PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet düşmanları bulundu !



Sayfa : [1] 2

viper17
21 Temmuz 2012, 19:59
http://forum.donanimhaber.com/m_63482446/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63502984

Cahilin yazdıklarına bakarmısınız :pr: Neymiş araçların ortasından gitçekmişiz :pr: Bildiğin potansiyel katil bu adam.

lycantrophic
21 Temmuz 2012, 20:11
Bilip bilmeden ahkam kesenler var; ama forumda yazan katıldığım bazı şeyler var katılmadıklarım da var. O kadar kızmayı gerektirecek bir durum yok ortada ama bence.

ysn_erl
21 Temmuz 2012, 20:11
gereken cevap verildi. Oradaki rumuzum angel_f!re

viper17
21 Temmuz 2012, 20:13
Bilip bilmeden ahkam kesenler var; ama forumda yazan katıldığım bazı şeyler var katılmadıklarım da var. O kadar kızmayı gerektirecek bir durum yok ortada ama bence.

Bazı şeyler de haklı, ama motosiklet arabaları ortadan takip etmez. Bnkz.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Hvunr0meJt0

@ysn_erl

Güzel açıklamışsın tebrik ederim, ama onların anlıyacağını pek sanmıyorum :)

FatihKARAKAŞ
21 Temmuz 2012, 20:19
Millet iyice psikopata bağlamış neymiş "sürecekmiş arabayı üzerine"

Felon
21 Temmuz 2012, 20:21
Vereceğiniz cevaplarda kin değil sempati toplamaya dikkat edin.
Konuya bende bir mesaj yazdım, umarım faydası dokunur.

Orijinalden alıntı: karabatak58

Motorları trafikte istemiyorum. Motorcular kadar kural tanımayan bir araç yok. Miinübüsçülerden beterler. Motorcu arkadaşlara:

1- İki aracın arası, şerit çizgilerinin üstü yol değildir. Efendi gibi bir aracın arkasında gidin. (söyler misiniz böyle bir şey görüyor musunuz?)

2- Siz de motorlu taşıtsanız siz de emniyet şeridini kullanmayın.

3- Şehir içi hız sınırlamaları sizin için de geçerli. Uyduruk motorlar bile 100 le gidiyor.

4- Kırmızı ışık sizin için de geçerli. Öyle az durup sağa sola bakıp geçilmiyor. Siz de yaya araç yoksa bile beklemek zorundasınız

5 - Çok hızlı gittiğinizden ve şerit aralarından seyrettiğinizden aynada gözükmüyorsunuz. Az önce yukarıda da yazdım siz de araçların yanından değil arkasından trafikte akmalısınız. Kaç kere iyi ki yol müsait diye az önce geçmemişim yoksa bu motorcu yerdeydi ve başımıza bela almıştık şimdi demişimdir.

vs

vs

vs

(LÜTFEN CEVAPLARINIZDA SİZ DE ELEŞTİRİLERİNİZ EKLEYİNİZ...)

Gerçekten motorlu araç gibi davranın, ondan sonra gelin konuşalım.

Yetkim olsa İstanbulda yapacağım ilk şey motosiklet yasağıdır. Saçma sapan bir araçtır bu yoğun şehirde...
Öncelikle biraz kendini geliştirmeni tavsiye ederim.
Bu araçlarda seri üretimde olan ve trafikte seyretme hakkına sahip araçlar.
Gördüğün en kötü scooterında plakası var vergi veriyor.
Birçok avrupa ülkesinde motosikletlerin iki şerit arasından geçmeye hakları vardır,sizlerde şerit değiştirmeden önce aynalarınızı kullanmaya hakkınız var.
Dikiz aynanız, burnunuzu karıştırmak için değildir.
Bir motosikletli sıkışık trafikte şerit arasından geçerken sizin hakkınızı gapsetmez.Çünkü o araç sizin kullanamayacağınız alandan geçiyor.
Motosikletin öncelikle avantajlarından bir tanesi kapladığı alan hacmidir.Aslında sizlerin o sürücülere minnettar olmanız lazım, çünkü küçük scooterlar hariç gördüğün her motor (kurye motorları dahil) en az 4-5bin liradan başlamakta.Yani bu insanlar araba satın alıp sizin çektiğiniz çileyi dahada büyültebilirlerdi.
Gelişmiş ülkelerdeki büyük şehirlerde kullanılan en yaygın ulaşım aracı scooterlardır.Ama gelin görünki istanbulda ne kadar az scooter kullanıcısı bulunmakta.
Bayan motosiklet kullanıcısı yok denecek kadar az.İşte bu, bulunduğumuz kültür seviyesini gösterir.
Motosiklet cahil aracı değildir.Doktor, mühendis, avukat her daldan ve yaştan bir çok motosiklet sürücüsü vardır.
Emniyet şeridi ülkemizde öncelikle ambulans,polis vs gibi kamu araçlarına ayrılmıştır.Motosikletler bu şeridi kullandığında, herhangi bir ambulansa oldukça kolay yol verebilmektedirler ama bir otomobil için aynı şey söz konusu değildir.Kağıt üzerinde yanlış olsada pratikte öyle değildir.Bu yüzden motosikletlerin emniyet şeridini kullanmasına göz yumulur.
Hız sınırları ve kırmızı ışık ihlali yapan araç sürücüleri olacağı gibi motosiklet sürücüleride olacaktır.
Bu her ne nedenle olursa olsun her araç için yanlıştır.Kendi ve başkalarının canına kastetmektir.

