PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : CB125 mi? Yoksa 125 MH Drift' mi? ?



Sayfa : [1] 2

Ciwan45
03 Ekim 2012, 01:57
Öncelikle herkeze merhabalar.. Yeni bir motor almayı düşünüyorum fakat 2 motor arasında kaldım
1.Honda CB125(Özellikler Linkte) http://www.honda.com.tr/teknik_detay.aspx?series=cb125
2.Mondial 125 CH Drift(Özellikler Linkte) http://www.mondialmotor.com.tr/?p=model&i=1268

Arkadaşlar ben ikisi arasında kaldım sizce hangisini alsam daha mantıklı? Yada aynı fiyatlara yakın önerebileceğiniz daha iyi bir motor var mı? Mesajlarınızı, görüşlerinizi bekliyorum teşekürler iyi forumalar.

Blackeagletr
03 Ekim 2012, 02:21
Bu konunun çinli-japon tartışmasına dönüşmemesi dileğiyle başlıyorum

İki motoru da sürmedim, ama kullanıcı başlıklarından edindiğim bilgilere göre yorum yapıyorum.
Cb125 te titreşim olduğu bahis konusu, ayrıca selesinin de sert olduğu söyleniyor. Fakat diğer 125 lere göre düşük yakıt tüketimi varmış 2-2,3 lt arası değişiyor deniliyor.
Mh125 titreşimsiz deniliyor, 135cc olduğundan bir nebze Cb den daha performanslı, yakıt tüketimi 2,5 lt kadar deniliyor, göstergeleri pek çekici değil, genel olarak hoş görünüşü var ve cazip bir fiyatı var.

Ben eğer bu ikisinden birini alacak olsaydım, Drift alırdım. Neden ? Çünkü titreşimli motor almamaya tövbeliyim. Tabi Drift de gerçekten titreşimsizse. Cb nin titreşim sorunu olmasaydı ki ne derecede bir titreşimi var bilmiyorum, kesinlikle Cb alırdım.

salcano_7946
03 Ekim 2012, 02:35
nısan ayında bende boyle bı ıkıleme dusmus sonra sında kapat gozunu al dedıgı salcano wolf almıstım 8000 km gıttım benzın parası harıcı bır masrafım olmadıyakıtı 2,5 lt 100 km de.akat benım 148kg oldugumu kantar soyluyor.yanı hep artcılı gıdıyorum.tıtresım sıfır perfornmans 10 uzerındden 10.benımkısı tavsıye bırde bu secenegı dene bence.ekonomık fıyatıda cezbedıcı yanlarından bırı.

inzell
03 Ekim 2012, 02:49
8000 Km Honda CB125E ve 8500 Km'de Drift ile aynı nesil olan Mondial 150 MR kullandım. CB, Honda'nın alt sınıf bir modeli; MH, MR ve MC ise Mondial'in üst sınıf modelleri. İşçilik kalitesi adına Honda ve Mondial arasında en ufak fark yok. İşte fark nedir, Honda epey az yakar ama aynı zamanda gitmezde; Mondial de gayet güzel gider ama giderkende epey bi sarfiyatı olur. Honda gibi giderse çok da fazla yakmaz aslında. :)

Garip
03 Ekim 2012, 08:39
düşünmeden honda derim ben

nebri_1986
03 Ekim 2012, 09:02
24 taksite drift aldım ve pişman değilim. Ancak drift almayıp başka motorla başlamak isteseydim. Cb125 değilde Cdf150 alırdım. Karar senin kim ne kadar bu yada şu desede kullanıcıda sen olacaksın. Boyuna göre falan git otur üstüne bayiilerde yakından gör sonra kararını ver ve kimseye bakma.

turkish39
03 Ekim 2012, 09:24
Drift kullanıcısıyım.3000 km deyim şu an.Lastikleri haricinde bi sıkıntı yok.Zaten lastikler bu sınıfların hepsinde sıkıntı.Hondayla yıldızımız bi türlü barışmadı zaten.

