PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorda alkol promil sınırı



Sayfa : [1] 2

isimsiz2006
18 Temmuz 2012, 04:50
SLM ARKADAŞLAR BİRKAÇ GÜN ÖNCE BİR ARKADAŞIMLA KONUŞURKEN MOTORDA 1 PROMİL ALKOL ÇIKTIĞINDA DAHİ CEZAİ İŞLEM UYGULANIR ÇÜNKÜ KAZA RİSKİ VE KAZA DURUMUNDA KARŞI TARAFIN HAPİSE GİREME RİSKİ GİBİ BİR KAÇ NEDEN SAYARAK BENİMDE BU KONUDA NET BİR BİLGİM OLMADIĞI İÇİN KAFAMI KARIŞTIRDI .BU GUN TAKSİMDE GÖREV HALİNDEKİ 2 TRAFİK POLİSİNE BU KONUYU DANIŞTIM VE BU KONU İLE İLGİLİ BENDEN DAHA BİLGİSİZ ÇIKTILAR. MOTORLARA MOTORİZE EKİPLERİN BAKTIĞINI BİLGİLERİ OLMADIKLARINI SÖYLEDİLER .BU KONUDA NET BİR BİLGİSİ OLAN VARSA YAPACAĞI YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER.

UNdocab
18 Temmuz 2012, 09:10
Degilse bile 0 prml yapsinlar. Motosiklet ve alkol asla bir araya gelmemeli

c90
18 Temmuz 2012, 09:33
bir damla alkol+bisiklet dahil at arabası bile felakettir
deh deh düldül:queen::flower:

ERROR88
18 Temmuz 2012, 09:35
Zıkkım icsin ne alkolü

Sadık1453
18 Temmuz 2012, 09:57
MOTORLU TAŞIT + ALKOL = BİRİLİERİNİN MUTLAKA YARALNMASI (BU İYİ İHTİMAL), ÖLMESİ, SAKAT KALMASI, ÖKSÜK -YETİM KALMASI V.S. V.S.

İnançlarım gereği alkolü sevmem, içilen yede de içenle de çok işim olmaz. Ama kalkıp neden içiyorsunun hesabını da soramam. Ama alkollü iken motorlu taşıt helede motosiklet kullanmak nasıl bir insanlıktır anlamam. O kafayla birinin hayatını elinden alsan acaba vicdan azabını nasıl yok edeceksin?

Bu soruyu sorduğuna göre sende bu yolda niyetlisin galiba................!

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Khutuck
18 Temmuz 2012, 10:34
Kanunen 50 promil ceza sınırıdır. 10 promilin altı çok doğru ölçülemiyor, hurmadan patatese her meyve sebzede alkol var.

eyup39
18 Temmuz 2012, 10:38
Beyler,arkadaş bir soru sormuş tepkileri görünce şaşırdım.alkol almakla alkolikliği karıştırıyorsunuz.devlet bile bir sınır koymuş,niye?Çünkü o miktari aşmazsan sorun yok demektir.Reflekslerini ve dikkatini etkilemiyor demektir.Ama sınırı aşarsa o zaman haklısınız.Nerdeyse günün modasına uyup buradada alkolün adını yasaklayacağız.arkadaş yasal sınırı soruyor.benim bildiğim bu konuda sınır aynı yani motor -otomobil diye bir ayrım yok.

F54
18 Temmuz 2012, 10:51
SLM ARKADAŞLAR BİRKAÇ GÜN ÖNCE BİR ARKADAŞIMLA KONUŞURKEN MOTORDA 1 PROMİL ALKOL ÇIKTIĞINDA DAHİ CEZAİ İŞLEM UYGULANIR ÇÜNKÜ KAZA RİSKİ VE KAZA DURUMUNDA KARŞI TARAFIN HAPİSE GİREME RİSKİ GİBİ BİR KAÇ NEDEN SAYARAK BENİMDE BU KONUDA NET BİR BİLGİM OLMADIĞI İÇİN KAFAMI KARIŞTIRDI .BU GUN TAKSİMDE GÖREV HALİNDEKİ 2 TRAFİK POLİSİNE BU KONUYU DANIŞTIM VE BU KONU İLE İLGİLİ BENDEN DAHA BİLGİSİZ ÇIKTILAR. MOTORLARA MOTORİZE EKİPLERİN BAKTIĞINI BİLGİLERİ OLMADIKLARINI SÖYLEDİLER .BU KONUDA NET BİR BİLGİSİ OLAN VARSA YAPACAĞI YORUM İÇİN TEŞEKKÜRLER.o trafik polisleri varya onların taa ................................... hiç birşeyden haberleri yok zaten onlar adam gibi ehliyeti korumaları olan vatandaşa nasıl ceza yazarız diye düşünüyorlar ama suç onlarda değil onları polis yapanda:pr:

