Arama sonuçlarınız

1. T

Sym jet 14 200i için kayış önerisi

Arkadaşlar geçen kayışım koptu burada fazla seçenek olmadığı için biraz daha kalın bir kayış taktım ama motorun hızlanması düştü. İnternetten getirteceğim michelin kayışları tavsiye eder misiniz? Fiyatı çok uygun ama kalitesi nasıldır kullananlar var mı?
  2. T

Sym jet 14 elektrik sorunu

Arkadaşlar kullanan kişiler varsa özellikle soruyorum. Normalde başka motorlarımda voltaj hareket halindeyken 13.8 14 civarıyken jet 14 de 13 volt en fazla oluyor ve rölantide 11.5 lere kadar düşüyor. Motora usb takmak istiyorum mesela takamıyorum sıkıntı çıkarır belki diye. Daha önceden elcik...
  3. T

Sym jet14 kayış sorunu

Arkadaşlar motoruma kayış sipariş ettim normalde ölçüleri 860 19.7 28 ama bana gelen 860 19.5 28 bunu taksam bi sakıncası olur mu ne gibi bi farklılık olur? İade edip tekrar sipariş etsem çok beklemek zorunda kalıcam çünkü. Üzerindeki kayış çok yıpranmış yola gitsem yolda bırakma ihtimali var.
  4. T

Led far tavsiyeniz var mı?

Arkadaşlar motorumda motorsuz h4 led far ampulu var ancak titreme yapıyor muhtemelen elektrik yetmiyor. Kitapçıkta 35/35 watt kullanmam gerektiği yazıyordu. Bu değerlere uygun kaliteli beyaz far önerir misiniz? H4 olacak şekilde.
  5. T

Uzun yol için motosiklet tavsiyesi

Merhabalar, biz 2 arkadaş uzun yol yapmak için motor bakıyoruz ama karar veremedik. Sorunsuz, güçlü, dayanıklı tavsiye edebileceğiniz motorlar var mı? Ülke dışı gezi yapacağız. Japonya planımız var bu bile sadece gidip gelmesi ortalama 25 bin km yapıyor. Bütçe olarak 600-800 bin tl olarak...
  6. T

Kayış alacağım fiyat sorunu

Arkadaşlar sym jet 14 200i motoruma kayış alacağım. İnternette orjinal kayışını 3800 tl ye buldum ama birde mitsuboshi kayış var oda 1750 tl Sizce hangisini almalıyım? Mitsuboshi kaliteli mi ve orjinal kayışı kadar dayanıklı mıdır?
  7. T

Sym jet 14 yağ eksiltme

Arkadaşlar en son yağ değişiminden sonra 2 bin km yaptım. Yağını değiştirmek için ustaya götürdüm 800 ml yağ koymuştuk. Çıkan yağ 600 ancadır tahminen. Belki bir tık daha az olabilir. 10.000 km de şu an. Usta 15 50 yağ koydu bu sefer ama 750 ml koydu. Motorun kitapçığında yağı kontrol ederken...
  8. T

Sym jet 14 200i 170 km uzun yol yapılır mı

Arkadaşlar yarın 170 km yola gitmeyi planlıyorum 170 git 170 gel yapıcam aynı gün içinde. Motorum 8500 km de. Daha önce de sık sık uzun yola gidiyordum ama son 2 uzun yolumu scooter ile yaptım ikisinde de yolda kaldım. Tabi Çinli motordu onlar ama sizce sym için yorumunuz ne olur? 80-90 sakin...
  9. T

Sym jet 14 yanık kokusu

Motor 8 bin km de egzozdan geleceğini sanmıyorum öncelikle. Bu gün çevre yolunda 10 km kadar dip gaz kullandım. Durduğumda arka tekerin oralardan burnuma yanık kokusu geldi. Baktım yağ sızıntısı v.s göremedim. Yaşayan veya tahmini olan var mı? Boya veya plastik yanığına benziyordu ama koku.
  10. T

İçlik tavsiyesi

Havalar soğudu malum kuryelik yapıyorum. Kullandığınız kaliteli üşütmeyen alt üst içlik ve pantolon tavsiyesi verebilir misiniz? Dizlerim uyuşuyor resmen soğuktan. Bacak örtüsü tavsiye etmeyin lütfen. Bana güvenli gelmiyor kullanmak istemiyorum. Fiyat çok önemli değil neticede önemli olan...
  11. T

