PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hyosung için koso yakıt



cangentez
12 Eylül 2012, 12:32
Merhaba üstadlar herkeze saygılar öncelikle.

Foruma yeni kayıt oldum 29 yaşında evli ve çocuklu bir motorsikler hayranı olarak tutkuma engel olamadım ve sonunda eşimden gizli bir hyosung gt250r aldım, tabi eşimin rızası olmadığı için biraz terslik yaşadım aldığım motordada ufak sıkıntılar çıktı ama sonunda hayallerim gerçek oldu.. Motorum virajda yan yatınca (eşimin rızası olmadığı için başıma geldiğini düşünüyorum) grenajı kırıldı ve nakede çevirdim, ardından farlarını gidonunu, egzozunu, aynalarını ve göstergesini değiştirdim görüntü çok şahane oldu fakat herşey göstergeyi değiştirince başladı :) zaten açtığım konuda bununla alakalı..
E-bay'dan KOSO RX1N kodlu göstergeyi aldım motora monte ettik herşey çok güzel ama bigün yolda gidiyorum motor bir anda stop etti motoru salllıyorum depo dolu, şakır şukur ses geliyor benzin var, servis çağırdım ustam sağolsun yanında benzinle geldi depoya azcık takviye yaptık motor çalıştı benzin yok dedi. Ben hep 20 tl benzin alıp duruyorum çünkü göstergede hep "yarım depo" yakıt göseriyor. 10 gün sonra yine yolda kaldım busefer tecrübeliyim tabi tamirciyi aramadan eşimi aradım sağolsun benzin alıp getirdi, benzini ekleyince motor yine çalıştı, anladımki benzin göstergesi yanlış gösteriyor.
Bu göstergenin benzin kablosunu doğru monte ettiğimi düşünüyorum ama acaba motorun benzin şamandırası arızalı olabilirmi? tecrübe eden varmıdır?
Birde hazır konu açmışken birşey daha sormak isityorum bu göstergede devir saati, 8.000 devirden sonra 0 a düşüyor bununla ilgili bilgisi olan üstadlar yardımcı olursa çok makbule geçer.

motorumu çok fazla kullanamadığım için birde biraz titiz olduğum için çıkan sorunlar canımı sıktı bu nedenle motorumu satmayıda düşünüyorum ama satamazsam hafta sonları güzel havalarda kullanmaya devam ederim inşallah, motorumun resimlerine http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-hyosung-naked-gorunumlu-gt250r-95607648/detay linkinden bakabilirsiniz.

teşekkürler....

ygk
12 Eylül 2012, 13:08
deponun yarım göstermesine yorumum şamandıra takılmış olabilir, bozulmuş olabilir, kablolar yeni aldığınız gösterge ile terstir o yüzden göstermiyordur. bir elektrikçiye götürürseniz sorunu bulmak yarım saati geçmez diye düşünüyorum.


gösterge kabloları şu şekildedir; + - elektrik kabloları ve bobinden gelen üçüncü kablo. soketinizde bunların yeri ters olabilir diye düşünüyorum, ya da gösterge bozuk olabilir. açıkçası şamandıra konusunda yazdıklarımdan eminim ama devir saati konusunda tamamen fikir yürüttüm, daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır

babaduru
12 Eylül 2012, 20:29
Yakıt göstergesinn çalışmama sebebi göstergeye hiç bi şekilde akım gelmemesi kabloları kontrol edin.Kolay gelsin

yamyamaha
12 Eylül 2012, 21:05
motor hakkında çok birşey söyleyemiyecegim ama eşinizin rızasını almanızı öneririm. Allah başka kazalar belalar göstermesin. her şey gönlünce olsun.

cangentez
17 Ekim 2012, 14:57
herkeze çok teşekkür ederim sorun paslanan şamandıradaymış içini açıp pasını güzelce temizledim artık çalışıyor :)

baysamin
17 Ekim 2012, 21:20
mondial kafasımı tktınız.?

cangentez
19 Ekim 2012, 00:00
evet ayna ve far mondial'in :)