PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gürcistan'a yolculuk var!



songiden
15 Temmuz 2012, 13:56
Arkadaşlar merhaba,

Eğer bir aksilik olmazsa, iki hafta içinde Gürcistan'a yola çıkıyorum. Yoldaki gelişmeleri elimden geldiğince blogumda paylaşacağım: www.motorla.co

Bu yolu daha önce gitmiş olanlar var mı aranızda? Her türlü tavsiyeniz benim için çok değerli..

Teşekkürler.

canerol
15 Temmuz 2012, 14:21
hayırlı yolculuklar
sayın songiden
yurt dışına çıkmak için ne gibi işlemler ne gibi harcamalar yaptınız konu açtım fakat ilgi olmadı hazır sizi yakalamışken sormak istedim :)

zattaras
15 Temmuz 2012, 17:05
Sarp sinir kapisindan giris yapacaksin, nufus cuzdanin yaninda mutlaka olsun ki, 15 tl yurtdisi cikis ucreti yerine 1 tl ye aldigin kagittan giris yapabilesin. Gurcistanda benzin fiyatlari Turkiyedekinin yarisindan bile az, deponu bos girsin, dolu ciksin.Hafta sonlari sinirdan gecmek biraz zor heleki cuma aksama dogru olum ancak motosikletle gececegin icin motorun uzerinden inmene bile gerek kalmadan sinirdan gecebileceksin, yani otobusle gelenlerden cok daha sansllisin 1-2 saat beklemeyeceksin.Mutlaka yagmurluk al yanina bi terslik olmazsa hemen hergun ikindin yagmur yagar.Sinirdan ciktin batuma dogru yola koyulduktan sonra, 10 km git ve sol tarafta socar petrol goreceksin muhtemelen bircok turk arabasi goreceksin orada, benzinini doldur, sonra hemen benzinlikteki lokantaya gir, Turk lokantasidir, cok guzel yemekleri vardir, ozbek ustanin yaptigi ozbek pilavi ve baska ozbek yemekleri, turk ustanin yaptigi nefis doner, karisik izgara da cok nefistir, fiyatlari gayet iyidir. Yemegi yedikten sonra cik oradan hemen yolun karsisinda gonio kalesinio gez, oradan cik batuma, deniz kenarinda gross grille nin yanindaki yapay gole aksam git ama sakin yemek yeme orada bayagi saglam fiyatlari var. su dansini sansliysan su fiskiyelerinin uzerindeki filmi izleyebilirsin, herkes orada olur zaten aksam hava kararinca, sonra kimse pek bilmez 13 lariye yunus gosterisi ilerleyebilirsin denizin karsisinda akvaryumun orada hatta 1 kac liraya akvaryumu da izleyebilirsin, caminin orada lokantalar var ama pek tavsiye etmem gurcu pazarindan alinan etlerden felan yapiyorlar yemekleri ve muhtemelen at eti(cok ciddiyim) caminin karsisinda deniz kenarinda kafe var buyuk cok buyuk orada otur deniz kenarindaki masa olsun, biseyler ic ama dondurma yeme cok kotu dondurmalari, cay icme, sallama cay yapiyorlar gurculer demleme cay bilmezler.
Khachapuri diye peynirli borek gibi biseyleri var ye 1 lari, pide gibi acharuli diye biseyleri var uzeri yumurtali gorunce merak edeceksin onu da ye ama 5-6 lari sevmeyebilirsin icine peyniri basiyorlar.Sigara iciyorsan sinirda duty free den al sigarayi turk sinirindan hemen cikinca sol tarafta yanlislikla gurcu sinirindan alma, illa gurcu sigarasi alicam diyosan, parlament al 3.70 lari, camel 2 lari ama pek guzel degil, winstondur lm dir icemezsin zaten, sinirdan cikista 2 karton kadar sigara alma hakkin var birkac tane de puro degerlendirebilirsin.Gece kalacaksan pansiyon felan bak veya otelleri sor ama luks olanlari bir kere ele, sharaton 300 dolar civari, tek kisi suit gecelik , 350 dolar radison, yerli oteller 30-40 dolara bulursun, motorunla ilgi cekeceksin Batum da, Ferrari ilgisine yakin yenge varsa getirme kismetini kapatmasin dicem ama dil de bilmiyorsun, Gezdikten sonra Turkiyeye giderken ilk bahsettigim benzinlikte depoyu doldur, sonra karnin acsa o lokantada yemek ye sonra cik kendine cok iyi bak, cok hizli gitme, batum da trafik polislerinin affi yok , bir tane bile emniyet kemersiz kimse goremezsin, polis gordugun anda cok sakin ol, dumduz yoluna devam et ama gozlerinden kaybol, cunku burada trafik kurallari biraz farkli ozellikle sola donuslerde sag taraftaki yola girip, bir muddet ilerleyip, sonra geri donup, duz bir sekilde geciyorsun karsiya, cezalardan pek korkma 20 lari ama Tiflise kadar gideceksen, cok guzel radar yok.500 km boyunca.Unutmusum botanik parki unutma batum- konulati arasinda, izin alabilirsen motosikletle gez, sonra ortadogunun en uzun caddesi lenin caddesi kobuleti de sadece orada var radar onda biraz dikkatli ol sadece bir kere ceza yazildigini gorsem de gene de var.
Batuma kadar gideceksen bu kadar yeter daha ileriye gidicem dersen cevaplarim, gelirken dolar getirmen daha avantajli, gerci batumda heryerde bozdurursun Turk lirasini.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:43 ----------

