seni görmediğini anladığında onunda girebileceği yola temkinli gireceksin.. bende araba kullanırken görmediğim çok motosiklet yanımdan silme geçiyor neye güvenerek geçiyor bilmem ben onu görmüyorumki hafif direksiyonla oynasam herşey mahvolacak..halbuki kendini bana gösterse ben ona yol açarım ben zaten gidemiyorum bari motoru biyere takmasın rahat geçsin diye.. bazı lalelerden bahsetmeye gerek yok zaten..bilerek ve görerek korkutmak için veya kasten kaza yaptırmak için kafa gösteren sıkıştıran geçeceğini gördüğü arayı daraltan geçmesin ben bekliyorum oda beklesin zihniyetli abilerde var.

Baltassar
23 Ekim 2012, 00:34
Nacizhane fikrimi belirteyim
bende otomobil direksiyonuna geçince farkettim ve daha dikkatli olmaya çalışıyorum.
otomobil sürücüleri aynaya baktıklarında araba minibüs otobüs gibi kalıplı bir araç görüyorlar , gözleri onları arıyor.
biz motosiklet sürücüleri diğer araçlara göre 4 kat küçüğüz ve 2 kat hızlıyız dolayısıyla gerçekten göremiyorlar.
ama bunun sebebi tabiiki bizim küçük oluşumuz değil aynaya bakan gözlerin görmeye çalıştığı şeyler.

salcano_7946
23 Ekim 2012, 00:35
motor kullanırken aksını dusunenler arabaya bındıgınde bıldıgını okuyo.ornegın ben.bırde tahammulsuz mılletız arkadaslar.ınsana deger yok.kultur meselesı.elın amerıkalısı yogun trafık esnasında karsıya gecmekte olan anne ve yavru ordekler ıcın aracını durdurabılıyosa bu dogaya saygı anlamını ıfade eder.bız daha 60 sanıyelık kırmızı ısıga tahammul edemezken bunları konusmanın ne yerı nede zamanı.ve tabıkı son soz.insan hayatının gerı donusumucok zor.lutfen dahada dıkkat.

harun27
23 Ekim 2012, 00:42
geceleri selektör tuşuna gunduzleri de kornaya hafif basmakta (dıt dıt edicek kadar) fayda var

satoyama
23 Ekim 2012, 01:10
geceleri selektör tuşuna gunduzleri de kornaya hafif basmakta (dıt dıt edicek kadar) fayda var

aynen :cat: ben alışkanlık yapmışımdır özellikle istanbul trafiğinde maşallah benim sellektörde flash gibi patlıyor!

artık reflektörü yelek giyiniyorum ve çok faydası oluyor farkediyorum, resmen sürücülerin piskolojisini hissedebiliyorum. çok faydası var tavsiye ederim

Egemen06
23 Ekim 2012, 03:29
Ankara trafiğinde trafik akışında normal bir şekilde şerit değiştirmeden giderken önüme 1 ayda 4 kere araba atladı önümü kesti diyelim 3 ü bayandı bunların kesinlikle ayrım yapmıyorum yanlış anlaşımıyım, ayrıca aracı geçerken korna çalmakta fayda var.

Mikuni
23 Ekim 2012, 03:46
arabanın direksiyon konsolunun yüksekliği, cam çıtaları, saygısızlık, aptallık, medeniyetsizlik, görgüsüzlük, ayılık say say btmiyor.

Levsy
23 Ekim 2012, 04:12
Yolda karşıdan karşıya geçerken önce sola, sonra sağa, ve tekrar sola bakarsın. Hmm, araba gelmiyor diye yola atlarsın.
Hulen o da ne :cyclopsan Bir de bakarsın bir motosiklet, panikle totoyu son anda kurtarırsın ve motorcunun da 9 canından birini alırsın.

