Arama sonuçlarınız

1. Mallaca

Lastikleri değiştirmeli miyim?

Açıklamanız için teşekkür ederim. Siz yine bulunduğunuz şehirde, iyi bir eğitmenden eğitim alın. Mutlaka size basit gelen fakat sürüşünüzü bir kaç kat güvenli ve akıcı hale getirecek kazanımlar elde edersiniz. Lastik konusu çok gereksiz uzadı ama şunu söyleyim yukarıda kalın işaretlediğim...
  2. Mallaca

Öncelikle üslubumu değiştirmeyeceğim. Çünkü buradaki amacım bir şey ispatlamak değil, farklı bir bakış açısı sunmak. " engin bilgilerimin olduğunu iddia etmiyorum" Fakat yazdıklarınız kendi içinde çelişiyor; Bir yandan "Baştan başlasam eğitim alırdım" diyorsunuz Demek ki eğitimin size bir...
  3. Mallaca

Yaz sıcakları Hk.

Arada oluyor tabi. Billur önemli :)
  4. Mallaca

Eğitmeniniz motorun ve sizin sınırlarınıza iyi hakim olmuş. Aslında bu yatırma derecelerine çıkarak, motorunuzun limitlerini, aslında neler yapabileceğini görmüşsünüz. Bu çok mükemmel bir farkındalık. Yoksa gerçek sürüşte bu kadar yatır gibi bir tavsiyede kimse bulunmaz. Bazı sürücüler de bir...
  5. Mallaca

Yaz sıcakları Hk.

Eğer depolu bir motor ise bacakları açarak sürüş, motosiklet hakimiyeti açısından sıkıntılı. Motosiklet bakış ve bacaklarla kullanılır. Scooter ise zaten bacaklar açık posizyonda. Fakat serinlik olsun diye bacak açmak depolu motorda doğru bir hareket değil. Maalesef sıcaklarda motosiklet...
  6. Mallaca

Dostum, tecrübe ile bir noktaya gelebilirsin tabiki. Tecrübe elbette öğretir, ancak tecrübenin bedeli çoğu zaman hatadır ve unututlmamalıdır ki eğitim kötü bir eğitmendir. Bazen pahalı ve bazen affetmeyen bir eğitmendir. Eğitim ise başkalarının yıllar içinde yaptığı hatalardan süzülmüş bilgiyi...
  7. Mallaca

60 Km/s için bana da kısa geldi. Literatürde 60 Km de panik frende durma mesafesi 18 mt dir. Progresif frenlemeyi bilen bir sürücü 15-16mt lere kadar bu mesafeyi kısaltabilir. 50 Km de panik frende durma mesafesi (bu mesafelere tepki süresi dahil değil) 12,5 mt dir. Yine eğitimli bir sürücü bu...
  8. Mallaca

Güzel bir araştırma... Faydalı bilgiler... Bazen bir konuya çok vakıf olduğunuzda her şeyi çok ayrıntılı yazamayabiliyor insan, en azından bende bu oluyor. Okan hocamla eğitimde bu lastik konusu açıldı. Kauçuk temelli lastiklerimizin yıl, km farklarının, sürüş ve yol tutuşa etkisi üzerine...
  9. Mallaca

Değerli arkadaşlar; Bence tartışmanın özünde bir yanlış anlaşılma var. @Okan Sinan Ocan hocamın yazdıklarını okuduğumda " lastik önemsizdir" dediğini değil, "güvenliği tek bir ekipmana indirgemeyin" dediğini görüyorum. Şöyle düşünelim; Evet, kaliteli bir lastik daha kısa fren mesafesi...
  10. Mallaca

büyük turun teaserı hazır iyi seyirler

Bu işte marka olacaksın kardeşim. Çok beğendim.
  11. Mallaca

Kask çeşitleri hakkında detaylı bilgi talebi

Kapalı ve çene açılır kaskların haricinde seçenek düşünme. Güvenlik olarak fullface ve güneş vizörü olmayan kasklar en üstte. Fakat kullanım rahatlığı olarak çene açılır kasklar tercih edilebiliyor. Dikkat etmen gereken sürüş esnasında çene bölümünün kapalı kalması. Asla çene açık vaziyette...
  12. Mallaca

