PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bugün başımızdan geçen olay



sedici
27 Temmuz 2012, 20:19
Sabah kardeşim saydığım birine motor bakmaya Bursa'dan Gemlik'e gittik, Özcan1980 ben ve motoru alacak olan arkadaşımla. Motor sahibiyle akşamdan konuşulmuş, sabah aradık Gemlik merkezde bekliyorum sizi dedi tarif ettiği yere gittik, adamı bulduk selamlaştık motoru etrafta göremeyince gayri ihtiyari "motor ne tarafta" dedik adamın cevabı "motor Karacaali'de (gemlikten sonraki 3. yada 4. köy tam bilmiyorum) çınarlı kahvede" oldu :silent: şaşkınlık 1.
Telefon görüşmelerinde ve ilanda gördüğümüz kadarıyla motor 2011 model 6000km de ilk sahibinden servis bakımlı ve garantisi devam ediyor! Adam (adamlığı tartışılır) bu sefer motorun 2010 olduğunu söylüyor şaşkınlık 2.
Ben: O zaman gidelim abi biran önce alalım bakalım motoru fazla da vaktimiz yok notere de geç kalmayalım
Satıcı: Abicim noter karşıda gidip satışı yapalım, sonra gidin alın motoru ordan :queen: şaşkınlık 3.
B: Nasıl yani motoru görmeden mi alacağız?
S: Motoru görünce zaten hasta olursun ben garanti veriyorum
B: Keşke önce bi görseydik de hasta olsaydık!
S: Keşke önce bi görseydik diyor ya almayın abicim madem ben tok satıcıyım motor temiz ben abinizle görüştüm arkadaş çıktık motoru görmeye gerek yok dedi.
Motoru alacak olduğumuz arkadaşımın patronu adamla aynı köyden, arkadaşım adama bahsetmiş, adam da bir yerden muhabbet yakaladı ya ordan bağlamaya çalışıyor. E abimizin arkadaşı da çıktı adama atar yapamıyoruz tatlıya bağlamaya çalışıyoruz. Ama bir yandan ben arkadaşın patronunu arıyorum olayı soracam ne derece doğru... neyse bizim abiye ulaşamıyoruz.. Bu ana kadar adam bizi 2 kişi geldik sanıyor muhabbet dükkanların önünde yürüyerek geçiyor tam meydandaki çınar ağacının altından geçerken ben bankta oturan Özcan1980'e "abi motoru getirmemiş diyorum, bu sefer Özcan abi muhabbete dahil oluyor :)
Özcan1980: Abicim sen motoru almaya geldiğimizi bilmiyor musun niye getirmedin motoru?
Satıcı: Kardeşim ehliyetim yok benim, ceza yiyip 750 lira para mı vereyim? (soruya soruyla cevap) (şaşkınlık 3)
Ö: Ne demek ehliyetim yok kaç senedir motor kullanıyosun sen?
S: Kaç senedir kullanıyosun diyo ya, iki aydır motor kullanıyorum ben abicim almadım daha ehliyet. (şaşkınlık 4, biz motoru sıfır aldı biliyoruz adam iki ayda 6000kmyi köyden çıkmadan yapmış meğer... yersen... abi laf kalabalığına başlıyor) Kardeşim ben uno arabası sattım iki sene garanti verdim adam dört senedir biniyo tık demedi beni tanıyan bilir ben garanti veriyorum size.
Ö: Madem garanti veriyosun o zaman satışı alalım, noterde paranın yarısını verelim, motoru görelim diğer yarısını verelim.
S: Ne demek yarısını verelim parayı almadan satış mı yapılır?
Ö: E biz motoru görmeden mi satış alalım ?
Tabi bu süreçte konuşmalar hararetleniyor ben laf arasında Özcan abiye arkadaşın patronuyla satıcının arkadaş çıktığını çıtlatıyorum o yüzden fazla yüklenemiyoruz abiye ama ister istemez geriliyoruz, tesadüfen ordan Özcan abimin bir arkadaşına rast geliyoruz 4 kişi oluyoruz satıcı "satmıyorum abicim ben motoru" deyip kaçıyor eş zamanlı olarak benim telefon çalıyor arayan patron açıyorum olayı özet geçiyorum patronun tepki "olur mu lan öyle şey, bekleyin ben arıyorum adamı" tabi satıcı kaçtı çıktığı dükkana girdi o arada telefonla konuşarak çıkıyor bizden tarafa gelmiyor öbür taraftan kayıyor sokak arasından, tabi ben motoru gözden çıkardım almayı zaten düşünmüyorum artık ama arkadaşımın hevesini kırmadan dönelim gidelim demeye çalışıyorum ama bizimki hevesli, kavga çıksın istemiyorum arkadaşıma abinin "arkadaşıyım ben" dedi, adam sıvıştıktan sonra patron beni arayıp "bırakın ...... ........ böyle adamla alışveriş olmaz" diyor e arkadaş olmadıklarını öğrendik ama adam kaçtı, o kadar yolu geldik, sinirler gerildi :queen: bastık döndük geri

