Arama sonuçlarınız

1. V

Ekipman Temizliği Hk.

Herkese merhabalar, Ekipman temizleme sıklığı ne olmalı? Kask içi, kask dışı, vizör ve deri ekipmanlar için motul'un spreylerinden aldım. Her kullanımdan sonra bu ürünleri kullanıyorum fakat aklıma takıldı. Ekipman temizleme sıklığınız nedir? Her kullanım sonrası bu kimyasalları kullanmanın...
  2. V

5 Temel Ekipmanı Aldık, Başka?

Herkese merhabalar, Bugün kask, mont, eldiven, pantolon ve bot olmak üzere 5 temel ekipmanı satın almış bulunmaktayım. Motosiklet tecrübem yaklaşık 700km, tecrübesizim. Dürüst olmak gerekirse altımdaki motosiklet her ne kadar 125cc'lik bir scooter olsa dahi her an başıma ciddi bir kaza...
  3. V

Kaliteli Ekipmanı Sürekli Kullanmak vs Orta Halli Ekipmanı Değiştirerek Kullanmak?

Merhabalar, aklıma bir soru takıldı. Ekipman bakmaya devam ettiğim şu günlerde örneğin motosiklet pantolonu için 6-8 bin liraya Revit - Dainese gibi markaların kaliteli pantolonlarından alıp sürekli o pantolonu kullanmak mı mantıklı yoksa yerli malı tanesi 2-3 bin liraya birkaç farklı pantolon...
  4. V

Tümsekten Geçince Gelen Vızıltı Sesi Nedir?

Herkese merhabalar, Motosiklet ile herhangi bir tümsek veya yoldaki bozukluktan kaynaklı bir sallantıda dızzzzt sesi geliyor yaklaşık 3-4 saniye boyunca. Bu ne olabilir bilgisi olan var mı? Cevaplarınız için teşekkürler, saygılarımla.
  5. V

Eldiven Boyutu Nasıl Olmalı?

Herkese merhabalar, Alpinestars GP-Pro R3 motosiklet eldiveni aldım. Baş parmakta yarım boğum, serçe parmakta ise 1-1.5 boğum boşluk kalıyor. İşaret, orta ve yüzük parmağı da neredeyse tam gelecek fakat onların da uç kısımlarında birazcık boşluk var. M beden aldım, denemeden almıştım. Sizce...
  6. V

Yüksek Hızlarda Motosiklet Ekipmanlarının Etkisi?

Herkese selamlar, Aklıma bir soru takıldı. Ekipman araştırması yaptığım şu günlerde mümkün olduğunca kredi çekip iyi markaların ürünlerini almaya çalışmaktayım. Aldığımız ekipmanlar yüksek hızlarda yapılan kaza anında ne kadar koruyor? Tabii bu durum hangi hızda, nasıl ve ne şartlarda kaza...
  7. V

Renkli Vizör Takılır Mı?

Herkese merhabalar, Renkli vizör kullanmış olanlar varsa normal şeffaf vizöre göre varsa avantaj ve dezavantajlarından bahsedebilirler mi? Gümüş veya mavi renkte vizör almayı düşünüyorum fakat gündüz/gece görüşü ne kadar etkiler bilmiyorum, deneme fırsatım henüz olmadı. Cevaplarınız için...
  8. V

Motosiklet Pantolonu Tavsiyesi Hk.

Herkese selamlar, İlk kez motosiklet pantolonu alacağım. TheBikerJeans ve Riderdenim markalarının ürünlerini kullananlar varsa tavsiye ederler mi? Korumaları yeterli oluyor mu? Bu markalara alternatif olarak önerebileceğiniz başka yerli-yabancı markalar var mıdır? Motosiklet pantolonu alırken...
  9. V

Kask Rengi Seçimi Hakkında, Mat vs Parlak

Herkese selamlar, Kask rengi seçerken mümkün olduğunca siyah kasklara bakıyorum fakat trafikte görünürlük bakımından dezavantajlı olduğunu da biliyorum. Parlak siyah kask ve Mat siyah kask arasında görünürlük açısından fark var mıdır yoksa siyah siyah mıdır? Mat kaskın bakımı zor olur ve...
  10. V

Intercom Önerisi Hakkında

Herkese selamlar, Intercom alma niyetindeyim. Daha önce Cardo veya Sena'nın intercom'larından kullanmış olanlar varsa tavsiye ederler mi? Gerekli görüyor musunuz? Bir de yolda giderken müzik dinlersek veya telefon görüşmesi yaparsak çok dikkat dağıtır mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  11. V

Bayide Motosiklet Sırasına Girmek Mantıklı Mı?