Slayerrr
18 Temmuz 2012, 12:44
Alkol sınırı tüm araçlar için aynı motosiklet kamyon vs. gibi ayrımlar yok. Ama 1 promil alkolle ehliyete el konur evet. Çünkü sınır olan ve genel olarak 50 promil olarak telaffuz edilen rakam aslında 0.50 promildir. 1 promile de 100 promil deriz genelde.

Arda_Karaca
18 Temmuz 2012, 12:58
Devletin sınırı nedir bilmiyorum ama benim sınirım 0 promildir.

Mengu16
18 Temmuz 2012, 13:07
Ben istanbulda gece onlarca kere alkol cevirmesinden gectim, motorlari durduran yok yanlis anlayip durmaya yeltenirsen deyim yerindeyse defol diyorlar diger arabalari beklemenize bile gerek yok, sol seritten beklemeden gecebilirsiniz. Onlara gore motorcu dengede durabiliyosa alkollu degildir yani kaza yapmadikca motora alkollu binmeniz sorun degil.

viper17
18 Temmuz 2012, 15:37
Ben istanbulda gece onlarca kere alkol cevirmesinden gectim, motorlari durduran yok yanlis anlayip durmaya yeltenirsen deyim yerindeyse defol diyorlar diger arabalari beklemenize bile gerek yok, sol seritten beklemeden gecebilirsiniz. Onlara gore motorcu dengede durabiliyosa alkollu degildir yani kaza yapmadikca motora alkollu binmeniz sorun degil.

Mantıklı aslında:P Biraz j&b yudumlayıp 1000rr la çevirmenin solundan yardırmak lazım:mrgreen:

http://i.imgur.com/2qwZs.jpg

turkish39
18 Temmuz 2012, 15:57
Motosikletçiler Derneklerinde bile alkol verilirken Promilin ne önemi var.Zaten herkes ben az içiyom diyo.Bizdeki zihniyette polis yakalamadığı müddetçe herşey serbest zihniyeti değil mi?O yüzden sıkıntı yok arkadaşım.Yolda polise denk gelmezsen sınır yok.Gelirsende o senin şanssızlığın.Ama Allah korusun 1 ya da 5 promil alkollü biri sevdiğin birine çarpsa tepkin ne olur???Polis ceza yazsa ne olur?

Barış Şuşut
18 Temmuz 2012, 16:56
yasal promil sınırı araba için ne ise motor içinde aynıdır.

canerol
18 Temmuz 2012, 19:23
[QUOTE=viper17;2749569]Mantıklı aslında:P Biraz j&b yudumlayıp 1000rr la çevirmenin solundan yardırmak lazım:mrgreen:

http://i.imgur.com/2qwZs.jpg
peki ya motor alkollüyse :D

isimsiz2006
19 Temmuz 2012, 01:38
kaza durumunda birinin ölümüne sebep olursan vicdan azabı dediğin şey akollümü diye bakmaz eğer vicdan varsa acı çekersin . bu soruyu bilgilenmek için sordum alkol alıp motora biniyorum yakalanırsam diye değil . şu at gözlüklerini çıkarın nasıl görmek istiyorsanız öyle bakıyorsunuz .alkol iyi birşey değil kimseyede tavsiye etmiyorum ama yeri ve zamanına göre içiyorum bu işler niyet etmekle değil kader kısmet ve dikkatle oluyo .söylediğin şeylerin senin başına gelmeyeceğini bilmiyorsun (allah düşmanımın başına vermesin) ne değişecek