Ben bu adamın ilanını bulursam zaten linkini koyacam olur da fotoğraflara kanarsanız oltaya gelmeyin olmaz ama ben yine de uyarayım. Böyle adamların deşifre edilmesi taraftarı olduğum için bu başlığı açtım hem de içimi dökmüş oldum :)

Konu yanlış yerdeyse affola

serkanunal
27 Temmuz 2012, 20:29
Adam dolandırıcı motor ne model dedi size

Ahmanamra
27 Temmuz 2012, 20:40
Geçmiş olsun valla çekilecek stres değilmiş. Verseydiniz adamın eşgali numarayı polise :D

beyaz atlı
27 Temmuz 2012, 20:48
bahaneyle gezmiş olduk diceksiniz dostum :)))) gecen sene araba araken gemlikten kayseriye gitmiştim bende... sonuç olarak mantı çok guzelmiş deyip döndüm gemliğe tekrar :))))

adem80
27 Temmuz 2012, 21:09
bu adam müthiş bi dolandırıcı. Alıcıların uyanık olması işi bozmuş. Geçmiş olsun. Görmeden motor alınmaz. Kelek çıkabilir. :sunny:

doans
27 Temmuz 2012, 21:17
ne kadar relax bi satici sıfır motor alirken bile bakıon nesi var nesi yok die =) uno kismina çok güldürdü ben 2 dedim 4 sene oldu tık demio sizede 2 derim =)

c90
27 Temmuz 2012, 21:26
vay çakal vay
yedim ayağı yediririm ha
helal olsun arkadaşlar uyanık olup
o hevesle size takacakmış namussuz
bu gibi herifleri eşşeği suya gönderip su başında eşşeği bağlayıp sudan eşek gelene kadar pataklamak lazım
o zaten terbiyesiz rahatlık ile onun seviyesine inilip a... a... yer misin yemez misin deyip vermeli odunu

sedici
27 Temmuz 2012, 21:28
Motoru gorunce hasta olursun diyo, muhtemelen sinir hastasi olacaktik gorunce :D yada tansiyon falan ziplayacak

mterayes26
27 Temmuz 2012, 21:39
patronun arkadası degıl fark etmez şok 1 de ben şok hızııle yumrugu cakmıstım

timoti
27 Temmuz 2012, 21:54
Hocam geçmiş olsun ne diyeyim

özcan1980
27 Temmuz 2012, 22:08
Al motoru begenmezsen 4bin liraya geri alicam bak. :D
Batu dönüşte niye o köydeki çınarlı kaaveye gidip motor gerçekten var mı diye bakmadık la :) motor bloğu hala üstünde midir diye veya herhangi bir grenajı sağlam mı diye :) İş çıkışı gidelim mi la o köyde gerçekten bi çınarlı kahve varmıymış?

