PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : HONDA Motosiklet ve Motorsporları Semineri (YTÜ)



Tekir
18 Nisan 2012, 22:47
Son zamanlarda üniversitemdeki etkinlikleri fazla takip edemiyordum. Bu sabah istemeyerek de olsa, ilk derse yetişme çabasıyla yoğun İstanbul trafiğini aşıp da kampüse vardığımda, beni ve otomotiv sektörüyle uzaktan-yakından alakalı herkesi büyük bir sürpriz bekliyordu. İki tane pırıl pırıl Honda, sergi salonu önünde öğrencileri karşılıyordu. Neler olup bittiğini anlayamadan hemen PCX'i de yanlarına park edip, hatıra fotoğrafı çektim :)

18 Nisan 2012 - 09:00 / Yıldız Teknik Üniversitesi - Beşiktaş Kampüsü

http://murattekir.com/share/180412/1.jpg

Etkinlik afişine bakılırsa, kötü havaya ve neredeyse tüm yurtta yaşanan talihsiz olaylara rağmen, güzel bir gün bizi bekliyordu.

http://murattekir.com/share/180412/2.jpg

Herhalde hayatım boyunca unutamayacağım bir seminer olacaktı. Okul ortamında ve özellikle otomotiv derslerinde içimizde kımıldayan fakat dizginlemek zorunda kaldığımız merakımız, bu seminer ve kaydadeğer katılımcıları sayesinde günyüzüne çıkacak ve birbirini belki ilk defa gören öğrenciler arasında, yeni bir oluşumun temellerini atacaktı.

http://murattekir.com/share/180412/3.jpg

Japonya, İtalya ve Türkiye'den; Honda Racing Company (HRC), Honda Research and Development (Honda R&D), Honda Türkiye ve Honda Motosiklet Eğitim Merkezi bünyesindeki bir çok yönetici, mühendis, tasarımcı, eğitmen; Honda tarihi, üretim teknikleri ve MotoGP hakkında geniş bilgiler içeren sunumlarının ardından sorularımızı yanıtladılar. (Katılımcılar arasında bululnan Tetsuo Suzuki, Yoshishige Nomura, Koji Miwa, Paolo Cuccagne, Luca Caruso, Eriko Nakamura isimlerini araştırmanızı tavsiye ederim, çok ilginç dökümanlara ve motosiklet sektörü hakkındaki gelişmelere ulaşabiliyorsunuz internetten.)

http://murattekir.com/share/180412/4.jpg

Ardıl tercüme ile başlayan sunum, salondaki çoğunluk seminerin İngilizce olarak devam edebileceğini belirtince, çeviri için hazır bulunan Türk mühendislerimiz, Japoncamızın yetmediği yerlerde yardımcı oldular.

http://murattekir.com/share/180412/5.jpg

Daha sonra kısa bir anket sonrası, Paolo ve Luca (İtalyan mühendis-tasarımcılar) biz öğrencileri 10-15 kişilik gruplara ayırıp, motosikletin bizim için ne ifade ettiğinden, Türkiye'deki kullanım detaylarımıza kadar bilgilerimizi ve fikirlerimizi topladılar. Forumda yoğun olarak tartıştığımız lastik seçiminden fiyatlarına kadar, tasarım, ürün gamı, yol-trafik-güvenlik şartlarımız vb. konularda biz de onlara beklentilerimizi ve şikayetlerimizi aktardık... (Bu anı da fotoğraflamak isterdim, oldukça sıcak ve samimi bir ortam kuruldu. Koskoca yöneticiler bizlerle beraber sandalye bile aramadan, sahnede bağdaş kurup sohbet ettiler. Umarım bir gün bir yerde bu karelere rastlarım ve hatıra olarak saklama fırsatım olur.)

Honda Motosiklet Eğitim Merkezi'ni temsilen gelen Eğitmen Ufuk Konak da merak ettiğimiz konularda ön bilgiler verdi. Honda Türkiye yöneticileri, üniversitelere özel çeşitli grup eğitimleri planladıklarını, yakın zamanda açıklanacağını belirttiler.

***

Herhangi bir otomotiv firmasının ve motorsporu yetkililerinin, Türkiye'de bir üniversiteye, bu kadar üstdüzey bir kadro ile katılacaklarını hayal etmek bir yana, organizasyonun bu kadar etkin ve verimli geçmesi, aklımın ucundan dahi geçmezdi. Kimilerimizin rüyalarına giren, kimilerimizi uykusuz bırakan günümüz Honda modelleri, bu ellerden çıkmıştı. Her ne kadar bir kaç sene sonra aynı sektörlerde çalışacağımızı bilsek de, bu bir kullanıcı olarak oldukça heyecan vericiydi.

Tüm HONDA yetkililerine, YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ - Makine Mühendisliği Bölümü - Otomotiv Anabilim Dalı öğretim üyelerimize, YTÜ-MAKTEK Makine Teknolojileri Kulübü'ne ve katılan herkese teşekkür ederim.

Murat TEKİR

http://murattekir.com/share/180412/6.jpg

GP500-1st
19 Mayıs 2012, 07:06
Mt ye genelde hergün girerim ama bişeyler yazan olmayınca bende görmemişim. güzel bir seminer ve paylaşım olmuş.

yalnız salonda pek öğrenci yok gibi duruyor sanki aile içi sohbet gibi:)

burdurlu1985
19 Mayıs 2012, 12:54
İnsallah sizden aldiklari bilgiler ile bize daha uygun modelleri uygun fiyata kaliteli bir hizmet sunarlar

GorkeM
19 Mayıs 2012, 14:02
Mükemmel. Güzel bir deneyim olmuş. Honda markasının ciddiyeti burada birkez daha anlaşılıyor.
Honda , Brezilya ve Çin gibi , Türkiye'deki fabrika projesini hayata geçirse aslında küçük segmentte motosiklet piyasası çok şey kazanacak.

HaydarBıçak
19 Mayıs 2012, 14:30
bende o tarihlerde okuldaydım ama hiç haberim olmadı üzüldüm şimdi