Arama sonuçlarınız

1. P

Eski kasa cbr500r riski

2016 CB500F'im 94000 km'de :) Sokağa park ettiğim için yağmurdan dolayı 2 kere kontağı bozuldu. Bunun dışında bir sorun çıkarmadı.
  2. P

ABS Konusundaki Fikir ayrılıkları

Ülkesine/yönetmeliğine göre diyemeyebilir. Trafiğe kapalı alanda sürüyorsa istediğini diyebilir, beni ilgilendirmez. Trafiğe açık alanda sürüyorsa, böyle demesi beni rahatsız eder. Olay sadece bireysel değil sonuçta. Mıcıra, mazota denk gelir, kayıp düşer, 200 metre sürüklenen motor gelip...
  3. P

Yapay zekalı motosiklet kaskı üretildi

Yapay zeka dedikleri aslında makine öğrenimiyle eğitilmiş şekil algılamadan ibaret. 1080p/60fps kamera da en üst modelde var, o da 1850$. En düşük model olan iC-Re (Economy edition) de 650$ imiş. Bunda kamera yok. Arka kameralı model iC-R 1165$, 1080p/30fps ön kameralı olan iC-Rs 1675$...
  4. P

Batarya Kapasitesi Hakkında Bir Sorum Olacak..

Aha işte olay iç dirençte kopuyor. Yeni akünün iç direnci daha yüksekse menzil %50 artmaz. Hatta azalabilir bile. Pil şarj döngüsü de önemli bir etken. Akü bir süre sonra şarj tutmamaya da başlayabilir. Akünün spesifikasyonlarına/datasheet'ine bakmadan bir şey diyemeyiz. Baksak da bir şey...
  5. P

Güncel motosiklet ehliyet sınav parkuru (2025)

Fatih'e ek olarak sözde acil fren, tehlikeden kaçış ve yokuşta kalkış da var. Acil fren dedikleri, 30-40 km hızla giderken frenlemek ve düşmemek. Tehlikeden kaçış, düz giderken sağa ya da sola kontra vermek. Yokuş da hafif eğimli rampa. Benim bildiğim 10 senedir benzer şeyler. Acil freni...
  6. P

PPF mi Pasta cila mi?

İkisi bir arada saçma sapan ürünler var ama doğru pasta cila uygulaması için bu dediğiniz geçerli değil. Pasta: Aşındırıcı içeren sıvıyla zımparalama, yüzey düzleme işlemi. Cila: Koruyucu sıvıyla yüzey koruma ve parlatma işlemi. Yani vernikleme. Yani pasta cila zaten vernik katmanını...
  7. P

Eldiven sorunsalı

Herkesin dediği gibi rüzgarı kesemediğiniz sürece istediğinizi giyin, bir anlamı yok. Bu sabah Richa Torch kışlık eldivenle yarım saat civarı sürdüm, ellerimde aşırı bir üşüme olmadı. Yarım saatten kısa sürecekseniz elcik ısıtma, elcik koruma vs uğraşmasanız da olur. Ayrıca motosiklet...
  8. P

Ehliyetsiz Şehirler Arası Seyehat

Ehliyetsiz araç kullanma cezası: 18706TL Ehliyetsiz kişiye araç vermek: Araç sahibine 18076TL Sigortasız araç kullanma cezası: 993TL Üstüne bir de aracı çekerler. Çekici + yediemin masrafları. Ha bir de başkasına musallat olma, kazaya neden olma vs durumları var. Ailenin satacak fazladan evi...
  9. P

Motordan gelen ses subap sesi mi nasıl anlaşılır ?