Tsubasa
27 Temmuz 2012, 22:16
ben bu yöntemi biliyorum..
burada da yaptılar..
dolandırıcı işte motor filan yok
parayı alıp uzayacaktı adam noterin onunde
155e verseydiniz eşgali
adam kalabalıksınız diye uzamış oradan

özcan1980
27 Temmuz 2012, 22:17
Herşey bir yana, motor evimin önünde duruyo dese kurtarma şansı var da kaavede ne arıyo la motor :D Kendini akıllı sanan aptallardan başka hiç bişey bu kadar sinirlendiremez beni. Aazına ağzına vurucam mavi tuvalet terliğiylen. .. :D

Tsubasa
27 Temmuz 2012, 22:21
siz nereden nereye gittiniz motor var diye ?
bi de motor neydi ?

DALGIC_800
27 Temmuz 2012, 22:22
Çınaraltı kahvesi var abi orada yokustan aşağı inerken tam karşıda kalıyor. Fakat ben haftada 3-4 kez çay içmeye gidiyorum oraya sadece siyah sym 125 gördüm sabit duruyor orada .. birde hemen çaprazındaki kahvaltı salonunda kanuni nin di sanırım kros motoru var baskada birşey görmedim valla :) gittiğimde yine bakarım marka ve model neydi motorun :)))

zeus35
27 Temmuz 2012, 22:24
geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız

özcan1980
27 Temmuz 2012, 22:27
Motor vardır kesinlikle,çünkü motor olmasaydi noterde paranın yarısına teklifini kabul ederdi. Ama motor yarı değerinden biraz daha fazla edeceğinden kabul etmedi. Senaryolarimdan biri de şu; kahvehaneye gidilir ve motorun sağı solu kırık bir şekilde ağaca yaslanmıstır. Oradaki satıcının adamları gelirler ve bu motor sizin mi yaa, demin çöp kamyonu,traktör vs. çarptı kaçtı....

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------

CBF 150 ....

DALGIC_800
27 Temmuz 2012, 22:30
geçmiş olsundan baska demek birşey kalmıyor...ama yinede bakarım belkide baska bir kahvenın onunde olabilir :))

Tsubasa
27 Temmuz 2012, 22:30
Motor vardır kesinlikle,çünkü motor olmasaydi noterde paranın yarısına teklifini kabul ederdi. Ama motor yarı değerinden biraz daha fazla edeceğinden kabul etmedi. Senaryolarimdan biri de şu; kahvehaneye gidilir ve motorun sağı solu kırık bir şekilde ağaca yaslanmıstır. Oradaki satıcının adamları gelirler ve bu motor sizin mi yaa, demin çöp kamyonu,traktör vs. çarptı kaçtı....

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:24 ----------


CBF 150 ....

çandan gemliğe mi gittiniz?

özcan1980
27 Temmuz 2012, 22:42
çandan gemliğe mi gittiniz?
Öyle olsaydı kafasını ön tekere sokup tekere kalkardım. (Tabii Batu'nun elinden alabilirsem :) ) Bursa'dan gittik :)

Tsubasa
27 Temmuz 2012, 22:45
valla gene az buz yol değil
bursa gemlik arası
benim başıma gelseydi
2 bacagını da kırardım onun

sedici
28 Temmuz 2012, 01:58
Öyle olsaydý kafasýný ön tekere sokup tekere kalkardým. (Tabii Batu'nun elinden alabilirsem :) ) Bursa'dan gittik :) abi o ne demek ya teesuf ederim ben o kadar agresif bi insan miyim :)

Motoru kendime almadigim icin sorumluluk hissettim yok abinin arkadasiyim falan olunca sinirim icimde kaldi, bahaneyle deniz havasi aldik napalim :) Ugur'a dua etsin :)

Okurt
28 Temmuz 2012, 02:10
Arkadaşlar fazla bile yuz goz olmuşsunuz, motosiklet yok satış yok ... bu kadar basit. sahibinde.com dolandırıcı kaynıyor.

sedici
01 Ağustos 2012, 14:45
beyler ilan burda, madem motorun bu kadar temiz neden göstermeden satmaya çalışıyosun diye sorarlar adama?!??!!?