Halil Karamanoğlu
03 Ekim 2012, 10:36
modial alacak olursan bence mh değil de mr veya mcx düşünmelisin. daha performanslılar bi süre sonra buna ihtiyacın olacak sonra mh de kafa tasarımı sorunlu, komik şekilde küçük ve çirkin bi kafa grenajı var.
hondayı kullanıyorum titreşim var ama rahatsız olmuyorum, mondiali bilemem aklıma şu geliyor; acaba bu kadar titreşim mondialde de var fakat eskileri böbrek taşı döken cinstendi bu onlar gibi mi değil acaba? yani ikisi hemen hemen aynı titreşime mi sahip?
şunu da eklemeliyim ki ikisi birebir aynı motor olsa dahi sadece etiket, servis, alım ve satım şartlarından dolayı 500/600tl fazla verilebilir açıkcası.
bi de şöyle düşün motordan anlamayan bi arkadaşına motoru gösteriyorsun biri uğur mondial :) diğeri honda ne diyim artık sana :)

serdar1547
03 Ekim 2012, 10:40
kesinlikle drift diyorum...manyak bir makina her yönüyle ama lastikler hariç

Safahat
03 Ekim 2012, 12:15
Honda cb125 çok tercih edilmedi halkımız tarafından.Parça Fiyatı mondiale göre pahalı.Mondialin servis alanı geniş.Mondial 2 si içinden.Mh mrlerden daha önde tercih edildi.Mh daha iyi.

eray_uluyazı
03 Ekim 2012, 12:33
zaten düşüncesizler hemen honda der!!!
çünkü onlar marka bağımlısıdır. oysa ki japon olmayıp (ki artık tüm markalar çinde üretiliyor) daha kaliteli motorları yok sayarlar. neden çünkü honda markadır...
ama şunu unutmayın DEĞİŞTİRMEDİĞİMİZ TEK ŞEY ÖNYARGILARIMIZDIR...

kanmix_x
03 Ekim 2012, 12:36
Devir saatini geçtim ayak marşı bile yok ama kaslı cılız değil o kadar

makseli
03 Ekim 2012, 12:40
8000 Km Honda CB125E ve 8500 Km'de Drift ile aynı nesil olan Mondial 150 MR kullandım. CB, Honda'nın alt sınıf bir modeli; MH, MR ve MC ise Mondial'in üst sınıf modelleri. İşçilik kalitesi adına Honda ve Mondial arasında en ufak fark yok. İşte fark nedir, Honda epey az yakar ama aynı zamanda gitmezde; Mondial de gayet güzel gider ama giderkende epey bi sarfiyatı olur. Honda gibi giderse çok da fazla yakmaz aslında. :)

doğru söze +1 ve layk verilir :)

bende 12 000 km kullandım 150 MR yi.

Alet kıvrak olunca sakin kullanamadım bi türlü. Hep 3 veya 3.5 litre tüketimim oldu.

hiç yolda komadı. 300 km uzun yol yaptık iki 150 MR.

Irc lastik taktım devam...

Çağrı-91
03 Ekim 2012, 13:05
Ben motor işlerini internet üzerinden,reel hayatta tam 1 yıldır araştırıyorum,motor alma fikri ilk Drift'i gördükten sonra aklıma gelmişti sana şunu söyleyebilirim ki,ben de tahmini 2013 modeller gelince alacağım,"commuter" sınıfının en olumlu motorları 3 tanedir bunlar YBR,CBF,TVS dir.Bunlar içinde YBR Yamaha gibi bir kalitedir ama bisiklet gibidir.CBF şahsen tip olarak çok kötü zaten 2013'te gelmeyeceğini söyleyenler var,domuz kafa tasarım çok kötü.Tvs ise görünüşü,piyasaya oturmuş oluşu vs ile bu 3'ü arasında en iyisi bence.Eğer maddi olanaklarım daha da artarsa Gv 250 düşünmekle beraber 5.000 tl bütçem olursa gideceğim TVS Apache'mi alacağım.Direk tekerleri değiştirip,güzel bir performans egzosu taktıracağım ve tabiki ekipmanlarımı alacağım.Dediğim gibi bu segmentteki en sağlam motor TVS.Ama illa 2 si arasında tercih diyorsan bu biraz da senin karakterinle alakalı,o bir Honda.Çin'de üretilmesi onu Çinli yapmaz.Siz Ankara'da doğdunuz,babanız Karslı olsun.Şimdi siz Ankaralımısınız?Hayır.Honda alırsan ki verilere göre dünya üzerinde en çok satılan motor markası,güveni de,itibarı da satın almış olacaksın keza 2 motoru yakından incelersen tip olarak farkları yok.Ama o bir Honda.Yani Bmw'nin 1 serisine binmek var,binince içi küçük diyen var bir de aynı paraya Renoya binmek var.Reno daha kalıplı konforlu belki ama o bir BMW.Belki en düşük BMW segmenti ama BMW.Tabiki parçası daha pahalı ama insanlara statü veriyor o araba altında olunca.Kabul eden eder etmeyen etmez ama marka bir statüdür.883 Harleye binmek farklıdır,Yamaha Dragstara binmek farklıdır.Harley o segmentin en üstüdür.