Bu araçları kullanan insanları hor görmek yerine biraz empati kurmayı denerseniz,trafikte iki araç kullanıcılarıda ,daha rahat seyredebilir.İyi forumlar.

viper17
21 Temmuz 2012, 20:26
Haklısınız, yazınız güzel olmuş

Aslında çok şey yazarım da bu güzel forumdan banlanmak istemiyorum :) Bi anlık sinirle onlar çıktı ağzımdan

mücahit_89
21 Temmuz 2012, 20:39
burda konuşan (cahil) insanlar boş konuşuyor,eğitimsiz motorculara istediğini söylesinler ki bizde araç kullananlardan bahsederken bu şekilde bahsediyoruz...kaldiki bence arabamla trafikte dolaşıyorum tehlike saçan motor kullanıcısıda var adam gibi yolundan kurallı giden motorcularda var,bu adamlar motor nasıl kullanılır bilmeden sallamışlarda sallamışlar arabaların arkasından gidin diyor iyi peki gidelim sıkışık trafikte bu halde giderken arkadaki öküz dicem seni görmüyor bile hele elinde telefon varsa kesin arkadan vurdu sana çünkü onun kafasında senin önündeki araba var sen yoksun...

bunlar düşman deyil katil adam resmen çarpıcam diyor suç işlicem ben diyor...

bugun başıma gelen olay:gece 4'te işe giderken ufak bi kamyon beni sıkıştırdı,ben orta şeritte gidiyorum sağ şeritte araç var bu kamyon sağ şeritteki araçla benim aramdan sıyırdı geçti önüme ben hafif sola kaçtım sol dikiz aynası tam benim farın önüne geldi bende uzuuuun uzuun sellektör ve korna yaptım her sellektörde kamyonun kabini şimşek giib parlıyordu birden yavaşladı sağ şerite geçti o anda adamın surat ifadesini görmeniz lazım şaşı bakıyodu:) ben orda sinirimi atmış oldum ama bu o adamın benim hayatımı tehlikeye attığı gerçeğini değiştirmiyor...

canerol
21 Temmuz 2012, 20:53
hiçbir konuda genelleme yapılamaz bu kanı genelde kuryelerin(kuryeler deyince genelleme oluyor ama siz anladınız :) ) suçu çünkü her türlü delikten geçmeye çalışıyorlar hızla yetiştirmeye çalışıyorlar şehirde en çok onlar gözüküyor

soa
21 Temmuz 2012, 21:14
bu ülkede bu zihniyet sürdükçe Allah bizi korusun. Sonra her gün içimiz yanıyor sitede ölüm haberi duydukça, daha çok yanar. Araba, otomobil, kamyon, minübüs, motosiklet fark etmez hangi taşıt olduğu sürücüsündeki zihniyet kötü oldukça biz daha çok çekeriz trafikten..

FatihKARAKAŞ
21 Temmuz 2012, 21:39
Bende yazdım foruma ;;


Öncelikle Motorcu, Otomobil kullanan, Minübüsçü ,Taksici gibi ayrım ve sınıflandırmalara gerek yok. Trafik kuralları her tür araç için (yayalar dahil) geçerlidir.

Bu kurallara uyanlarda var uymayanlar da... Uymayanlar kaos sebebidir...

Ben hem motor hem de otomobil kullanan biri olarak hata yapanlara ceza vermek bize düşmez kanısındayım. Bugün ailemle giderken evinin otoparkından çıkan bir araç sürücüsü canımızı alacaktı, son anda milimle çarpmaktan kurtuldum.

"Bu aracını motorun üzerine sürecek zihniyete"
göre arabamdan levye ile inip adamı öldürmem gerekirdi

Lütfen trafik kurallarına uyalım, sınıflama yapmayalım. Önce kendi kapımızın önünü süpürelim ki her yer temizlenmeye başlasın

Saygılar....

ERROR88
21 Temmuz 2012, 22:40
Elimde olsa bütün arabaları trafikten çekerim onun için elimde değil iste benini düşürmüş insancık yoruma bak ya nasıl saçmalık bu

ersin90
22 Temmuz 2012, 00:17
Kurye kebapçı paketçi...Bunlar da ekmek parası derdinde...taşıdıkları şeyi zamanında yerine ulaştıramadıklarında alınterlerinden yevmiyelerinden kesiliyor ...
Kabahati kuryelerde değil işverenlerde arayın biraz...

Karlıyollar
22 Temmuz 2012, 02:21
:D Biri bişey yapsın şuna yaw

tcs
22 Temmuz 2012, 05:16
Forum a baktımda meğer ne çok motosiklet düşmanı varmış . Ben araba kullanırken motosikletlere torpil geçiyom yol açıyom , yol veriyom :)

acemi60
22 Temmuz 2012, 11:38
1) Sürücüleri İkitekerci ve dört tekerci diye bölmek ve bunlar arasında düşmanlık yaratmak doğru birşey değil. Otomobil kullanırken motosiklet düşmanı, motosiklet kullanırken otomobil düşmanı olacak değiliz.
2) Bilinçli sürücü değilse ister ikiteker, ister dört, isterse ondört teker kullansın benim gözümde trafik için baş belasıdır.
3) Trafikte esas olan şey bütün unsurlara; yani yayalara, diğer araçlara zarar vermeyecek, onları tehlikeye düşürmeyecek şekilde araç kullanmaktır. Bunu uygulamayan iyi sürücü değildir.
4) Her sürücü hata yapar. Önemli olan hataları savunma gafletine düşmemektir.

eren özer
22 Temmuz 2012, 12:42
Bunların Üstüne BENZİN DÖKECEN ve şu cümleyi kurcan
http://www.youtube.com/watch?v=Gu583u4bzvo
VE ARDINDA ÇAKACAN ZİPPOYU ATACAN ÜZERLERİNE
Bu tabiki bi şaka bu adamları alcan Motosiklet sürdürecen zorla bakın bakalım bizim çektiğimiz sıkıntıyı görünce Kararları ne olcak

SonpoL
23 Temmuz 2012, 01:50
Bir arkadaş dayanamamış, başlamış saydırmaya :). İyi mi olmuş? Hayır. İnsanlarımız kişisel problemi genel kullanıcılara dayatmaya bayılır. Şimdi diyecekler vay efenim motorcular işte böyle.. Neyse :)....

viper17
23 Temmuz 2012, 01:56
Bir arkadaş dayanamamış, başlamış saydırmaya :). İyi mi olmuş? Hayır. İnsanlarımız kişisel problemi genel kullanıcılara dayatmaya bayılır. Şimdi diyecekler vay efenim motorcular işte böyle.. Neyse :)....
Fena saydırmış arkadaş :)

karabatak58
30 Eylül 2013, 11:05
Merhaba Arkadaşlar,

Konunuzu tesadüfen buldum. Benim başka forumdan linkimi eklemişsiniz ama belli ki baştan sona okumamışsınız. Başka türlü cahil, katil, benzin döküp yakalım vandallığını açıklayamıyorum.

Yazımda kanun dışı (aklınıza yatmasa da) bir çözüm düşünmediğim belli.

Ayrıca birgün istemeden zarar vermekten endişe ettiğimiz de belli. Konunun ve ilk mesajın sahibi olarak nerede üstlerine sürmekten bahsediliyor. Araçlarınızın masum olduğunu iddia ediyorsanız bu tarz konular kendinizi ifade etmek için fırsatken size hiç saygısız ifade olmadığı halde (özellikle konu sahibi olarak benim) benim konumu düşman vs nitelemeleriyle buraya taşımanıza üzüldüm.