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-cok-temiz-anakonda-94480418/detay


bayrama kadar aldınız aldınız, almadınız kendi gezer ona göre :pl: köyde döncek demekki bayramda yine :queen:

-ZERO-
01 Ağustos 2012, 14:59
satıcınn adı ''emir aşık'' demekki öğrenmiş olduk :pl:

MBHoro
01 Ağustos 2012, 15:11
birde "görmeden pazarlık yapmayın" demiş. ilginç... hakikaten sopalıkmış bu.

Saf birine denk gelse; "para nerde?" "müşteride" "motor nerde?" "müşteride" durumu olabilirdi

blt_59
01 Ağustos 2012, 15:32
vay şekilsiz vayy ..yahu dün biradere aldık sıfır motor,akşam eve getirdik hevesle jelatinleri açıyoruz göstergelerden,süpriz 1 vites göstergesinni köşesi kırık,bayabi darbeden kırılmış belli,süpriz 2 sinyal kırık,süpriz 3 ön dişli üzerindeki parça çizik ,bu sabah geri götürdük,eleman nerden bileyim sizin yapmadıgınızı der gibi oldu,biradere dedim al kaskını,motoru bıraktım dükkanın önüne,kırık yerlerin fotolarını çektim,öle serediyo,derdini kuralkana anlatırsın dedim,dinlemeden geldim öglen telefon açtı degiştik hepsini gelin alın diye,biz sıfırına baktıgımız halde göremiyoruz adam göstermeden motor satacak cesarete bakın,var sayalım aldı elemanın biri,amaç bu motor deilse yada işin içinde ne var bilmiyorıum,parayı veren tşk edip gidecekmi yanından,hiçmi korkusu yok bu dallamaların..

İLYAS41
01 Ağustos 2012, 15:34
uyanık olmak lazım arkadaşlar,
piyasada boylelerinden çok var.
5 eksik vereyim kar edeyim düşüncesiyle bazen uygun fiyatlı olduğunu düşündüren kusurlu yanıltıcı ürünlere göz kırparız. uyanık satıcı kusurlu malı kilitleyince aklımız başımıza gelir :)
2 fazla verip sağlam kusursuz malı almak her zaman mantıklıdır. gönül rahat,baş ağrısız olur,uykularıda kaçmaz insanın:)..

özcan1980
02 Ağustos 2012, 09:41
Yine 2011 model yazmış, ancak görüşmede 2010 model olduğunu kaçırmış ağzından :pr:

Türkçe öğretmenini kutup ayıları kovalasın e mi :queen:

iptaluyelik02
02 Ağustos 2012, 09:54
buradaki herkes önce motoru favorilerine eklesin.
gerisini bana bıraksın:)

özcan1980
05 Ağustos 2012, 02:46
Herkes beğendi mi, durum nedir? :pl:

F54
05 Ağustos 2012, 02:49
beğeniyoruz acele yok:pl:

serdar60
05 Ağustos 2012, 03:23
Herkes beğendi mi, durum nedir? :pl:

ben neyi beğeneceğimizi anlamadım. :)

sedici
05 Ağustos 2012, 15:03
ben ekledim ama napcaz merak ettim abi ya :)

özcan1980
05 Ağustos 2012, 16:53
ben neyi beğeneceğimizi anlamadım. :)
Pardon hata bende. Yukarıdaki ilanı favorilere eklemekten bahsediyorduk. :)

serdar60
05 Ağustos 2012, 18:10
tamamdır. :)

özcan1980
13 Ağustos 2012, 10:00
İlanın fiyatını 3.850 TL ye düşürmüş sonunda. Motorhan fiyatına Honda :D

sedici
13 Ağustos 2012, 13:27
Baska numaradan arayip gemlige getirtsek de ehliyetsiz kullaniyo diye polise mi gostersek i.neyi

GaCCaLL
13 Ağustos 2012, 14:15
Baska numaradan arayip gemlige getirtsek de ehliyetsiz kullaniyo diye polise mi gostersek i.neyi

Bende ekledim favorilere;
Savaş abiden atak bekliyoruz ama Batuhanın fikride güzel aslında..