Arama sonuçlarınız

1. N

Bajaj Discover 150S Dişli Modifikasyonu

Selamun aleyküm arkadaşlar Motorum Bajaj Discover 150S. Bir önceki konumda bu motorla konyadan çanakkaleye gelmek ile alakalı bir konu açmıştım. Nihayet konyadan çanakkaleye 870Km yol geldim sorunsuz bir şekilde allaha şükür. Şimdi sorun şu ki Motor ile 110 120 km hızlara çıkmak 150cc bir...
  2. N

Bajaj Discover 150s Uzun yol.

Selam arkadaşlar 1 ay önce Bajaj Discover 150 s aldım 2015 model 5800km de. Yani motorun yabancısıyım şu ana kadar çin malına binmiş biriyim konya-çanakkale yapmam gerekiyor acaba uygunmudur bu motor ortalama 800km yol gitmem gerekiyor. tüm bakımlarını yapıp çıksam bana sorun çıkartırmı sonuçta...
  3. N

Motor ısınınca başlayan duman.

Arkadaşlar motorum mondial 150 zc motorun 1 ay önce subaplarını değiştirmek zorunda kaldım hazır subapları sökmüşken subap keçelerinide değiştirdim pistonum silindirim daha 6 bin km lik motor 185cc şuan. Motor acayip yağ eksiltiyor sabahları çalıştırdığımda en ufak bi duman yok motor soğukken en...
  4. N

Dalgalı Rölanti, duman ve çiğ kokusu.

Arkadaşlar motorum Mondial 150 zc Motoruma 2 gündür bi duman hasil oldu çok yoğun değil hemen beyaz bi duman motoru ilk çalıştırdığımda falan yok duman. ısınınca başlıyo. Bildiğiniz gibi bu motorlarda suyla alakalı birşey yok ama benim egzozumdan damla damla su gibi şeyler atıyo benzinmidir...
  5. N

Scooter'da Frensiz Marş Yapmak

arkadaşlar selamın aleyküm motorum mondial 150 zc motorun elektrik tesisatını komple değiştirmek zorunda kaldım tesisatı değiştirdim ama bildiğiniz gibi scooterlar frene basmadan marş yapmıyor. ki benim sorunumda şu frene bastığımı algılamıyor motor yani arka stop lambası yanmıyor frene...
  6. N

Scooter'da Ateşleme Zayıf.

Selamın aleyküm arkadaşlar motosikletim 2006 model mondial 150 zc. Motorda bir süre önce zor çalışmalar başladı, yakıt sarfiyatı arttı. Sonra tesadüf bi şekilde rolantide farları açınca motoru baydırıp stop ettirdiğini gördüm. Neyse elektrik problemi olduğunu anladık ve aldım elime multimetreyi...
  7. N

150 ZC | Bitmek tükenmek bilmeyen bir sorun daha.

Selamın aleyküm arkadaşlar motor 2006 mondial 150 zc 27700km de. motorun üstünde yaklaşık bir senelik karbüratör var. kısa bir süre önce fazla şarj problemiyle karşılaşmıştım ve farları açınca motoru baydırıp stop ettiriyordu konjektörle hallettik. Hallettik halletmesine de yeni konjektörü...
  8. N

Mondial 150 ZC | Fazla şarja rağmen, far yükünü kaldırmıyor.

Arkadaşlar selamın aleyküm bir önceki konumda motorun probleminin artık elektrik yanında olduğunu düşünmeye başladığımı söylemiştim elime voltmetre yi alınca düşüncemin doğru olduğunu gördüm. Şimdi problem şu; Rolantideyken far yakamıyorum rolantide farları veya parkı açınca devir düşmeye...
  9. N

Mondial 150 ZC | KONYADA HİÇBİR USTANIN ÇÖZEMEDİĞİ ARIZA!

Selamın aleyküm arkadaşlar, motorum Mondial 150 ZC 2007 Model 25700KM'de.. Motosikletime 2 aydır müsibet olan lanet olası arızayı anlatmak istiyorum. 1 Sene içerisinde 4500TL ye yakın masraf yaptım. Çinden komple sandık motor getirtip koysam bu kadar dert açılmazdı başıma.. Ben soğuk memlekette...
  10. N

Mondial 150 ZC Yine Yeniden Aktarma Arızası. (Difransiyel problemi mi?)

Herkese iyi forumlar değerli arkadaşlar. Sizlere "UZUN" bir şekilde motosikletimin geçmişi ve şuanki problemlerinden atlattığım kazadan sonra motosikletteki düzenin değişmesinden bahsedeceğim. Herkesin bir şekilde tahmin yürütmesini ve yorumlamasını isterim. Öncelikle; Marka: Mondial Model: 150...
  11. N

Scooter Hava Ayarı

Selamın aleyküm arkadaşlar iyi forumlar. Motosikletim 2006 model Mondial 150 ZC Motorum Rektefiye olalı 10 bin kilometre oldu rektefiye sonrası yağ yakmayı kesemediğimiz için bende orjinal silindirini taşlattırmıştım motorum şuan 185cc ve ardından karbüratorümüzün çatlaması sonucu yeni bir...
  12. N

Mondial 150 ZC Arkadan Kaza Sonucu Yamukluk Yardım..

Arkadaşlar merhaba çok saçma sapan bir şekilde kazaya kurban gittim sağ arkamdan (egzoz tarafından) araba vurdu egzoz zaten iki büklüm oldu vuran eleman tofaşcı kaçtı gitti. Kazanın sıcaklığıyla fark edemedim sonradan farkettim motoru sağa çekip şöyle arkadan bir baktım arka tekerlek dışa doğru...
  13. N

150cc Scooter, ilginç bir aktarma arızası.

Selamın aleyküm arkadaşlar. Motosikletim Mondial 150 ZC, motorumun yaklaşık "3000 KİLOMETRE ÖNCE" ön varyatör arka varyatör kayış ne varsa değiştirdim. Şu iki gündür motor biyonik mobilet gibi kaldı. Daha 3000 kilometredeki varyatörlerde ne gibi bi arıza olabilir diye düşündüm ama yinede ikisine...
  14. N

Çinli Scooter İle Uzun Yol.

Selamın aleyküm arkadaşlar. Motosikletim Mondial 150 ZC. Motorumu büyük bir titizlikle kullanmaktayım. Her bakımını zamanında yaparım ederim bakarım severim okşarım :) Yakın zamanda ağır varyatör bakımlarıda yapıldı. Ama ben hala uzun yola çıkacak güveni bulamıyorum. Yakın Zamanda...
  15. N

Scooterim Sürekli Hadi Gidelim Diyor ?

Merhaba arkadaşlar benim scooterim mondial 150 zc. motorum 22binde henüz. yolda farkettim gazı kestiğimde kompresyon aşırı derecede azalmış. ve motorumun rolantisi 1100 devir en düşük rolantide çalıştırmama rağmen arka teker göz tahmini nerdeyse 20-25 gibi bi süratle dönüyor orta sehpada...
  16. N

Bir türlü açılmayan alüminyum tapa.

Selamın aleyküm arkadaşlarım biliyorsunuz çinli scooterlerde genellikle yağ tapası alüminyum. Bu arada motosikletim Mondial 150 ZC. Motorumun yağ ve filtre bakımı geldi ve yağ olarak motul scooter expert 10w 40 yağını tercih ettim filtresini temin ettim. Ne yaptım ettim o lanet tapayı açamadım...