COQ
19 Temmuz 2012, 02:49
Alkol ve trafik yanyana asla gelmemesi gereken iki hadise.
Bunun promili yoktur.
Kafayi ceza mevzusuna takacaginiza,
ikisini bir araya insan olarak getirmemeye bakin.
Ben içersem ne kadar ceza alirim sorusu gerzeklere mahsustur.
Içiyorsan iç.
Ama ne motora, ne de otomobile surucu olarak binme.
Yapmayin bunu.

motorcu48
13 Nisan 2014, 03:26
bu konuda gerçek bilgililer yazsın bende merak ediyorum .mesela ticari araçlarda 0 .bineklerde 50 promil peki ya motosikletlerde ?

YouSuffer
13 Nisan 2014, 04:11
tez hepsinin kellesi vurula!

meki 60
13 Nisan 2014, 04:20
yeni çıkan kanunla bütün motorlu taşıtlar için limit 0 promil dir

capozzz
13 Nisan 2014, 04:26
Bu alkol kontrolü olayı çok yanlış. Aslında bunun adı güvenli sürüş kontrolü olarak değişip, yöntemi de refleks ve uyku testi olmalı. Adam alkolsüz tamam ama yorgunluktan ya da uykusuzluktan neler oluyor. İşin özü alkolde falan değil, refleksini ölçsünler tamamsa tamam, değilse çek kenara.

motorcu48
13 Nisan 2014, 05:51
2014 Trafik cezaları
Yazan ayavuz
Trafik cezalarıHer yıl düzenli olarak değiştirilen trafik cezaları tutarları 2014 yılında da değiştirilerek yayımlanmıştır. Yaklaşık % 4 civarında bir artışla yeni cezalar belirlenmiştir. Araç kullanan bir çok araç sahibi bu cezalara genelde serzenişte bulunurlar. Artışlara itiraz ederler. Ama özellikle alkollü ve uyuşturucu madde ile araç kullanan sürücüler para cezalarından çok yaptırımları göz önünde bulundurmaları gerekir. 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 48.maddesi artık şöyle: “Uyuşturucu veya uyarıcı maddeler almış olan sürücüler ile alkollü olan sürücülerin karayolunda araç sürmeleri yasaktır.” denilmiştir.
Alkollü olarak araç kullanan sürücülerle ilgili, hususi otomobil sürücüleri 0,50 promilin üzerinde, diğer tüm araç sürücüleri için ise 0,20 promilin üstünde araç kullandığında, alkollü araç kullanmaktan işlem yapılır. Yeni düzenleme ile trafik görevlilerince alkol ölçümünde teknik cihazlar kullanılmasının sürücü tarafından kabul edilmemesi ( alkol metreye üflenilmemesi) halinde görevliler tarafından tutanak tanzim edilerek, 2.078 Türk Lirası Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı düzenlenir, sürücü belgesi iki yıl süreyle geri alınarak araç sürücüsü araç kullanmaktan men edilir.
Yapılan tespit sonucunda 1,00 promilin üstünde alkollü olduğu tespit edilen araç sürücülerine ayrıca Türk Ceza Kanunun 179 uncu maddesinin 3 üncü ( alkol veya uyuşturucu madde etkisiyle ya da başka bir nedenle emniyetli bir şekilde araç sevk ve idare edemeyecek halde olmasına rağmen araç kullanan kişi iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır) maddesinden işlem yapılarak adli mercilere sevk edilir. Türk Ceza Kanunun 179 uncu maddesi ise Kara, deniz, hava veya demiryolu ulaşım araçlarını kişilerin hayat, sağlık veya malvarlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk ve idare eden kişi, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin etkisi altında araç kullanan sürücüler hakkında Kanunun 48 inci maddesinin 8 inci fıkrasına göre trafik görevlilerince 3741 Türk Lirası Trafik İdari Para Cezası uygulanarak sürücü belgesi 5 yıl süreyle geri alınır.
Yani sürücüler artık çok dikkatli davranmaları gerekir. Maddi yaptırımın yanında hapis cezalarını da göz önüne almalıdırlar.