Yine de inatla ilk mesajı ciddiyetle okumanızı tavsiye ederim. Kazasız, belasız sürüşler dilerim.

İlk sayfa da var ama bu da bahsi geçen forumun linki:

http://forum.donanimhaber.com/m_63482446/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63502984

imza
30 Eylül 2013, 11:16
bir kaç konuda adam haklı beyler.

karabatak58
30 Eylül 2013, 11:17
Bu arada ilk mesajın ikinci bölümü de 22 Temmuz 2012 tarihinde düzenlenmiştir. Görüldüğü üzere yağan hakaretler üzerine değil... Bu da böyle bilinsin, okudu da yola geldi zannedilmesin. Çok şükür insanlık yolundan hiç ayrılmadım.

Seko
30 Eylül 2013, 11:23
Şundan emin olun ki, doğru düzgün motor kullanıcıları da bahsettiğiniz tiplere trafikte küfrediyorlar. Bunun dışında yolda nasıl gidileceği hakkında yazdıklarınız pek doğru değil. Önemli olan kendini ve etrafındakileri tehlikeye atmadan, motosikletin avantajlarını da kullanarak ve de tabi ki trafik kurallarına uyarak bir sürüş yapmaktır. Siz nasıl ki motorcuları mimliyorsunuz, ben de aynı şekilde şimdi burada yazıp tartışmaya girmek istemediğim bazı araç marka ve modellerini mimliyorum. Bunların bazıları 10 bin TL altı iken, bazıları da 300 bin TL üzeri araçlar. Maganda her yerde magandadır, apaçi her yerde apaçidir. Ne sürüdügü mühim değil.

flame
30 Eylül 2013, 11:28
Merhaba Arkadaşlar,

Konunuzu tesadüfen buldum. Benim başka forumdan linkimi eklemişsiniz ama belli ki baştan sona okumamışsınız. Başka türlü cahil, katil, benzin döküp yakalım vandallığını açıklayamıyorum.

Yazımda kanun dışı (aklınıza yatmasa da) bir çözüm düşünmediğim belli.

Ayrıca birgün istemeden zarar vermekten endişe ettiğimiz de belli. Konunun ve ilk mesajın sahibi olarak nerede üstlerine sürmekten bahsediliyor. Araçlarınızın masum olduğunu iddia ediyorsanız bu tarz konular kendinizi ifade etmek için fırsatken size hiç saygısız ifade olmadığı halde (özellikle konu sahibi olarak benim) benim konumu düşman vs nitelemeleriyle buraya taşımanıza üzüldüm.

Yine de inatla ilk mesajı ciddiyetle okumanızı tavsiye ederim. Kazasız, belasız sürüşler dilerim.

İlk sayfa da var ama bu da bahsi geçen forumun linki:

http://forum.donanimhaber.com/m_63482446/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63502984

Üye olmayı düşünüyordum yazmışsınız hoş olmuş.

Yasaklama kelimesi daimi olarak bencillik ve cehaletten ibarettir.Eğitimsiz kendini bilmez kişilerin trafikte ki hal ve hareketlerinden herkes bir tutulamaz!!!Minibüs şöförleri,taksi şöförleri,belediyeye bağlı toplu taşıma araçlarının şöförleri veya firma yetkililerinin hiç bir kurala uymadan hayatımızı tehlikeye atması biz motosikletlilerin "uyuduruk" motosikletlerimizle trafikte 100 yapmamızdan daha önemlidir.Ha onlar katliam yaparken "ekmek parası peşindeler" mantığı külliyen anlamsızdır ve karaktersizliktir.

Bunun haricinde evet kendimi ayrıcalıklı görüyorum ve "havalı" hissediyorum.Neden ?

1-Ben sizler gibi koskaca otomobil ile tek başıma bütün yolu kaplamıyorum,trafiğin akışını engellemiyorum.

2-Ben sizler gibi o koca otomobilde tek başıma havaya motosikletten 10 kat fazla kirletmiyorum

3-En sert denetlemelere uğradığım için evrak eksiğim,"ruhsata işletilmemiş herkesi tehlikeye atan ilkel lpg sistemim" ile canlı bomba gibi dolaşmıyorum

4-Ben yolda kalmış birini görünce yanına çekip yardım teklif ediyorum.Sizin gibi geçip gitmiyorum.Bu kadar durup gitmişliğim hiç yoktur.

5-Sizin gibi olmadık bir alana park etmek zorunda kalınca trafiğin akışını bozmuyorum.


Yaptığınız gaftan öteye gidemeyecek bencilce bir yorum olmuş.Kin ve nefret ile değil oturup düşünerek tespitlerde bulunursanız "sizinle aynı fikirde olmayanlar" ile huzurlu bir hayat geçirirsiniz.

Yasaksız ve cehaletten kurtulmuş günler dilerim.

KUVVETMİRA
30 Eylül 2013, 11:35
"motorcular haksızlıklarını kabul etmiyorlar" diye de eklemek lazım :)

karabatak58
30 Eylül 2013, 11:37
Şu hayatta her türlü yasağın kökeni kin ve nefret midir? İstanbul trafiği şu an için minimalist araçlara uygun değildir diye karar alınamaz mı? Kamyonlara belirli saatler için konulan yasaklar trafik güvenliği için mi, kin ve nefretten mi? Ayrıca Yani hala hayretle okuyorum, kin ve nefret söylemim nerede... Yasaktan bahsetmişim ki o da kanuna, hukuğa dayanan evrensel bir normdur.

Artı evet farklıyım diye başladığınız cümlelerin sadece motosiklet kullananlara ait bir erdem mi olduğunu düşünüyorsunuz. Çevre demişsiniz LPG'ye saydırmışsınız. Koskoca otomobil demişsiniz. Tek seyahat ediyor demişsiniz, çocuklu aileleri düşünmemişsiniz. Ve ben bencil, cehaletten kurtulamayan oluyorum, siz duyarlı sürücü. Güya genelleme yaptığım için beni eleştiriyorsunuz. Siz, siz diye saydırmaktan da geri durmuyorsunuz.

