PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavsiye ve tecrübelerinize muhtacım!!



SendromystiC
18 Ağustos 2012, 03:15
Başlıkta da belirttiğim gibi yardımınıza muhtacım, çünkü kararsızlık en büyük çaresizliktir!

Size motosikelete gönül vermem ile başlayan ve buraya kadar uzanan yazımda yer yer cevaplar, yer yer tavsiyeler isteyerek rahatsızlık vereceğim, üzgünüm.

Bundan yaklaşık 1 sene önce aklıma girdi motosikletin ne güzel şey olduğu, belki biraz geç olmuştu ama girebilmişti nihayetinde. Uzun bir süre (2 hafta öncesine kadar) motosiklet almamam için ailem ve kız arkadaşımdan baskı gördüm ama artık tamamen ikna etmiş durumdayım onları Koca adamsın, niye izin bekledin? diye soranlar olursa da bazen beklemek gerekiyor işte gibi politik bir cevap verip sıyrılırım diye düşünüyorum )

Bence bir insan motosikletini tamamen keyfi için alıyorsa yani iş için falan değil, ne tür motor istediğine ve ona ne tür motorun yakışacağına karar vermeli önce. Bu anlamda gözünüzde beni canlandırabilin diye kendimi az biraz tasvir edeceğim. Kardeşiniz 1.86 boyunda 85 kilo ve kendini bildi bileli sporla uğraşan fiziği düzgün yapılı bir eleman. Çok şükür eli yüzü de düzgün, spor giyinmeyi seven, dövmeli falan bir adam işte. Profilim çok taze olduğundan avatar falan koyamadım, yakında inşallah cismimi de göreceksiniz. Sevdiğim motor tipi kesinlikle supersport, yani herkesin gözüne ve gönlüne hitap eden bir tür vardır elbet. Benimki de bu, napalım artık Açıkçası bana yakışacağını düşündüğüm tarz da bu, motor diğer unsurlarla beraber tarz meselesidir bir yerde bana kalırsa.

Çok uzatıyorum farkındayım ama beni iyice anlayın istiyorum. Artık yardıma ihtiyaç duyduğum konulara yavaştan gelelim.

Alacağım motor benim ilk motorum olacak ve ilk motorum için ayırdığım bütçe (ekipmanlar dahil) 4000-5000 tl.
Hal böyle olunca gönlüm ilk önce honda cbr 125r'a kaydı ister istemez. Kağıt üzerinde her şey mükemmeldi, hatta gidip alacaktım motoru ama ne yazık ki motorun benim altımda inanılmaz küçük duracağını ve komik bir görüntü oluşacağını öğrendim. Fiziğimle ilgili detayları yukarıda vermiştim. Öncelikle bu konudaki yorumlarınızı almak istiyorum. Çünkü sırf bu sebepten motorunu satan insanlar gördüm, okudum.

Daha sonra bana uygun bir supersport'a geçene kadar Cross veya Chopper tarzda bir motor alıp, 5-6 ay motora hakim olmayı öğrenmek istedim. Ancak şunları da belirtmeliyim ki ben motoru genellikle şehir içi ve 5-6 ay sonradan başlamak üzere haftada-2 haftada bir 4 saatlik uzun yol yapacak şekilde kullanacağım. Uzun yol yapana kadar zaten daha büyük bir supersportla değiştireceğim için motorumu şuan ne almam gerektiği daha önemli bir hal alıyor.


Cross olarak honda xl 200'ü düşünmüştüm ama motoru sıkça kız arkadaşımla kullanacağımdan tek başıma karar vermem zorlaşıyor. Cross tipin bana da çok fazla yakışacağını düşünmediğim için eledim onu da.

Chopper hala aklımda ama sanki bu sefer de ben motora ufak gelirim gibi hissediyorum. Zaten öyle aksesuarlı bi chopper da istemiyorum, mümkünse sade bir şey beni 5-6 ay idare eder diye düşünüyorum. Açıkçası chopper araştırmasına girmedim. bu konuda da yorum ve yardımlarınıza açığım.

