PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 0 km motorumun motor ve şasi numaraları ruhsatta yazandan farklı



Attalos
31 Ağustos 2012, 14:52
selam arkadaşlar..

geçen sene sıfır olarak aldığım Kuba Kb 150-25 motorum henüz 3500 kilometrede. Bugün motoru aldığım bayinin sahibi arayarak size geçen sene yanlış motor teslim etmişiz, motoru bize bırakın şasi ve motorunu ruhsatta yazanlarla değiştirip verelim dedi. bu nasıl bir salaklık nasıl yanlış motor deyincede ben size yardımcı olmak istiyorum falan dedi. bendede hata var tabiiki, demekki sıfırda olsa alırken numaraları kontrol etmek lazım. Benim motorum daha 3500 km de sıfır gibi, diğer motor ve şasinin durumunu bilmiyorumki değiştirmelerine izin vereyim.

sizce kanunen neler yapabilirim,
şimdiden teşekkürler..

ozgurakman
31 Ağustos 2012, 15:03
yapcak pek bişey yok, zaten diğer motorun durumu, plakası v.s. ile bir alakanız olmayacak anladığım kadarıyla. zaten motorun değişimi falan söz konusu olamaz, sadece ruhsattaki yazılar düzeltilecek...

bence yapmanız gereken şey, faturayı yeniden düzenlettirmektir. çünkü size ait olan ancak sizde olmayan motorla bir suç işlenir de peşi aranırsa, şase ve motor no size ait... yani bunu bayiye anlatıp, eski faturayı verip düzelltirmelisiniz bence.

KSKLİ_ÖMER
31 Ağustos 2012, 15:09
şase ve motor numaralarını nasıl değiştirecekler sordunuz mu bayi ye sanırım baska bır motorla karıştırdılarsa onun şase ve motorunu size sizinkini ona mı takıcaklar çok saçma bence kağıt üzerinde değişim yapamazlarmı bunu sorsaydınız keşke yani motoru ellemeden resmi olarak düzenleme yaptırılamaz mı?

Attalos
31 Ağustos 2012, 15:23
teşekkürler arkadaşlar,
bayi, evrak düzeltmeden motorların şasi ve motorlarını değiştiricez diyor. bende doğal olarak kabul etmedim, pazartesi günü tüketici hakem heyetine başvurucam, bakalım neler olacak.
gelişmeleri paylaşırım..

Tsubasa
31 Ağustos 2012, 16:01
oha diyorum başka bişi demiyorm .
bu ne büyük bi salaklık
nasıl yapmışlar böyle bir hatayı..
acıkcası ben 3 motor değiştirdim bende bakmadım şase numarasına hep gözüm kayıyor ama hiç kontrol etmek aklıma gelmedi
5-6 kere polis durdu
o da bakmadı şaseye

Acil112
31 Ağustos 2012, 16:08
3500 km kullanımdan etkilenen parçaları diğer motosiklete takacaklar anlaşılan. Sonuçta motorunuz sıfırlanacak ama sizdeki motoru alacak kişinin hakkına girmek var. Bayi, resmi olarak hatasını kabul edip evrakta düzeltmeye gitmeli.

SonpoL
31 Ağustos 2012, 16:19
Çok ilginç ve sinir bozucu bir hata söz konusu. Bir sene sonra mı varmışlar hatanın farkına? Hakkınızı bence de arayın.

Geçmiş olsun ve kolay gelsin.

babaduru
31 Ağustos 2012, 16:29
Motoru değiştirmezler motor ve şasi numarasını değiştirip tekrar verirler hatta başında durmanız gerekedebilir.

Halil Karamanoğlu
31 Ağustos 2012, 16:34
motoru değiştirme saçmalığı kimin fikri çok merak ettim. Zamanında hatayı yapan adamın fikridir muhtemelen. Ruhsat değişecek sadece, başka bir geri zekalılığa daha hiç gerek yok. Senin bi sorumluluğun yok aldığın firma düzeltsin yaptığı yanlısı.

Attalos
05 Eylül 2012, 10:45
selam arkadaşlar..

Cumartesi sabah erken saatte motoru aldığım bayiye gittim. Asıl bana vermeleri gereken motorun bayide sıfır km olarak durduğunu gördüm. O sıfır motoru sadece şasi ve motor kalana kadar söktüler ve benim kullanmakta olduğum motorun depo, lastikler, egzoslar, koltuk, ön maşa ve tüm on düzenini sıfır motorun üzerine döşediler. Diğer sıfır parçalarıda benim kullanmış olduğum motorun ve şasinin üzerine döşediler. O motorun plakasını çıkartıp 2. el olarak olarak satacaklarmış.

Sonuç itibariyle sorunum çözülmüş oldu, ilgilenen arkadaşlarıma teşekkür ederim..

kurubuz
05 Eylül 2012, 10:55
Aynı olay 1992 yılında babamın başına geldi. İzmir de helvacıoğlu otomotivden sıfır ford taunus aldı. Bir yıl sonra bayi aradı ve şasi motor numaralarını o gün sattıkları başka bir araç ile karıştırdıklarını söyledi. Bayi her iki aracı da satın alıp her iki tarafa da sıfırını verdi. Yani öyle evrak üzerinde düzeltilebilecek birşey olduğunu sanmıyorum. Motorunu sıfırlatma şansın var. Bence bunu kullan.

Attalos
05 Eylül 2012, 11:04
Aynı olay 1992 yılında babamın başına geldi. İzmir de helvacıoğlu otomotivden sıfır ford taunus aldı. Bir yıl sonra bayi aradı ve şasi motor numaralarını o gün sattıkları başka bir araç ile karıştırdıklarını söyledi. Bayi her iki aracı da satın alıp her iki tarafa da sıfırını verdi. Yani öyle evrak üzerinde düzeltilebilecek birşey olduğunu sanmıyorum. Motorunu sıfırlatma şansın var. Bence bunu kullan.

Bayi hatayı düzeltmeye çalışıp sıfır motor ve şasi üzerine benim grenajları takınca sorun çıkartmadım, illaki tüm motoru sıfır olarak verin deyip fırsatçılık yapmakta istemedim. Sonuçta motorum sıfırlanmış oldu..