Arama sonuçlarınız

1. AzÇok

Mesafelere göre kısa yol / uzun yol

Kişiye göre, hatta kişinin o zamanki durumuna göre değişir. Bir keresinde konaklamasız Trabzon İstanbul yapmaya karar vermiştim. Yorulunca Bolu'da konaklama yapmam gerekmişti. Daha sonra gün içinde daha uzun mesafe yapabilmiştim. Yakın zamanda(artık ileri yaştayım) gün içinde 750 km yol...
  2. AzÇok

Kim Kusurlu?

Ankete verilen 7 cevaptan 5 i yanlış. Bilgi çağında bilgisizlik inadımız efsane :)
  3. AzÇok

Kim Kusurlu?

Katılıyorum. Haklı olmaktan daha önemlisi sağlıklı olmak. Fakat kuralları bilmek de önemli. Bence taksi sürücüsü geçiş üstünlüğü kuralını hiç bilmiyor. Dönel veya kontrolsüz kavşak. Taksi sürücüsü yol vermeliydi. Bu kazada asli kusur taksi sürücüsüne ait. Emniyet aracı görevde değilse bile...
  4. AzÇok

Kim Kusurlu?

Aynı fikirdeyim. Polis motosikletinin geçiş üstünlüğü var. Bu durumda taksinin dönel kavşağın içinde olması yeterli değil. Kurallar açısından bakıldığında kusurlu olan taksi sürücüsü. Güvenli sürüş açısından bakıldığında her iki sürücü kusurlu. Geçiş önceliği veya üstünlüğü kimde olursa olsun...
  5. AzÇok

Kim Kusurlu?

Şimdilik yorumumu yazmayacağım. Olay yerini dönel kavşak olarak kabul edersek. Konu ile ilgili kurallar devreye girer. Bu tamam. Fakat bir de araçlara göre geçiş üstünlüğü konusu var. Kavşakta göremediğimiz bir trafik levhası var mı? Bunlar önemli. Şu alttaki yoruma bakılırsa polis kusurlu...
  6. AzÇok

Kim Kusurlu?

Amasya'da bir kavşakta yaşanan trafik kazası resmen milleti birbirine düşürmüş durumda. Motorize trafik polisi ile taksi sürücüsünün bir kavşakta yaşadığı kazanın yorumlarını okuyunca herkesin farklı bir yorum yapması dikkatimi çekti. Yanlış yorum yapanların insanların bilgisizliğinden dem...
  7. AzÇok

Ölmeden forumda 10. yıl kutlaması

Forumda 2. nikimle 17. yılımdayım. Ölmedim. Fakat, gazlama konuları için pek de canlı sayılmam. Foruma katılmaya pek zaman bulamıyorum. Forumda pek çok şey ilgimi çekmezken eskilerin yazdıklarını kaçırmıyorum. İkiteker sevdalılarına nice sağlıklı ve keyifli on yıllar dilerim.
  8. AzÇok

Direksiyon Sınavına Girmezsem

Kursun az önce yazdığım şekilde işlem yaparsa öyle olmuyor. Sadece 1350 TL ödersin. Kabul ederlerse 2 dönem çalışma yapmış olursun. Bir şansını dene derim.
  9. AzÇok

Direksiyon Sınavına Girmezsem

Kurs seni sınav listesine almazsa sınav listesinde olmadığın halde eğitimlere kabul ederse senin için çiçek gibi olur. Bir sonraki sınava 1350 TL ödeyerek biraz da kendine güvenerek girersin. Kursun yardımcı olur mu bilmiyorum. Fakat, ağlamayana mama vermezler deyimini biliyorum.
  10. AzÇok

Bu şekilde sürmek scootera zarar verir mi

40 yaşında 60 gösteren ve 60 yaşında 40 gösteren insanlara bak. Zarar konusunu ondan sonra düşün.:)
  11. AzÇok

Bu şekilde sürmek scootera zarar verir mi

Ne yaparsanız yapın.Sabit hızda 7bin deviri aşınca ekonomik yakıt tüketimi olmaz. 125cc bir motor 125 cc gibi tüketmez. Bu hacimde bir skuteri kullanmanın mantıklı sebebi kalmaz..
  12. AzÇok

Motorcu Fiziği, Gücü Hakkında.

