Arama sonuçlarınız

1. AzÇok

Paslı Disk

Pas sökme işinde sirke kullandım. İşe yarıyor.
  2. AzÇok

Deprem için Motosiklet ekipmanları

Deprem coğrafyamız için kader. Şimdi bir de savaş eklendi. Motosiklet ekipmanı bizi kurtarmaz. Belki arama-kurtarma çalışmalarında işe yarar. Epstein çetesi durdurulmazsa savaş ekipmanı da ararız bu gidişle.
  3. AzÇok

42.000 Kilometre Boyunca Rks Spontini Tecrübem.

Bando kayış (Bugman için) orijinal kayışla genişliği aynı. Fakat yüksekliği daha az. Bu nedenle son hızı biraz düşük. Bu benim için önemsiz. Asıl handikapı 10 bin km. de ciddi çatlaklar oluşması. Benim motorda en uzun ömrü bu. Motorla gelen orijinal kayışı 25 bin km. de değiştirmiştim. Bu durum...
  4. AzÇok

Xmax ile uzun yola çıkmadan önce neleri değiştirmem gerekiyor?

Planladığınız bakımlar yeterlidir. Servis gerekli gördüğü değişimleri söyler zaten. Geriye güzel bir rota bulmak kalıyor.
  5. AzÇok

42.000 Kilometre Boyunca Rks Spontini Tecrübem.

@Motoseverrr eline sağlık. Bando kayış konusunda haklısın. Orijinal kayışlara göre 1/3 fiyat, 1/2 ömür ve aynı performansı düşünerek ben kullandım. Bu yıl JT kayışa geçeceğim.
  6. AzÇok

Burgman'ı Kış Uykusundan Uyandırmak.

9 yaşında ve 51 bin km.deki emektar Burgman UH 200'üm 5 aydır kış uykusundaydı. Hiç çalıştırmadan yağını döküp gerekli bütün bakımlarını yaptıktan sonra çalıştırmaya başlamak niyetindeydim. Gerekli bakım malzemesi ve yedek parçaları almıştım. Yatmaktan kaynaklanabilecek oksitlenmeler için kontak...
  7. AzÇok

Royal Enfield’dan Sürpriz: Retro Elektrikli Flying Flea C6 Tanıtıldı

Yollarda elektirikli araçların giderek arttığı malum. Bu motor caddede hava atmak için tasarlanmamış. O zaman neden çanta vs. yeri yok?
  8. AzÇok

Isınma

Eksilen suyu tamamlayıp tamirciye git. İhmale gelecek bir konu değil.
  9. AzÇok

En Az Sorun Çıkaran 50cc Çinli Tavsiye

50cc motosikletle yollarda ciyak ciyak gitmek(gidememek) pek cazip değil. Aşağıdaki bisiklet elektirik kiti çok daha cazip. Biraz pahalı ama 50 km/h üzerindeki hızı, 160 nm torku ve uzun menzili için kesinlikle değer. İhtiyaç olmayınca pedal basıp spor yapmak, elektiriği açtığında en dik...
  10. AzÇok

Bu motora bu kadar bakım masrafı değer mi ?

Xmax 400 kullanmadım. Xcity250 kullandım. İlk 20 bin km. varyatör temizliği bile yaptırmamıştım. Buna rağmen bir sorun çıkarmamıştı. Belli ki bütçeden fazla pay ayırmak istemiyorsun. O zaman elin anahtar tutmalı. Bilgim yeterli olmasa da elime anahtar aldım. Çok önemli hatalar yapmadan zaman...
  11. AzÇok

Lifan KPT400 Gelmiş

Lifan Çin'de iyi bir üretici. Türkiye'de çok zayıf. Küçük motorları haricinde uzak durulmalı.
  12. AzÇok

Motosiklete castrol araba yağı koysak ne olur?

Arkadaşının Fiat egea aracına da motosiklet yağı koyarsanız tam olur.
  13. AzÇok

Apec Apx7 satın aldım

Hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Aşağıdaki linkte uzun boylu olmasa da motorunuzun üreticisi hakkında bilgiler var. Üşenmeyip 36 sayfayı okursanız müşteri memnuniyeti kavramından ne anladıkları konusunda fikir sahibi olursunuz. Birçok insan ciddi şikayetlerde bulunup kendileriyle...
  14. AzÇok

Depo Eziğini Motosiklet Alınır Mı?

Bayisinden deposu ezik sıfır motosiklet almışlığım var. Önemli bir konu değil.
  15. AzÇok

Herkese İyi Bayramlar 🏍️

İyi bayramlar.
  16. AzÇok

Motosiklet Eğitimi Sürücü Kursları Yetersiz Olması

Türkiye'de sürücü ehliyeti verilmesi konusunu yüzeysel bir bakışla anlama imkanımız yok. Eski sistemde ehliyet işleri EGM'nün yönetimindeydi. O sistem eğitim değil sınav odaklıydı. Sınavlar polis memurları tarafından yapılıyordu. Uzatmadan söylersek son derece laçka bir durum vardı. Bu işi MEB...
  17. AzÇok

Hafta sonu aldığımız eğitimden geriye kalanlar

Forumda bugüne kadar gördüğüm(2007'den beri) en iyi etkinlik olmuş.Emeği geçenlere teşekkür ederim.
  18. AzÇok

nmax 125 kalkışta ve yamadan çıkmaya başlarken gelen ses sorunu

Böyle kısa bir video ile teşhis koymak çok zor. Bir çok nedeni olabilir. Hava filtre kutusu bağlantısı gevşek-titreşim nedeniyle ses yapıyor olabilir. Debriyaj balata ve tası titreşim nedeniyle ses yapıyor olabilir. Kendi motorumda 7000 devirde 100 km/h yerine 90 km/h yaptığı zaman baga veya...
  19. AzÇok

Kaza anı ve tahminler

Geçmiş olsun. Özel bilgileri kapatıp kaza tutanağını da koyarsan daha iyi bilgi alırsın. Fotoğrafları çok yakın çekmişsin. Kavşakmıdır? Trafik tabelası varmıdır? Hiç bir şey belli değil. Mevcut fotoğrafa bakılırsa (Hız, tabelaya uymama vs. hatası da yapmamışsan) otomobil sürücüsü %100 kusurlu...
  20. AzÇok

motosiklet fazla yakıyor

Motorunun sorunu hallolur. Fakat, insanlarla diyaloğunu düzeltmen o kadar kolay değil. Biraz çaba harcaman lazım.

Yeni mesajlar