Bence arkadaş, sabahları motor soğukken rölanti devrinin yüksek olmasını dert ediyor olabilir. :) "Çalışma sesi" dediği, normal motor+egzoz sesi gibi geldi bana.
  10. P

Honda Honda CB750 Hornet Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Naked motosiklet rüzgar mı alıyormuş? Hem de şehir içi sürmek amaçlı üretilen motosiklet, 150'yle giderken rüzgar alıyormuş. Ne dandik motormuş ya.
  11. P

Yurt Dışında ALışveriş Hakkında Yardım Gerekli

Şuna ek yapayım. Bankalar döviz-tl dönüştürürken alışveriş esnasındaki güncel kuru kullanıyor. Piyasalar kapalıyken alışveriş yapmayın, üzülürsünüz :) Mesela şimdi satın alırsanız 1 euroyu 38.12'den çevirir.
  12. P

Neomarin Anpa'da 10 Tl ye Etli Tat Hazır Yemek Satılıyor..

Şu yorumlara çok sinir oluyorum ya. Bizim insanda neden fiyata göre kalite algısı var? Biri ucuz tavuk satar, "MARTI ETİDİR ZAAA" Biri ucuz köfte satar, "DOMUZ VAR ONUN İÇİNDE" Biri ucuz başka bir şey satar, "BOZUK PARAYI YESEM DAHA AZ ZARARLIDIR" Biri de her türlü hileyi yaparak kilosu 5000'e...
  13. P

Yurtdışından 2 kaskı aynı anda getirmek?

Geçen ay Hollanda'dan kask aldım. Oranın havalimanı gümrüğünde kutusunu, faturasını gösterip damgamı vurdurduktan sonra kutusunu attım. Kendi çanta/torbasıyla koluma takıp Pegasus'un uçağına bindim. Başka el bagajı olmadığı durumlarda kabine almada sorun yok. Zaten el bagajı olarak taşıdım...
  14. P

İnterkom tavsiyesi

Biri Cardo'nun en üst modellerinden biri, diğeri üstüne logo yapıştırılmış Çin malı bir ürün. Cardo'da 15 kişi, 1.5km'ye kadar interkom, 2 cihaza bağlantı, hızlı şarj, JBL hoparlör, yazılım güncellemesi cart curt bir sürü özellik var. Diğerinin yedek parçasını/servis desteğini 2 sene sonra...
  15. P

Kaliteli servisleri olan marka var mı ?

Honda DRD'ler net bir şekilde kötü :) Şekil şukul iyidir, premium gibi takılırlar, çay kahve eksik olmaz, fatura da kabarık olur. Ama yağ değişimi dışında bir şey yapmazlar. Getir/Yemeksepeti motorlarından ve araya kaynayanlardan size sıra gelmez. Amortisör yağı değiştirmezler, subap ayarına...
  16. P

yeni honda 500ler türkiyeye geliyor

Honda 500 serisi zaten A2 uyumlu, 47hp/35kW. Ama bence de 400 binden ucuza olmaz. Bizim ülkede karenaj eklenince fiyat %20-%30 artıyor niyeyse.
  17. P

İçlik Önerisi

İçlik almadan önce dış katmanınız tam mı? Rüzgar kesen güzel bir dış katmanınız yoksa içlik bir işe yaramaz. Montunuza güvenmiyorsanız üstüne bir yağmurluk giyip deneyin. İçlikler de ikiye ayrılıyor. Biri sporda giyilen, asıl amacı teri uzaklaştırmak olan, polyester/poliamid vb malzemeli...
  18. P

Kışlık su geçirmez bot tavsiyesi

2 senedir yağmurlu havalarda Forma Frontier bot kullanıyorum. Henüz su geçirmedi, deforme olmadı ve ilk günden beri çok rahat. Biraz daha ucuza "Arbo" isimli suni deri/cordura versiyonu da var. Daha sakin havalarda Forma City Dry kullanıyorum. Bunun için de yorumlarım aynı. Uzun istediğinizin...
  19. P

KTM Duke 200 ABS çalındı

Merhabalar herkese. Bu gece/sabah, arkadaşımın 2013 model turuncu KTM Duke 200(ABS)'ü çalınmış. Çalınma yeri: Kuloğlu Mahallesi, Altıpatlar Sokak, Çukurcuma, Beyoğlu. Plaka: 34 VF 6482 Ayırt edici özellikleri: Turuncu model. Bronz DID zincirli, çatlamaya başlamış Rosso 2 lastikli. Sticker'ları...

Yeni mesajlar