Sağlıktan bahsedip insanların bel altı dünyasını kurcalamak pek de sağlıklı görünmedi bana. Bir hezeyanın başka bir hezeyanı tetiklediğini de görmüş oldum. Tavsiyelerini yabancı lugat kullanmadan (biz cahillerin seviyesine inerek) yaparsan faydalı olabilir. Bana sorarsan yaşı yetmişe dayamışken...
  13. AzÇok

Motorum Sıfır toplandı Yağ yakıyor, Km başına 3,20 KRŞ Yakıyor

Honda CBF150'nin yan sanayi piston,silindir vs. ile düzen tutmadığını daha önce de duydum. Eğer sorunun buysa boşa kürek çekmişsin. İnşallah öyle değildir.
  14. AzÇok

Yamaha YBR125 ESD / YS125 sahiplerinin kafayı yemiş olması hakkında

YBR bu konuda yalnız değil. CBF150 200 bin üzerinde fiyatlara satışa koyulabiliyor. Yeni teknoloji sıfır motor almak varken bunlara bakmamak daha mantıklı.
  15. AzÇok

Honda Kazık Onda diyebilir miyiz?

20 bin km. lerde varyatör değişimi yapılmaz. Bir sorun oluşmuştur. Yetkili serviste bu değişimler için şaşırtıcı bir fatura değil. Honda ya bu kadar ömürsüz bir varyatör yakışmamış. Varyatörüm 49 bin km. de ve sorunsuz. Bozulsa da kendim değiştiririm. Az masraf çıkar. Bakım-tamir konusunda bir...
  16. AzÇok

Sürücü kurslarındaki rezillik

Yaşadığın şehri yazmamışsın . Yine de bir şeyler karalayayım. Bir sürücü kursunun güvenilir ve yeterli eğitim kadrosu varsa kesinlikle böyle bir tutum takınmaz. Senin için önemli olan deneyimli bir usta öğretici ile sınava hazırlanabilmek. Doğru sürücü kursu sana gelmeyeceğine göre sen...
  17. AzÇok

“Ölseydi bana ne, 10 bin lira zararım var” sözleri tepki çekti

Ömrünün sonuna gelmiş fakat insan olma sürecini tamamlayamamış bir sürücünün motosikletlerin yolun kenarından gitmesi gerektiğini söylemesine şaşırmadım. Yaralanan gence acil şifalar dilerim.
  18. AzÇok

ABS Konusundaki Fikir ayrılıkları

ABS frenlemenin motosiklette çok da önemli olmadığını ileri sürenler, kendilerinin motor hakimiyetini bozmadan iyi bir frenleme yapabildiklerini söylerler/düşünürler. Fakat trafikte öyle durumlar olabiliyor ki şok olursunuz. Bu durumda sahip olduğunuz frenleme becerilerini sergileyemezsiniz...
  19. AzÇok

CBF 150 almak mantıklı mı?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-tvs-apache-rtr200-4v-kanpanya-nakite-ozel-fiyat-bayi-ve-servis-1212754262/detay Sıfır kilometre, ABSli, disk frenli, kaydırmalı debriyajlı, led aydınlatmalı daha güçlü seçenek(ler) varken Japon harikası da olsa 10 yaşında bir motora bakmazdım...
  20. AzÇok

Motosikleti bırakmak kararı

Yaşınız ve enerjiniz değil bence sorun. İçinizde istek kalmamış olabilir. Bir süre için bıraksanız bile tekrar başlarsınız bence. Yaş ve enerji konusundan benim gibi yetmişe merdiven dayamış olanlar şikayet etse anlaşılır

Yeni mesajlar