PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : zongshen 125t scooter



bilalong
09 Temmuz 2012, 10:01
Merhaba arkadaşlar yakın zamanda ehliyet altım motosiklet için ve iki aydır motor kullanıcısıyım o yüzden motorumun arızası nedir bir türlü anlayamadım. Bayburt'ta yaşıyorum ve 9000 km de ikinci el bir motor aldım. ve aldıktan sonra ne olur olmaz diye yağına, deposuna, frenlerine, karbüratör, hava filitresi vs. baktırdım. bakım yaptırmadan önce motosikletim harika çalışıyordu mükemmel bir çekiş gücü vardı hele ki Bayburt gibi tepesi dağı bol bir yerde yaşıyorsan sizin için biçilmiş kaftan.

Neyse sorunuma gelirsek.

ilk bakımdan sonra çekişi düştü,
ikinci bakıma götürdüm hafta sonu ondada artık motor çekmez oldu iki tepede felan hatta düz yolda bile sorun yaşatır oldu. Bazende çıkartıyor. Neyse Eksozu patlatmışlar, hava filitresini temizleyeceklerdi birde karbüratöre bakacaklardı. anlamadım bunları yaparken eksoza ne yaptılar ama durum bu.

Bayburt'ta tamir ettiremeyeceğim anlaşılan ben nasıl motorumu eski haline getirebilirim?

ygk
09 Temmuz 2012, 11:22
tam olarak nasıl bir bakım yaptılar peki ; supap ayarı gibi ayrıntılara indiler mi? yoksa hava filtresi yağ buji felan mı ? bilgi çok eksik.

birde eksozu patlatmışlar derken eksoz pat pat mı yapıyor yoksa eksozu açmışlarda çalıştığı her saniye egsozlu doğan şahin gibi ses mi çıkartıyor?

bunları cevaplarsan net yorumlar yapabiliriz.

bilalong
09 Temmuz 2012, 11:45
Tabi ki ya eksozdan yada oraya yakın bir yerden sanki iki metalin birbirine vurması gibi bir ses geliyor ciddi rahatsız edici bir şekilde ama yüksek devirde kullanırken aracı yola çıkınca biraz azalıyor yada ben sese alışıyorum duymakta zorlanıyorum. diğer olarak tam neye bakım yaptılar bilmiyorum. ben hava filitresi ve karbürotor diye söyledim. gerekirse motorun çalışırken videosunu çekip yollayabilirim. zaten artık tamirciye güvenim kalmadı akşam kendim sökeceğim.

ygk
09 Temmuz 2012, 19:28
hiçbir yerini sökmeden önce düşüncelerimi söyleyeyim ;

hava filtresini koymayı unutmuş olabilir,
karbüratörün ayarlarını yapmamış olabilir,
ama agsoz hakkında aklıma birşey gelmiyor. böyle ufak patlamalardersen pat gibi tamam ama iki metalin birbirine vurması gibi zırıltı geliyorsa ustan senin egsozu değiştirmiş. öyle bir ses bilmiyorum ben çünkü ömrünü tamamlamış egsoz dışında

bilalong
10 Temmuz 2012, 17:19
teşekkür ederim sanırım yazdıklarınızda haklısınız.