Çene Açılır Kask Tavsiyesi

Konfor ve kişisel koruyucu ekipman ... ikisi aynı anda olamıyor maalesef. Çene açılır kask; gözlük kullanımı, motosikletten indikten sonra markete uğrarsın, benzin alırken kaldırırsın vs işe yarar. Fakat sıkışık trafikte de olsa çene kısmı kesinlikle açılmamalıdır. Kazalarda çene bölgesinden...
  13. Mallaca

Diyelimki Hiz Sinirlari Arabalar ile ayni oldu

Dostum, nereden aklına gelir böyle espriler, harikasın ya. Çayı püskürttüm.
  14. Mallaca

Kamyoncunun son videosunu buldumm

Botun tabanına ne yapılabilir bilmiyorum. Ben bu botu kullanıyorum. https://www.hepsiburada.com/tcx-infinity-3-gore-tex-siyah-motosiklet-bot-su-gecirmez-koruma-ve-konfor-ile-p-HBCV00002S9LLS?magaza=Can%20Motor Sağanak yağışda saatlerce sürdük, millet botunu çıkardığında resmen oluk gibi su...
  15. Mallaca

Tabiki kolay değil. 200 Kg lık makineler. (benim ki 245 Kg) Fakat ben talep gelmesi halinde uygulatıyorum. Kaldıramayan olmadı motorunu. Özellikle kadın sürücülere verdiğim eğitimlerde güvenli bir şekilde (battaniye getirmesini bile istediklerim oldu) yan yatırıp, kaldırtıyorum. Motosiklet...
  16. Mallaca

Dostum al bi bataniye kalınca, yavaş yavaş iki kişi yatırın yana. Sonra Arkan dönük bir şekilde bacaklarınla geri geri belli bir açıya kadar dikleştirdikten sonra gerisi çok kolay Gidon da kırık olacak. V strom çok kolay kalkar.
  17. Mallaca

Bursa'dan Mallaca hocam ile 23-24 Nisan ileri sürüş eğitimimiz hakkında

Erdem kardeşim. İki günlük eğitimdeki gelişmen gerçekten kayda değerdi. Yeteneklisin. Eğitimden sonraki 3 bin km gerçekten önemli. Öğrendiklerinin dublajını yapman ve boş tekrarla meleke haline getirmenin, bilinçsiz yeterlilik düzeyine ulaşman çok önemli. Benim içinde eğlenceli ve keyifli bir...
  18. Mallaca

İstanbul içi eğitmen

İstanbulda eğitmen arkadaşım çok. Şükrü Şimşek, Sedat Güven hocalarımı tek geçerim. Özelden bana ulaşırsanız irtibat sağlayabilrim.
  19. Mallaca

Sokaktaki Yarışçılar: Brezilya Motosiklet Kültürü

Motosikletleri çalıntı. Düşürme, pert etme korkusu yok. Çocukluktan bu yana motosiklet üstündeler. Daha ne olsun. Profil resmindeki gibi tek tekerle başlıyorlar, motosiklete de para vermedikleri için yatıra kaldıra, sihirbaz gibi oluyorlar.
  20. Mallaca

Honda ADV 350 gidon ve kalkış titremesi

Geçen sene honda adv 350 si olan bir öğrencime eğitim vermiş ve motosikletini kullanmıştım. Bahsettiğiniz problemler yoktu. Teknikten çok anlamam fakat kalkış titremesine Dr. Pulley in bagaları baya iyi çözüm oluyor. Fakat aramızda tamir konusunda tecrübeli olan arkadaşlar var cevap verecektir.