Size sizin cümlenizle cevap vermek en doğrusu: Kin ve nefret ile değil oturup düşünerek tespitlerde bulunursanız "sizinle aynı fikirde olmayanlar" ile huzurlu bir hayat geçirirsiniz.

ormankebabi
30 Eylül 2013, 12:22
"Saçma sapan bir araçtır bu yoğun şehirde" kısmına takıldım ben :D Bu yoğun şehirde kullanmak üzere belediye SUV dağıtsın millete en iyisi, trafik sorunu komple çözülür...

KUVVETMİRA
30 Eylül 2013, 12:28
Şu hayatta her türlü yasağın kökeni kin ve nefret midir? İstanbul trafiği şu an için minimalist araçlara uygun değildir diye karar alınamaz mı? Kamyonlara belirli saatler için konulan yasaklar trafik güvenliği için mi, kin ve nefretten mi? Ayrıca Yani hala hayretle okuyorum, kin ve nefret söylemim nerede... Yasaktan bahsetmişim ki o da kanuna, hukuğa dayanan evrensel bir normdur.

Artı evet farklıyım diye başladığınız cümlelerin sadece motosiklet kullananlara ait bir erdem mi olduğunu düşünüyorsunuz. Çevre demişsiniz LPG'ye saydırmışsınız. Koskoca otomobil demişsiniz. Tek seyahat ediyor demişsiniz, çocuklu aileleri düşünmemişsiniz. Ve ben bencil, cehaletten kurtulamayan oluyorum, siz duyarlı sürücü. Güya genelleme yaptığım için beni eleştiriyorsunuz. Siz, siz diye saydırmaktan da geri durmuyorsunuz.

Size sizin cümlenizle cevap vermek en doğrusu: Kin ve nefret ile değil oturup düşünerek tespitlerde bulunursanız "sizinle aynı fikirde olmayanlar" ile huzurlu bir hayat geçirirsiniz.

adam haklı beyler!!

kurubuz
30 Eylül 2013, 12:53
Haklı olduğu yerler var. Ben bile trafikte otomobillerden çok aralardan zigzag yapan motosikletlerden çekiniyorum. Çok bilinçsizler.
Tabi motosiklet yasağı fikri komik olmuş, yazını ciddiyetini ortadan kaldırmış, motor düşmanı gibi göstermiş, tarafsızlığını yitirmiş görüntüsü vermiş.

Thracian
30 Eylül 2013, 13:50
Şu hayatta her türlü yasağın kökeni kin ve nefret midir? İstanbul trafiği şu an için minimalist araçlara uygun değildir diye karar alınamaz mı? Kamyonlara belirli saatler için konulan yasaklar trafik güvenliği için mi, kin ve nefretten mi? Ayrıca Yani hala hayretle okuyorum, kin ve nefret söylemim nerede... Yasaktan bahsetmişim ki o da kanuna, hukuğa dayanan evrensel bir normdur.

Artı evet farklıyım diye başladığınız cümlelerin sadece motosiklet kullananlara ait bir erdem mi olduğunu düşünüyorsunuz. Çevre demişsiniz LPG'ye saydırmışsınız. Koskoca otomobil demişsiniz. Tek seyahat ediyor demişsiniz, çocuklu aileleri düşünmemişsiniz. Ve ben bencil, cehaletten kurtulamayan oluyorum, siz duyarlı sürücü. Güya genelleme yaptığım için beni eleştiriyorsunuz. Siz, siz diye saydırmaktan da geri durmuyorsunuz.

Size sizin cümlenizle cevap vermek en doğrusu: Kin ve nefret ile değil oturup düşünerek tespitlerde bulunursanız "sizinle aynı fikirde olmayanlar" ile huzurlu bir hayat geçirirsiniz.

Yazılarınızda bahsettiğiniz bizim genelde apaçi olarak tanımladığımız motorcu tipi bütün motorcuları temsil etmiyor.Bir kaç kendini bilmez motosiklet sürücüsü yüzünden bütün motosikletlilere iftira atmak,genelleme yapmak son derece düşüncesiz ve yakışıksız bir davranış.Bunun yanında şu apaçilerden emin olun ki biz bilinçli kullanıcılar olarak sizin nefret ettiğinizden çok daha fazla nefret ediyoruz.Hatta bir gün birisini yakalayıp sopayı basacağım yakında o kadar fazla sinirlerimi bozuyorlar.
Size ne yazsam bilemedim.Sizin gibi dikkatsiz bencil insanlar yüzünden hergün trafik kurallarına saygılı olduğum halde,son derece dikkatli kullandığım halde,ölüm tehlikesi atlatıyorum.Sorun şu ki siz motosikletleri araçtan saymıyorsunuz.Ana yolda önüme yırtık dondan çıkar gibi atlayan mı dersin,beni silme sinyalsiz sollayan mı dersin,beni gördüğü halde kapısını açan mı dersiniz,geçiş üstünlüğü bende olduğu halde üstüme üstüme süren mi dersiniz...Biz bu aletler için ehliyet alıyoruz,vergi ödüyoruz,muane ücreti ödüyoruz,sigorta ücreti ödüyoruz,bu aletlerinde ruhsatları plakaları var.Sonuçta bu aletler en az 4 tekerlekli araçlar trafikte yer işgal etmeye hakları var YASAL OLARAK.Büyük ihtimalle motosiklet sürücüleri kanunsuz,asi yada paraları yetmediği için 2 tekere binen insanlar olarak görüyorsunuz bu durumda hatırlatmakta fayda var bilinçli motosiklet kullanıcıların çoğu iyi eğitimli,güzel iş sahibi,kanunlara ve insan canına siz 4 tekerlek üstüne binince canavarlarlaşanlardan daha saygılı insanlardır.Ve sizi ezmek gibi olmasın ama çoğunun kullandığı motosiklet sizin kullandığınız külüstür teneke kafeslerden çok daha pahalı ve gelişmiş aletlerdir.
Bir de lafı tersten anlamakta inat ediyorsunuz sanırım @flame "tek başına seyahat edenler"den bahsetmiş ailesi ile seyahat edenlere laf söylememiş.Her ne kadar görmek istemeseniz de bu çok büyük bir gerçek.Bazen İstanbul trafiğinde otobüsle seyahat ederken özellikle araçların içine bakıyorum hiç abartmadan söylüyorum araçların %70 inden fazlasında sadece tek bir insan var.İstanbul trafiğinin tam tersine minimalist araçların yasaklanmasına değil daha çok onların teşvik edilmesine ihtiyacı var.Çoğu gelişmiş avrupa ülkesinde motosiklet ve bisiklet kullanımı yaygındır.Bana kalırsa trafikte nerdeyse 2 araçlık yer kaplayan 4x4,SUV, gibi araçlar yasaklanmalı en başta.Daha yazacak çok şey var ama sanırım şimdilik bu kadarı kafi.

