Arama sonuçlarınız

1. ogzcngdk

Ehliyetsiz Şehirler Arası Seyehat

Cevirmeye denk gelirsen yüklü bir ceza yersin, kazaya karışırsanda başın belaya girer. Ehliyeti olan bir arkadaşından rica etmende fayda var.
  2. ogzcngdk

tenere mi? v-storm mu?

Eskiden olsa ne güzel kavga ederdik neşemizi bulurduk ama fakiliğin gözü kör olsun, hero x pulse ile karşılaştırıyorum. 😅😅😅😅
  3. ogzcngdk

Her0 xpulse 200 4v ön dişli boşluğu ve zincir dişli sesi

bana normal gelmedi, ama sebebini bilemiyorum. İncelemek lazım arka maşa üzerinde kauçuk malzeme olması lazım o yoksa eğer demire sürttüğü için ses yapabilir.
  4. ogzcngdk

tenere mi? v-storm mu?

Tenere arazi kabiliyeti yüksek, teknolojisi düşük, süspansiyonu kaliteli bir motosiklet, en az %50 arazide kullanmayacaksanız tenere tavsiye etmiyorum.
  5. ogzcngdk

Motosiklete büyük akü takmak

Merhaba amper olarak büyük akü takmanızda bir sakınca yok, fakat elektrik aksamına taktığınız ek parçalar konusunda size bir faydası olmaz. Motorunuzun ne kadar elektrik ürettiğini bilemiyorum ama, örneğin elcik ısıtmayı alt devirlerde kullanmazsanız veya sislerle birlikte kullanmazsanız sorun...
  6. ogzcngdk

80 cc diye 50 cc motor satmışlar

Usta silindir üzerinde 50 cc yazısı görmüş olabilir fakat artık çoğu silindirde 80cc olsa bile üzerinde 50 cc yazıyor kanunen bir sorun olmaması için. Bunu şöyle az çok anlayabilirsiniz, 50 cc ile 80 cc arasında ciddi bir güç farkı oluşur, 50 cc rampalarda fazlasıyla boğulup 2 kişi çıkmazken...
  7. ogzcngdk

Hero Hero X Pulse 200 Kullanıcıları /Bilgi Paylaşım Başlığı

10w-40 kullanabilirsiniz, 10-30 piyasada az bulunan sentetik ve pahalı bir yağ çeşididir. 10-40 yarı sentetiğinide bulabileceğiniz daha yaygın bir yağdır, aralarında çok farkta yoktur. Bizim motora yarı sentetik yağ koymakta bir sakıncada yoktur. Zaten 10-30 daha bulunabilir ve ucuz olsaydı hiç...
  8. ogzcngdk

şambrelli lastik kullanmak

Öncelikle bu şekilde kullanın, deneyimleyin, bende ilk aldığımda korkmuştum ama hiç lastiğim patlamadı. Zannetdiğiniz kadar riskli bir şey değil, özellikle lastikler biraz dişliyse bir şeyin batması ve patlatması zorlaşıyor. 10000 km dir her türlü şartta kullandım hiç başıma böyle bir şey...
  9. ogzcngdk

Başka viskotize yağ eklemek

10-30 üzerine 10-40 koyarsanız viskozite koyduğunuz ml oranından10-40 a doğru yaklaşır, yani yağ kalınlaşır fakat ,10-30 ve 10-40 arasında çok az kalınlık farkı vardir yani 200 ml eklemekte sorun yoktur. Tam sentetik yağa mineral yada yarı sentetik eklerseniz motor içindeki yağ yarı sentetik...
  10. ogzcngdk

karbüratör hava ayarı

En pratik şekilde şöyle yapabilirsiniz; 1. Motoru çalışma sıcaklığına getirin. 2.Rölanti ayar vidasından rölanti devrini 3000 dev/dak ayarlayın. 3.Hava ayar vidasını tamamen kapatıp 1.5 tur açın. (250cc motorlar için 2.5 tur) (tamamen kapatınca motor stop eder hızlı olmalısın :)) 4. Hava ayar...
  11. ogzcngdk

