Arama sonuçlarınız

1. AzÇok

Süt Danası İstemem Zafer Abi.

Tekrar tekrar izledim. Tesbitiniz doğru. Motosiklet sürücüsü otomobilin geldiğinin farkında. Hızlanarak şeridi kapatmak istemiş. Onu da becerememiş. Araba üzerine gelirken hiç bir manevra yapamamış. Paniğe kapılmış. Otomobil sürücü ise kesinlikle "süt danası" değil. Süt danası makbul bir...
  2. AzÇok

A1 ile 450 sr kullanabilirmiyim

A1 ehliyet ile 450 Sr'yi ilk polis çevirmesine kadar kullanabilirsin. :)
  3. AzÇok

Bizim izlerken küfür etmemizde sorun yok. Bu tür yayınlarda ise trübinlere yönelik bir davranış olarak görünüyor. Bilgi paylaşıldığında değerlidir.
  4. AzÇok

Bir eğitimcinin yaptığı kaza analizinde benim beklediğim şudur. Hatalar nelerdi? Ne yapmalıydı? Benim gözlemime göre otomobilin en sol şeritten itibaren yaptığı manevrayı görmedi veya görmek istemedi. Yapması gereken ise yavaşlayarak veya sağa yanaşarak otomobile yol vermekti. Yine aynı yayında...
  5. AzÇok

Alırım bir hayırlı olsununuzu .

Hayırlı olsun. Kazasız belasız ve keyifli sürüşler dilerim. Avrupada güç sınırlandırması ile A2 ehliyetle kullanıldığını okumuştum. Türkiye'de uygulamanın nasıl olduğunu sizden öğreneceğiz sanırım.
  6. AzÇok

Her hafta yaptığım gibi Zafer Akçay'ın yayınını izledim. Yaptığı yayınları faydalı buluyorum. Fakat, yüzeysel ve popülist tutumları da onaylamıyorum. Bir kaza analiz ediliyorsa kaza nedenleri net olarak ortaya koyulmalıdır. Reyting alacak tutumların kanal sahibi dışında kimseye faydası olmaz...
  7. AzÇok

Domimar 250 yetkili servis bakım fiyatı.

Periyodik bakım için Japon,avrupa markaları bu parayı istese verilir. Fakat Bajaj markası için fahiş bir rakam olmuş.
  8. AzÇok

50ccye kadar motorlar b ehliyet ile kullanılabilirken neden 125cc ve üzeri motorlara ayrıca ehliyet istenmektedir?

Motosiklet ehliyetini hacim, güç sınıflarına bölmek yanlış bir uygulama değil. Yaş sınırlamaları da yanlış değil. Sürücülük bilgi ve deneyimi nasıl tek bir kademe olamıyorsa ehliyetlerde de kademe olması mantıksız değil. Karayollarımızda yaşanmakta olan cahiliyye devrine son vermek için düz...
  9. AzÇok

Beğendiğiniz ve tavsiye ettiğiniz kitaplar

Ekrandan kitap okumayı severim diyorsan www.ekitap.link adresinden hangi türden kitap istiyorsan ücretsiz olarak indirebilirsin. Yemek tarifi kitabı, politik kitaplar ne ararsan var.
  10. AzÇok

Direksiyon sınavındaki saçmalık

Sonuçta kaybettiğiniz sadece bir sınav. Üzülmeyin. İkinci hakkınızda başarırsınız. Yapılan bir araştırmaya göre motosiklet ehliyet sınavında kalanların %60'ı 8 çizme istasyonunda kalıyor. Almanız gereken 5 ders değil. Simülatör dahil 14 derstir. Bazı kurslar bunu pazarlık konusu yapabildiği gibi...
  11. AzÇok

İstanbul'da şehir içi kullanılacak scooter tavsiyesine ihtiyacım var.

