PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Üzerinde Lens Kullanmı



Chymera
25 Temmuz 2012, 13:14
Selamın Aleyküm belki yeri değildir ama yeni lens alcam fazla bir bilgim yok bazen motora kask sız biniyorum rüzgardan lensin düşme olanağı varmı Lens kullanan arkadaşlar varsa bilgi bekliyorum birde lens 1 aylıkmış daha almadım tam bilmiyorum ama hergece çıkarmak gerekiyormu yoksa taktıktan sonra 1 ay gözdemi durcak gözlükcü öyle dedi bana siteleri araştırdım lens kullananların çoğu gece çıkartıp gündüz takıyormuş yeri deyil onu birdaha belirteyim :) k.g hayırlı günler:cherry:

drsteel
25 Temmuz 2012, 13:59
gizlerini daha da bozmak istiyorsan lensli ve kasksız motora bin tüm toz gözüne dolsun. ne diyeyim. her gece çıkarmak iyidir. sabah kalktığında lens yerinde olmayabiliri.ç

kemboo
25 Temmuz 2012, 14:06
hergece çıkarman lazım yoksa lensin gece gözün arkadasına gitme ihtimali var. bide arkadaşın belirttiği gibi, kasksız kullanmanı tavsiye etmem, egsozlardan gelen duman bile lensle gözünün arasına girebilir. şunuda belirteyim, 1 ay hiç çıkarılmadan kullanılan lensler var fakat fiyatları yüksek. maddi durumun varsa onlarıda sor bi derim

MotorKafa
25 Temmuz 2012, 14:59
Lensten önce beyin almak daha mantıklı olur kanısındayım.

zenon
25 Temmuz 2012, 15:10
Rahat gözlük takabildigin kasklar var bence bu kasklarla birlikte klas bir bir gozluk al, hem daha toplamda daha ucuza gelir hemde daha saglıklı...

cakturkc
25 Temmuz 2012, 15:11
Kasksız uzun süre kullanmadığın sürece lens düşmez yani kurumaz.Zaten lensin düşmesi diye bir olayı hiç yaşamadım en fazla gözünde katlanır.Ancak kasksız gözüne girecek en ufak bir şey aniden dengeni bozar.Başıma geldi.Belki lens olmasa o kadar etkili olmaz gözünü kapatırsın yavaşlarsın ama lens varken refleks icabı öyle olmuyor.
Ne tür lens olursa olsun günde 10 saatten fazla kullanmamanı tavsiye ederim.Ne kadar kaliteli lens alırsan o kadar gözüne zararı az olur.Yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum haftanın belirli günleri hiç takmama rağmen zaman zaman göz kuruluğu yaşıyorum.Klimalı ortamda ikkat etmen gerekir.Çok çabuk kurur gözünde katlanır.İlk zamanlar mutlaka yanında lens kabını bulundurmanda fayda var.
Lens kullanmaya ilk başladığımda 4-5 gün hiç çıkarmadan kullanmıştım, gözümün arkasına falan kaçmadı.Gözünün arkasına kaçması o kadar kolay değil.
Lens kullanım süren de 30 günlük diye illa 30. gün atmana gerek yok, eğer çok fazla kullanmayıp, her gün solüsyonunu değiştirirsen 45 güne kadar kullanabilirsin.30- 45 gün arası gözünde ağrı yapmaya başladığı zaman lensin kullanım süresi bitmiştir.Değiştirmen gerekir.

TATLIHIZ
25 Temmuz 2012, 15:22
Ben gozluk kullaniyorum.kask da nasil takicam

Okurt
25 Temmuz 2012, 15:49
Ben kafama sıkı sıkı oturan kaskım ile rahat gözlük kullanamadığım için lens takarken, sen çok değişik bir soru sormuşsun. Allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin sana.

kanmix_x
25 Temmuz 2012, 17:12
Çene açılır kasklarda gözlüğü çıkartmadan bile kask takılıyor

Ama çene kısmının o an açık olması gerek

ersin90
27 Temmuz 2012, 00:17
ben 5 yıldır LENS kullanıyorum ve gözlerim 5.50 numara....Nitro marka çene açılır kaskım var , çene açılır olsa bile gözlük rahatsız ediyor ,şakaklarıma ağrı yapıyor baskıdan....
Eğer lens kullanacaksan her gece o lensi çıkarman gerek(gözlerini seviyorsan)...Su yüzdesi düşük Lens kullanmanı öneririm ( %35 den düşük olmalı)...
Bir de 60 km hızı geçince rüzgar gözüne çok hızlı çarptığından lensini düşürebilir ,o yüzden vizörün kapalı olmalı....
Başka sorun var ise özelden at yakın zaman da cevaplarım...

Bozüyüksporl
11 Temmuz 2015, 01:13
Konu açılalı yıllar olmuş ama yeni konu açmak istemedim, açan abimizin cahilliği belli ama neyse.Gözlük kaskla zor oluyordu ve gözlük takmaktan hoşlanmadığım için lens denedim ve bugün lense başladım.Motosikletlede 10km falan yaptım ama lensle motosiklet kullanırken dikkat etmemiz gerekenler nelerdir, başka kimler kullanıyor,düşünceleriniz nedir, vizör açık mı gidilmeli kapalı mı vb vb... ?

okay kömür
11 Temmuz 2015, 01:23
Ben lensle kullanıyorum ancak motor sürerken vizor açık olduğundan akşamları çıkarıyorum yoksa ertesi sabah bulanıklık yapıyor lens kutunu yanında taşırsan iyi olur bişey kaçarsa çıkarırsın he gözlüğünüde taşımaya çalış lensin çizilirse felan takarsın yada yeni lens takarsın vizör kapalı daha iyi olur fakat ilerde tozu dumana katmış araba veya toz toprak gördümü vizorun açıksa kesinlikle kapat gözüne birşey kaçınca refleksle çok kötü hareketler olabiliyor.