Alkollü araç kullanma cezası
· Madde 48/5, belirtilen miktarın üzerinde alkollü araç kullanmak
· Kimlere uygulanacak: sürücülere
· Ceza tutarı ne kadar:1. defasında 727 TL, erken ödeme 545,25 TL
· 2. Defasında 911 TL, erken ödeme 683,25 TL
· 3 ve 3ten fazlasında 1.462 TL (en az 6 ay) peşin 1.096,50 TL
· Ceza puanı: 20
· Belgenin geri alınma durumu: Geriye doğru 5 yıl içerisinde 1. defada 6 ay, 2. defada 2 yıl, 3 ve 3′ten fazlasında 5 yıl (3 ve 3 ten fazla olması durumunda mahkemece)
· Sürücüler araç kullanmaktan men edilir.
· Açıklama: Sürücülerden 2. defa alkol aldığı tespit edilenler Sağlık Bakanlığınca sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine tabi tutulurlar, eğitimi başarıyla tamamlayanların belgeleri süresi sonunda iade edilir, 3 ve 3′ten fazlasında ise sürücüler psiko-teknik değerlendirmeye ve psikiyatri muayenesine tabi tutulurlar, bu değerlendirme ve muayene sonrasında durumu uygun olanlara süresi sonunda belgeleri iade edilir.
· Bu maddeye göre belgeleri 2 yıl süreyle geri alınan sürücüler sürücü davranışlarını geliştirme eğitimine; beş yıl süreyle geri alınan sürücüler ise psikoteknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesine tabi tutulurlar. Sürücülerin belgelerinin geri alma süresi sonunda iade edilebilmesi için yukarıda belirtilen şartların sağlanması ve Karayolları Trafik Kanununa istinaden (48 inci madde ve diğer bütün maddeler) verilmiş olan idari para cezalarının tamamının tahsil edilmiş olması zorunludur. 1,00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilenler veya yasal sınırların üzerinde alkollü olarak trafik kazasına sebebiyet veren sürücüler hakkında TCK 179 maddesinden işlem yapılır.

Ehliyetsiz araç kullanma cezası
· Madde 36-a Sürücü belgesiz araç kullanmak ve sürülmesine izin vermek
· Kimlere Uygulanacak: Kullananlara ve kullandıranlara
· Ceza Tutarı Ne kadar: 1.462 TL, erken ödeme 1.096,50 TL
· Açıklama: Sürücü aynı zamanda araç sahibi değilse ayrıca trafik zabıtasınca tescil plakasına da aynı miktar için ceza tutanağı düzenlenir.
Araçta telefonla konuşma cezası
· Madde 73, araçları kamunun rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek, araçlardan bir şey atmak veya dökmek, seyir halinde cep veya araç telefonu ile benzer haberleşme cihazlarını kullanmak
· Kimlere uygulanacak: Sürücülere ve uymayanlara
· Ceza tutarı ne kadar: 80 TL erken ödeme 60 TL
· Ceza Puanı:10

Kırmızı ışıkta geçme trafik cezası
· Madde 47/1-b, Kırmızı ışık Kuralına uymamak
· Kimlere Uygulanacak: Sürücülere
· Ceza Tutarı Ne Kadar:172 TL, erken ödeme 129 TL
· Ceza Puanı: 20

Emniyet kemerini bağlamama cezası
· Madde 78/1-a emniyet kemeri bulundurulması zorunluluğu olan araçlarda emniyet kemeri bulundurmamak ve kullanmamak,
· Kimlere uygulanacak: sürücülere ve uymayanlara
· Ceza tutarı ne kadar: 80 TL, erken ödeme 60,00 TL
· Ceza puanı: 15
Muayenesiz araç kullanma cezası
· Madde 34 araçların muayene süresini geçirmek
· Kimlere uygulanacak: Sürücülere
· Ceza tutarı ne kadar: 80 TL, erken ödeme 60,00 TL
· Ceza puanı: 10
· Trafikten men: Araçlar
Hız sınırı aşma cezası % 10′dan – % 30′a kadar
· Madde 51/2-a hız sınırlarını % 10’dan % 30’a (otuz dahil) kadar aşmak
· Kimlere uygulanacak: Sürücülere
· Ceza tutarı ne kadar: 172 TL erken ödeme 129 TL
· Ceza puanı : 10