makseli
03 Ekim 2012, 13:10
Ben motor işlerini internet üzerinden,reel hayatta tam 1 yıldır araştırıyorum,motor alma fikri ilk Drift'i gördükten sonra aklıma gelmişti sana şunu söyleyebilirim ki,ben de tahmini 2013 modeller gelince alacağım,"commuter" sınıfının en olumlu motorları 3 tanedir bunlar YBR,CBF,TVS dir.Bunlar içinde YBR Yamaha gibi bir kalitedir ama bisiklet gibidir.CBF şahsen tip olarak çok kötü zaten 2013'te gelmeyeceğini söyleyenler var,domuz kafa tasarım çok kötü.Tvs ise görünüşü,piyasaya oturmuş oluşu vs ile bu 3'ü arasında en iyisi bence.Eğer maddi olanaklarım daha da artarsa Gv 250 düşünmekle beraber 5.000 tl bütçem olursa gideceğim TVS Apache'mi alacağım.Direk tekerleri değiştirip,güzel bir performans egzosu taktıracağım ve tabiki ekipmanlarımı alacağım.Dediğim gibi bu segmentteki en sağlam motor TVS.Ama illa 2 si arasında tercih diyorsan bu biraz da senin karakterinle alakalı,o bir Honda.Çin'de üretilmesi onu Çinli yapmaz.Siz Ankara'da doğdunuz,babanız Karslı olsun.Şimdi siz Ankaralımısınız?Hayır.Honda alırsan ki verilere göre dünya üzerinde en çok satılan motor markası,güveni de,itibarı da satın almış olacaksın keza 2 motoru yakından incelersen tip olarak farkları yok.Ama o bir Honda.Yani Bmw'nin 1 serisine binmek var,binince içi küçük diyen var bir de aynı paraya Renoya binmek var.Reno daha kalıplı konforlu belki ama o bir BMW.Tabiki parçası daha pahalı ama insanlara statü veriyor o araba altında olunca.Kabul eden eder etmeyen etmez ama marka bir statüdür.


vay anam vaaay vay. ne yiğitler varmış aramızdaaa

reel hayat, 1 yıl araştırma, ybr nin pisiklet oluşu, insanlara statü vermesi felan güzel tabi

ferdinandd
03 Ekim 2012, 13:29
Beni bazı açık sözlü arkadaşlarımızın yorumları etkilemişti, onlardan biride:


Mondial alma. Niye mi?

Henüz sıfır almışken Mondial 150 Mcx Roadracer Kusurları;

1)Arka stop ledleri yanmıyor
2)Benzin göstergesi çalışmıyor
3)Arka koltuk altı kilidi yolda kendiliğinden düştü gitti
4)Motorun şase kayık yani ön teker solda arka teker sağda gidiyor
5)Teknik servis ilgilenmiyor
6)Aldığım firma ilgilenmiyor
7)Bir hafta önce akü bitti henüz 7 aylık motorum bir haftadır binemiyorum
8)2 defa far ampülü geçti
9)Ayak marşı eksoza sürtüyor eksoz mahvoldu
10)Gösterge panelinin ışıkları söndü
11)Geri dönüşüm hortumu 3 defa patladı
12)Arka fren disk aşırı ısınmadan dolayı boşaldı.
13)Ön göbek dağıldı
14)... ...

