PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahtekar Benzinci



Thai
17 Mart 2006, 03:32
Selam arkadaşlar, geçen gün başıma gelen olayı burada sizlerle paylaşayım dedim, sizin de başınıza gelmesin n'olur n'olmaz.

Bizim arkadaşın daha geçen hafta aldığı fakat kullanmasını pek beceremediği Mondial KN 150 motoru topkapidaki isyerinden aldim. Benzin gostergesine bakmak hic aklima gelmedi Şirinevlere gelinceğe kadar. Bir baktım ibre sonuna dayanmış.
Hemen yakındaki bir benzinciye girip depoyu full'le dedim. Anahtarı alıp markete sigara almak için girdim. Tekrar pompanın başına döndüm, fiyatı öğrenip kredi kartı slipi çektireceğim. Bir de ne göreyim meğer motorun deposu 14,6 litreymiş. 37.40 YTL diye diye bir rakam yazıyor pompada. İtiraz ettim bağırdım çağırdım ama nafile, adamlar burunlarından kıl aldırmıyorlar. Yaw kardeşim bu motorun deposu fabrika verisine göre 12 litre, ayrıca ben buraya yürüyerek gelmediğime göre içinde benzin de vardı. Nasıl oluyorda pompada 14.6 litre çıkar diye bas bas bağırıyorum, kimsenin umrunda değil. Polis çağırıp zabıt tutturacağım diyince adamlar tutuştular bu sefer.
Tabi adamlar 4-5 lira için kimse bunu yapmaz nasılsa motorsiklet bağırır bağırır gider diye mi düşündüler bilemiyorum. Birden bire 180 derece döndüler, hatta iş bu sefer bizim hediyemiz olsuna kadar gitti.

Bu sefer ben direttim polis gelecek diye, neyse polisi çağırdım zaptı tutturdum, şikayetçi olduğumu belirttim ve polisin gözünün önünde 37,40 YTL'yi kredi kartıyla ödedim. Ama bu işin peşini bırakmayacağım. Resmen o gün cebine bir elin girip paramı çaldığını hissettim.
Olay yargıya intikal ettiğinden bu benzincinin adını açıkça zikretmeyeceğim ama eminim yok pompa arızalı yok bilmemne diyerek bu işten de sıyrılacaklar, her ne kadar polis zaptında litre ve tutar yazılıysa da bir şekilde yırtar bu ahlaksızlar. Ama bu işin peşini bırakmayacağım.

Benden söylemesi, başınıza böyle bir olay gelirse kesinlikle aman ne olacak ki falan demeyin, bugün bana yarın sana...

Not: Mondial'in servisini aradım olaydan sonra, fabrika verileri olan 12 litrenin üzerinde benzin alamayacağını beyan ettiler ve bunun için yazılı belge veririz dediler.

Kalın sağlıkla

ylmzzz
17 Mart 2006, 03:36
geçmiş olsun arkadaşım. gerçekten de benzincilerden bazıları bunları yapıyor. en iyisi belli bir yerden almak. ben genelde aynı yerlerden alırım sorun yaşamadım. ama yolda kalırsak mecbur alıyoruz işte.

motosport
17 Mart 2006, 03:48
arkadaşım geçmiş olsun en iyisi her zaman aldığın biyer varsa sürekli ordan almalısın yoksa bu benzicilerden korkulur valla 3 kuruş için herşeyi yaparlar.

gopreis
17 Mart 2006, 03:59
gecmıs olsun dostum. tabi herkez aynı diil ama var böyle hırsız lar. benzın alırken motorumun uzerınden asla ınmıyorum o yuzden. nolur nolmaz.

Prometheus
17 Mart 2006, 04:00
Ben benzin dolana kadar başından ayrılmıyorum motorun. Doluyor depomu kitliyorum sonra giriyorum kredi kartı ile ödeme yapmak için. Boş bırakmaya gelmiyor bu adamları..

distinto
17 Mart 2006, 04:42
en güzelini yapmışsın polis çağırmakla, keşke herkes bu kadar bilinçli olsa ozaman sahtekar falan kalmaz ortalıkta, genelde kimse hakkını aramadığı için tüm dolandırıcılar yüz buluyor, yüz vermeyin bu şerefsizlere 1ytl bile olsa çingenelik yapın alın, ihtiyacımız yok demeyin ihtiyacınız yoksa alın gidin bi fakire verin ama bu dolandırıcılara cesaret vermeyin, seni hareketinden dolayı tebrik ediyorum...

sarapci
17 Mart 2006, 07:13
ne guzel insansın sen yav.bovere bosvere geldik bugunlere.imreniyorum senin gibilere.helal olsun.