Hız sınırı aşma cezası % 30′dan fazla
· Madde 51/2-b, hız sınırlarını % 30’dan fazla kadar aşmak
· Kimlere uygulanacak: sürücülere
· Ceza tutarı ne kadar: 356 TL, erken ödeme 267 TL
· Ceza puanı : 15
· Belgenin geri alınma durumu: geriye dönük 1 yıl içerisinde 5 defa ihlal edildiğinde 1 yıl süre ile
· Açıklama: Sürücü belgesi geri alınanların süresi sonunda psiko-teknik değerlendirme ve psikiyatri uzmanının muayenesi sonucunda sürücü belgesi almasına mani hali olmadığı anlaşılanların belgeleri iade edilir.


bu konuyu çok merak ediyordum son zamanlar başlığı gördüm hepsini okudum ama bir tane konuyla bilgi verici yorum yok niye biz hiç birşey bilmeden boş konuşan bir toplumuz ya . keşke ilk başta yapacağımı en son yapmasaydım

ssates
13 Nisan 2014, 08:00
diğer tüm araç sürücüleri için ise 0,20 promilin üstünde araç kullandığında, alkollü araç kullanmaktan işlem yapılır.

Bisiklette sanırım bu yasa kapsamına giriyor :mrgreen:

Arda_Karaca
13 Nisan 2014, 11:11
diğer tüm araç sürücüleri için ise 0,20 promilin üstünde araç kullandığında, alkollü araç kullanmaktan işlem yapılır.

Bisiklette sanırım bu yasa kapsamına giriyor :mrgreen:

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19588901.asp

Dikkat etmekte fayda var :)

çağın
13 Nisan 2014, 11:35
İşte en mantıklı ve doğru yorum bu olmuş.
İsteyen içer,içmez. İçtiysen eğer kendi kullandığın bir taşıta binmeyeceksin.
Bunun cezası, sevabı olmaz. Birde konuyu başka yöne çekmesek.

Çok basit bir yöntemi var bu promil işinin, motor yada başka bir taşıt kullanıyorsan içme promilde, poliste, başka şeylerde senin hayatında olmasın. İçiyorsan da bin taksine git kardeşim.
Şahsen ben öyle yapıyorum. Bugüne kadar da polisle yada başka bir şeyle uğraşmak zorunda kalmadım.

Alkol yada başka uyuşturucu maddelere(KİMYASAL YADA FELSEFİK) hayatın boyunca bulaşma, KAPTIRMA,BAĞLANMA...


Alkol ve trafik yanyana asla gelmemesi gereken iki hadise.
Bunun promili yoktur.
Kafayi ceza mevzusuna takacaginiza,
ikisini bir araya insan olarak getirmemeye bakin.
Ben içersem ne kadar ceza alirim sorusu gerzeklere mahsustur.
Içiyorsan iç.
Ama ne motora, ne de otomobile surucu olarak binme.
Yapmayin bunu.

TurkishPower
13 Nisan 2014, 11:53
Alkol içipte mi motosiklet sürmek daha tehlikeli yoksa uyuşturucu yani kimyasal madde kullanıp mı motosiklete binmek daha tehlikeli ? Merak ettiğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın.

zheroen
13 Nisan 2014, 12:30
Alkol içipte mi motosiklet sürmek daha tehlikeli yoksa uyuşturucu yani kimyasal madde kullanıp mı motosiklete binmek daha tehlikeli ? Merak ettiğim için soruyorum yanlış anlaşılmasın.