E şimdi bu neden oldu??? Cevabı ilk satırda geçiyor.
Araba'ya odaklanıyorsun ve motoru görmeyebiliyorsun. Yoksa adam saatte 300 km hızla birden belirmedi.
Yani bazen yayalar da görmüyor ve biz motorcular bile birbirimizi aynı nedenle farketmeyebiliyoruz.

ibo8316
23 Ekim 2012, 06:54
Ben Bursadayim ayni SIKINTIYI serit degistirirken cekiyorum.
sagdan sola gecmem gerekti.
sinyal-korna yaptim yok.
Galiba sorun paketci elamanlar aradan-kiyidan-kaldirimdan gidiyorlar.
adamlarda piskolojik olumsuzluk var.
motora-motorculara karsi

---------- Mesajlar birleştirildi - 05:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:51 ----------

Sirf bu yuzden 4-5.000 liraya Atv alayim dedim.4teker olunca farkedecekler

canerol
23 Ekim 2012, 10:28
burda tek yönlü yollarda bu zaten motosiklet incecik yoldan gidiyor diyip yolun ortasından gelip beni yolun son çizgisine sıkıştıranlar var
TRAFİKTE KARŞI TARAF NE KADAR DİKKATLİ İSE SENDE O KADAR DİKKATLİSİN...

pistolpitt
23 Ekim 2012, 10:43
araba sürücüleriyle konuşursanız çoğunun gerçekten motorları farketmediğini duyacaksınız. sıkışık bir trafikte, ben bile arkamda gürültüsü ve kornasına rağmen race bir motoru bir süre farketmemiştim, farkedince geçmesi için yol verdim. ondan 5 dakika sonra honda cb125 aynamda belirdi hemen farkettim, motorun rengi beyazdı ve sürücüsü fosforlu yelek giyiyordu. bu tür iyileştirmelerle farkedilebilirliğimizi arttırabiliriz. Ama hiçbir aracın bizi farketmediği düşüncesiyle kullanmak en iyisi, mutlaka farketmeyen bir araç olacaktır

serdar1547
23 Ekim 2012, 11:06
geçenlerde arabanın biriyle burun buruna geldik ben frene bastım durdum adam indi kardeş kusura bakma görmedim dedi....kusura bakma görmedim o yüzden ölümle burun buruna geldin...hayvan gibi motoru nasıl görmüyorlar onu da anlamış değilim...bizde araba kullanıyoruz ben yoldaki kipriyi bile görüyorum adamlar motosikleti görmüyor...yoruma açık ama ...motosiklet net... engelliyor

ErknOzyurt
23 Ekim 2012, 11:10
Hocam bir ara fazer kullanırdım.Normal egzozlar vardı kimse duymazdı sesi görmezlerdi de baya kaza atlatmıstım.Sonra çift akrapoviç taktım baya iyi oldu ses uyarıcı oluyordu şeritlerinde kalıyordu bir çok araba :) eğer motorun Fazer gibi yırtıcıysa sende tak sıkıstırdıklarına göre Racing kullanmıyorsun sanırım , enduro kullanıyorsun :) eğer enduro kullanıyorsan yapacak birşey yok :)

canerol
23 Ekim 2012, 11:24
Hocam bir ara fazer kullanırdım.Normal egzozlar vardı kimse duymazdı sesi görmezlerdi de baya kaza atlatmıstım.Sonra çift akrapoviç taktım baya iyi oldu ses uyarıcı oluyordu şeritlerinde kalıyordu bir çok araba :) eğer motorun Fazer gibi yırtıcıysa sende tak sıkıstırdıklarına göre Racing kullanmıyorsun sanırım , enduro kullanıyorsun :) eğer enduro kullanıyorsan yapacak birşey yok :)
erkan seni burda dövecekler sonra kurtaranın olmayacak benden söylemesi :)

Serdarrr
23 Ekim 2012, 11:24
geçenlerde arabanın biriyle burun buruna geldik ben frene bastım durdum adam indi kardeş kusura bakma görmedim dedi....kusura bakma görmedim o yüzden ölümle burun buruna geldin...hayvan gibi motoru nasıl görmüyorlar onu da anlamış değilim...bizde araba kullanıyoruz ben yoldaki kipriyi bile görüyorum adamlar motosikleti görmüyor...yoruma açık ama ...motosiklet net... engelliyor

Adaşım eğer avatardaki sensen ve senin motorunsa gerçekten görmek için özel çaba gerekebilir. Herşeyin simsiyah! Herşeyden önce siyah renk bile değildir, ışığın, yani görünürlüğün yokluğudur sadece!

