PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ön tekerimden dönerken sürtme sesi geliyor



Phoenixs
24 Ağustos 2012, 16:16
İyi günler öncelikle motoru sürerken dikkat ediyorum ön taraf dan teker tur attıkça bi bölgesi sürtüyor ama neresi olduğunu çözemedim acaba disk in bi bölümü eğik de o mu sürtüyor sizin bakmamı tavsiye edeceğiniz yerler neresidir? bi arkadaş fren merkezi kaçırıyor felan dedi bu ne anlama geliyor?

mterayes26
24 Ağustos 2012, 16:26
kardeşim önce sorunu tam olarak çözmeye çalış
sonra yardım iste

pistolpitt
24 Ağustos 2012, 16:45
disk kaynaklı böyle sorunlar olabiliyor

burhant
27 Ağustos 2012, 20:14
Disk bölgesi sürttüğünde sesi duyulurmu ki ? Pek zannetmiyorum !
Hadi sen duyuyon o sesi diyelim ön freni kullanmadan bir süre yol gittikten sonra diske bak bakalım elini yakacak kadar sıcakmı sıcaksa sürtüyordur değilse sürtmüyordur. Neresi sıcaksa orada sorun vardır. Fiziktemiydi neydi o kanun iki cismin birbirine sürtmesi ile sıcaklığın açığa çıkması.
Muhtemelen sanırım galiba bilmukabil çamurluk sürtüyordur.

ygk
28 Ağustos 2012, 18:22
lastiğin yanak yemiş olabilir,
jant yamulmuş olabilir
ön tekerde kaç km ile gittiğini gösteren apart var adı aklıma gelmedi, ondan geliyor olabilir.

ya da ( ki en yüksek ihtimal bu ) ön fren disklerinin değişim zamanını geçirdin, balata da bitti haliyle. biten balata diski çizdi/yamulttu. diskin bazı kısımları bitik balataya temas ederek ses yapıyor...

ARBETUS
29 Ağustos 2012, 15:48
Gözle görülebilir bir sürtme tespit edemediysen ses fren sisteminden ya da ön teker rulmanlarından geliyor olabilir. Eğer motorun orta sehpası varsa orta sehpaya alıp tekeri hızlıca çevirmeye çalış. aynı işlemi sökebilirsen fren kaliperini söküp disk boştayken dene.

Dip not: Kaliperin tozdan dolayı ötmesi vs gibi durumları kontrol ettiğini düşünüp göz ardı ettim.

Sağlıckla.

MOTO EFE
29 Ağustos 2012, 17:22
eger diskten şüpeniz var ise ön tekerleği bir kiriko yardımı ile kaldırın ve gidonu sabıtle ın ve yavas bır süratle lastıği çevirin o esnada diski kontrol edin yalpa varmı genelde disk hafif yamulduğunda cıkan
sorun bu ve diskın yamulma sebeblerınden en buyuk etken disk çok sıcakken yıkatmak veya bır suya gırıp diskin carpılmasına sebep olmak ikincisi ise disküzerinde disk kiliti unutmak gecmiş olsun....

ero__
29 Ağustos 2012, 17:44
kardeşim önce sorunu tam olarak çözmeye çalış
sonra yardım iste

Yazdığınız şeye bak! Arkadaş sorusunu zaten sorununu çözmek için yazmış. Maksadı sorununu çözmemek olsa sormazdı eminim.

Sadece yazmak için yazanlar ne kadar çok var burada anlaşılır gibi değil!

varan22
29 Ağustos 2012, 23:28
Diskte yada canta çok hafif eğrilik olabilir. Eğer bu eğrilik aşırı değil ve yine sürtünme sesi geliyorsa bu sürtünmeyi azaltmanın ve tamamen kesmenin tek yöntemi iki disk papucu ile disk tepsisini tam olarak ortalaman gerekecek. Bunu tekeri çevirerek iyi bir gözlemle hangi tarafın sürtüğünü öğrenebilirsin ve ona göre mil somununu sıkarak veya disk fren üstüntedi vidalarıda sıkıp yada çok hafif gevşeterek papuçlar arasındaki mesafeyi tam olarak ayarlıyabilirsin. Hatta mile sürtünmeye göre ince veya kalın bir somun da takarak yine pauçları ortalayıp sürtünme olayını kaldırabilirsin.
Yukarda ki cevaplara bakıyorumda hiç bilgisi olmayan arkadaşlar çok tuhaf önerilerde bulunmuşlar. Mesela dış lastikle canta bağlı olan bir diskin ne alakası olabilir ve yine şunuda belirteyim burda çoğu kişi sadece sorunu çözülene kadar mesaj yazıyor. Fakat olması gereken sorunu nasıl hallettiği ve bunuda bu fromda paylaşarak diğer kişileri bilgilendirmeyi pek umursamıyorlar sanırım. Lütfen yapmış olduğunuz arızaları nasıl giderildiğini de burda paylaşarak bu fromu kullananları bilgilendirmiş olalım..

Re!S*33
30 Ağustos 2012, 12:49
Yapacagın tek sey herhangi bi oto aksesurcıya gidip disk spreyi almak. bu spreyi balatalara sık. ses kesilecektir. balataların arasına toz pislik kacmıs ondandır büyük ihtimalle.

c90
30 Ağustos 2012, 12:59
İyi günler öncelikle motoru sürerken dikkat ediyorum ön taraf dan teker tur attıkça bi bölgesi sürtüyor ama neresi olduğunu çözemedim acaba disk in bi bölümü eğik de o mu sürtüyor sizin bakmamı tavsiye edeceğiniz yerler neresidir? bi arkadaş fren merkezi kaçırıyor felan dedi bu ne anlama geliyor?
motoru orta sehpaya al ön tekeri boşta çevir ses varsa diskte bir eğilme vardır::gazla::

denizz74
30 Ağustos 2012, 21:43
bendede vardı.bugün tamirci arkadaşa götürdüm,km bilmemnesi dedi ne ise halletti.bende diskte falan zannediyordum.yağlayıp geçiyordum ama şimdi sorun kalmadı..

çelikatlı
30 Ağustos 2012, 21:53
diskin yamuk olsa sesden ziyade frenlemede hissederdin ön freni sıktığında tutup bırakırdı tutup bırakırdı.keliper ve yayları kontrol et

Whitehair
30 Ağustos 2012, 23:05
Öncelikle teker rulmanı gibi geldi bana, teker rulmanını değişirerek bu en ucuz çözüm ile başlamanızı tavsiye ederim.

mrtsrk
23 Eylül 2012, 18:25
İyi günler arkadaşlar aynı sorun bendede var ve çok ama çok rahatsızım bu konudan servis malesef biraz kullan balatalar yeni o yüzden yapıyor dedi ama bance 1.viteste giderken olmuyorda biraz hızlanıp 2.vitese geçip 3.ten sonrada çok daha fazla olması şaşrtıyor beni disk yamuk olsa 1.vitestede ses gelir haklı değilmi,yim acaba arkadaş demişki yukarıda kilometre birşeyi şuan sorun kalmadı demiş bendemi onu göstersem sonuçta servislsrde çalışa çalışa bu işi öğreniyorlar ööff bunaldım inanınki....