Sym jet14 200 abs yakıt tüketimi

Geçen perşembe günü aldım kuryede kullanıyorum ancak yakıt olarak biraz fazla gibi geldi acaba hepsinde mi böyle yoksa benim motorda mı bir sorun var diye sizle paylaşmak istedim. Dün 145 km yol yaptım şehir içi dur kalk trafikte 230 tl yakıt yakmış 5.29 Lt. Bundan önceki motorum tabi o 125 cc...
  12. T

Yağ vizkozite seçimi

Merhabalar, bu güne kadar hep 10w 40 yağ kullandım. İsim vermeyim ama piyasadaki en iyi markaları kullandım hep. Kuryede kullandığım motorum an itibari ile 16 bin km ye geldi. Ancak motordan gelen sürtünme sesleri artık kulağımı tırmalıyor. 10 bin km den sonra yavaş yavaş artmaya başladı. Bir...
  13. T

Scooter yağ çubuğundan yağ akıttı

Arkadaşlar az önce yağımı değiştirdim. Normalde 700 ml koyuyordum biraz fazla koymuşuz 750 ml gitmiş. Yağı doldurduktan sonra yağ çubuğunun ordan akıttı. 1 tane besleme şırınga ve hortum ile birazını çektik. Çalıştırdım sesi falan normal yağ seviyesi de normal görünüyor. Ama problem şu normalde...
  14. T

Scooter lastik konusu

Arkadaşlar scooter motosikletime bu gün michelin city grip 2 lastik sipariş ettik. Aslında buraya danışarak alacaktım ama yaz girişi olduğundan ve küçük yerde yaşadığımdan dolayı bulamayız belki diye direk siparişi verdim. Bu lastik konusunda tecrübesi olanlar ıslakta ayrıca özellikle çok sıcak...
  15. T

Scooter lastik tavsiyesi

Merhaba arkadaşlar ben moto kuryeyim. Malum yaz geliyor lastik arayışına girdim. 90-90-12 ve 3.50-10 lastik alacağım. Ancak yol tutuşu yağmurda ve kuru zeminde özellikle çok sıcak 30-35 derece üstü havalarda bile kötü asfaltta tutuşu bozmayacak bir lastik arıyorum. Pirelli angel scooter a baktım...
  16. T

Sjcam SJ4000 Nasıldır?

Az önce sjcam sj4000 modelini sipariş ettim. Ancak kaskın çenesine sabitlemek için gerekli aparatlar çıkıyor mu? Ve kamera hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim?
  17. T

Commuter motosiklete yağ soğutma radyatörü nasıl takılır?

Biz bulunduğumuz şehirde toplandık motosiklet kullanıcıları olarak. Genellikle motorlar 125-250 cc aralığında. Bende 600 lükle gitmek istemiyorum. Bu gün 125 cc lik motorumla uzun yola gittim ancak 200 km nin sonunda motorun şiştiğini farkettim. Yani yazın durmadan sürüş için pek uygun...
  18. T

Yağın benzin kokması

Yağı kontrol için çubuğu çıkardım çubuktaki yağda benzin kokusu vardı. 300 km önce yaptığım kontrolde böyle bi koku yoktu. Bu gün 200 km yol yaptım motor baya ısınmıştı dinlendirmek için durduğumda o arada yağına bakıyım dedim. O arada çubuğun üzerindeki kalan yağda benzin koktuğunu farkettim...
  19. T

Düşük devirlerde benzin bitmiş gibi gaz kesme

Arkadaşlar mondial motorumun bi sıkıntısı var. Kendisi şu an 10700 km de. Motor 4 bin altı devirlerde sanki benzin bitmiş gibi ara ara hır hır ediyor gaz azaltıyor. Yüksek devire çıkınca kesiliyor sorun. Yüksek viteslerde gazı bırakıp tekrar açınca tepkiyi geç alıyor. Gazı açıyorum 1 saniye...
  20. T

1955 model tek silindir 350 cc bmw kac litre yağ alır

Arkadaşın 1955 model 350 cc tek silindirli BMW si var. Yağını değistirecegiz ancak kac litre yağ alir bilmiyoruz. Bilen varsa yazabilir mi?

Yeni mesajlar