PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : hyundai-mover hava filtre kutusu hava girişi?



red-kit
18 Mayıs 2012, 01:40
slm arkadaşlar ikinci el hyundai mover 125 lik motor aldım.geçende hava filtresinin olduğu kutuyu açtım bi baktım silindir şeklinde filtresi var yani eksoz sesini boğuk çıkartmaya yarıyor hatta motoruna performans hava filtresi takanlar iyi bilir. bunu görünce sevindim çünkü fabrika çıkışı böyle hava filtresi olan motor ilk defa görüyorum :queen: neyse sonra baktım filtre kutusunun hiç bir yerinde hava alacak yer yok bu kutunun içine hava nasıl giriyor anlamıyorum?:pale: acaba bir yerlerinden delik filan mı açsam ?yardımlarınızı beklemekteyim.şöyle bir durum var tabi sıcak hava her zaman yakıt sarfiyatını arttırır diye biliyorum acaba bu ne kadar doğru?bu arada bu motorla ilgili görüşlerinizi almak isterim.saygılarla

adem80
18 Mayıs 2012, 02:18
karbüratör hava girişinin tam karşısında, üstte delik vardır. İyi bak. Delik olmazsa çalışmaz zaten.hava filitesi o silindirin üstündede 2 kat sünger olmasılazım. Yoksa tak, bulamazsan bildiğimiz çorap geçir üstüne. Burda var bi hyundai aynı motorsa titan motorunun kopyası var üstünde. Sağlamdır yani.

red-kit
18 Mayıs 2012, 15:26
delik filan hiç farketmemiştim bakınca tekrar yazayım.evet 2 adet sünger vardı.aldığım kişi kore malı demişti yani çin ile japan arası bişey :)

adem80
18 Mayıs 2012, 16:15
kaç km de aldın motoru? Rahat sürebiliyomusun, bi problemi varmı?

red-kit
18 Mayıs 2012, 17:14
aldığım kişi tekstil mühendisi olduğunda vakit bulamıyor binmeye ve ilgilenemiyor,8.600 km de aldım.gayet rahat çok zevkli çok güzel.tarlanın içinde 2 kişi bile sürdüm bana mısın demiyor toprağı yarıp geçiyor.çok rahat yük taşıyabiliyorum. sadece çoğu yerinde yüzeysel paslanmalar var çok yağmurda kalmış galiba,amorsitörler den sesler geliyor gıcırtıyor.ama çok seri bir motor zaten eksoz sesine bayılıyorum süper.şu finaller bitsin yakıt deposunu ve yan akü kapaklarını filan carbon kaplama yapmayı düşünüyorum.titreşimde baya bi az.nikelaj kaplamayı kimler yapabilir?