Arama sonuçlarınız

1. O

Debriyaj ani kavrama

Kalkışlarda debriyajı bırakırken bazen normal bir şekilde kavrama yapıp kalkıyor Bazende debriyajı bırakırken sanki debriyajı aniden bırakmışım gibi kavrama yapıp motor kafa atıyor ileri savruluyor Bu değişkenlik sebebi ne olabilir her zaman olan bir şey değil
  2. O

Motor son viteste devir çevirememe durumu

Arkadaşlar motor düz yolda örnek veriyorum 4. Viteste devri tamamladım (9000 rpm redline) 5. Vitese geçtiğimde 7000 rpm civarında yada 8000 rüzgarın durumuna göre kalıyor Yada motoru zorlamadan 7 - 8 bin rpm gibi vites değiştirsemde 5. Viteste ya toplayamıyor Ya da çok zorlanarak bir miktar...
  3. O

Otomatik gergi manuel gergi

Bu resimdeki yaylı ve tırnaklı olan otomatik gergi mi oluyor arkadaşlar ? Ve takarken bir yöntemi var mı Ben şu şekilde yaptım Ortadaki yaylı kısmı vidayı söktüm çünkü yuvaya oturmuyordu palete dayanıyordu Yaylı kısmı söktükten sonra gergiyi içine ittim aparatı bloğa oturttum 2 yandaki...
  4. O

far ayarı

resimde işaretli kısım uzun kısa yada aşağı yukarı gibi bir ayarı mı gerçekleştiriyor acaba motorda bir tel parçası cama vuruyor gibi ses vardı takip ederek o parçadan geldiğini anladım sağa ve sola dönüyor fazla kurcalayıp bozmak istemedim ayarını ben deki kılavuz ve teknik şemalar da...
  5. O

Debriyaj müşürü

Debriyaj müşürünün soketlerini çıkarıp multimetre ile test ettim sokete basmadığım zaman multimetre ötüyor Sokete bastığım zaman ses kesiliyor Fakat vites 1 e alıp denediğimde sokete bastığım zaman motor çalışıyor ( yani debriyaj basılı konumda oluyor) basmadığım zaman çalışmıyor Ters bir...
  6. O

Gaz Kelebek Swichi

motor modeli tvs apache rtr 150 arkadaşlar bildiğim kadarıyla gaz verirken karbüratör deki kelebekle bu Gaz Kelebek Swichi aynı anda hareket ediyor yani çubuk ne kadar uzarsa ona göre CDI ya bilgi gönderiyor ve ateşleme ona göre yapılıyor Ben multimetre ile test edeyim dedim kitapçıkta...
  7. O

İskelette şase olur mu ?

Tvs apache TRT 150 Klavuzu bayağı ayrıntılı inceledim görsellerde göremedim Resimdeki gibi vidalı yerde yassı etrafı plastik kılıf giydirilmiş uzantı var Şase yeri mi acaba ve gerekliyse önlemini alayım Teşekkürler
  8. O

Karbüratör işemesi

Böyle bir şey varmış ilk defa duydum sarı lekeler oluşuyor sanırım karbüratör o kısımdan benzin kaçırıyor bunun çözümü var mıdır arkadaşlar yada önemsiz bir şey mi
  9. O

katalizör giriş çıkışı ne yönde

arkadaşlar bu kısımdan egzoz gazı çıkış mı yapıyor yoksa motor bloğuna hava girişi mi oluyor buradaki A noktası hava kutusu B noktası motor bloğuna gidiyor şimdi A dan B ye mi B den A ya mı geçiş oluyor motor hava tahliyesi gibi bir şey okudum tam olarak ne olduklarını anlamak istiyorum...
  10. O

Beynim yandı psı değeri

https://imgyukle.com/f/2022/02/17/EnpUQt.jpg Bu kullanım klavuzundaki değerler Bu da ölçtüğümüzde çıkan değer ben bağlantı kuramadım yardımcı olur musunuz
  11. O

Fülü fülü sesi

Arkadaşlar şu ses içinde sizden tahminlerinizi isteyecem mazur görün https://youtube.com/shorts/vhcOWURswL4?feature=share Devirle beraber fülü fülü diye ses senkronize şekilde duyuluyor ne olabilir Birde yağ çubuğu seviyesi motoru çalıştırdıktan sonra son seviye ye iniyor soğukken yarıda...
  12. O

Bu sesi yorumlar mısınız ?

https://youtu.be/5PRAX_UY0DQ Vites 1 de debriyaja basılı tutup arka lastiği çeviriyorum boşta bir şey var gibi Şanzıman kısmından sanırım ses ( usta bişi yok dedi )
  13. O

Şanzıman mili

Selamlar Şanzıman mili yada tahrik mili mi deniliyor hani şu ön dişilinin olduğu mil Bu milin ileri ve geri bir miktar dönmesi normal mi kendine has boşluğu mu var yoksa hiç dönmemesi mi gerekir ( motoru hareket ettirmeden ) Yarım debriyaj ve gaz verdiğimde tak sesi var yani bir şeyler boşta...
  14. O

Buji ucu bakar mısınız

Hava yakıt karışımı sağlıklı denilebilir mi görsel için Sağlıklı ise silindirin üzeri simsiyah tel çubukla hafif sürttüm şöyle kurum çıktı Sebeb ne olabilir
  15. O

gıyk gıyk sesi :D

rölantide gıyk gıyk gıyk diye yazabileceğim bir ses duyuyorum rulman sesi olma ihtimali nedir ? Debriyaj göbeği rulmanı bu sesi yapar mı acaba şüpheliyim oradan yoksa krankla mı alakalı gaz verince yok bu ses rölantiye düştüğü zaman başlıyor gıy gıy gıy diye internette çok araştırdım sesleri...
  16. O

Yağ eksiltme

Selamlar Yağımı yeni değiştirdikten sonra tek seferde 200 km yol yaptım ve kontrol ettiğimde yağ çubuğu üzerindeki desenleri birim olarak ele alırsam 3 birimde 1 birim eksilmiş gözüküyor 200 km yoldan sonra parçalı olarak 50 km daha yol yaptım şu an yağ seviyesinde bi değişme yok gibi...
  17. O

Ön dişlide ki gevşeklik

https://youtube.com/shorts/cSoIeHbfi_o?feature=share Kalite düştü ama anlaşılır sanırım tırnakların biri kırılmış Dişlinin bu kadar oynaması ve viteste iken bu kadar ileri geri dönmesi normal midir Dişlinin girdiği çubuk mil (adını bilmiyorum) onda herhangi bir oynama yada gevşeklik yok
  18. O

yağ filtresi parçacıklar

Selamlar Bunların bu kadar çok olması doğal mı ? Arada bakır renkli gibi parçalarda var, daha öncesinde elimle biraz daha büyük parçalar ayıkladım genelde yay şeklinde sanki vida yuvası sıyırmışta demir talaşlar çıkmış gibilerdi. mıknatıs ile deneme yaptım 1 2 parça ancak yapıştı genel olarak...