Birkaç yerde daha paylaştım bu konuyu. Kaç kişiyi kurtarırsam kardır

Bu konuda önyargılıyım !!! Yaptığım yorumlar yanıltıcı olur, inanmayın !!!
Dünyanın haberinin olmadığı bişeye bineceğimi düşünmek bile, psikolojik olarak birtürlü güven hissi uyandıramadı nedense bende ( tamamen şaksi fikrim, sadece bana !!! )


Yani kullandığım mondi ile satın aldığım honda arasındaki fark belli. Ancak çok kısa tecrübemle şunu net söyleyebilirim Honda sürüşü çok ama çok konforlu.

Mondi den sonra Honda da yol kaynaklı hiçbir sarsıntı yaşatmıyor. (Burda yanlış anlaşılmasın tümsek ve çukurları saymıyorum tabi)

Oldukça seri, tork güzel, vs vs. Burda Honda için yazılan ne varsa bende aynen katılıyorum şimdi.

Ama benim için bunlardan çok daha önemli birşey var oda standart bakımlarını aksatmadan kullandığımda beni asla yolda bırakmayacağını düşünüyorum.

Yazın sıfır Mondi ile İzmir Çeşme gidip gelirken bir süprizle karşılaşırmıyım diye tedirgin olmuştum.

Bu tür her iki markayıda tecrube etmiş kişilerin fikirlerini değerlendirmeni öneririm.

Drift 135cc olduğu için daha hızlı gidiyor yorumlara göre ama maksimum torkunu hiçbir zaman kullanamayacaksın çoktan vites değiştirmiş olacaksın. Zaten tork ta yaklaşık %4 kadar daha zayıf :/

Commuterde sürat aramak neye benzer, nasıl bi mantıktır bunu hala çözemedim gerçi, ama bunu hakikaten kriterlerinin en başına koyan var :mrgreen:

Biraz daha araştır, sınıf aynı ise model fark etmez, markanın her anlamda kalite anlayışını farkedersin zaten yorumlardan. Kolay gelsin :rendeer:

makseli
03 Ekim 2012, 13:34
" CB kullanıcısı olduğum için yorum yapmayı uygun bulmuyorum "

demişsin ama yine de yapmışsın :)

yukarda senin motoru ve bu drift nin aynı nı kullandığını söyleyen biri var. o da kendi düşüncesini yazmış.

ama şu sözünüze bittim :)
"Dünyanın haberinin bile olmadığı bişeye binmek psikolojik olarak birtürlü güven vermiyor nedense bana ( tamamen şaksi fikrim, sadece bana !!! )"

şahsi fikrinizdir saygı duyarım. ama bi değişik geldi böylece belirtmek istedim :)

değişiklik yok olduğu gibi kopyaladım, dalga geçme değil sizin sözünüz...

ferdinandd
03 Ekim 2012, 13:46
" CB kullanıcısı olduğum için yorum yapmayı uygun bulmuyorum " demişsin ama yine de yapmışsın :)

ama şu sözünüze bittim :)
"Dünyanın haberinin bile olmadığı bişeye binmek psikolojik olarak birtürlü güven vermiyor nedense bana ( tamamen şaksi fikrim, sadece bana !!! )"

şahsi fikrinizdir saygı duyarım. ama bi değişik geldi böylece belirtmek istedim :)

değişiklik yok olduğu gibi kopyaladım, dalga geçme değil sizin sözünüz...

Teşekkür ederim, yorum yapmamaya özen gösterdiğim konu "Honda CB" di ama yinede anlam kargaşası oluşmasın diye düzelttim :)

Bende dalga geçme küçümseme amaçlı yazmadım zaten, kendi hislerimi en net o söz ile aktarabildim sadece :/ Fazla sert karşılanıp, yanlış anlaşılıp kırıcı olduysa affola :(

Henüz yolun başında olan bi arkadaşımıza genel anlamda fikirlerimi aktarmaktı amacım.