100 lira= 90 lari
1 dolar= 1.62 lari
saidan khar?= nerelisin (kh = girtlaktan h)
turki var= turkum
gamarjoba=selam
rogor khar= nasilsin
kargad var= iyiyim
ragirs?= kac para
dzviria= pahali
gadi raaa= defol yaaa(batumda caminin etrafinda dilenci cocuklar etrafini sarinca soylersin, sakin para veriyim deme azitiyorlar)

motoseyyah
15 Temmuz 2012, 17:15
Forum üyelerimizden speedy2 ve osmanba Gürcistan'dan daha yeni çıktılar.Taze ve detaylı bilgiyi en iyi onlar vereceklerdir.
http://www.motosiklet.net/forum/etkinlik-gezi-fotograflari/104898-saka-yapalim-dedik-%3B-bodrum-dan-gurcistana-kactik.html
Biz de bayramdan sonra Uluslararası Batum motosiklet festivaline gitmeyi düşünüyoruz,tabii ki her şey yolunda giderse.
Sizlere şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

songiden
15 Temmuz 2012, 17:51
@canerol.. gürcistan'a araçla gitmek için hiçbir işlem yapmaya gerek yok. sadece ruhsat yetiyor.

@zattaras.. öncelikle bilgiler için çok teşekkürler.. doğu karadeniz'i transit geçip direkt olarak gürcistan'a gidiyorum. Batum'dan başlayıp Kutaisi, Gori, Tiflis ve Kazbegi kafamdaki rota. Özellikle Tiflis Kazbegi rotasını merak ediyorum. Kimi kaynaklarda bu rotanın çok zor olduğu söyleniyor. Motorum V Strom gerçi ama yine de ufaktan tırsmıyor değilim:)

zattaras
15 Temmuz 2012, 18:51
Kazbegi ye gitmedim ama mtkhetaya kadar gittim yollar gayet iyiydi, hele ki tiflis mtskheta arasi yol kalitesi dunyada sayilidir beton yol seklinde ancak dag bayir cikip off-road yapicam dersen orasin baska ama kazbegi ye bircok otomobil hatta otobus giderken v-strom cok rahat gider.Tiflis guzel sehirdir, gori- kutaisi de gezilecek biyer bilmiyorum ancak bu bahsettiklerim bu gezi icin ayrilmis maksimum 2-3 gunluk sure icin.Dersen ki 1-2 hafta kalirim burada, o zaman gori de de kutaisi de de gezecek bir cok manastir kale bulabilirsin.Oteller gurcistan da diger gider kalemlerine gore yuksek ve havalar yaz oldugu icin kamp ta kurabilirsin ve gercekten cok guvenlidir herhangi bir sorun yasayacagini sanmam..Zaten dogasi muhtesem guzellikte oldugu icin ister istemez insanin icerisinde kamp sevdasi canlaniyor.
Dedigim gibi seyahat suresi ile alakali

songiden
16 Temmuz 2012, 16:57
teşekkürler bilgiler için:)

inzell
16 Temmuz 2012, 17:57
Bu aralar Gürcistan gezileri çok popüler. İyi eğlenceler dilerim...

songiden
16 Temmuz 2012, 18:13
pasaport, vize, motosiklet için kağıtlar, bunları çıkarmak için harcanacak para ve zaman bir de ülkedeki fiyatların uygun olması, harika doğa, farklı bir ülke tecrübesi... popüler olması mantıklı.

ferhatdm
16 Temmuz 2012, 21:03
kardeş hayırlısı , bizim mimar kızın yalancısıyım kızları inanılmaz güzel diyor, tam gidilecek yer der kendisi bizde ramazanda gidicegiz bir iş için ah ah ramazana denk geliyor :king:

canerol
16 Temmuz 2012, 23:08
pasaport, vize, motosiklet için kağıtlar, bunları çıkarmak için harcanacak para ve zaman bir de ülkedeki fiyatların uygun olması, harika doğa, farklı bir ülke tecrübesi... popüler olması mantıklı.
birde google yazdım güzel kızlar içinmiş heleki festivalde ama genelde racelere ilgi var

motorsaykıl
16 Temmuz 2012, 23:54
Triptik gerekiyor mu yazar mısın ? Ben arabayla gitmeyi düşünüyorum.

zattaras
17 Temmuz 2012, 00:36
Triptik istemiyor,arac uzerine kayitli olsun yeterli
emanet aldiysan araci vekaletle de gecebiliyorsun.