AsyMeTRiQue
30 Eylül 2013, 13:54
Haklı olduğu yerler var. Ben bile trafikte otomobillerden çok aralardan zigzag yapan motosiklehaklı en çekiniyorum. Çok bilinçsizler.
Tabi motosiklet yasağı fikri komik olmuş, yazını ciddiyetini ortadan kaldırmış, motor düşmanı gibi göstermiş, tarafsızlığını yitirmiş görüntüsü vermiş.

Adam hakli beyler diyenlere gün boyu 4 teker ile istanbulun her yerini caddelerini gezmiş bir kişi olarak cevap vericem. Ama dua edin telden yazıyorum uzun uzun anlatamayacagim... İstanbuldaki bütün Eczaneleri ziyaret etmek zorunda olduğum bir ışte çalışıyorum ve bunu 4 teker ile yapıyorum ... Anadolu yakasında durum avrupa yakasına göre biraz daha az vahim ancak her gun trafigin sıkışık olduğu adim adım yürüyen yollara girdiğini de tahmin etmeniz zor değil şimdi gelelim yazdıklarına

Öncelikle sizinde sikayetci oldugunuz ışıkta beklemeyen vs gibi motorcularin kaçının kask koruma vs taktiğini gordunuz? Bu tiplere zaten bizlerde tepkiliyiz. Hemde sizden cok. Apaci dediğimiz bunlardan bu sitelere üye olan kişilere de tabiri caizse essegin makatina sokma işlemini de uygulayan kişileriz ki onlara ben motorcu dahi demiyorum isimleri belli apaci...

Daha sonra herhangi bir ışıkta dur ve bütün gün say o ışıklardan kirmizida geçen 4 tekerli araçların sayisi ile 2 tekerli araç sayısını say ve bu sayım sonucunda da istanbulda otomobillerde yasaklansın de olur mu ?

Bir diger konu da şu sıkışık bir trafikte şeritte duran bir motosikletlinin ne kadar tacize uyradigini gözlemlediniz mi ? Hiç motorculari şerit arasına iten biz 4 teker kullanicilarimiyiz diye sordun mu ben sana anlatayım önümde bir motosiklet var ve trafik sıkışık dur kalk şeklinde ilerliyor derken sağ/sol seritteki 4 tekerli araç hacminin buyuklugunu kullanarak burnunu benim aracının önüne sokuyor sebep ne önümdeki motosikletin seritte az yer kaplamasindan dolayı önüme burnunu sokacak mesafeyi bulması... Bunu yapsın ama iş bunu yapmakla da kalmıyor hadi ben yolu verdim girsin dedim (herkes bunu yapmiyor) ama sevgili 4 tekerli arkadaş motosikletliyi resmen iki şerit arasina ittiiriyor neden? Ne zaman otomobil sürücüleri bunu yapmayı birakirsa o zaman motosikletlilerde şeritte ilerlemeli deme hakkına sahip olurlar... Burada bu genellemeyi yapacağım çünkü sende trafikte sıkışık iken bunu yaparsın çünkü sen bekleme de ne olursa olsun o motorlu şerit çizgisinden gidebilir az yer kaplıyor düşüncesi sende de uyanır ... Bak bu örnekte önüme araç girmesin diye önündeki motorcuyu sıkıştıran arkadaki aracı söylemedim bile ... Bunlar trafikte yaşadığım gördüğüm olaylaylar maalesef ...

Seninde saçma bir araç ve yasaklansın gibi bir cümleyle genelledigini görmek zor olmasa gerek diye dusundugumden maalesef bende butun otomobil kullanıcılarına bir genelleme yaparak hepsi ama hepsi kural tanımaz saygısız insanlardır.... Sizde bende buna dahiliz... yasaklamaktan önce eğitmek ve bilinçlendirmek üzerine kafa yorsaydiniz yada bir cok motorcunun "ehliyet neden bu kadar kolay basit bir şekilde veriliyor bu apaci motorculara " dediği gibi sizde bu otomobil sürücülerine neden bu kadar kolay veriliyor bu ehliyet diyebilmelisiniz yasak degil ben neden bu kadar kolay ehliyet aldım diye sorgula kursa kayıt olduğunda her ne kadar yetersiz olsa da kaç kere teorik derslere katıldığını sorgula kaç kişinin bu derslere girdiğini sorgula bunlara nasıl bu kadar kolay ehliyet veriliyor diye sorgula ama hemen basit sig insanların uyguladığı yasakci mantıkla yaklaşma...

Ayrıca londra gibi şehirlerde şehir icine girecek olan her ticari araca özel olarak vergi uygulandığını unutma bizim ülkemizde ise araç ticariyse vergisinin daha düşük olduğu dönemleri de yaşadığımızı goz önüne alarak bu kadar kalabalık bir şehirde ticari araclarin şehir içinde gezmelerine bir düzenleme gelse emin olun

Ayrıca tanıştığım motorcularin içinde bile otomobili olan bir cok insan var aileleriyle gidecekleri yere otomobili ile giden ancak tek başına gidecekse motosiklet kullanan (işe gitmek icin vs) kişiler de var ki asıl bu uygulama trafiği daha rahat hale getirecektir emin olun... Yani siz aileniz olduğu icin otomobil aldınız ama ise de bu otomobille tek başınıza gidiyorsunuz yani trafikte 1 kisi bir araba kadar yer kaplıyor ve bu da soruna sebeptir... Motosikletin varlığı sizinde ima ettiğiniz gibi saçma bir araç değil aksine ıstanbul gibi buyuk sehirlerin hepsi icin en mantikli seçenektir...

ayhan.s
30 Eylül 2013, 14:04
Adam hakli beyler diyenlere gün boyu 4 teker ile istanbulun her yerini caddelerini gezmiş bir kişi olarak cevap vericem. Ama dua edin telden yazıyorum uzun uzun anlatamayacagim... İstanbuldaki bütün Eczaneleri ziyaret etmek zorunda olduğum bir ışte çalışıyorum ve bunu 4 teker ile yapıyorum ... Anadolu yakasında durum avrupa yakasına göre biraz daha az vahim ancak her gun trafigin sıkışık olduğu adim adım yürüyen yollara girdiğini de tahmin etmeniz zor değil şimdi gelelim yazdıklarına .....