Halil Karamanoğlu
03 Ekim 2012, 14:07
bu iki motor birbiri ile kıyaslanabilecek motorlar değil, kıyas yapmak hondaya haksızlık olur.
cbnin forum ortamında kötü bi imajı var sebepse hondanın üretmiş olduğu diğer kaliteli modelleri ile cbyi kıyaslamak yanılgısı. oysa mh mondialin geçmişteki kötü modelleri ile kıyaslanıyor ve bu durumda haliyle öne çıkması hoş karşılanıyor.
eğer bu iki motor arasındaki fark 1500tl civarında olsaydı fiyat performans kıyası yapılır ve birbirlerine yakınlıkları! sebebiyle mondial tercih edilirdi ama bugün bu şartlarda kıyas yapmak dediğim gibi hem hondaya haksızlık hem de izan sahibi bi kimse için affedilemez hata olur.
honda piyasaya bu modeli sürerek stratejik anlamda ticarı bir başarıya imza attı bence. önümüzdeki dönemde ya çinliler fiyatları aşağı çekecekler ya da honda alıp başını gidecek.

mesahan
03 Ekim 2012, 15:09
CB kullanan arkadaşım zamanla titreşiminin azaldığını söyledi.
Bence Honda.

salcano_7946
03 Ekim 2012, 15:14
honda kendını ıspat etmıs bı makına.ama alamayacaksanda salcano wolf al.memnun kalacaksın

Seko
03 Ekim 2012, 17:08
CB125'in torku MH125'ten yüksek. Önceki sayfada düşük gibi yazılmıştı sanki... Fuarda ikisini de yakından incelemiştim, CB daha kaliteli ve kalıplı duruyordu. Fiyat performans oranı olarak aynı sayılabilirler ama satarken aynı olmayacaklardır.

Kendime alacak olsam ve para sorun değilse CB125 alırdım.

drumstar
03 Ekim 2012, 17:21
Düşünmeden honda derim, az biraz düşünür isem mondial.

MaMi_33
03 Ekim 2012, 17:36
CB125'in torku MH125'ten yüksek. Önceki sayfada düşük gibi yazılmıştı sanki... Fuarda ikisini de yakından incelemiştim, CB daha kaliteli ve kalıplı duruyordu. Fiyat performans oranı olarak aynı sayılabilirler ama satarken aynı olmayacaklardır.

Kendime alacak olsam ve para sorun değilse CB125 alırdım.Verilerde cb nin torku yüksekte grckte öyle dgl bi nebze daha kuvvetli drift.Kalite işine gelirsek cb ve drifti yanyana karşılastrdm cb driften daha kaliteli duruyor.Kendini belli ediyor.hondanın ikinci el piyasası daha iyi.Drift daha kuvvetli ve devir göstergesi var :queen: bütcen varsa düşünmene gerek yok tabiki honda

I.Love.Drift
03 Ekim 2012, 17:45
Driftin piyasasi daha cok beklemezsin saticagin zaman.

MaMi_33
03 Ekim 2012, 17:50
Driftin piyasasi daha cok beklemezsin saticagin zaman. honda driften daha hızlı satılır daha çok müşteri bulur ve daha az değer kaybeder

Çağrı-91
03 Ekim 2012, 19:11
vay anam vaaay vay. ne yiğitler varmış aramızdaaa

reel hayat, 1 yıl araştırma, ybr nin pisiklet oluşu, insanlara statü vermesi felan güzel tabi

İlla motor alıp üzerine oturmam gerekmiyor motorları teknik açıdan kıyaslamadım evet bisiklet gibi en az 100 tane ybr gördüm yeni eski,gittim yamaha bayisine gördüm üzerine oturdum.gittim yzf ye oturdum çok beğeniyordum ama görünce vazgeçtim mesela.Salam kadar incecik tekerleri var Ybr nin.kalıp desen kurye motoru gibi,tipi oldukça kötü ben en hızlı,en şekil ve piyasada tutunmuş bir modeli önerdim arkadaşa.Marka statüdür.Kartal marka arabayla müzik dinleyene farklı gözle bakar toplum bmw ile gezene farklı gözle bakar bu işler acı ama gerçek.Drifte binene yol vermezler 600f e binene yol verirler.

makseli
03 Ekim 2012, 19:15
Kartal marka arabayla müzik dinleyene farklı gözle bakar toplum bmw ile gezene farklı gözle bakar bu işler acı ama gerçek.Drifte binene yol vermezler 600f e binene yol verirler.

