PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Farları açınca akü kısa sürede boşalıyor.



tamcoskun
05 Ağustos 2012, 11:37
Bu forumu bayağı araştırdım, özellikle akü şarj olmuyor başlıklarını dikkatlice okudum, ben de benzer sorunlar yaşıyorum, yeni Bisan BMP 90 ceylan motor aldım, yaklaşık bir buçuk aydır teknik srvise gidip geliyorum, iki tane yetkili servise gittim her birinde motor en az bir hafta kaldı, bir tanesi yapamadığını akıllıca itiraf etti, motorun elektrik tesisatını motoran markanınkine çevirmeyi teklif etti, bir tanesi aynı zamanda motoru aldığım yer, konjöktör, değiştirdi olmadı, Statör değiştirdi olmadı, elektrik tesisatında kaçak var dedi, 3-4 gün motor serviste kaldı tamam oldu dediler, daha eve gelmeden aynı arıza devam ettti, geri götürdüm, akü değişti, kontak müşürü değişti, bir hafta denediler dün aldım, tamam dediler, yaklaşık 20 kilometre sonra yine durum aynı, bende alışkanlıktan şöyle forunmarı bi karıştırdım, sizleri buldum, epeyde bilgi edindim teşekkür ederim şimdiden.

Şimdi biraz tarif edeceğim sıkıntımı, artık kendim yapmaya yada parayla anlayan birine yaptırmaya karar verdim, sizden arızanın ne olduğu hakkında tavsiyenize ihtiyacım var.

Far lambaları yanmazza sorun yok, korna düzgün çalışıyor, ama şarj edilmiş akü marşa bastığında yada far yandığında yaklaşık 4-5 kilometre sonra akü boşalıyor, korna çok cılız ötmeye başlıyor eğer far açıksa,

Farı kapatırsam korna canlanıyor, akücüye ölçtürdüm statörün bozuk olduğunu söyledi, ama servis konjöktör ve statör değişiminde arıza düzelmedi, devam etti, elektrik tesisatını yapınca tekrar akücüye ölçtürdüm, akücü dedi ki abi bunu iyice bozmuşlar, önceden farlar kapalı iken normal şarj ediyordu şimdi, far açıkda olsa kapalı da olsa şarz etmiyor dedi.

Sonraki gidişimde akü ve kontak müşürüde değişti, şimdi yine aynı, bugün pazar kontak kapalı kullanacağım, akü dolacakmı ona bakacağım, yarın da sanırım akücüye götürüp buradan da edindiğim bilgiler ışığında ölçüm yaptıracağım, aküden hemen önce, konjöktörden öncesini ve sonrasını, sonra akü yeni ama ona baktıracağım, anlaşılan bi yerde kaçak var gibi, en azından hangi kısım da arıza var onu tesbit etmeye çalışacağım.

Aküyü sökünce bile motor çalışıyor,Sizden ricam beni aydınlatmanız.

Tamer Coşkun

adem80
05 Ağustos 2012, 18:42
farın elektriğini aküden alıyosa iptal ettir, direk motor elektiriğine bağlat. Far elektriği motordan alsın aküden değil. 2 ci olarakta akünü daha amperi güçlü bi aküyle değiştir. Amperi zayıf geliyor.