Kinroad XT250 Restorasyon Projesi

Merhabalar, biliyorsunuz ben eski püskü motorları adam etmeyi severim.:P Bu motor Mondial MCT 250 ile aynı bloğa sahip motorlardan birisi. Geçenlerde Bursadaki ilanlarda görünce dikkatimi çekti, bu motorla bir tek ben uğraşırım dedim :) Neyse gidip gördüm rezalet ötesi boyası dışında çok...
  12. ogzcngdk

Erikli Yaylası - Uludağ Bursa Keşif Sürüşü

3 Motor geçtiğimiz pazar Erikli yaylasını keşfe çıktık. İyi seyirler:king:
  13. ogzcngdk

Uludağ Yolu Hero X Pulse 200 Sürüş Videosu

Merhaba arkadaşlar, sonunda kendime bir aksiyon kamerası aldım, deneme amaçlı olarak ta Uludağ yoluna çıktım, iyi seyirler dilerim. https://www.youtube.com/watch?v=hbXvr4GMJxU
  14. ogzcngdk

90' Puch Maxi S Projesi (Aynısından bi tane daha aldım)

90' Puch Maxi S model motosikletimi Kütahya'dan aldım. Motorunu temizkledikten ve kontrol ettikten sonra contalarını yenileyerek topladım. Nikel kaplamaya verilecek parçaları belirledim, yedek parçaları temin ettim, vakit buldukça uğraşacağım. Motoru aldığımda bu vaziyetteydi, çalışır ve...
  15. ogzcngdk

2. Motorda Sigorta Konusu

Arkadaşlar herkese merhaba, yakın zamanda kendime bir motosiklet alacağım, ancak şu anda üzerime kayıtlı bir otomobil ve bir motosiklet var. Yaptıracağım sigortada astronomik bir rakam çıkmasından korkuyorum. Otomobilin sigortası var. Motosiklet 50 cc sigortası yok. Yeni alacağım motosiklet 3...
  16. ogzcngdk

85' Puch Maxi Restorasyon Projesi

Selamlar arkadaşlar, geçenlerde facebook marketplacede gezerken Avusturya üretimi bir puch ilanına denk geldim ve fiyatıda oldukça uygundu, daha öncde 2 viteslisini toplamıştım o yüzden bir sempatimde var motora dayanamadım aldım. Bursadan Kütahya Tavşanlıya gidip alıp geldik. Müsait oldukça bu...
  17. ogzcngdk

OGUZ'S GARAGE Bakım ve Tamir garajı youtube kanalı

Merhaba arkadaşlar, kendi araçlarımın bakım ve tamirlerini kendi imkanlarımla yapıyorum bunu yapaken videoya çekip paylaşırsam hem kendim için güzel bir anı arşivi olur hemde bu işleri yaparken beni motive eder diye düşündüm. Şimdilik düzgün video pek yok ama yakında subap ayarı, silindir pistin...
  18. ogzcngdk

Subap ayarı sorunu yardıma ihtiyacım var.

Arkadaşlar bende bir motor var kuba dragon 50 cub motor bloğu var üzerinde 50 cc En son 10w40 yarı sentetik yağ koydum ve motorun subap ayarı bozuldu, soğukken calismamaya başladı. Subap ayarı yaptım, emme egzoz 0.05 mm olucak şekilde ayarı yaptıktan sonra 100 km kadar sorunsuz kullandım daha...
  19. ogzcngdk

HGS ve OGS borcu hakkında

Arkadaşlar merhaba, benim aracımda hgs olmasına rağmen hgs ile birlikte ogs cezasıda geliyor. Ben KGM ye mail attım ama 2 sene önce aradığımda kendi kendine düzelir dediler 2 sene sonra ödemediğim için tebligat geldi eve. Başına bu tarz bir olay gelip nasıl çözdünüz, şu anda borçlar vergi...
  20. ogzcngdk

Yıkık Motor Project 3

Yeni motorumuz Yuki YX200-CS Tornado, çooook eskiden bir dönem satılmış bir racing motor, motoru arkadaşımdan aldım yıllardır yatıyormuş, zamanında motoru kol çıkartmış onlarda çıkma bir cg tip motor bulup takmışlar fakat takarken silindiri çatlatmışlar yağ atıyormuş. Motor çalışıyor fakat...

Yeni mesajlar