Biraz daha zorlasak neler çıkar acaba !

ama merak etmiyorum artık. gerek yok.

drift e binenler dikkat edin ha. aman üzerinize felan çıkarlar

Zippo's
03 Ekim 2012, 19:30
Görüntü olarak kesinlikle cb.Kalite olarak dağlar kadar fark olmasada cb.Performans olarak mh.Mh 125 mc 150 nin göstergeleri hayatımda gördüğüm en kötü göstergeler.O göstergeler olacağına devir saatsiz cb olsun.Sene olmuş 2012,mondialin gösterge a4 kağıdından yapılmış renklendirilmiş gibi.Titreşim konusunda fikrim yok.Ama bunlar arasında en önemlisi titreşim.Eğer cb125 mh den çok daha titriyosa gider mh alırım.

EverHarD*
03 Ekim 2012, 19:41
2-3 yıl yada uzun bi süre kullanıcam diyorsan kesinlikle drift. iyidir yani
ama abi 1 yada 2 yıl motor sürüp satıcam dersen kesinlikle honda cb.
Honda , Mondial'e göre daha iyi ilgi görür ve satılması kolaydır.

Ben senin yerinde olsam illa sıfır almam giderim 2. el temiz az kmli bir tane ybr alır keyfime bakardım

Safahat
03 Ekim 2012, 20:01
Herşey parada bitiyor:)

eren özer
03 Ekim 2012, 20:49
Benim şahsi fikrim Mondial mh drift
Neden vites göstergesi ,devir göstergesi ,ayak marşı, Güç , ve fiyat ucuzluğu onda, ayrıca sıfır titreşim Benim deneme imkanım oldu Hatta kapora yatırdım 160 tl ama babam sağolsun Kaporamı yakmank zorunda bıraktı yaklaşık 4 ay felan takip ettim aralıksız mh leri piyasası gayet iyi.
Cb125e
Cb alırsanda devir göstergesi yok, titreşimden bayağı bi bahsediyorlar tvs yi sollayacak cinsten, ayak marşı yok akü biterse yandın,Platininde yokmuş ,şamyelli lastik ,Tırt bir görünüş Ufak bi grenaj az bi kurtarıyor Yani bu kadar eksi ye rağmen honda diyorsan bişey demem Demekki yarım litre benzin tasarrufu sağlamaya çalışıyorsundur
He Gelelim yok Honda al piyasası var hemen satarsın Çin alma çok zarar edersin diyenlere bu lafım İyi Okuyun
Kardeşim misal veriyorum sen alıyorsun 3 Maaş fazlasına bi cbf yi Plaka ruhsat 5100 tl ye Bu motora biniyorsun 5,10 bin ondan sonra satıyorsun 4100 hadi çok çok desenki 4.300 ki çok zor E ne oldu hemşerim kafadan 800 tl bi maaş zarar 2.el satışında bu olması gerek bişey zaten
He mondial alıyorsun mh plaka ruhsat 3000 tl ye veriyorlar Bunuda kullanıyorsun 5,10 bin ki çok ilan var sahibinden de 2.200 , 2.500 arasına 2,200 den aşşağı yok 10.000 aşmadıysa satıyosun bu fiyata e gene ne oldu gene max kaybedeceğin para 800 tl bir Maaş he diyeceksiniz ki cbf 40,50 binde satan var e onlarında fiyatı 2,500 max 3,000 aga Ama ben mersinde 54binde mh drift gördüm sahbinden dede 36 binde gördüm 1800 e satıyor bu demek oluyor ki Cbf de yıl farkı olabilir ama 2,500 lira zarar ediyon mh dede 1,5 Gerçi Hondaya her gün zam gelmese Daha çok zarar eden ama neyse
He Hondada 2. eli etkileyen bi faktör daha var Her gün zam geliyor oda büyük bir faktör
Tüm bunlara rağmen Yinede karar senin Diyorum kardeşim :king:
Bizde isteriz Capon bi Motorumuz olsun ama Bütçemiz el vermiyor ne yapalım he cb yi param olsada almma o ayrı :P

