PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KTM 640 DUKE 2 - Yakıt tüketimi - Sürüş - avantaj dez avantajları vs...



volcanoswim
04 Nisan 2012, 13:58
Evet herkese selamlar
Uzun süre bu motoru almadan once hakkında yazılan varmı dıye arastırdım malesef Türkiye den pek bir şey bulamadım . Neyse sonunda motoru aldım ve bu motoru merak edenler için artık kendim yazıcam ki benim gibi bilgi arıyanlar mağdur olmasın .
Şunu söyliyeyim motoru tanıdıkça yazacaklarım artıcak o yüzden şimdilik biraz kısa olabilir ama daha yazıcam .

Yakıt tüketimi ,
uzun yolda kullandım ve sonuçlar şöyle TL. olarak yazmıycam çünkü çok sacma 1 sene sonra bunu okuyan arkadas nasıl hesaplıycak peki benzin parasını oyle degılmı:cat:

Saatte 120 km hızla - 100km/6.8 lt
Saatte 110 km hızla - 100km/4.9 lt
Saatte 100-110 km hızla - 100km/4.5-4.7lt
Saatte 90km hızla - 100km/4.6lt

Gördüğünüz gibi 90 km ile gıdınce az yakıyo dıye bırsey devirli kullanım istiyor uzun yolda 4000 devirden aşağı inmeyin 5000 deviri pek geçmeyin yeter .

PERFORMANS
MAKİNE OLDUKÇA GüÇLÜ VE HAFİF 100km ile giderken gaza dokunduğunuzda zınk diye 150-160km yi görebiliyosunuz

Birinci viteste kalkışlarda biraz dikkatli olmak lazım sert kalkışta ön tekeri gökyüzünde görebilirsiniz ayrıca biraz devirli bir kullanım istediğinden 1. viteste hafif gaz verip direk ikiye atmamak lazım düşük hızda 2. vitese geçince motor zorlanıyo belliki, titreme yapıyor motoru yoran bir şey yani.

KONFOR
Benim tahminimden daha rahat selesi daha once honda xl 200 kullanmış biri olarak gsr 600 kullanmış biri olarak tabiki gsr kadar rahat değil ama xl den cok rahat xt 660 a da bindim sanırım aynı oturuş konforundalar ,
Gelelim meşhur titreşim mevzusuna sonuçta bu hırçın bir motor ne raceing a benzer ne naked a nede choper nede touring e , bence rahatsız eden titreşim 130km a kadar yok 140km ı geçmeye başlayınca titreşim gayet normal tabi bu tip motorlarda 130 u neden geçmek isterler onuda anlamam!!

Ben Ankara dan istanbul a kadar kullandım her 100km yada 150 km de verdiğiniz 15-20 dk lık mololarla poponuzda hiç bir ağrı hissetmezsiniz.
Ben herşeyden yada ufak şeylerden şikayet etmeyi seven biri değilim herşeyden mızmızlanıp şikayet eden tiplerede kıl olurum yani biraz idareciyimdir bunu neden soyledım? uzun yolda beni pek yormadı hem titreşim olsun hem oturuş olsun oyle aman aman bir durum yoktu. ama bu kişiden kişiye değişebilir tabi.

Sonuçta uzun yol için üretilmiş bir motor olduğunu sanmıyorum ama her türlü burdan dünya turuna bile guverek çıkılabilecek bir motor .

Gelelim Artçı ya bizzat kendim biraz arkasına oturdum boyum 1.83 kilom 85 , kullanan arkadasımda benım olculerdeydı hemen hemen ben arkada rahatsız olmadım tek dez avantaj arkada oturan kişinin tutacak bir yeri yok mecbur sürücüya tutunuyorsunuz. (Tabi bay sürücüler için arkada oturan bayan arkadasımızın biza tutunmasında bir mahsur göreceğinizi sanmıyorum :)

Daha sonra yorumlarım devam edicektir sevgiler saygılar arkadaşlar.

dweios
04 Nisan 2012, 14:18
Bilgiler için çok tesekkur ederiz cidden bu motosikletlerle ilgili bilgi bulmak imkansız gibi nerdeyse yabancı forumlardan kurtardınız

Syanur
04 Nisan 2012, 15:19
GaCCaLL yetiş...! :mrgreen:


Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ederiz. Oldukça düşünceli bir yaklaşım. Motor sevdiğimiz, saydığımız modeller arasında:wiinkk: Ancak piyasada çok fazla olmadığı için bilgi alamıyoruz tabi. Siz nereden aldınız bu arada? Motorun durumu nedir(km vs,,,) ??