DARKDIAMOND
17 Mart 2006, 08:20
Hak verilmez alınır diyim ben.En doğrusunu yapmışsın.Arabaya benzin aldığımda manuel ibreli değil elektronik gösterge olduğu için bu üç-beş giydirmelerini tespit edemiyor olabilirim.Ama bigün denk gelirse aynısını bende yapıcam.::biggrinn

vlad1462
17 Mart 2006, 08:44
benzincilerden korkulur valla.geçenlerde solvent katılmış benzin konduğu için saçma sapan çalışan bi araç geldi,herşeyi denedik ve sonuç olarak benzinde problem olduğuna karar verdik.depoyu boşaltıp yeni benzini koyunca araç kendine geldi.boşaltılan 80 milyonluk benzini ise istasyon kabul etmedi.hemen çamura yatarak araca bahane bulmaya çalıştı.istasyon ve araç sahibi ayrı ayrı örnekler alarak tahlile gönderdiler.istasyonun tahlili temiz çıktı tabiki,müşterinin tahlilinde solvent katıldığı anlaşıldı.mahkemeye verilse geçerli tahlil için benzin yurt dışında tahlil edilecekmiş.oda bi dünya iş olduğu için müşteri vazgeçti.gerçi müşteri baya dişli olduğu için parayı genede aldı ama başka biri olsa alamayabilirdi.benzincide paşa paşa paranın üstüne yatardı:farao:

egelim
17 Mart 2006, 09:11
bundan bir ay evvel arabaya 10 ytl gaz alıyordum gaz ışığı ikide yanıyordu adam pompayı taktı ben de nede olsa doluyor diye market e gittim geldim adam pompayı çıkardı tamam dedi harekete geçtim yolda gaz ışığına bir baktım yine ikide yanıyor ışık halbuki bütün ışıklar yanması gerekir di bizim arabanın demekki dedim adam gaz ı vermemiş :pr: şimdi gitsem zaten başı kalabalık elimde fiş falan da yok hiç uğraşmadım öyle bıraktım ama bir daha aynı hataya düşmem:pr:

zeda3000
17 Mart 2006, 10:21
Dostum gecmis olsun yanliz hic cekinme ve ismini ver o benzin istasyonunun.Kimse bir daha ugramasin oraya.

iptaluyelik06
17 Mart 2006, 13:19
yahu bu benzincilerin çoğu öyle , bende bir gün araba ile bakırköy galerianın ilerisindeki shell'e gittim adama 30 ytl lik mazot atmısını söyledim ve marketine girdim kola almak için girdim çıktım neyse parayı ödedim ve yoluma devam ettim 500 metre ilerlemeden arabanın bilgisayarı benzin deposunda su olduğunu gösteriyordu. hemen dönüş yapıp bakın beyfendi arabamda su bulundu daha benzini yeni aldım ve polis çağırmak zorundayım dedim , beyfendi biz ne yapabiliriz, bizi ilgilendirmez dediler peki dedim ,

ve polisi çağırdım , sonra polise durumu acıkladım ve servisimi çağırmak istediğimi söyledim anlayışla karşılayıp tabi beyfendi dediler,
zabıt tutuldu ,
servise gittim arabam 2 gün orada kaldı , ve arabanın deposunda 2 litreye yakın memba suyu buldugunu belirttiler :) açıkçası basmışlar suyu bize ,
sonra hava filtresi ve beyin arızalanmış dediler ve değştiler , servis 2 milyar bi fiyat biçti ve yaptırıldı , ve bütün işlemleri benzin aldığım yer ödedi , oradaki shell'in müdürü yanlışlık oluşmuş şikayetçi olmassanız sevinirim diyerek , anlayışlı davrandığı için şikayetçi olmadım,
Arabamın 2 gün onlardan dolayı serviste yattığı için şikayetçi olabilirdim fakat yapmadım , insafıma geldi

bu benzincilerin hepsi böyle kardeşim

seco@ybr
17 Mart 2006, 13:44
helal olsun valla arkadaşlar

Luxor
17 Mart 2006, 13:59
hiç çekinmiiceksin ve ismini, semtini,firma adını da vereceksin.biz onları saklayarak aslında onlara iyilik etmiş oluyoruz.herkes senin gibi yapsa ve bu firmalar açıkça belli edilse bende daha dikkatli davranırlar.yoksa ismini bilmediğimiz bir benzinci olduğu için bu olay unutulur ve yarın öbürgün aynı benzinciden burdaki biri alışverişini rahatça yapabilir.benzincide haksız elde ettiği milyarlar-20 milyon la gene karda olarak aynı işe devam eder...