.

Lokman bey noktayı koymuş. Üzerine söylenecek çok fazla bir şey yok. Sessizce dağılalım.

Seko
30 Eylül 2013, 14:50
Şu hayatta her türlü yasağın kökeni kin ve nefret midir? İstanbul trafiği şu an için minimalist araçlara uygun değildir diye karar alınamaz mı? Kamyonlara belirli saatler için konulan yasaklar trafik güvenliği için mi, kin ve nefretten mi? Ayrıca Yani hala hayretle okuyorum, kin ve nefret söylemim nerede... Yasaktan bahsetmişim ki o da kanuna, hukuğa dayanan evrensel bir normdur.

Artı evet farklıyım diye başladığınız cümlelerin sadece motosiklet kullananlara ait bir erdem mi olduğunu düşünüyorsunuz. Çevre demişsiniz LPG'ye saydırmışsınız. Koskoca otomobil demişsiniz. Tek seyahat ediyor demişsiniz, çocuklu aileleri düşünmemişsiniz. Ve ben bencil, cehaletten kurtulamayan oluyorum, siz duyarlı sürücü. Güya genelleme yaptığım için beni eleştiriyorsunuz. Siz, siz diye saydırmaktan da geri durmuyorsunuz.

Size sizin cümlenizle cevap vermek en doğrusu: Kin ve nefret ile değil oturup düşünerek tespitlerde bulunursanız "sizinle aynı fikirde olmayanlar" ile huzurlu bir hayat geçirirsiniz.

İstanbul trafiği "minimalist" araçlara değil, asıl büyük araçlara uygun bir yer değildir. Motorsiklet gibi İstanbul'un keşmekeş trafiğini tek çözümü olan bir araca karşı savunduğunuz bu fikri hayretle okudum. Ben olsam İstanbul trafiğinde tek başına otomobille gezenlere her türlü sıkıntıyı yaşattıracak düzenlemeler getiririm. ABD'de bazı ayrılmış şeritlere (sadece otobüs ve taksilerin girdiği türden) tek başına araç kullananlar giremiyormuş. Medeniyet olan yerlerde böyle uygulamalar yapılıyor işte. Bizde ise köprü inşaatı yapılırken bile millet enayi gibi jipleriyle işlerine gitmeye devam etti. 50 cc scooter ile 20 daikada gideceği yolu 8 saatte geçip isyan etti.

Oldjack
30 Eylül 2013, 15:54
Birgün seni artçı olarak alayım arkama istanbulda bir tur atalım . Yavaş yavaş hiç kurar ihlali yapmadan sonra oturup konuşalım .

Koca yarım otobüs yada minibüsüyle seni sıkıştıran hayatını riske atan tipleri gördüğünde neden motorların o şekilde davrandığını anlarsın . Emniyet Şeridi'nde motor oradaki bir acil durumu hiç engellemeden seyrede bilir . Emniyet şeridi yerine bir şeridin 3/1 i kadar bir alanın sadece motorlara ayrılması bizi daha sevindirecektir tabiki ama gel gelelim durum o değil . Sonra 3 tonluk arazi bozması koca araçlar başına bela olmuyor da motorculardan çekiyorsun değil mi ?

Ahmet_Tascı
30 Eylül 2013, 16:17
?Lan nasıl herzaman arabaların arkasından gidelim ? Geçenlerde trafikte gidiyorum önümde ki arac fiat punto adam ortalamış yolu gidiyor neyse dedim sollama yapmıyayım sonra adam sağa sinyal verdi tam döndü. hayvan gibi bir çukur kaçamadm bir girdim kısa far patladı çamurluğum kırıldı.ben bunlarda değilim düşüyordum az kalsın.arabaların arkasında gitmem müsaitse sollar geçerim...

McBay
30 Eylül 2013, 16:31
Kimse kusura bakmasın arkadaşım.

Adam önüme aniden kırıyorsa beni sıkıştırıyorsa yapacak birşey yok.

Bende ona göre kullanmak zorunda kalıyorum.

Sanki benim çok mu hoşuma gidiyor aralardan geçerek araç kullanmak siz 4 tekerlekli kazmalar beni bu duruma sokuyor.

Siz genelleme yapmışsınız bende yaptım.

Gidiyorum adam aniden fren yapıyor önünde hiç birşey yokken diyorum ki tamam olmuştur insanlık hali geçiyorum gidiyorum.

En soldan en sağa kırmaya kalkıyor dingil yine susuyorum acil işi vardı diyorum susuyorum.

Bence elimde yetki olsa bütün otomobilleri yasaklamak lazım.

Sonuç olarak çevreye daha çok zarar veriyor.

Daha fazla yolu yıpratıyor.

Daha fazla ekonomiye zarar veriyor.

Trafiği tıkıyor.

Ayrıca o başı büyükler yeri geldi mi bizi arabayla eş değer yapıyor.

Vergi konusunda insafsızca geçiriyor bunun köprüsü var bilmem nesi var.

Yani napalım bizde elimize levye alıp öyle mi dolaşalım.

Bugün İstanbulda ki bütün otomobiller ortadan kaldırılsın.

1 tane yerde trafik sıkışıklığı olsun herkesin ortasında yok mu beni öpen diye bağıracağım.

Sizler kurallara çok uydunuzda biz kaldık.

Evet bizler arasında da ibneler mevcut.

Bunu kabul ederim.

Egzozu deldirirler vs vs.

Onları bizde sevmiyoruz.

Adam akıllı kullan motorunu.

Ama 4 tekerleklilerde sütten çıkma ak kaşık değiller.

O yüzden genelleme yapmaman senin yararına olur.

Daha sonra başkası çıkar bir genelleme yapar hiç hoş olmayacak olaylar silsilesi başlar.

flame
30 Eylül 2013, 16:43
Şu hayatta her türlü yasağın kökeni kin ve nefret midir? İstanbul trafiği şu an için minimalist araçlara uygun değildir diye karar alınamaz mı? Kamyonlara belirli saatler için konulan yasaklar trafik güvenliği için mi, kin ve nefretten mi? Ayrıca Yani hala hayretle okuyorum, kin ve nefret söylemim nerede... Yasaktan bahsetmişim ki o da kanuna, hukuğa dayanan evrensel bir normdur.