Yakıt tüketimi ,
uzun yolda kullandım ve sonuçlar şöyle TL. olarak yazmıycam çünkü çok sacma 1 sene sonra bunu okuyan arkadas nasıl hesaplıycak peki benzin parasını oyle degılmı:cat:


Ayrıca şu yazdığınız cümle için sizi anlınızdan öpüyorum, ayakta alkışlıyorum...::alkiis::

Lucas
04 Nisan 2012, 15:29
Cok hayir duasi alacaksiniz :)
Konuyu surekli guncel tutmaniz dilegiyle, motorunuz hayirli olsun.

volcanoswim
04 Nisan 2012, 17:12
Sagolun arkadaslar .
Motor 2005 model Siyah 17 binde aldım.
Motor 34 plakalı alan arkadas 1 sene once almıs İst dan bende gittim Ankara ya arkadastan motoru aldım tekrar evine İstanbul a geri getırdım motoru :)



Ayrıca şu yazdığınız cümle için sizi anlınızdan öpüyorum, ayakta alkışlıyorum...::alkiis::[/QUOTE]

Ben çok faydasız ve komik buluyodum bu benzin sarfiyatını para cinsinden yazma olayını yazan arkadaslarada şaşırıyodum. O yüzden aynı şeyi yapmıyım dedim .

Oturuş posizyonundan biraz daha bahsetmek istiyorum .
Tam benim istediğim gibi yüksek bir motor 1.83 boyundayım ve durdugumda ayak pençelerim yere tam deyiyi ama komple tabanı deymiyor. Elle ayarlanabilir 8 kademeli amortisörü var 8 cok sert nerdeyse hiç yaylanmıyo 2 de 3 de su yatagı gıbı oynuyo maşallah o yuzden 5 ideal bence.

Gidonu tutuş şekli çok hoşuma gitti
bir naked hastası olarak sanki kendımı naked da hissettirdi biraz gerçi bu motor için naked diyenlerde var ( herkesin zevki birinci mevki :)
Yüksekte olmak bana güven veriyo, bilmiyorum ama enteresan. Kendimi jeep kullanıyo gıbı hıssedıyorum :)

Motorun sesi benim hoşuma gitti
ama tabi isteyen daha cok ses için degıstırebilir , traktor gıbı ses cıkarıyo cok guzel bence :)

Ateşleme
Daha once hiç KTM kullanmadıgım için bılmıyorum ama cogu modelınde boyle farkettım . Debriyaj kolunun üzerinde kucuk bir mandal daha var marşa basmadan once cekıyosunuz marşa basıp daha sonra mandalı bırakıyorsunuz ve çalışıyor garip geldi ilk basta ama alıştım.

Çok yakında resmini koyacagım.

Syanur
04 Nisan 2012, 17:44
Demek şu ankaradaki kara şimşek'i siz aldınız :) Hayırlı olsun. Resimleri ve hatta mümkünse videolarını bekleriz(bence videoya çekmek çok da kolay ve tek bir seferde upload edilebiliyor. Neden hala yaygın olmadığını anlayamadım...)

Zaten ben de bundan sonra "kaç kuruş yakıyor?" diye soranlara Gambiya dalasi (http://www.youtube.com/watch?v=bmn1hGsd2UQ)si biriminden tüketim söyliycem. Litre bazında söyleyince idrak edemiyor, "kaç para lan acaba" diye afallıyor... :)

GaCCaLL
04 Nisan 2012, 19:45
Öncelikle hayırlı olsun motorunuzu bizzat apartmanımızın önünde görüp şöyle göz ucuyla incelemiştim :) yalnız yanlış anlamaz iseniz kaça aldığınızıda soracağım zira motorunuzu satan arkadaşın fiyatı baya bi oynaktı (PM ile de yazabilirsiniz) kendisi ile malum site üzerinden mesajlaşmıştım evvelinde aklımdaki tek model motor bu DUKE II ilerde motorumu değiştirirsem alacağım birr motor kafama takılan sadece uzun yolda artçı ne durumda olur ve topcase sidecase durumu yoksa yakıt tüketimi de gayet makul bir motor parça lazım olduğunda nerden tedarik etmeyi düşünüyorsunuz?