Khutuck
17 Mart 2006, 14:08
Eğer hukuken suçu kanıtlanmış ve sabitse ismini söylemen daha hayırlı olur.

mondial50tt
17 Mart 2006, 14:23
iyi yapmışsın :cat:

feragold
17 Mart 2006, 14:24
Ben benzin dolana kadar başından ayrılmıyorum motorun. Doluyor depomu kitliyorum sonra giriyorum kredi kartı ile ödeme yapmak için. Boş bırakmaya gelmiyor bu adamları..
tamamda bide işin şu boyutu var .gösterge 10lt yazıyor fakat depona 9lt doldu benzini gözünle görüp elinle tartamayacağına göre ALLAH a havale ediyorsun mecburen.hepsi öyle değil ama bu şekil çalışan çok sayıda akaryakıt istasyonu olduğu söyleniyor.
bunlar benim değil uzun yıllar benzin istasyonunda çalışan bir arkadaşımın ifadesi

efe35
17 Mart 2006, 14:52
Hakkımızı her zaman aramalıyız boşvermeyelim haklıysak sonuna kadar direnelim arkadaşlarr bence forumda reklam edelim onları kimse benzin almasın onlardan

efe35
17 Mart 2006, 14:52
Hakkımızı her zaman aramalıyız boşvermeyelim haklıysak sonuna kadar direnelim arkadaşlarr bence forumda reklam edelim onları kimse benzin almasın onlardan :pr:

fener1907
17 Mart 2006, 15:16
Seni tebirik ederim.Senin gibi bilinçli tüketiçiler çoğaldıkça,bu gibi sahtekarlar azalıcak.Senin Başından geçen olayın aynısı benim başımada geldi ve dava hala devam ediyor.Benzin istasyonun bağlı olduğu markayı genel müdürlüğünde şikayet et ve yazılı olarakta gönder.hatta bizede bildir bizde gönderelimki belki çoğunluktan etki doğar.

sarapci
17 Mart 2006, 16:36
evet aslında bu tarz markaları afise etmek iyi bi yontem.en sonunda marka sahibi uyanıp kendi bayisine cezayı keser hic burokrasiye takılmadan.yoksa isimiz harap elde litre terazi filan gezmek lazım.

onrbab
17 Mart 2006, 17:02
en güzelini yapmış sın ama bu sefer bizden olsun modu 37 milyonluk benzinin tamamı ise keşke alsaydın derım dediğin gibi bu elemanlar bu işlerden kolay sıyrılırlar bedeva benzini alıp burada da ismini verip rezil edecektin hatta resimlerini bile cekip yayınlayabilirdin oylesi daha güzel olurdu:cat:
:queen: :queen: :queen: :queen:

CaBRioLeT
17 Mart 2006, 17:10
hakkını sonuna kadar aradığın için tebrik ediyorum seni çoğu zaman aman boşver deyip geçiştiriyoruz... bu kafa ile nereye kadar gideriz bilemiyorum... helal olsun

Kartal23
17 Mart 2006, 17:13
benzincilere her zaman dikkat edilmesi gerekir dostlar... yakıtla çalışan motorlu araçlarımızın yanından ayrılmayalım. ve orada kontak yaptıktan sonra ibreyi kontrol edelim bu herifler su yu falan aşmılşar hava bile basıyorlar... dikkat...:cat: .

rider89
17 Mart 2006, 17:25
Herkes böyle duyarlı olsa sorun kalmaz ülkede :)

saykoshey
17 Mart 2006, 17:29
Tabi adamlar 4-5 lira için kimse bunu yapmaz nasılsa motorsiklet bağırır bağırır gider diye mi düşündüler bilemiyorum.

Tabi abicim, pompanin ayari ile oyna mislardir ufak fazlalik gostersin diye. Senden, ondan, bundan boyle ufak ufak topluyarak zengin oluyor adamlar. Her gelen musteriden boyle 5 lira toplasalar, damlaya damlaya gol olurmus.

cgl125
17 Mart 2006, 17:33
tebrik ederim emin ol onlar içinde iyilik yaptın inşallah hepimiz içimizdeki insanlığın sorumluluğunu alır bu ve benzeri durumlara kayıtsız kalmayız

trenox
17 Mart 2006, 17:40
böyle insanlar var mı? yaşıyomu böyle duyarlı insanlar dişarda hala. tebrik ederim seni arkadaşım.
valla ben hiiiç yapmam böyle şeyler onun yerine kavga çıkartırım daha tatmin olurum herhalde. ama olması gereken yaptığındır.
fazlasıyla saygı duydum. :cat:

motoman
17 Mart 2006, 17:43
Umarım davanda haklısındır.
Yazdıklarını okuyunca kafamda bazı soru işaretleri belirdi, fabrika verilerine baktım KN 150'nin, gerçektende 12lt yazıyor ancak gözden kaçırmamamız geren bişi var!
Biliyorsunuz motosikletlerin yakıt depoları araba deposu gibi değil, rezerv bölümü mevcut.
Şimdi eğer bu 12 lt rezerv hariç kapasite ise vaziyet kötü. Bence sen o motorun benzin kelebeğini rezerv bölümüne al ve sonra karbüratöre giden yakıt hortumunu çekip bütün benzini bir kaba boşalt, bunu bir benzin istasyonunun yakınında yap, sonrasında motoru hemen pompaya kadar itip fulle bakalım ne olacak. Umarım 12lt yakıt alır ve başın ağrımaz.

