PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : elektrik tesisatı mı yoksa dijital saat mı?



alidgn
13 Ağustos 2012, 10:44
arkadaslar merhabalar;
motorumla ılgılı bır problemım var ondan bahsetmek ıstıyorum.motorumu gecenlerde boyatıp butun bakımlarını felan yaptırdım fakat servıse goturdugumde yakıt gostergesını dıjıtal ekranda goremedım neyse ordakı ustaya sordum abı bu neden kaynaklanıyor dedım oda bana samandıra bozulmustur dedı bı elektırıkcıye goster dedı. neyse yola cıktım hemen yakıt deposunu sokup bı arkadasa samandırayı gosterdım fakat samandıra calısıyor elektırk felan her ıkı cıkıs ve gırıste var. elektrıkcı abıde bana tesısattan olabılır dedı. neyse samandırayı taktım felan motoru (N) boşa aldım ,1 inci vitese attım gene N harfını gosterdı ,2.inci vitese attım gene N harfını gosterdı allah allah dedım ne oluyor motoru kontaktan kapatıp actım duzeldı fakat bu problemı halletmem lazım .sızce dıjıtal ekran mı bozulmustur yoksa tesısatta mı bır problem vardır ? suan benzın gostergesını gostermıyor ve bazen motorun vıtesını hep bosta gosterıyor ?
bu konuda yardımcı olursanız sevınırım . ıyı gunler.
Saygılar..

alidgn
13 Ağustos 2012, 15:36
:)) cevaplarınız ıcın tesekkurler ..

serkanADH13
13 Ağustos 2012, 15:40
tesısat soketlerını yanlş bağlamış olabılırmısın???
ve yakıt sigortası var ıse onu kontrol etmenı onerırım...

alidgn
15 Ağustos 2012, 00:12
cok ılgınc bısey oldu motor kendı kendıne duzeldı :sunny::silent::cat: nasıl oldu bende bılmıyorum hem benzın gostergesı duzeldı hemde artık vıtes degıstırdıgımde bosta gostermıyor cok mutluyum suan :P

blt_59
15 Ağustos 2012, 00:33
muhtemelen oturmayan soketlerden ileri gelen problem,elden geçirmeni tavsiye ederim,diger motorumda başıma gelmişti,soketten 1 tane kablo çıkmış motoru stop ettiremiyordum,ayrıca anahtarı aldıgımda kontak açıkmış gibi bütün göstergeler faal di,marşa basıp gidiliyodu yani:cherry:

GKN
15 Ağustos 2012, 00:46
Montajta bi problem olabililirmi? Boş müşürü vites geçişlerini iletmezse boş lambası sönmez, yani bu müşür viteslrle alakalı değil boşla alakalı tekil çalışır. Malum boyattıktan sonra bu sıkıntıyı yaşamışsın, montajda hata olması ihtimalı çok güçlü, işten anlayan birilerine kontrol ettir derim.

alidgn
15 Ağustos 2012, 12:39
bence de montajla ılgılı bır durum kesınlıkle cunku motoru ben kendım soktum kı ılk kez bı motor parcaladım grenajlar kapaklar felan kolayda bu tesısat ısı benı bıraz asıyor o yuzden ısın ehlı bırını bulursam hemen gosterıp kontrol ettırecem fakat suan hırbır sorun yok en azında yakıt deposu samandırasının paslanmıs yerlerını temızledım :)
ah bıde su kecelerı temızlemeyı bılsem :))