volcanoswim
05 Nisan 2012, 09:38
Öncelikle hayırlı olsun motorunuzu bizzat apartmanımızın önünde görüp şöyle göz ucuyla incelemiştim :) yalnız yanlış anlamaz iseniz kaça aldığınızıda soracağım zira motorunuzu satan arkadaşın fiyatı baya bi oynaktı (PM ile de yazabilirsiniz) kendisi ile malum site üzerinden mesajlaşmıştım evvelinde aklımdaki tek model motor bu DUKE II ilerde motorumu değiştirirsem alacağım birr motor kafama takılan sadece uzun yolda artçı ne durumda olur ve topcase sidecase durumu yoksa yakıt tüketimi de gayet makul bir motor parça lazım olduğunda nerden tedarik etmeyi düşünüyorsunuz?

Teşekkürler..

Dediğim gibi artçı bindiğimde rahatsız olmadım pek ama tutacak yer yok . Uzun yoldan kastın artçıyla birlikte 200-300 km ise idare eder bence ama, yani artçıyla uzun yola rahat rahat gidilecek bir motor olduğunu sanmıyorum.

Sonuçta bu asi ,agresif, özgür , birazda serseri bir motor :) bu kadar özellik bi insanda olunca bile kimse onla uzun süre takılamıyo DUKE te de 2 kişi uzun süre zor :)

YILDIRIMBORA
05 Nisan 2012, 10:17
Öncelikle hayırlı olsun yeni motorun ,ziyadesinde yeni motorundan önce KTM almış olman da birinin daha katılması adına beni de ayrıca mutlu etti:)Ben de hemen yılbaşı öncesi bir Ktm 690 sm almıştım detaylı yazısını yazmayı düşünüyordum yakın zaman da yazını görünce hatırlamış oldum bir ara girişirim.Memnunsun sanırım?Atak hali ilk 1-2 gün can sıkıyor alıp duvara vuracam seni der gibi bir hali var değil mi? :) Zamanla alışıyorsun sonra yepyeni lastiği benim gibi powerslide yapmaktan slick hale getiriyorsun .Şuan yapmıyorsan bile yaparsın bence dürtüyor alet adamı çünkü.

Birşey soracağım gerçi seninki 640 familyası ama bu lc 4 lerin karakteri böyle zaten pek fark edeceğini zannetmiyorum.Benim motorun 1. vitesi çok sert yada agresifmi demeliyim senin ki de böylemi acaba?Gaza dokunmanla şahlanıp çekmenle ehlileşmesi arasında beni tokatlıyor resmen .Ya teker yapıp uzayacaksın ya açıp 2ye atacaksın gibi.Sıkıntı yaşamıyorum alıştım ama tarif edebilmek için yazdım.Bu arada yakıt değerlerin gayet makul.Ben sakaryaya gidip gelmiştim 8.1 gördüm dönüşte 100km oldukça hızlı geldim 160 -170 km civarıydı gereksiz tabi saçma sapan rüzgar alıyor insan ihtiyaç fazlası hız bu motorlar için merakımdan yakıt değerlerini öğrenmek için yapmıştım genel sakin kullanımda 5 in altına düşmedi.Agresif kullanımda 6-7 arası oynuyor.

Resimleri de koy insanoğlu bu merak eder :)görüşmek üzere..

Cihat Taygut
05 Nisan 2012, 10:18
KTM 990 Yakıt tüketimi için bilgisi olan arkadaşlar varmı? teşekkürler.