Ciwan45
04 Ekim 2012, 12:53
Şimdilik Mondial daha yatkın geldi bana birde gidip yakından görücem nasip olursa.. Mondialin kafa tasarımı sorunluymuş biraz görselliğe önem veren biriyim bi yakından gorelim bakalım ne olucak:)

Herkeze teşekür ederim yorumlar için gayet yol gosterici oldu önerilerinizi yazmaya devam edebilirsiniz keyifle okuyorum:) Birsürü insanında bu konudan yararlanacağına eminim iyi forumlar.

serdar1547
04 Ekim 2012, 12:58
paran varsa honda alırsın yoksa mondialin bu modelide iyi seni idare eder iki model arasında nerdeyse bin lira fark var

Safahat
04 Ekim 2012, 13:12
Mondialin çıkış yaptığı ve kaliteyi öne serdiği bu mh motorlar gayet iyi.

furko2424
04 Ekim 2012, 20:48
Şimdilik Mondial daha yatkın geldi bana birde gidip yakından görücem nasip olursa.. Mondialin kafa tasarımı sorunluymuş biraz görselliğe önem veren biriyim bi yakından gorelim bakalım ne olucak:)


bende öyle düşünüyordum bune biçim bi kafa tasarımı gittim mondiala hiçte öyle kötü değil çok güzel.sende bi ara git gör kararını değiştirirsin

eren özer
04 Ekim 2012, 20:52
Millet Mh nin kafa Grenajını beğeniyor ama nedense honda cb al diyenler kafası çok çirkin diyor Cb ninkimi güzel peki _?

ümit_150_zc
04 Ekim 2012, 21:09
Şimdilik Mondial daha yatkın geldi bana birde gidip yakından görücem nasip olursa.. Mondialin kafa tasarımı sorunluymuş biraz görselliğe önem veren biriyim bi yakından gorelim bakalım ne olucak:)

Herkeze teşekür ederim yorumlar için gayet yol gosterici oldu önerilerinizi yazmaya devam edebilirsiniz keyifle okuyorum:) Birsürü insanında bu konudan yararlanacağına eminim iyi forumlar.
kafa tasarımı sorunluymuş derken??
ne gibi bi sorun varmışki.. ilk defa sizden duyuyorum bunu..

Safahat
04 Ekim 2012, 21:37
Sorun derken küçük olmasını kastetti galiba onun özelliği o tadı, o bence daha değişik:)

harun27
04 Ekim 2012, 22:04
honda al satarkende rahat edersin... Ben plaka dahil 4250 tl ye cbf almıstım 5bin km kullandım ve geri 4250 tl ye sattım... Honda gun be gun fiyatları artırdıgı için her daim karda olursun...

Ciwan45
05 Ekim 2012, 01:53
kafa tasarımı sorunluymuş derken??
ne gibi bi sorun varmışki.. ilk defa sizden duyuyorum bunu..

Sorun derken teknik açıdan değil gorsel açıdan biraz ufak kaldığı soyleniyor.. Tabi gidip yerinde gormek lazım:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------


honda al satarkende rahat edersin... Ben plaka dahil 4250 tl ye cbf almıstım 5bin km kullandım ve geri 4250 tl ye sattım... Honda gun be gun fiyatları artırdıgı için her daim karda olursun...
Ya ben sürekli al-sat yapmak istemiyorum temiz, güzel bişey alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum bu yüzden mondial daha doğru olur sanırım.

MaMi_33
05 Ekim 2012, 02:04
Sorun derken teknik açıdan değil gorsel açıdan biraz ufak kaldığı soyleniyor.. Tabi gidip yerinde gormek lazım:)

