PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Samsunda Tvs Apache Servisi?



bjkcan
28 Haziran 2012, 20:33
Merhaba MT üyeleri,geçen hafta 2007 model Tvs Apache motorumla İstanbul Ayazağa'dan Samsundaki ailemin yanına geldim.Motorum gelirken bana bi sıkıntı yaşatmadı Allah a şükür.Ancak burda motorumun ateşlemesi zayıfladı ve motor gaz yemez oldu.Büyük ihtimalle ya bobin arızalı ya da beyin de bi sıkıntı var.Burda hangi ustaya gitsem elinde bu parçaların olmadığını söyledi.Size sorum şu;Samsun'da bu parçaları bulabileceğim bir servis yada usta var mı?şimdiden teşekkürler...

Bilalancer
28 Haziran 2012, 23:56
Merhaba.

Ben Samsun'da öğrenciyim. Aslında memleket Giresun. Benim de 2011 TVS Apache'm vardı. Samsun da kaza yaptım ve servis, yedek parça vs. vs. sıkıntılardan dolayı Adana'ya göndermek zorunda kaldım. Sonra da sattım.

Samsun Canik'de, Sanayi sitesinde, yanlış hatırlamıyorsam Motosiklet Hastanesi ya da Dünyası diye bi motosiklet tamirhanesi var ve tabelasında TVS yazıyor ancak girip konuştuğum zaman bana pek güven vermemişti açıkçası. Bende bunun üzerine TVS İstanbul'u aramıştım ve Samsun'da TVS bayisinin, servisinin olmadığını internet sitelerinden de gördüğüm üzere onaylatmıştım. Sende bir gidip görüş istersen kararını kendin ver...

Şunu da söyleyeyim 571000 nufüslu Samsun'dan motosiklet namına fazla birşey bekleme. Honda bile 1 ay önce motosiklet getirmeye başladı ve 1 tane bayi Kurupelit'te var. Ona da giriyorsun içeri Selamın Aleyküm diyorsun. Aleyküm selam, paran var mı diyor? :) Servisi fena değil ama parayı biraz fazla seviyorlar. :)

Yamaha bayisi desen ilgisiz, alakasız örneğin: Giriyorsun bayiye abi şu model var mı diyorsun, bak işte hepsi orada diyor. Yoksa, ne zaman gelir, gelir mi diyorsun, bilmem, uğra arasıra diyor. Sen soruyorsun o zorla cevap veriyor.

Kawasaki servisine giriyorsun motosikletinin yapılacak bir yeri var diyelim, anlatıyorsun yapıyorlar, abi burası tam olmamış, istediğim gibi değil diyorsun; Bu, bu kadar olur yiğenim cevabını alıyorsun. :)

Samsun'da, Ordu'da, Giresun'da ne kadar tanıdığım motosikletçi varsa hangi marka olursa olsun servis konusunda, parça konusunda, ekipman konusunda çok sıkıntı çekiyor. Bu sebeplerden dolayı Samsun'da motosiklet kullanmak gerçekten riskli iş, o yüzden çok sevdiğim motosiklete okulumu bitirip bu şehirden ayrılana kadar ara verdim.

Saygılar...

bjkcan
29 Haziran 2012, 01:14
Bilalancer öncelikle vermiş olduğun bilgiler için teşekkür ederim.ben de az düşünmedim apache yi alırken ama cbf i de ybr yi de kullandım apache deki keyif ve güç yoktu.çok düşündüm honda mı yamaha mı alsam diye ama apache ye tav oldum bi kere.honda ve yamaha servis ağı daha geniş olabilir ama senin de yukarıda dediğin gibi parayı seven,işini gücünü iyi yapmayan adamların eline düşme ihtimalin de var(tam tersi işini iyi yapan hakkından fazlasında gözü olmayan ustalar da yok değil).Ama böylesi motorsiklet kullanımının az ve ya yeni yeni gelişen şehirlerde bu servislerin kucağına düştün mü affetmezler.ben de İstanbul da öğrenciyim ve apache servis sıkıntısı yok orda.bu yüzden şu kararı aldım;istanbul da apache ye devam edip,Samsunda çin malı bi düldül alıcam.en azından çinlerin her yerde parçası var.Ama bu kadar yolu gelmişken,ve sırf samsunda rahat rahat gezebilmek için motorla 800 km gelmişken bu motoru öyle yada böyle yaptırmam lazım.yarın bi kaç yere daha sorup yaptırmaya çalışıcam.bu arada tanıştığıma memnun oldum,eğer yolun merkeze falan düşerse bi çay içmek isterim.saygılar...

Bilalancer
29 Haziran 2012, 01:51
Bende memnun oldum, ilkadım da, çiftlik de oturuyorum. Şu an Giresun dayım ama haftaya geleceğim inşAllah. Özelden mesaj atarsın haberleşir, görüşür, tanışırız.

Bende Apache'yi çok severek almıştım ve keyiflede kullandım. Yine 150cc motosiklet alacak olsam gözüm kapalı Apache alırım (ama servisi açıldıktan sonra) :)

Sanayide BMW özel servisi var, Çamlıbel oto, onun birkaç dükkan yanında motorcu Ali usta var bide ona göster istersen motorunu.

Saygılar.