Arama sonuçlarınız

1. Ahmtmngrsy

Beygir hesabı

125 cc lik bir motor bloğundan 8 beygirden 15 beygire kadar güç alabilen motosikletler var. Hadi büyük hacimlerde bi nebze anlarim ama bu kadar küçük hacimlerde nasil oluyor açıklayabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler ?
  2. Ahmtmngrsy

Motoru Açmak Nedir ?

Arkadaşlar aklıma takılan bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum. Rodaj bittikten sonra motoru açmak diye tabir edilen (allah ne verdiyse basmak) olay doğrumudur ? Diyelim ki doğru ama 5 inci viteste son hızlara çıkabilecek kadar düzlük yok , onun yerine 2-3-4 üncü viteslerde yüksek devirlere...
  3. Ahmtmngrsy

Motoru ısıtmak ?

Arkadaşlar motoru ısıtmak diye tabir ettiğimiz şey nedir beni bi aydınlatabilir misiniz ? Her sabah yapıyorum ama nedenini bilmiyorum. Motoru ısıtmak ne işe yarıyor ? Motorun iyice yağlanması için felan mı acaba ?
  4. Ahmtmngrsy

Gıcırtııııı

Abilerim kardeşlerim benim ön diskten sürekli gıcırtı geliyor bunu kesmenin yolunu bileniniz var mı ? Yoksa kafayı yiyecem takıntılı bi adamım , en ufak şeyi kafamda büyütüyorum.
  5. Ahmtmngrsy

Lastik havaları

Arkadaşlar iki üç farklı benzinlikta lastik havalarını kontrol ettim hepsinde farklı çıkıyor. İlk kontrol ettiğim yerde ön 51 çıktı olması gereken 32. Arabadan felan alışkınız lastik havalarının düşmesine ama yükselmesini ilk defa gördüm. Bide sıcak lastik soğuk lastik meselesi nedir...
  6. Ahmtmngrsy

Vites geçişleri yardım

İyi akşamlar arkadaşlar motorumun viteslerinde bi sıkıntı yoktu gayet şıkır şıkır geçiyordu ama dün akşam bi anda boşa geçmemeye başladı 1-N-2 arasında surekli takılıyor ya birden çok zor bi şekilde ikiye geçiyor ama dediğim gibi çok zor yada pedalı çekiyorum çekiyorum hiç geçmiyor bazende kolay...
  7. Ahmtmngrsy

Performans arttırma

İyi akşamlar değerli mt üyeleri aklıma takılan bi konuda sizlerinde fikirlerini almak istiyorum. Ben motorumun performansını arttırmak istiyorum ; dişli felan değiştirip son sürati arttırmak değil amacım sadece motorumun ivmelenmesini hızlandırmak istiyorum , ve motor bloğunda değişiklik...
  8. Ahmtmngrsy

Zincir yağlama

Abiler zincir yağı dediğiniz kaygan olmaz mı ? Ben ıpone in zincir yağını aldım motosikletim 150 km ye geldi bi yağlayayım dedim ama yağı elime sıktım hiç kaygan değil yapış yapış ! Ben yanlış biliyorum yada başka bi sorun var ?
  9. Ahmtmngrsy

Yaşlı motosikletler

Arkadaşlar aklıma takılan bi konuda fikirlerinizi istiyorum 5-10 bin liralara ortalama 20 yaşlarındaki 600-1100 cc lik racing motorlarından almayı düşünüyorum bütçem o kadarına yetiyor ama motordan pek anlamadığım içinde kararsız kaldım sizce alınır mı ?
  10. Ahmtmngrsy

Bisiklette zor anlar

Uzun aradan sonra bisiklet süreyim dedim çıktım sokaklara ama ne zormuş bisiketle trafikte olmak ! Önüne çıkanlara çalacak ne bir korna ne de yapacak bi selektör ; arkadan gelenleri görecek ne bi ayna var. Ve en büyük sıkıntı da seni sıkıştıran arabalardan kaçmak için elinin altında gaz yok ...
  11. Ahmtmngrsy

İlk motosikletim mondial 180 z-one-s

Meraba arkadaşlar, bir hafta önce aldığım motosikletimi ve heyecanımı sizlerle paylaşmak istedim. 2015 model mondial 180 z-one-s motorumu 4800 tl ye aldım plaka ve ruhsat işlemleri felan toplam 500 tl tuttu. ( yaştan dolayı ) şimdilik memnunum biran önce rodajı tamamlayıp gazlamak için...