Herkese merhabalar, Şuan PCX 125 kullanıyorum. Yıl sonuna doğru nasip olursa Yamaha MT-25 ABS'ye geçmeyi planlıyorum. Şuan Yamaha MT-25 ABS liste fiyatı 143.800 TL. Sarı sitedeki ilanlara bakınca arada 50-60 bin oynadığını görüyorum. Bayiye gidip sıraya girmek mantıklı mı? Daha önce bu şekilde...
  12. V

Kask Seçiminde Kararsızlık (SHOEI-AGV-Arai)

Herkese merhabalar, Başlıkta da belirttiğim gibi kask seçiminde büyük kararsızlık yaşıyorum. Şuanda PCX125 kullanıyorum, ilk motorum. Kask için biriktirmiş olduğum bir miktar para var. Uzun yıllar kullanayım 1 kez alayım kalitelisini alayım düşüncesindeyim. Yani tek kurşunum var. Bu durumda...
  13. V

Honda PCX'e aksesuar takmak doğru olur mu?

Herkese merhabalar, 2022 Honda PCX scooter için aksesuar takmak istiyorum fakat kitapçığı okuduğumda 'Herhangi bir aksesuar takmanızı önermiyoruz, motosikletin dış görünümünü değiştirmenizi tavsiye etmiyoruz' benzeri bir yazı okudum. Takmak istediğim aksesuarlar şöyle, -Üst Bacak Grenaj...
  14. V

Sürekli motosikleti stop ettiriyorum

Merhabalar, geçtiğimiz günlerde ilk motorumu aldım ve sürücü kursuna A2 ehliyeti için kaydoldum. Parkurun başında motosikleti kaldırırken sürekli ama sürekli stop ediyorum. Debriyaji elimden kaçırmamaya gayret ediyorum fakat ilk 15 dk bu şekilde geçiyor. Parkurun başında direkt slalom ile...
  15. V

Yaz & Kış Kullanılacak Eldiven & Çizme Seçimi Hakkında Tavsiyeler

Merhabalar, aranıza yeni katıldım. 2 Eldiven arasında kaldım. Alpinestars GP-Pro R3 ve Dainese 4 Stroke 2. Hangisini tercih etmeliyim? Aldığım eldiveni yaz kış kullanacağım. Deri eldiven olduğu için yaz aylarında (38-40 derecelerde) kullanabilir miyim? Çizme olarak Alpinestars SMX Plus V2...
  16. V

Motosiklet Ekipmanı Seçimi Hakkında Çevremin Tepkisi

Herkese selamlar, Yaşım 24. Geçen hafta ilk motosikletim olan PCX 125'i aldım. Ekipman arayışı içerisindeyim ve beğendiğim ürünleri çevreme ve arkadaşlarıma gösterdiğimde beklemediğim tepkiler aldım. Çocukluğumdan beri motosiklet sahibi olmak isterdim ve bu işi uzun yıllar boyunca düzgün bir...
  17. V

Motosiklet Montu Yerine, Protector + Sweatshirt veya Mont Kullanılır mı?

Herkese selamlar, Yaşım 24, ilk motosikletimi almış ve aranıza katılmış bulunmaktayım. Tüm motosiklet ekipmanlarımı almak için belirli bir bütçem var fakat ne alacağıma henüz karar veremedim, sürekli fikrim değişiyor. İzmir'de yaşıyorum ve malum yazın sıcaklık 36-40 derecelerde oluyor. Bu...