Arama sonuçlarınız

1. AzÇok

Kış geldi, motorlar yattı mı?

Devecioğlu'nun köftesini yedim. Daha iyisini Çandarlı köfteci Şerif'i öneririm. Dikili'de Kendine Özgü'nün iskenderi fena değildir.
  2. AzÇok

Kış geldi, motorlar yattı mı?

Yılın her ayı, yağmur-sis vs. hava şartında İstanbul-İzmir yapmışlığım var. İhtiyarlık nedeniyle artık kışın motorla yol yapmıyorum. Gece sürüşlerine de son verme kararı aldım. Pazartesi günü Ayvalık Tüvtürk istasyonuna 80 km. yol yapmak zorunda kaldım. İki gündür karnım ağrıyor. Termal içlik...
  3. AzÇok

Suzuki Yetkili bayi işçiliği

Bakımları kendim yapıyorum. Fakat beni aşabilecek durumlar için iyi bir usta arayışındaydım. Tavsiye üzerine İzmir'de Suzuki Tuncay'a gittim. Güven veren bir usta olarak değerlendirdim. Bundan sonra İzmir'de gideceğim usta Suzuki Tuncay'dır.
  4. AzÇok

Trafikte Öfke Kontrolü

Doğruları bilmek ile doğru davranmak aynı şey değil. Psikolojimiz her gün farklı olabiliyor. Bir gün kazaya neden olarak aracımıza hasar veren bir sürücüye espri yapacak kadar rahat davranabilirken başka bir gün kaza olmamışken tahammülsüz olabiliyoruz. İşte bütün mesele burada; öfke kontrolü...
  5. AzÇok

Pantolon altina giyilebilecek dizlik önerisi

Darbe koruması istiyorsan voleybol dizliği benzeri bir şey gerekir. Onunla da pantolon giyemezsin.
  6. AzÇok

Trafikte Öfke Kontrolü

Trafikte agresif davranış taraftarları vardır. Fakat çoğumuz "öfke ile kalkan zarar ile oturur" atasözüne inanırız. Fakat biz bile bazen sağ duyumuzu kaybedebiliriz. Bir kaç hafta önce gecenin geç saatlerinde şehirler arası karayolunda dikiz aynamda yüksek hızla makas atarak gelen bir araç...
  7. AzÇok

Suzuki Yetkili bayi işçiliği

Başka ülkelerde durum nasıl bilemiyorum. Fakat, Türkiye'de bu konuda gerçekten titiz bir servis henüz duymadım. Bu konuda çeşitli tecrübelerim oldu. Hiç birinde zararım karşılanmadı. Teslim ederken kısa da olsa bir video çekerek teslim etmek faydalı olur mu bilmiyorum.
  8. AzÇok

Ehliyet sınavında kalp krizi.

Daha önce iki kez kalp ameliyatı geçirmesine rağmen ikiteker sevdasından vazgeçmemiş. Yazık olmuş. Allah rahmet eylesin. 1767013976 Sanırım üzücü olayın anahtarı bu. Sağlık ocağı hekimi daha önce iki kez kalp ameliyatı olan bu gence rapor vermeyip. Tam teşekküllü bir hastaneden heyet raporu...
  9. AzÇok

Scooterlarda tank slapper

Skuterde görmedim. Fakat, yüksek hızlara çıkabilenlerde olabilir. Otomobilin ön takımı sorunluysa otomobilde bile olabiliyor. Yıllar önce bir murat 124 ün 140 km/h de direksiyonunun yerinden fırlayacak gibi olduğunu gördüm.
  10. AzÇok

Yaş itibariyle Maxi Scooter a geçiş yapanlar...

Cub motor tecrübem yok. Bunun için hayıflandım. Yorumunuz skuter severlere hayatını sorgulatır :)
  11. AzÇok

Bakım tutarsızlığı

Benim skuterim 8 yaşında. Fakat, sıfır aldığım motorlarda da bir kaç bakım sonra garanti dışına çıktım. Çünkü, bakımları kendim yapıyorum. Eli anahtar tutan veya iyi bir ustası olan garanti dışına çıkabilir tabii ki.
  12. AzÇok

Şehir içi ve bozuk yollar dışına çıkıp kullanma imkanı bulursanız alışırsınız. Bir benzetme yaparsak skuter hiç bir zaman mahallenin en güzel kızı değildir. Fakat, evlenmek için en mantıklı olan kızdır. :)
  13. AzÇok

Bakım tutarsızlığı

Yetkili servis kazığı garanti bitene kadar yenecek. Bir çare bilen yazsın.
  14. AzÇok

2026 Asgari ücret Beklentiniz

Çalışma hayatına 1983 yılında başlamış biri olarak çalışanların hayat şartlarının her geçen yıl daha kötüye gittiğini gördüm. Global patronların coğrafyamıza uygun gördüğü bu. 2026'da ne olur? Aynı süreç devam eder. Bu kader değişmez mi? İtiraz etmeyi öğrenene kadar değişmez.
  15. AzÇok

Süt Danası İstemem Zafer Abi.

Yorumlara bakınca yaptığım eleştirinin kabul görmediği aşikar. Her eleştirimiz kabul görecek diye bir şey yok. Bu nedenle artık yazmıyorum.
  16. AzÇok

A2 ehliyet sekiz çizme

Eğer eğitmenin o kadar geniş dönme diyorsa kırmızı çizginin dibinden veya lastik teması yaparak dönüyorsundur. En küçük bir kontrol kaybında dışarı çıkma ile sonuçlanabileceğinden eğitmenler bunu tavsiye etmez. Bazı adaylar ise sekiz çizerken çok içeriye dalarak küçük dairelerle dönmeye...
  17. AzÇok

Hayırlı olsun. Kazasız belasız ve keyifli sürüşler dilerim. Sert süspansiyonlara alışmanız gerekecek. Süspansiyon ayarını en yumuşak kademeye almanızı öneririm.
  18. AzÇok

Konumuz Zafer Akçay'ın Youtube kanalı. Ben daha fazla rehberlik içeren yayınlar yapması gerektiğini düşünüyorum. Bir-iki tane de örnek verdim. Verilen yanıtlara bakılırsa ticari nedenlerle daha fazla ipucu vermemesinin bir mantığı var. "Süt danası" başlığına takılma sadece son yayınında...
  19. AzÇok

Sigorta eksperi gözüyle bakmadığım için suçluyu aramadm. Tamam kontrolsüz bir şerit değiştirme var. Motosiklet sürücüsü neden düştü? Yapması gereken neydi? Önemli olan bu soruların cevapları. Bu cevaplar olsun istemiştim. Otomobil sürücüsüne edilecek küfürleri bulmada hiç eksiğimiz yok. Eksik...
  20. AzÇok

Zafer Akçay'ı beğeniyorum ve takip ediyorum. Negatif bir yorum değil eleştiri benimkisi. Takipçisi olarak beklentilerim olabilir. Kendisi veya ekibinin MT forumlarında yazılanları gözden kaçırmayacağını biliyorum.

Yeni mesajlar