Gönlümde yatan supersport aşkını bir nebze de olsa bastırır ümidiyle Naked tipte motorlara bakmaya başladım. Tabi ki yakıt sarfiyatı, yol tutuşu vs. çok önemli unsurlar, belki bu konuda yanlış düşünüyorum mazur görün ama benim için görünüş hala ön planda. Yanlış anlamayın bunu insanları etkilemek için değil, bindiğim motordan istediğim hazzı alabilmek için yapıyorum. Naked modeller ön tarafı hariç supersport görünümüne yakın olabiliyor anladığım kadarıyla ve aramakla çok fazla bir şey bulamadığımdan sizlere danışmak istedim.

Her şeyiyle durumu anlattığımı düşünüyorum, değerli yorumlarınız ve tecrübelerinize gerçekten ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ediyor ve güzel günler diliyorum.

Karlıyollar
18 Ağustos 2012, 03:18
Yazı çok uzunmuş yaw :) uykudan gözlerim açılmıyor yarın okurum

just4techno
18 Ağustos 2012, 03:24
Hocam valla benimde kız arkadaşım baskı kuruyor alma diyor yaş 19 bu arada araba al diyor ama tutkumu kıramıyorum her seferinde ybr125 i görünce deliye dönüyorum.Şuan ehliyete yazıldım ocak ayında a2+b alıcam inşallah tek sıkıntı motosiklet parası yok neyse durum şu ki sana başlangıç olarak 2.el hyosung gtr250r yakışabilir başka büyük makina varmı bilmiyorum benim tavsiyem bu.Diğer arkadaşlarında tavsiyesi olacaktır. Aklına yatanı seçebilirsin ama büyük istiyosan bütçeni arttırmanı öneririm :cat:

SendromystiC
18 Ağustos 2012, 03:47
Kardeşim yorumun için çok teşekkür ederim, senin yorumunu okumadan önce yarım saattir hyosung gt250 naked'i inceliyordum ben de :) Alet bir çok beklentimi karşılıyor, neden naked diye
sorarsan da gtr benim fiyat aralığımı aşıyor ne yazık ki. Hyosung hakkında çok konuşulmuş ve %50 olumlu, %50 olumsuz konuşan olmuş. Bu konuda da yardımcı olabilecek arkadaşların tecrübelerini dinlemekten zevk duyarım :)

MF-Hyo
18 Ağustos 2012, 03:59
Hyosung güzel makinadır yemini suyunu zamanında verip kırmazsan onu, o da seni kırmaz.. Al bir gt250 keyfini sür :cat:

SendromystiC
18 Ağustos 2012, 20:17
Sevgili dostlarım son gelişmeler ışığında kararımı naked model bir motordan yana kullanmaya karar verdim. Hyosung gt 250 naked ilk tercihim. Görüntü ve performans açısından beni doyuruyor. Ancak 2. el fiyatları hala sınırlarımı zorluyor. Bunun yanı sıra honda cbx 250 twister ve cbf250 de ihtimaller dahilinde. Peki sizce bu motorlar beklentimi karşılar mı? Beni tatmin eder mi? Kıyaslarsanız sevinirim :)

tr100a
18 Ağustos 2012, 20:55
aile çevren istemiyor sen ikna etmek veya göze hoş görünüp direnç kıracağın yerde seri ve ustalık isteyen bir motora karar kılıyorsun uzun yol için rahat bir motor almalısın birz ağır olmalı ki konfor ve yol tutuşu olsun sırasıyle ailenden birini arkana artçı alıp bir piknik türü etkinliğe katılıp kabullendirmelisin naket olabilir ama süpersport çok fazla senin tarzına uymuyor (bu tarz motora binende para oluyor yada gelir iyi oluyor yoksa masraflı dar gelirliye uygun değil) bende ailece biniyorum nekadar hayabusayı beyensemde kymco xciting 500 aldım eşimi birkere cub ile etkinlipe götürdüm küçük motorun güvenli olmadığını anlayınca büyüğünü aldık şimdi scooteri çok seviyor zevk alıyor