Artı evet farklıyım diye başladığınız cümlelerin sadece motosiklet kullananlara ait bir erdem mi olduğunu düşünüyorsunuz. Çevre demişsiniz LPG'ye saydırmışsınız. Koskoca otomobil demişsiniz. Tek seyahat ediyor demişsiniz, çocuklu aileleri düşünmemişsiniz. Ve ben bencil, cehaletten kurtulamayan oluyorum, siz duyarlı sürücü. Güya genelleme yaptığım için beni eleştiriyorsunuz. Siz, siz diye saydırmaktan da geri durmuyorsunuz.

Size sizin cümlenizle cevap vermek en doğrusu: Kin ve nefret ile değil oturup düşünerek tespitlerde bulunursanız "sizinle aynı fikirde olmayanlar" ile huzurlu bir hayat geçirirsiniz.

Farkındaysanız "HERKES BİR TUTULAMAZ" demişim.Yazdığımdan tek çıkardığınız sizinle karşıt görüşlü olmam.Anlatmak istediğimi anlamamışsınız.Siz geneller iseniz ben sizden bu şekilde daha güzel genellerim ve söyleyeceklerim canınızı daha çok sıkar.

Bahsettiğiniz evrensel normlar belli başlı olguları yani en basit şekilde "yaşam ve yaşama özgürlüğünü" temsil eder.O yasaklar kişinin özgürlüğünü ve yaşama hakkını korur.Sizin gibi sığ düşünceler sorunları yasaklayarak çözmeye çalışır ki,biz ülke olarak bu tip "az gelişmiş" ve red edilen " evrimi " doğal olarak tamamlayamamış kişileri sıkca görüyoruz.

Bunun haricinde mesleğim icabı haftada 1000kmden fazla şehir içi ve şehirler arası yol katediyorum.Sizin tek bir şehirde gördüğünüzü ben tüm Türkiye'de görüyorum.Genelinide kendi otomobilim ile yapıyorum.Fakat motosikletcilerden çok kamyoculara saydırıyorum.Bu nasıl olacak ? Yasaklıyalım mı ? Taşıma dursun ekmek yerine kaldırım taşı kemirirsiniz artık.Her haltı yasaklayarak çözmek gerekli ya sizin mantığınıza göre.

Bahsettiğiniz sorunlar "sığca" yasaklayarak değil,bu tip topluluklar ve işlemesi gerekip işlemeyen sürücü eğitim okullarında adam gibi "eğitim" ile çözülür.Kesin adam gibi cezayı bakalım geçiştirmeye devam ediyorlarmı...

Bu sitede 2000tl'lık motosiklete sahip olup 2000tl'lık ekipman kullanan o kadar çok ki.Hani sizin bahsedip kin kustuğunuz 100 yapan uyduruk motosikletciler.

Bunun haricinde beyninizin gerçekten geriye doğru evrim geçirdiğine " yoğun şehirde motosiklet saçma sapan bir araç" diyerek yazdığınız anda tamamen emin oldum.Üzgünüz bu yoğunlukta motosiklet değil de Hummer filan kullanmalıydık.Zaten hepimiz çok zenginiz ya 40000tl'lık araçlara bineceğiz.

Bizler (genelleyerek konuşuyorum bu topluluğun sakini olarak) karşıt görüşler ile gayet iyi geçiniyoruz.Siyasi tartışmada bulunup birbirimiz yorumlarını beğenmekten geri kalmıyoruz...

Kin kusmuyorum size.Aksine halinize çok acıyorum...Zor olmalı böyle olmak...Sadece yasakların geriye eğitimin ileriye götürdüğünü bir anlasanız...

Oldjack
30 Eylül 2013, 16:55
Birde kuryelere laf ederler kurye abiler candır. Yolda kalırsın çekerler benzinin biter yarım litre benzin verir . Hepsi candır . Kargon 1 saat geç kalsa yıkarsın ortalığı . Önce zihniyetine bir kabullendireceksin motorla o araba eşit değildir aralıksız 5 saat trafikte motor üstünde duramazsın .

ozwizard
30 Eylül 2013, 17:18
Kişisel fikrimi söyliyim hem araba hem motor kullanan biri olarak, kullandığımız araçdan ziyade kafatasımız içierisinde ki beyine laf etmek lazım. Zira bu araçlar cansız, bizlerle hareket ediyorlar, ben arkadaşın çok hatalı olmadığını düşünmekle birlikte, motorları yasaklarım ifadesini sadece bir veryansın olarak alıyorum ve iyi ki kendisinin böyle bir yetkisi yok diyorum :) şaka bir yana bizler insan olarak birbirimize saygı duymadığımız sürece kaykay kullanırken bile kavga ederiz. Olay araçda değil olay içimizde bence. Cehalet, saygısızlık vs.

ehil
30 Eylül 2013, 18:11
''Hiç kimse değiştiremedi güçlünün haksızlığını
Yaşadık ve öğrendik her şey birbirinin içinde''

yucelgsm
30 Eylül 2013, 18:25
uyuz oldum ya ee ne diyelim inşallah onlarda birgün tırların mixerlerin arasından geçmeye çalışırken tırlarda onlara bi dokundurur hani kendileri çok düzgün kullanıyolar ya başkasına laf atıyolar dinime küfreden müslüman olsa

Syanur
30 Eylül 2013, 18:37
Adam "şerit konusu" haricinde haklı bence. Özellikle 5. maddede. Farkedilmediğimizin hala farkında olmayan dangalaklar var aramızda (dangalak diyorum çünkü adam farkedilmek için 3500 TL ye egzoz alıyor, zihniyete gel...)

shooter1
30 Eylül 2013, 18:55
birak ya konusurlar oyle ulan hadi motorcu diye gecinen apaciler var da doganci dangalaklar yok mu boyle salaklar yuzunden zaten ulkenin agzina s*ciyorlar

flame
30 Eylül 2013, 19:59
Şu hayatta her türlü yasağın kökeni kin ve nefret midir? İstanbul trafiği şu an için minimalist araçlara uygun değildir diye karar alınamaz mı? Kamyonlara belirli saatler için konulan yasaklar trafik güvenliği için mi, kin ve nefretten mi? Ayrıca Yani hala hayretle okuyorum, kin ve nefret söylemim nerede... Yasaktan bahsetmişim ki o da kanuna, hukuğa dayanan evrensel bir normdur.