şaka gibi soruya şaka gibi cevap yakışır
"""normal mantık ve hesap yapabilecek durumunu bozacak her madde tehlikelidir....."""
Legalite olarak soruyosan;
Kazaya karşırsan kan testi ile madde kulanımınada bakıyorlar.yani kazaya karışmazsan madde kullanımı güzeldir tehlikesizdir
Ama alkol tehlikelidir ,kazaya karışmasanda çevirmede alırlar boyunun ölçüsünü.

motorcu48
14 Nisan 2014, 00:39
aklında noksan olan uyuşturu,alkol kullanıpta motor sürmenin aklamantığa zarar olacağını düşünür aklı olan ise dört tarafı kapalı bir taşıtla alkol alıp motosikletlerin arasında yol alabileceğini düşünüp korkar.

motor mu tehlikeli yoksa otomobil mi?
bizim zararımız mikro düzeyde olur otomobilin makro bilmem anlatabiliyomuyum

azizsele
14 Nisan 2014, 02:28
Motosiklet denen işin %90'ı dengedir desek herhalde yanlış olmaz... hal böyleyken ve alkol denen nane de (zaman zaman ben de kullanıyorum)ilk ve en ciddi hasarı denge kontrolüne verirken alkollü bir halde motora binmek ile boğaz köprüsü korkuluklarında cambazlık yapmak arasında çok fark olmasa gerek... hem de yollarda bu kadar öküz-kabzımal-maganda varken... Bu arada birazdan Google amcaya sorucam ama şunu iyi biliyorum ki alkol promil sınırı her yerde aynı değil mesela hususi otoda sınır 1 ise ticari araç için bu sınır 0,1 yani gece 12 de bir kadeh rakı içip sabah kalkıp ticari taksi, minibüs veya kamyonet kullanırsan ve alkol çevirmesine yakalanırsan nanayda nay nay nanay da nay oluyor :) cezası da hususi otoya göre daha ağır :) çok sevdiğimiz bir abimiz şirketin asfalt yüklü kamyonunda 0,1 promille yakalanınca ciddi kitlemişlerdi cezayı itiraz bile edemedik

Sadık1453
14 Nisan 2014, 09:12
Ne yapacaksın öğrenince ona göre mi ayarlayacaksın?
Ayrıca her polis tüm kanunları ve trafik konusundaki bilgileri bilmez. Asayiş çi polise trafikten sorarsan sınıfta kalır.

Alkol+Trafik (motor yada araba fark etmez) = Sonuç Çok kötü o yüzden şu zıkkımı içmeyin sevdiklerinizi, sizi sevenleri ve karışacağınız kazada zarar verdiklerinizi ve onların yakınlarını düşünün biraz.


"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

shooter1
14 Nisan 2014, 09:30
içmeyi düşünüyorsanız direksiyon başına kesinlikle gecmeyeceksin taksi tutup gidin

Tequ
16 Haziran 2015, 17:42
Arabayı surmek daha mı kolay da 0.50 vermisler :)

ruthsims
16 Haziran 2015, 19:26
cep telefonu alkolden daha tehlikeli cunku daha cok kullanıcısı var ve cezai yaptırımı alkole oranla çok çok az.
Birde 0 promil diye birşey olamaz, bir arkadaşın belirttiği gibi meyveler alkol içerir.
Benim ayrı bir derdim var onuda paylaşayım konusu açılmışken. Bu gece 22 muhabbettinden sonra insanlar daha pis içiyor gece motorla cikmaya artık çekiniyorum.

porsuk80
16 Haziran 2015, 19:26
Konu hortlamış ama zamanında dikkatimi çekmemiş yazayım dedim

Konuyu açan adam alkol haram mı helal mi diye sormamış ki bazı arkadaşlar nerelere götürmüş konuyu. Onu merak etseydi size sorması hata olurdu zaten siz o konunun bilir kişisi değilsiniz ki akıl verebilesiniz. Neye inanıyorsanız onu uygulayın ama ulemalığa soyunmayın fıkıh ve şeriat konusunda emin olun sizden daha bilgili olup da sizin tavrınıza bürünmeyen insanlar var.

Alkol promil konusuna gelirsek arkadaşım kanuni düzenleme 0,50 promil bile olsa bırak motorunu arabanı bile kullanma. En başta kendin için kullanma eğer bir kazaya karışırsan başta manevi sonra maddi olarak ağır yükler alırsın. Ben alkol aldığım zamanlarda ne arabamı ne motorumu kullanmıyorum. Taksiye ayıracak param kalmadıysa bile yürüyorum.