Ben cruiser kullanmama rağmen (güya simsiyah olacaz ya hep) montumda beyaz alanların ve reflektif şeritlerin olmasına dikkat ediyorum. Hatta geçen gün de iki adet reflektif kol bandı aldım 10 TL'ye, hep montun cebinde duruyor. Olur ya, reflektif yelek yanımda bulunmazsa onları takıyorum kollarıma. Emin olun çok iş görüyorlar.

Bu arada motorların fark edilmeme nedenlerinden bir de bence şudur: Sürücüler ve yayalar özellikle geceleri çift farı algılamaya alışkınlar. Yani gelen arabanın farları giderek birbirinden uzaklaşır, böylece onun hızını algılarız. Ama motosiklette böyle bir imkan yok tek bir ışık hüzmesi lazer gibi gidiyor, ne olduğu belli değil, hızı belli değil. İki kenara takılan sis farları bunu bir miktar önleyebilir diye düşünüyorum.

yavuztopkara
23 Ekim 2012, 11:39
arabalar dikkat etmez.bizim dikkat etmemiz onların manevralarını önceden sezmemiz gerek.çünkü türkiyede ne araç ne de motor sürücüleri için hiçbir eğitim verilmiyor.herkes allaha emanet gidiyor.herkes kendisi tecrübe ederek öğreniyor. bazen bu tecrübeler ölümle sonuçlanıyor. ben araç kullanırken de çok yaşadım ki ben önümden çok aynalara bakan bir insanım şerit değiştiricem aynaya bakıyorum kimse yok hop 2 saniye sonra tak yanda bir motor yanyana çarpışıcaz. dingil benim şerit değiştiriceğimi görüyor ama artık kafa neredeyse araya dalıyor. öyle çok yaşadım. ben motorlayken emin olmadığım bir aracın asla yanına girmem girersemde bu tarz durumlarda sürekli korna çalarım. ve gündüzleri uzunlarımda sürekli yanık gezerim kısa farları bazen algılayamıyorlar. motor kendini belli etmek zornda sesle yada ışıkla bunun başka oluru yok adam arabada ceple konusur yanındakiyle muhabbet eder. adam zaten dikkatini yola vermiyorki motor değil kamyonu bile fark etmez zaten o yüzden biz sadece kendi sürüşümüze değil etrafımızdaki bütün araçların sürücülerine dikkat etmemiz gerekiyor. unutmayın tehlikeli araç yoktur. tehlikeli sürücü vardır.

seigen
23 Ekim 2012, 12:07
Gerçekten görmeyip de kazaya sebep olmalarından ziyade motosiklet fiziksel olarak küçük olduğu için hızını ve konumunu kestiremiyorlar. Bir de tabii eğitim kısmı var, araç yerine koymuyorlar belki. Bu sebeplerden gözümün içine baka baka yola çıkanı var.

Hele hele yol ortasındaki refüjlerde araçların dönüşü için açılmış boşluklardan dönmeye çalışanlar. Hiçbir sinyalleri yok, öncesinde aracı izliyorum, dönmek adına hiçbir belirti yok. Tam boşluğa geliyor, lank diye çevirip, aracının burnunu sol şeride sokuyorlar.

Reflektif yelekle beni görüp, gözümün içine baka baka yoluma çıkıp bana kaza yaptırdı bir tanesi. O yüzden yelek de giymiyorum artık, beni görüyorlar psikolojisine girdiğim için rahat sürüyordum. Halbuki durum öyle değil, her zaman tetikte olunmalı. Artık onların beni görmesine asla kendimi emanet etmiyorum, ben onların yerine görüp önlemimi alırım.

korna
23 Ekim 2012, 12:19
hazır konu açılmışken, bu "motosikleti farket" gibisinden tişörtler, sticker'lar vardı bi ara. onları nerden temin edebiliriz?

ErknOzyurt
24 Ekim 2012, 03:03
erkan seni burda dövecekler sonra kurtaranın olmayacak benden söylemesi :)

Abi iyiki yanlarında değilim valla döverler :))