PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ilk kez trafikte kaza yaptım. :/ olması lazımmış oldu



hattsaffa
19 Temmuz 2012, 01:38
direkt konuya dalarım :)
4-5 yıl dağda bayırda kullanıp öğrendikten sonra 1,5 yıldır da ehliyetli kasklı trafikte motor kullanıyorum. cross motor olunca düşmeye devrilmeye yaralanmaya gayet alışığım :)

gel gelelim motosikletin nerdeyse kaçınılmaz kaderi bana da uğradı. olay kısaca şöyle:
tek şerit yolda önceki aracı takip mesafesinde sol teker izinden takip ediyordum (ifade yazar gibi oldu ya :) ) sollama niyetim araya girme teşebbüsüm bile yok. adam sola sinyal verdi. verdiği gibi dönmeye başladı.. ben işin b*ka sarcağını anlayıp frenledim ama (bu notu motorla tanışmamışlar için düşüyorum motor asfalta 2 tekerle temas ettiği için özellikle cross lastiklerin temas yüzeyi çok az olduğu için zannedilenden farklı olarak fren mesafesi uzun olabiliyo)fren yetmeyince sol teker izinden takip ettiğim için sola kaçış manevrası yaptım!.. (olay sonrası kendime çok kızdım "sola dönen araca sola kaçış manevrası evet çok akıllıcaymış!") ama yetmedi araca nerdeyse paralel şekilde ön kapı yanından vurup yere uçtum...

forumda okuduğum tavsiyeler doğrultusunda oturduğum yerden kalkmaya motoru kaldırmaya çalışmadım. kemiklerimi ezilen çarpan yerlerimi kontrol ettim (yara, kanama, kemik ya da eklemde yamukluk var mı diye) sonra etraftakiler bi sandalye çekti kazanın sıcaklığıyla anlamadığım bi yara var mı diye beklemeye başladım.

bu sırada biri (iyilik etmek için yapmış ama yaygaraya kopmasından başka bi şey olmadı) hemen ambulans çağırmış üstelik hiçbir yerimde ufak bile ağrı olmamasını söylememe rağmen.(kafam, boynum, omurgam yere çarpmadı sadece düşerken dizimi çarpma sırasında da ayağımı acıtmışım)

deneyimi olmayanlar için için şunu söyliyim. kendinizi gayet iyi hissediyosanız o ambulansı çağırtmayın kesinlikle hatta motora atlayıp kaçın arkadaş :D çünkü ambulans gelince polis işe karışıyo ambulans sapa sağlam sizi boyunluk falan takıp sedyeyebağlayıp hastaneye götürüyo 5-6 tane röntgen çekiyolar kan tahlili bilmem ne.. sizin ve doktorların saatleri harcanıyo. bide motorun başında olmadığınız için polis çekici çağırıp motoru götürmeye kalkışıyo

neyse röntgenler, ifadeler, raporlar havada uçuştuktan sonra 3 gün sonra kaza raporunu almaya gelin diyip yolladılar bizi karakoldan...

şimdi deneyimi olanlara sorularım var :)
1) kaza sonrasında hastane masrafları nasıl olacak
2) motorun kafa grenajı dikiz aynası sinyali falan kırılmış(ifadeye de yazdılar) bunların tamirinde sigortadan para alabilir miyim? alırsam nasıl alırım
3) karşı tarafın hasarı ve sigorta durumu ne olur

(detay adam girilmez lavhası olan yere sinyal verip dönmüş. bende ifademde "normal hızda normal takip mesafesinde idim sollamak için girişimde bulunmuyordum" diye belirttim, ama benim de motorun muayenesi gecikmiş (zaten ordanda bi 72 lira kıvırdılar)

arazide düşsem şöyle olurdu yazım "arazide teker kaydı düştüm, motoru kaldırdım tekrar düştüm :) sonra arkadaşlarla yaralarıma bakıp güldük.) :D ne zor işmiş arkadaş! Allah kimseye kaza yüzü göstermesin, ölümlü yaralamalıyı geçtin şuncacık şey bile nasıl zor şey yahu!

yazımı okuyan, yardımcı olan, ve geçmiş olsun dileyen herkese şimdiden teşekkür ederim. hepimizin tekeri düz bassın, yan bastığı yerde de Allah zeval vermesin.

adem80
19 Temmuz 2012, 01:50
geçmiş olsun arkadaşım :rendeer: motordan anlarım ama evrak konusundan anlamıyorum. Anlayanlar yardımcı olacaktır inş.

ILDiablo
19 Temmuz 2012, 01:55
Geçmiş olsun moruk

hattsaffa
19 Temmuz 2012, 02:03
evraktan anlayan biri düşse de şuraya hepimizi bi aydınlatsa yahu

serkan1987
19 Temmuz 2012, 02:04
geçmiş olsun,asfaltı öpmeyen motorcu motorcu değildir yeterki cana bişey gelmesin :)
1-hastane masrafları sgk ndan çıkacak :)
2 ve 3 kazada hangi taraf suçluysa onun kasko ya da sigortasından karşılancak :)