ARBETUS
17 Mart 2006, 18:07
bütün benzinci milleti böyle gidiyosun pompanın başına aynı anda başka bi araba gelince hemen oraya geçiolar hönk! diye kalıosun. bi de aldığın benzin miktarını beğenmiyolar. Bizim depo 4.8 lt 12-13 ytl ye falan doluyo. Ama kısa mesafeler için bazen 5-3 ytl lik alıoruz. Bu da bize bi iki gün yetio adama 3 liralık dion 5 den aşağı vermem patron kızıo dio. beklersin gelmezler. en sonunda bir pompacıyı motora ters bağlayıp gezdirecem belki akıllanır.
Bu tür talihsizlikler yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun.

Barış Şuşut
17 Mart 2006, 18:39
konu başlığını tekil olacak şekilde düzelttim bu gibi başlıklar açarken dikkat edelim bir kişi bütün meslektaşlarını bağlamaz .....

2move
17 Mart 2006, 18:48
bızım arabanında deposu 130a doluyo.gecenlerde 80ytl lik mazot attırdım ,ıbre oynadı sonra baska benzıncıye gıttım fulle dedım ,bi 80 ytllik mazot daha koydular..80+80=160 ilginç dimi?130 a dolan depo canı istedi 160lık aldı

zeronero
17 Mart 2006, 18:50
Umarım davanda haklısındır.
Yazdıklarını okuyunca kafamda bazı soru işaretleri belirdi, fabrika verilerine baktım KN 150'nin, gerçektende 12lt yazıyor ancak gözden kaçırmamamız geren bişi var!
Biliyorsunuz motosikletlerin yakıt depoları araba deposu gibi değil, rezerv bölümü mevcut.
Şimdi eğer bu 12 lt rezerv hariç kapasite ise vaziyet kötü. Bence sen o motorun benzin kelebeğini rezerv bölümüne al ve sonra karbüratöre giden yakıt hortumunu çekip bütün benzini bir kaba boşalt, bunu bir benzin istasyonunun yakınında yap, sonrasında motoru hemen pompaya kadar itip fulle bakalım ne olacak. Umarım 12lt yakıt alır ve başın ağrımaz.

bence bu motorun bu kadar benzin alması yedekle beraber bile olsa imkansız. depo zaten benzinciye tamamen boş gelmemişki. bu düpedüz soygun. şerefsizler...

motoman
17 Mart 2006, 19:34
bence bu motorun bu kadar benzin alması yedekle beraber bile olsa imkansız. depo zaten benzinciye tamamen boş gelmemişki. bu düpedüz soygun. şerefsizler...

Valla benimkide aynı ayarda 150cc motor ve 13+2 toplam 15lt alıyor.
Ben benzinci sütten çıkma ak kaşıktır, suçsuzdur demiyorum. Sadece iyice emin ol diyorum çünkü işin içine polis falan girmiş sonuçta benzincide kendini kurtarmaya çalışacaktır.

Thai
17 Mart 2006, 19:47
Yazılarınızı okudum, ve mondial'i tekrar aradım, 12 litre rezerv dahil dediler. Neyse yazılı belge alacağız zaten. Hadi ben hata yaptım rezervi hesaba katmadım iyi de rezervin 3,5 litre olacak hali yok. Ayrıca savcılığa verdiğimiz suç duyurusunda da bana "bu sefer bizden olsun" dediklerini aynen zapta eklettim. Suçu olmayan biri neden bunu desin ki? Yargıya intikal etmiş bir olay, yani adamlar masum da olabilir, suçlu da buna artık ben yada sizler değil yargı karar verecek, bu yüzden adını zikretmek istemiyorum ama zaten şirinevler den sonra yol kenarında sadece bir benzinci var.

umutkaan
17 Mart 2006, 23:57
Tek Kelimeyle Tebrik Ederim Bu ülkede Herkes Hakkini Bukadar Ararsa Bu Kadar Namussuz Türemez

Birde Ben Bazen Gittiğimde 15 Ytl Derim Alirim Pompayi Kendim Doldururum Daha Emniyetli

sarapci
18 Mart 2006, 00:31
thai sen yabanci uyruklumusun.oyleysen kesin ondan bu duyarlılık.yoksa bizim memleket adamı hukukada devletede hicbiseye guvenmez boyle tırmalamaz.mutemadiyen susar.yalnızca geyik yapar.pek haksızda sayılmaz tavrında.