Freccia 150'yi 1 yıl 5000 km. kullanma ve takip etme imkanım oldu. Biz bir sorun yaşamadık. Fakat internette şikayetler var. Göstergeleri sanırım fabrikasyon arızalı geliyor. Çünkü birden fazla motorda aynı şeyi gördüm. Göstergede zeminin kırmızı renkli olduğu iki yer belirli bir zaman sonra ölü...
  12. AzÇok

Kove 250RR alınır mı

Biraz takip ettim. Servis desteği ve yedek parça temini kesinlikle zayıf olacak. İkinci el değeri çok kaybettirecek. Bunlara razı olduktan sonra alınır.
  13. AzÇok

9-5 Çalışıp Motosikletten Keyif Almayı Nasıl Başarıyorsunuz?

Yaşım konusunda ben ciddi olmasamda nüfus kağıdım çok ciddi. :) Öyle her hafta 800 km. nerdeee. Son bir yılda bir kere ipimi kopardım. Onda da pazar günü afrodisias antik kentine sürüp 745 km. yol yaptım. Nispeten dinç bir yaşlı sayılabilirim. En azından MT forumlarından uzaklaşamıyorum.
  14. AzÇok

9-5 Çalışıp Motosikletten Keyif Almayı Nasıl Başarıyorsunuz?

Çözüm evlenmemek değil. Eşinizin anlayış gösterip küçük kaçamaklarınıza izin vermesi. (İkiteker için tabii :)) 70'e merdiven dayamış emekli ve haftada 6 gün çalışan biri olarak ben de bu anlayışı bulamıyorum. Tatil günümde arabayla eşimi gezdiriyorum. İsyan edip İpimi kopardığımda pazar günü...
  15. AzÇok

Scooter’la Dağları Aştı: Arkadaş Grubunu Şaşkına Çeviren Performans!

Biraz gırgırına bir etkinlik olmuş. Motorunu kros motor yoluna vuran skutercilerle konuştuğum oldu. Ben de denedim 200m.sonunda motoruma acıyıp döndüm. Genelde sonuçlar pek iyi olmuyor. Skuter güç aktarma organları bu türden etkinlik sonrası zarar görebiliyor(ön varyatör, baga, debriyaj tası...
  16. AzÇok

Ücretsiz Güvenli Sürüş Eğitimi var mı?

Sürüş eğitimi hediyeli alışverişler haricinde bildiğim ücretsiz eğitim yok. Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu'nun ücretsiz güvenli sürüş eğitimleri daha ziyade teorik olarak yürütülüyor sanırım. Ülkemizdeki hocalardan Uğur Ertekin'i takip ediyor ve faydalanıyorum. Yabancı hocalardan Andrey...
  17. AzÇok

A1 ehliyet ile alakalı soru

Kursların kayıt dönemleri vardır. Kayıt açma döneminde yaşın dolmuş olmalı. Fakat önceden evraklarını verip kayıt dönemini beklersin. En kötü bir sonraki kayıt döneminde kaydolursun.
  18. AzÇok

Dominar 400 mü CF 650MT mi ?

Nadiren şehir dışı demişsiniz. Sizin aracınız scooter bence. Dominar hakkında hiç bir fikrim yok. 650 MT ile aynı bloğu kullanan 650 NK yı kurs aracı olarak kullanıyoruz. Sağlam ve sorunsuz olduğunu söyleyebilirim. Fakat kıvrak ve keyifli bir motosiklet olduğunu söyleyemem. İkinci eli ölüdür...
  19. AzÇok

B Ehliyeti ile 250 cc Motosiklet Dönemi Başlıyor

Yalan haber yapan gazetecilerden bir teki bile neden hapse girmiyor acaba?
  20. AzÇok

Kışlık rüzgar geçirmez korumalı eldiven? 10k civarı

Tucano Urbano elcik koruma, ucuz bir kışlık eldiven ile en az 1, en çok 9 derece olan bir güzergahta 8,5 saat yol yaptığım oldu. Ellerim üşümedi. Kışlık eldivenim öyle çok süper bir şey değildi. Elcik koruma çok başarılıydı.

Yeni mesajlar