COQ
19 Temmuz 2012, 02:17
Geçmis olsun.
Sormus oldugunuz sorularin hiç biri hakkinda en ufak bir fikrim yok.
Fakat yapmis oldugunuz yorumlarla ilgili gayet fazla tecrubem var.
Kazaya neden olan hatalari ve kendi hatalarinizi zaten gayet objektif biçimde aktarmissiniz.
Bu kisma da yorum yapmaya gerek yok.
Fakat is ambulans çagirma, doktor hastane mevzularina gelince is degisiyor.
Kendinizi iyi hisssediyorsaniz, ambulansi çagirtmayin sözünüzle ilgili yorum yapacagim.
Ben iyiyim merak etmeyin
diyen 3 arkadasimi kaybettim.
Bir tanesi otomobil kazasinda, ikisi motosiklet kazasinda öldü.
üçünününde ortak noktasi, ben iyiyim merak etmeyin lafidir.
Hatta motosiklet kazasina karisan bir arkadasim, kendisinden daha kötü durumda olan arkadasina yardim etmek için kosustururken, ve yine hatta ambulansi, arkadasi için kendisi çagirmisken, iç kanamadan öldü.
Yasamasi için ambulans çagirdigi arkadasi hala yasiyor.
Hatta bugün beraberdik.
Z1000 almis bana göstermeye geldi.
Kisacasi,
evet bu netametli bir konu.
O ambulans hiç bir seyi olmayan sizi almaya gelirken, belki daha acil bekleyen biri ölecek.
Ama belki de siz öleceksiniz!
Tartismaya açik.
Ama ambulansin görevi çagrildigi yere gitmek.
Burada etrafta ilk yardim bilen ve yaralinin durumunun ehemniyetini çabuk kavrayip olaya müdahale edecek birikimli insanlarin varliginin önemi ortaya çikiyor.
Bunlardan biride neden siz olmayasiniz?

Serk21
19 Temmuz 2012, 04:04
dönmesi yasak yere döndüğü için onun trafik sigortası senin hasarını karşılayacak,eğer polis tutanakta bunu belirtmediyse senin trafik sigortan onun aracının hasarını karşılayacak ve motorun masrafı sana kalacak. hastane masraflarına gelince,kanunen trafik kazalarındaki yaralanma vb. durumlar için para ödemiyorsun. çok geçmiş olsun.

cihan54
19 Temmuz 2012, 09:11
Raporda hangi taraf haksız çıkarsa sigortası diğer aracın masrafını karşılayacak. Tabi bu hak durumu içerisinde muayenenin olmaması, ters yöne girilmeye çalışılması, gerekli takip mesafesinde olunmaması gibi durumlar değerlendirilecek. Bu arada, arkadan çarpmamış olman büyük şans...

Hastane masraflarını ödeme gibi bir durum yok, trafik kazası muayenesi. Gerekirse sigorta karşılayacaktır...

Geçmiş olsun..

Raphae1
19 Temmuz 2012, 09:11
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.

Aragorn78
19 Temmuz 2012, 09:26
Çok geçmiş olsun. Allah başka kaza göstermesin.

izmir3535
19 Temmuz 2012, 09:31
sen haksız gibisin arkadan gelip sol ön kapıya vurman... geçmiş olsun

c90
19 Temmuz 2012, 09:32
büyük geçmiş olsun kardeşim ALLAH korumuş
bu konuyu sigortacınla konuşursan iyi olur

Ahmanamra
19 Temmuz 2012, 09:49
Geçmiş olsun kardeş . Allah beterinden saklasın

jackonbir
19 Temmuz 2012, 09:56
ben iyiyim
ben iyiym
ben iymm
beğn iyğ
ben i
beğn
beğ
b
X

piyanist_irf
19 Temmuz 2012, 10:03
geçmiş olsun dostum allah beterinden saklasın , ambulans konusunda (cog) ilkay ağabeyimle aynı fikirdeyim o yazmış zaten kalabalık yapmayayım şimdi .

erro
19 Temmuz 2012, 10:13
geçmiş olsun..

hastaneye acilden giriş yapıldığı için masraf almayabilirler...emin değilim...
kaza raporundaki hata oranına göre karşı taraf suçluysa onun trafik sigortası senin masrafları karşılar..adam da kendi hasarını kaskosundan yaptırır...hata sende çıkarsa senin sigortan karşı tarafı yaptırır sen de kendi hasarını kaskonla ya da kendin halledersin...

sigorta para vermez hasarı yaptırır...

ozrace
19 Temmuz 2012, 10:24
geçmiş olsun.az önce'de ben bir aracın önüme çıkmasıyla kızaklayarak tamponuna vurdum.çok şükür bende ve motor'da bişey yok.aslında bişey olacağı belliydi,ondan hemen önce zincirleme şekilde 2 araç daha önüme çıktı ama 3.'yü sıçrayamadı çekirge ve gümmm...:P

harun1077
19 Temmuz 2012, 11:03
Geçmiş olsun, Bende eziilcem diye korkuyom şu günler. Sıcakla beraber beyinleri sulanmış milletin üstüme çıkıcaklar.

Deathghost
19 Temmuz 2012, 11:21
Geçmiş olsun .Allah beterinden korusun.

CBonuR125
19 Temmuz 2012, 11:33
Öncelikle Geçmiş olsun arkadaşım.

Geçen haftalarda çalıştığım yere yakın bir yerde ofise gelirken CBR250R kullanıcısı kaza yapmıştı. Olay önümde oldu çocuk arabanın altında ve şöför kullanıcısı çocuğun gögsü üstünde patinaj çekti kaçmaya çalışırken. Adamı apar topar durdurduk arkadaşı çektik altından. Ailene fln haber verelim dedikçe kimseyi istemedi ambulans geldi vs. çocuk hastanede tek nasıl halledeceğini düşünerek çantayı bırakıp hastaneye gittim. Polis geldi ifade fln derken Polisin deyişiyle; Sigortan yok ise trafik kaza raporu olduğu için hastaneye hiç bir ücret ödemiyorsun. demişti.
Diğer sorduğun sorularda ise diğer arkadaşlar yanıtlamış.

Tekrar geçmiş olsun.