YILDIRIMBORA
05 Nisan 2012, 10:22
Bir abim de var detaylı konuşmamıştık ama alt değer olarak 6-7 diyordu.İsterseniz detaylı öğrenip yazabilirim.

volcanoswim
05 Nisan 2012, 15:30
Aynen dediğin gibi ki ilk yorumumda da yazmöıstım zaten 1. vitesin tehlikeli olduğunu .
1. viteste race makinayı kaldırıyo gibi gaza hafif ve kibarca basmakta fayda var yoksa dediğin gibi şahlanıyo, ben hafif baslayıp sonra ivmelenmeyi yavas yaparak ikiye atıyorum ama atar atmaz gazlarsan sanki yine şahlancak hissi verdi bana o yuzden 2. viteste de ivmelenmeyi biraz yavaş ve temkinli yapıyorum. Oyle motorla riskli hareketler yapmayı seven bırı olmadıgım için teker kaldırmak yada baska varyatalar yapmıyorum zaten.
Yani senin dediğin gibi gaza DOKUNMAN la şahlanır bencede ama dokunmak var DOKUNMAK var biraz kibar dokunmak lazım yoksa yarım sıksan bile direk kalkıyo .
Bide ben bişey farkettim gazlarken kacıncı viteste olursa olsun 5bin ve 6bin deviri geçince sanki NOS acıyo makina birden uzuyo benim gsr 600 de oluyodu bu, bir super motonun boyle olması şaşırttı beni.

Benimde verdiğim yakıt tüketimi değerlerinde aynı şey var 120 yi geçtiğin zaman race makina gibi yakmaya baslıyo ki sen 160-170km hızdan bahsediyosun o zaman cok yakar az yakan en ideal hız 100-110km arası.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:26 ----------


Öncelikle hayırlı olsun motorunuzu bizzat apartmanımızın önünde görüp şöyle göz ucuyla incelemiştim :) yalnız yanlış anlamaz iseniz kaça aldığınızıda soracağım zira motorunuzu satan arkadaşın fiyatı baya bi oynaktı (PM ile de yazabilirsiniz) kendisi ile malum site üzerinden mesajlaşmıştım evvelinde aklımdaki tek model motor bu DUKE II ilerde motorumu değiştirirsem alacağım birr motor kafama takılan sadece uzun yolda artçı ne durumda olur ve topcase sidecase durumu yoksa yakıt tüketimi de gayet makul bir motor parça lazım olduğunda nerden tedarik etmeyi düşünüyorsunuz?

Parça lazım oldugunda ki umarım lazım olmaz ya internetten ya da burdaki distribütöründen temin edicez artık. ama parça ihtiyacı neden olsun ki makina saglam olduktan sonra ufak tefek seyler temin edilebilir zaten baska marka ve modellerden.
bu motor dunyanın en saglam motorları arasında gectıgı için aldım umarım maşallah diyelim parça lazım olmaz.

volcanoswim
27 Nisan 2012, 20:37
http://d1204.hizliresim.com/w/v/4z7nr.jpg (http://bit.ly/c25MCx)http://d1204.hizliresim.com/w/v/4z7m2.jpg (http://bit.ly/c25MCx)http://d1204.hizliresim.com/w/v/4z7k6.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

TAYFUNBORA
27 Nisan 2012, 21:10
Tebrikler resimleri yüklemişsin.Çok güzel bir motor performansı ile seni memnun edecektir.Kişisel olarak özelleştirebileceğinde bir sürü opsiyonu bulunmakta.


http://d1204.hizliresim.com/w/v/4z7nr.jpg (http://bit.ly/c25MCx)http://d1204.hizliresim.com/w/v/4z7m2.jpg (http://bit.ly/c25MCx)http://d1204.hizliresim.com/w/v/4z7k6.jpg (http://bit.ly/c25MCx)

turbocharge
27 Nisan 2012, 21:48
Güle güle kullanın Ktm niz çok hırçın, güzel duruyo. Bilgilendirirken de yakıt tüketimi izahı konusunda bir ilke imza attınız sanırım :wiinkk: Birde farlar xenon mu?