emreengin
11 Temmuz 2015, 01:32
Arkadaşım öncelikle 10 senedir lens kullanıcısıyım ben aylık lens kullanmaktayım ve genelde 2 ayda bir değiştiriyorum ayda 1 çıkarıp temizliyorum şöyle bir durum var tamamen kişiye bağlı ben günlük lens kullanamadım mesela kask konusuna gelince kasksız kullanma zaten lensle kullanamassın gözlerin yaşarma yapar ya güneş gözlüğü kullanıcan oda 50_60 km hıza kadar anca koruyor.

aquarist4
11 Temmuz 2015, 01:37
Kimi zaman titanyum çerçeveli gözlükle kimi zaman lensle kullanıyorum. İki kaskım var, biri full face Schubert S1 Pro diğeri çene açılır HJC. Schubert'i sadece lensle kullanıyorum, ilave güneş vizörü de var. HJC'yi her iki şekilde kullanıyorum.

Daima yanımda gözlük kılıfını, lens kutusunu ve lens suyunu bulunduruyorum. Uzun kullanım sonrası lensler gözde yağlanma ile beraber bulanık bir görüntüye sebep olabiliyor. Bu durumda ya çıkartıp temizleyip tekrar takmalı ya da gözleri biraz dinlendirmek için gözlüğe geçmeli. Sabah başlayan motorsiklet gezisi akşam dönüşle bitecekse benim tavsiyem dönüşte gözlük takılmasından yana olur. Araba kullanırken önceki yazılarda belirtildiği gibi klima gözlerde kurumaya yol açacağı için lens kullanımında sıkıntı yaratır. Çene açılır kaskta lens kullanacaksanız kaskın güneş vizörü olmasına yada ekstra bir sürüş gözlüğü (polarize bir güneş gözlüğü olabilir) kullanmaya gayret edin. 70 km. üstü hızlarda lensli kullanımda koruyucu bir gözlük yoksa ve vizör de açıksa rahatsızlık hissedeceksiniz. Güvenli sürüşler dilerim.

sandıkçı
11 Temmuz 2015, 01:52
Lens olayı kişiye göre değişir.Aylık lens diye satın aldığım aslıda hepsi aynı markaya göre kalitesi dayanıklılığı değişen lenslerden aldım.Pek çok markanın lensini optikçi arkdşm olduğu için tek tek denedim.En saydamı en incesi acuve markası oldu benim için.1 haftadan fazla kullanamıyorum.Her akşam yatarken solüsyon damlatıyorum gözüme.Motorda kaskı pek açmamaya dikkat et.Güneştede çok takılmazsan bir sıkıntı olmaz.Şu ana kadar yaşadığım en büyük sorun ilk aldığımda çıkartamadım doktora gittim 4 sn sürdü alması.Güneş gözlüklü kask tavsiyemdir.

Bozüyüksporl
11 Temmuz 2015, 01:57
Kesinlikle tam kapalı kask kullanıyorum bakkala giderken bile.Bugün vizör kapalı takıldım sıkıntı olmadı sanırım böyle kullanıcam hep, teşekkürler cevap için.

Levent
11 Temmuz 2015, 02:00
Suanda abuk bir cevap vermiş bulunmaktayım :)

enexius
11 Temmuz 2015, 18:24
Ben lens kullanıyorum, kasksız motorun üzerinde hiç bir problem olmuyor. Marifet değil tabiki ama gayr-i ihtiyari. Her gece çıkarma konusuna gelince çok zor durumdaysan cıkarmayabilirsin, bişey olmaz yani geri felan kaçması milyonda bir, ve lensin 1 ay saçmalığına kesinlikle inanma, temiz kullan. şuan gözümdeki lensi 1 aylık diye alıp 6 aydır takıyorum ve sorun yok

Darkcity2000
11 Temmuz 2015, 18:32
göz var göz var, her göz birbirinden farkli, imkanin varsa çizdir gitsin (kestaneyi değil yanlis anlasilma olmasin :)

Mengu16
11 Temmuz 2015, 18:37
Kask takmadan ve vizörü kapamadan lens çok rahatsız eder, gözünüz 2 dakikada sulanmaya şırış şırıl su akıtmaya başlar. Gözünüze toz, sinek falan filan bi yabancı cisim kaçarsa da yolda kalırsınız, lensi çıkarıp atmak zorunda kalırsınız. Kask ve vizör olunca pek sorun yok ama. Lensler de bir aylıktır hatta türkiyede 1 aylık diye satılan bazı lensler aslında 15 günlüktür. Silikon lenslerin kullanıldıkça gözenekleri tıkanır, oksijen geçirgenliği azalır. Aynı zamanda eskidikçe hijyenikliğini de kaybeder. 1 aydan fazla kullanmayın atın, yenisini açın. Gözleriniz çifti 30-40 liralık lensten kıyaslanamayacak kadar çok değerli.

huceyn
11 Temmuz 2015, 20:35
8 yıldır lens kullanıyorum
14 senedir motosiklet. Tabi ki 8 sene içerisinde kask takmadan motor kullandım hiç olmazsa vizörü açtım. Tam bir rezalet. Bir kere lensim düştü. Rüzgardan değil gözümü ovuşturmaktan. Konforlu değil anlayacağın. Her seferinde olur demek değil tabi ama kazaya sebeb olma ihtimali yüksek birşey. Vizörü kapat gazı aç tavsiyem