ketchup
16 Haziran 2015, 20:08
Benim bildigim, o promil limiti ".50 promile kadar alkol alabilirsin" diye konulmamis. Hic alkol almamis kisilerde (atiyorum uzum, patates yemis) maksimum .50 promil cikarmis. O limit bunun icin konulmus. Hatali olcumleri onleyebilmek icin. Yani kanunen hic alkol almamamiz gerekiyor. Muammeleci bir arkadas zamaninda bu sekilde anlatmisti.

gargi amca
16 Haziran 2015, 20:47
bu eski bir konu hortlamış konu ama ben son noktayı koyayım.
2015 yılı trafik ceza rehberine göre: madde: 48/5

0,50 promilin üzerinde alkollü olarak hususi otomobil kullanmak, 0,20 promil üzerinde alkollü olarak hususi otmobil dışında kalan diğer araçları kullanmak.

yani otomobil dışındaki bütün araçlarda 0,20 promil sınırı var. ayrıca dip not. yolcu taşıyan otobüs taksi vs. bunlarda ise sıfır olmak zorunda promil seviyesi

tozluklu
16 Haziran 2015, 23:40
Alkol zıkkım değildir.. Hurafeleri kendinize saklayın.. Saygı isteyen önce saygı duysun.

F54
17 Haziran 2015, 01:22
Adam traş olup kolonya sürse promil Sıfır çıkmıyor ki
Ne Biçim iş
Hadi benim gibi ayyaşlar neyse de
001 promil alkol Yediği yiyecekte olan ne yapacak

mterayes26
17 Haziran 2015, 01:25
Ben istanbulda gece onlarca kere alkol cevirmesinden gectim, motorlari durduran yok yanlis anlayip durmaya yeltenirsen deyim yerindeyse defol diyorlar diger arabalari beklemenize bile gerek yok, sol seritten beklemeden gecebilirsiniz. Onlara gore motorcu dengede durabiliyosa alkollu degildir yani kaza yapmadikca motora alkollu binmeniz sorun degil.

Abicim ne güldüm yaa

efendy06
17 Haziran 2015, 02:59
SIFIR promil mümkün değil. Sigaradan, naneli şekerden, birçok meyve, sebzeden, önceki gün içilen 1 duble içkiden bir şeyler çıkıyor muhakkak. Ben 5 kez üfledim, Hiç sıfır çıkmadı, son 24 saatte alkolü koklamadığım çevirmede 0,13 gibi bir rakam çıktı, alkollü iken 0,45 çıktı. Ramazan'da iftar dönüşü çevirmede 0,015 çıkmıştı.

infernox
17 Haziran 2015, 11:06
Biri uyuşturucuyu sormuş.
kanunda Uyuşturucu veya uyarıcı madde aldığı tespit edilen sürücülere 3.600 Türk Lirası idari para cezası verilir ve sürücü belgesi beş yıl süreyle geri alınır. Bu kişiler hakkında ayrıca Türk Ceza Kanunu hükümleri uygulanır.
Yani hapis cezası var. Bazı trafik ekiplerinde uyuşturucu ölçüm cihazı var. Olmasa bile hastaneye kan testine gönderir.

erreguay
17 Haziran 2015, 13:12
Alkollü olarak araç kullanan sürücülerle ilgili, hususi otomobil sürücüleri 0,50 promilin üzerinde, diğer tüm araç sürücüleri için ise 0,20 promilin üstünde araç kullandığında, alkollü araç kullanmaktan işlem yapılır.


Kanunen durum bu.

Çağdaş şen
17 Haziran 2015, 18:08
Bu konuda ben doğru olduğunu düşünmüyorum ama alkollü çok kullandım.Sonuçta insanın alkol eşiği promile göre değil psikolosine göre kendin belirlersin.Kendimi iyi hissetmiyorsam binmem ama iki duble içtim diye taksiye de binmem

COQ
17 Haziran 2015, 18:22
Bu konuda ben doğru olduğunu düşünmüyorum ama alkollü çok kullandım.Sonuçta insanın alkol eşiği promile göre değil psikolosine göre kendin belirlersin.Kendimi iyi hissetmiyorsam binmem ama iki duble içtim diye taksiye de binmem
Alkol alan herkes senin gibi düşünüyor.
Sonrası malûm!