UNdocab
27 Nisan 2012, 22:49
Geçen cumartesi Feyizoğlunda kornasını yaptıran kişisin tanıdım seni :p
Ben de Beyaz hyosung ile yanına park edip file almıştım o sırada ordan.
Kornanda bir sorun vardı halledebildiler mi bari?

volcanoswim
28 Nisan 2012, 14:50
Selamlarr, İyi dilekleriniz için teşekkürlerr.
Evet o bendim kornayı hallettik temassızlık varmış bişey yok :) bende hatırladım seni :)

Farlar xenon degıl arkadaslar .

dweios
09 Mayıs 2012, 00:33
allaaam çok güzel motor bu 690lar 640lar ya

GaCCaLL
09 Mayıs 2012, 15:45
allaaam çok güzel motor bu 690lar 640lar ya

Ahhhh ahhh deşme yaramı :P

volcanoswim
29 Mayıs 2012, 10:58
Evet arkadaslar ilk yedek parça siparişimi KTM Spormoto istanbul dan verdim. arka stop lambası sipariş ettim telefonda çok ilgili davrandılar , numaramı bıraktım parça geldığınde sizi arıycaz dediler .
1 hafta sonra siparişleri gelicekmiş sizin isteğinizide bu siparişe yetiştirmeye çalışcaz olmassa sonraki haftada gelir dediler . bakalım görücez ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:47 ----------

Şehir içi devirli kullanımda ( yani zevkini çıkararark gaza bastığınız zaman :) 100km de 5 lt ye yakın yakıyor onunda bilgisini vermek istedim .

Syanur
29 Mayıs 2012, 11:13
Şehir içi devirli kullanımda ( yani zevkini çıkararark gaza bastığınız zaman :) 100km de 5 lt ye yakın yakıyor onunda bilgisini vermek istedim .

Sen bunu söyledin ya... Olmadı işte ::blusssh: (anlayan anladı, birazdan damlar buraya :queen: )

GaCCaLL
29 Mayıs 2012, 11:53
[/COLOR]Şehir içi devirli kullanımda ( yani zevkini çıkararark gaza bastığınız zaman :) 100km de 5 lt ye yakın yakıyor onunda bilgisini vermek istedim .
nasıl devirli? biz 5 bini geçmiyoruz da sağlam yakıyoruz yani olmadı bu dediğin :salut:


Sen bunu söyledin ya... Olmadı işte ::blusssh: (anlayan anladı, birazdan damlar buraya :queen: )

olmadı acıttı hemde çokkkk :sunny:

Syanur
29 Mayıs 2012, 12:00
Abi sözü dinle diyorum, seninki normal değil diyorum... :)

GaCCaLL
29 Mayıs 2012, 12:47
Abi sözü dinle diyorum, seninki normal değil diyorum... :)

ne demek...

http://www.incisozluk.net/wp-content/uploads/2011/07/abiler.jpg

Neyse bu konuyuda geyiğe bağlamadan uzaklaşıyorum ben moruk :queen:

Syanur
29 Mayıs 2012, 13:01
Moruk çok uzaklaşma, fazla yakarsın bak... :queen:

Volkan arkadaşım, kusura bakma dalga geçer gibi olduk ama biz aslında arkadaşın motorunun yakıtını tartışıyoruz bir süredir. Eh senin motor da kendisinin ilgi alanına girdiğinden, bir de gazlmana rağmen bu şekilde yakıt tükettiğinden olay bizi de tetikledi :)

volcanoswim
24 Temmuz 2012, 15:03
Arkadaşlar kusurabakmayın forumdan uzak kaldıum baya ama yaz olunca motor olunca evde vakit kaybetmemek lazım . İstanbuldaki ktm ye verdiğim sipariş 40 içinde geldi .
ve şuan motorumu zatıyorum Naked damarım tuttu Z750 alıcam bilginize

GaCCaLL
24 Temmuz 2012, 16:22
Arkadaşlar kusurabakmayın forumdan uzak kaldıum baya ama yaz olunca motor olunca evde vakit kaybetmemek lazım . İstanbuldaki ktm ye verdiğim sipariş 40 içinde geldi .
ve şuan motorumu zatıyorum Naked damarım tuttu Z750 alıcam bilginize

töbe bismillah KTmye ne siparişi vermiştiniz ki?
Birde fiyat nedir PM atarsanızda olur..

volcanoswim
28 Temmuz 2012, 16:13
töbe bismillah KTmye ne siparişi vermiştiniz ki?
Birde fiyat nedir PM atarsanızda olur..

Önemli bişey değil kardeş arka stop lambası sipariş etmiştim o geldi taktım.
İlanım burda

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-ktm-ktm-duke-2-tam-bir-suikastci-94511923/detay