Arama sonuçlarınız

1. 4strings

RKS 150-S ile uzun yol yapılır mı?

Fikir vermesi açısından aynı hacimde hava soğutmalı motorla günde 1000+ km (Kastamonu içerir link)
  2. 4strings

Toprak MotoGP de ne yapar sizce

Toprak yeni orada, bu sorun, debriyaj ayarı sorun, motor freni sorun, sele yüksekliği ve aerodinami paketi sorun, arada motoru yükseltip alçaltan mekanizma sorun, lastik alıştığı tarza uymuyor; sorun, düzlük son sürati sorun, aslında motor komple sorun. Toprak ve Yamaha kendini geliştirirse...
  3. 4strings

Şöyle en fotojenik motor fotoğraflarını alalım?

Tahsil edebildiniz mi zararı :)
  4. 4strings

Şöyle en fotojenik motor fotoğraflarını alalım?

Ben de en güzel fotoğraflarımı atayım. Jandarmayı çağırdım da kurtardı :D
  5. 4strings

Motosiklet için far önerisi

Uzun ve kısa aynı ampulde ise ya Hs1 ya da H4 dür. İkisinin de uyar duyları birbirine. HS1 35w diğeri 55. orjinali hs1 ise h4 tası falan eritip bozabilir statore de zarar verebilir. HS1 için narva H4 için osram night breaker 220 öneririm. İkisini de kullandım Osramı hali hazırda halojen farlı...
  6. 4strings

Sattığım Motor 100 Km Sonra Conta Yakmış

Sadece duyduğum bir şey, kendim görmedim. Her ölçü bulunmuyor mu sekman? Gerçi hepsinin kesiti aynı da değil
  7. 4strings

Sattığım Motor 100 Km Sonra Conta Yakmış

İkinci el araç satışlarında şöyle bir şey var. İkinci elde bir malın ayıplı sayılması için gizlenmiş ya da sahtecilik yapılmış bir kusur olması gerekir. Mesela motor büyük bir kaza yapmış şase işlem görmüş (grenajlı motorsa görülemeyebilir) ya da kilometresi düşürülmüş gibi. Yalnız ikinci elde...
  8. 4strings

"... henüz düşmemiş motorcu vardır." sözü hangi durumlarda geçerli?

Oradaki düşmek öyle dar alanda manevra yaparken düşmek değil, kaza yapmak anlamında.
  9. 4strings

Motordan nasıl daha iyi anlayabilirim

Yaklaşık 30 yıl önce bu kitabı okumuştum. 1960 larda yazılmıştı sanırım. Anlatmaya atomdan molekülden falan başlıyor. Teknoloji elbette çok gelişti ancak temelde otto çevrimi olduğu için mantığı çok güzel kavramamı sağladı. Sonrasını üzerine koya koya öğrendim. Günümüzde nette bir sürü kitap...
  10. 4strings

Açık renk ekipman işe yarar mı? Hangi kask ve mont tercih edilmeli?

Sarı - yeşil yelek ve kask görünürlüğü belirgin bir şekilde arttırır. Açık renk mont da illa ki fark eder ancak açık renk mont çok çabuk kirlenir. Onun yerine koyu mont + sarı yelek çok daha pratik olur. Hatırladığım kadarıyla en yüksek görünürlük sarı - yeşil , turuncu, kırmızı diye gidiyor.
  11. 4strings

Dupnisa Mağarası gezimden görüntüler

Teşekkür ederim hocam. O günden sonra tenhalara büyük motorla girmemeye başladım.
  12. 4strings

Dupnisa Mağarası gezimden görüntüler

Çok güzel gezmişsiniz. Elinize sağlık. Dupnisa konusu açılmışken şunları da şuraya bırakayım Trakyacık 1. bölüm Trakyacık 2. bölüm (Dupnisa Mağarasına gittiğim bölüm) Trakyacık 3. bölüm
  13. 4strings

Fsm koprusu - Susurluk (240 km) - 3 saat (non stop) - 3.3 lt/100 km. Super bir sürüş!(güvenli)

İlk kullandığım renk turuncuydu, çok beğenirken gride karar kıldım da şimdi görünce turuncu da çok iyi duruyor. Lansman rengiydi. Hadi ben de şunu koyayım da bulunsun
  14. 4strings

Fsm koprusu - Susurluk (240 km) - 3 saat (non stop) - 3.3 lt/100 km. Super bir sürüş!(güvenli)

Gördüğüm kadarıyla bizim motorlar en az 120 li hızlarda yakıyor hocam. Bunun altında 5. vites istiyor, devir artıyor, fazlasında da rüzgar direnci çok artıyor. Küçük hacimlerin yakıt avantajı sürat yükseldikçe kayboluyor. Bu arada camın orjinal mi hangi ayarda kullanıyorsun? Boy kaç?
  15. 4strings

Sakin kullanmak güzel tabi, hem daha az yoruyor ki daha seyrek mola ihtiyacı doğuyor; hem yakıt alma ihtiyacı daha seyrek olacağı için süre açısından çok fark ettirmiyor. Fark ettiğim şey düzlüklerde sakin sakin ilerliyorum ama virajlarda kopuyor film; her virajda değil tabi subjektif anlamda...
  16. 4strings

Önerilerinizi Bekliyorum.

İlk motorunuz olacaksa ikinci el ucuz yollu x pulse alabilirsiniz. 90 100 civarı düşük km liler var. Parçası bol ucuz. Düşürünce acımıyorsunuz ki acemiyken ille düşüyorsunuz. (Haftasonu çamurda kayıp düştüm; fren maneti 90 tl, gidon 900 civarı) Hem motosiklete alışırsınız hem toprak yollara...
  17. 4strings

Royal Enfield, dünyanın en güçlü üçüncü otomobil markası olarak sıralandı

Böyle bir bağlantı buldum en büyük 500 ü değerlendirmişler. Nasıl değerlendirdiklerini falan yazıyor. Bu işler beni aşıyor biraz. Bu işlerden anlayan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Bağlantı 1778835339 Google a "strongest automobile brands 2026" yazınca bir kaç yerde çıkıyor sonuçlar...
  18. 4strings

Royal Enfield, dünyanın en güçlü üçüncü otomobil markası olarak sıralandı

Bu konuyu modellerin altına yazmıştım ama tartışabilmek adına yeni bir başlıkla ele alayım dedim Bu habere inanmakta zorlanıyorum. Nasıl hesaplıyorlar tam olarak bilmiyorum ama haberde (Toyota ve BMW'nin ardından) "Brand Finance, Royal Enfield'i 2026 yılı için en güçlü üçüncü otomotiv markası...
  19. 4strings

Royal Enfield Royal Enfield 350 Classic / Bullet / Meteor / Hunter kullanıcıları

Bu habere inanmakta zorlanıyorum. Nasıl hesaplıyorlar tam olarak bilmiyorum ama haberde "Brand Finance, Royal Enfield'i 2026 yılı için en güçlü üçüncü otomotiv markası olarak sıraladı." diyor. Bağlantısı burada Bağlantıda (Google çeviri ile) şöyle diyor: "Brand Finance'ın Otomotiv Sektörü...

Yeni mesajlar