snnykt
17 Haziran 2015, 23:15
Bu konuda ben doğru olduğunu düşünmüyorum ama alkollü çok kullandım.Sonuçta insanın alkol eşiği promile göre değil psikolosine göre kendin belirlersin.Kendimi iyi hissetmiyorsam binmem ama iki duble içtim diye taksiye de binmem

İki duble 4 kadeh demek, buda 17.5 santi litre, yada bizim tabirle bi ufağın yarısı demek.
1 saat içerisinde içildiğini ve senin 70 kilo civarı olduğunu farzetsek kanında ~1 promil alkol var demek olur.

içkiye ne kadar dayanıklı olduğun ile alkolün reflesklerine etkisi alakasızdır. Değil insan, ayı dahi olsan 2 duble sonrası reflekslerin, karar verme, harekete geçme hızın çıplak gözle farkedilebilecek oranda yavaşlar.

Eğer yaşadığın şehir istanbul ise değil motor, bisiklet dahi kullanmanı tavsiye etmem. Tabi karar komple sana ait.

Not: İçkiciyi özellikle rakıcıyı severim ama seni sevmedim.
Not2: Çabuk sarhoş olmamak karaciğer ve beynin artık alkolü sallamaması demek, göz, kulak, ve diğer motor fonksiyonlarınla bir alakası yoktur. Yinede beyin gözden, kulaktan aldığı veriyi işlemekle mükelleftir. gelen veri bozuk olduğunda çıkan veride muhtemelen bozuk olacaktır.

Bi kız vardır, tek kadeh bayıltır,ama 5 kişisinizdir muhabbet vardır, sabaha kadar 70lik devirirsin bi nane olmaz sanarsın. gerçek öyle değildir.

Çağdaş şen
18 Haziran 2015, 08:57
Dostum günaydın seversin sevmezsin saygı duyarım.Kendi görüşümü yazdım.Ben öyle içerim böyle içerim asla sarhoş olmam gibi ilk okul bir muhabbeti yapmıycam. Madem rakıyı seviyorsun iki duble rakı ortalama bir rakı masasında min.3-4 saaate içilirse - ki haftada 4 gece rakı içen biri olarak - gazoz etkisinden başka etki etmeyeceğini bilirsin sana bilale anlatır gibi anlatmama gerek yok diye düşünüyorum.

iptaluyelik02
18 Haziran 2015, 09:49
motosiklette alkol sınırı 0,20 promildir.
Ancak kişisel olarak motosiklet kullanırken az ya da çok alkol kullanmak doğru değildir.Geçmişte uzun yollarda molada yemekte bir küçük bira icerdim ama ne kadar kondusyonlu olursak olalım,uzun yol yapanı o kadar bira bile olumsuz etkilediğinin söylemek isterim.fiziksel yorgunluk üzerine az miktarda alkol dahi tahmin edilenden fazla etki yapar.Muhtemel bir tehlike anında keşke o 33 lük birayı içmeseydim dememek icin uzun süredir sadece maden suyu ile idare ediyorum.

EmirŞengezer
18 Haziran 2015, 10:02
Alkollüyken reflekslerin yavaşlamasının yanında alkolün verdiği rahatlık ve özgüven ile gaza gelme durumu da söz konusu olabiliyor.

abeciMotoru
18 Haziran 2015, 10:32
motosiklet sürdüm süreli alkole olan düşkünlüğüm azalmıştır sırf sakata gelmemek adına, alkol kontrolünü destekliyorum.

plegus
18 Haziran 2015, 10:59
Yusuf>Alkol

Yani, 1 defa alkollü (yalan yok çakırkeyif) motosiklet kullanmak ZORUNDA kaldım. Saat gece 2.30 civarıydı. Bağcılarda arkadaşımın evindeydik. Gecenin köründe aklıma geldi, kedinin mamasını sabah koymayı unutmuştum. Kedi açlıktan bayılmasın diye o saatte o kafayla çıkıp Göztepe'ye geldim. İnanır mısınız hayatımın en güvenli sürüşüydü. Korkumdan 40'ı geçmedim ve yol 45 dk'dan uzun sürdü. Yumurta kapıya dayanınca yapacak bir şey yok. Buradan da günah çıkartmış olayım.