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:49 ----------


Ya ben sürekli al-sat yapmak istemiyorum temiz, güzel bişey alıp uzun yıllar kullanmak istiyorum bu yüzden mondial daha doğru olur sanırım.Hacı senin paran hondaya yetiyorsa al gitsin.driftin tek artısı gücü.ha bütcen drifte yetiyosa onu al kötü motor değil.bazıları burda yok driftin kafası surası daha güzel cart curt konusuyor.:cat: :D tabi görsellik kişiden kişiye değişir yarın git iki motoroda yakından bak kararını ver:cat:

pckopat001
05 Ekim 2012, 02:28
bende baya kararsızdım yaklaşık 3 4 defa model degiştir motor alana kadar sonunda mr 150 vulture yi yakından incelemeye gittim inceledim üstüne bir oturdum ve direk aldım oysaki başka motor almaya gitmiştim o gün ben :)) bu gün ilk defa sürme fırsatım oldu makine süper rodaj döneminin başı ve gaza basmaya korktuğum halde canavar gibi kaçıyor makine kısacası tavsiye ederim. cb ve drift arasında ki tercihim ise direkt drift olur çünkü onuda yakından inceledim oda sağlam makine beygir olarak tork olarak benim makineye yakın güç üretebiliyor seni üzmez ;)

eren özer
05 Ekim 2012, 12:23
Hacı senin paran hondaya yetiyorsa al gitsin.Driftin tek artısı gücü .ha bütcen drifte yetiyosa onu al kötü motor değil.bazıları burda yok driftin kafası surası daha güzel cart curt konusuyor.:cat: :D tabi görsellik kişiden kişiye değişir yarın git iki motoroda yakından bak kararını ver:cat:
Pardon hocam benmi yalnış okuyorum yoksa senmi yanlış yazdın.
Yanlış yazdığını var sayıyorum Şayet cb de eksik olan devir saati ,ayak marşı,platin,bunun yanı sıra titreşim diye biliyorumda

Ciwan45
05 Ekim 2012, 14:08
bende baya kararsızdım yaklaşık 3 4 defa model degiştir motor alana kadar sonunda mr 150 vulture yi yakından incelemeye gittim inceledim üstüne bir oturdum ve direk aldım oysaki başka motor almaya gitmiştim o gün ben :)) bu gün ilk defa sürme fırsatım oldu makine süper rodaj döneminin başı ve gaza basmaya korktuğum halde canavar gibi kaçıyor makine kısacası tavsiye ederim. cb ve drift arasında ki tercihim ise direkt drift olur çünkü onuda yakından inceledim oda sağlam makine beygir olarak tork olarak benim makineye yakın güç üretebiliyor seni üzmez ;)

Teşekürler.. En kısa zamanda gidip yakından göreceğim :)

MaMi_33
05 Ekim 2012, 18:57
Pardon hocam benmi yalnış okuyorum yoksa senmi yanlış yazdın.
Yanlış yazdığını var sayıyorum Şayet cb de eksik olan devir saati ,ayak marşı,platin,bunun yanı sıra titreşim diye biliyorumdaDevir saati ayak marşı felan benm için bi eksik değil.zaten nedense bsey oldumu devr saati mevzusu açılıyor :D titreşim konusuna gelelim nerden duydun kim söyledi?

Ciwan45
05 Ekim 2012, 19:18
Devir saati ayak marşı felan benm için bi eksik değil.zaten nedense bsey oldumu devr saati mevzusu açılıyor :D titreşim konusuna gelelim nerden duydun kim söyledi?

Bu konu altında birkaç arkadaş titreşimi oldugunu soylemişti... Kullanmadığım için bilmiyorum ama aşırı titrediği soyleniyor.

Safahat
05 Ekim 2012, 19:36
Drfitte titreşim yok tvs kadar

MaMi_33
05 Ekim 2012, 19:50
Bu konu altında birkaç arkadaş titreşimi oldugunu soylemişti... Kullanmadığım için bilmiyorum ama aşırı titrediği soyleniyor.Sorun burda işte titreşim var diyen arkadaşlar bu motoru kullanmamış kişiler.farkedersen çoğu titreşim varmış öyle duydum şöyle duydum diyor.Cb kullnıcılar başlığına gir bu motordan kullanan 10 larca arkadaşımız var.onlara danışabilirsin

Ciwan45
05 Ekim 2012, 21:23
Sorun burda işte titreşim var diyen arkadaşlar bu motoru kullanmamış kişiler.farkedersen çoğu titreşim varmış öyle duydum şöyle duydum diyor.Cb kullnıcılar başlığına gir bu motordan kullanan 10 larca arkadaşımız var.onlara danışabilirsin
Teşekür ederim :)