Artı evet farklıyım diye başladığınız cümlelerin sadece motosiklet kullananlara ait bir erdem mi olduğunu düşünüyorsunuz. Çevre demişsiniz LPG'ye saydırmışsınız. Koskoca otomobil demişsiniz. Tek seyahat ediyor demişsiniz, çocuklu aileleri düşünmemişsiniz. Ve ben bencil, cehaletten kurtulamayan oluyorum, siz duyarlı sürücü. Güya genelleme yaptığım için beni eleştiriyorsunuz. Siz, siz diye saydırmaktan da geri durmuyorsunuz.

Size sizin cümlenizle cevap vermek en doğrusu: Kin ve nefret ile değil oturup düşünerek tespitlerde bulunursanız "sizinle aynı fikirde olmayanlar" ile huzurlu bir hayat geçirirsiniz.

http://www.milliyet.tv/nevidyo/video-izle/Motosikletlileri-ezdi--sonu-kotu-oldu-YXOiph3hhbeE.html

Sizin gibilerin,sizin zihniyetinizle hareket edenlerin yaptıkları ve buldukları genelde bu olur.

OGUZHANKY
30 Eylül 2013, 20:57
motosiklet bir kültürdür. Herkesin, ve özelliklede bu kültürün içinde bulunmayanların bunu anlamasını beklemeyin malesef.
Kuralsız motosiklet kullananlar içinde; her motosiklet kullanan motorcu değildir. Motorcu, yukarıda bahsettiğim kültürürü edinebilmiş kişidir. Aksi takdirde yalnızca motosiklet kullanıcısıdır. Motorcu değildir.

McWarnaly
30 Eylül 2013, 21:10
o siteye uyeyim ama cevap yazarak zamanimi bile kaybetmek istemiyorum.Hem onun seviyesine inemem..

seigen
30 Eylül 2013, 21:11
http://www.milliyet.tv/nevidyo/video-izle/Motosikletlileri-ezdi--sonu-kotu-oldu-YXOiph3hhbeE.html

Sizin gibilerin,sizin zihniyetinizle hareket edenlerin yaptıkları ve buldukları genelde bu olur.
Vay anasını .... Ekran başında o kaskı cama geçirmesinden öyle büyük zevk duydum ki. Devamını da izleyebilsek keşke.

yusufozugenc
30 Eylül 2013, 21:20
Merhaba Arkadaşlar,

Konunuzu tesadüfen buldum. Benim başka forumdan linkimi eklemişsiniz ama belli ki baştan sona okumamışsınız. Başka türlü cahil, katil, benzin döküp yakalım vandallığını açıklayamıyorum.

Yazımda kanun dışı (aklınıza yatmasa da) bir çözüm düşünmediğim belli.

Ayrıca birgün istemeden zarar vermekten endişe ettiğimiz de belli. Konunun ve ilk mesajın sahibi olarak nerede üstlerine sürmekten bahsediliyor. Araçlarınızın masum olduğunu iddia ediyorsanız bu tarz konular kendinizi ifade etmek için fırsatken size hiç saygısız ifade olmadığı halde (özellikle konu sahibi olarak benim) benim konumu düşman vs nitelemeleriyle buraya taşımanıza üzüldüm.

Yine de inatla ilk mesajı ciddiyetle okumanızı tavsiye ederim. Kazasız, belasız sürüşler dilerim.

İlk sayfa da var ama bu da bahsi geçen forumun linki:

http://forum.donanimhaber.com/m_63482446/mpage_1/f_/key_//tm.htm#63502984

Donanımhabere üyeliğim yoktu cevap yazmaya üşendim. O sensen geldiğin iyi olmuş. Arkadan sür demişsin, arkadan gelince aynadan görmez, özellikle yüksek araçlar. O farın yan aynalardan birinde parlaması lazım ki göresin. Ayrıca iki tekerin ortasında kalan asfalt pis ve bozuktur, yanlar temizdir. Sıkışık trafikte motor aradan da gider emniyetten de, bu güvenliği arttırır. Motorcu arada kalıp ezilmez, trafik boşuna uzamaz, boşuna 5 tl 5 tl benzin harcanmaz. Önce motorun doğasını öğren. Cahil cahil konuşmuş, senden cahilleri gaza getirmişsin. Ayrıca hiçbir motosiklet sıkışık trafikte mal gibi beklemez, beklememeli. Motora arabaya gücümüz yetmediği için binmiyoruz, çoğumuzda araba da var. Motosiklet tutkudur, kültürdür, zaman kazanmadır ve bilinçli bir insanın ekonomik tasarruflu aracıdır. Bana kalırsa da yağmur kar olmadıkça 4 tekere iki kişiden az binenler trafiğe çıkmamalı, o şekilde direksiyon başındakiler istanbuldan uzaklaştırılmalı. Ben niye iki teker kullanamadığı için dört tekere binip trafikte 4 metre kare yer kaplayan adamın çilesini çekeyim? Trafik milim oynamıyor, doğma büyüme istanbulluyum ama hiç bitmeyen bu göç ve beraberinde getirdiği yoğun trafiği senin gibiler yüzünden çekiyorum? Zaten hızlı akan trafikte gereksiz makas atan, başkalarını sıkıştıran motorculara karşı seninle aynı tutumu sergileyebilirim, ama bunun dışında yazdıklarının hiçbirine katılmıyorum ve bir şey bilmediğini düşünüyorum

seigen
30 Eylül 2013, 21:22
1 sene önce açılmış konuya, onlarca cevap gelmiş. Hala da gelip düşüncelerim değişmedi, ben bildiğimi okurum diye gelip yazı yazıyor, bununla zaman kaybetmeye değmez.

Motosiklet şerit arasından sıkışık trafikte gider, elbette ki hızı trafiğin hızına uygun olmalıdır, bu yasaldır. Bunu kafanıza sokun artık. Emniyet şeridi konusunda da İstanbulda trafik polisinin musamaha gösterdiğini, hatta ve hatta emniyet şeridinden gidin diye yönlendirdiğini de bizzat yaşadım.

Bunların dışında trafik kurallarına uymayan, ekipmanı eksik, apaçi vari süren motorculara elbette ki uyarı ve ceza verilmeli.

shooter1
30 Eylül 2013, 22:58
devamını isterim böyle olmamış :pale:

http://www.milliyet.tv/nevidyo/video-izle/Motosikletlileri-ezdi--sonu-kotu-oldu-YXOiph3hhbeE.html

Sizin gibilerin,sizin zihniyetinizle hareket edenlerin yaptıkları ve buldukları genelde bu olur.