Arama sonuçlarınız

1. ogzcngdk

15 Yaşında Motorsiklet Almalımıyım?

Ehliyet alana kadar sabretmek en güzeli, ben dayanamıyorum hastasıyım diyorsan elektrikli scooter alıp sağda solda gezip antreman yapabilirsin, faydası olacaktır. Bu arada ben motorla 10 yaşımda tanıştım ve 17 yaşıma kadar bekledim, sanırım bu büyük aşkın sebebi 7 sene beklemiş olmam. :) Şu...
  2. ogzcngdk

Hyosung S&T Kanuni Hyosung/S&T Kanuni Gv250 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Hocam hyosung 2016 da son sıfır modellerini getirdi ve yedek parça desteğini çekti, öncesinde enjeksiyonlu ve karbratörlü olarak 2 modeline uzun süreler bindim, çok memnundum. Şimdi getirilen modeli aynı motor bloğuna sahip ama hiç bilgim yok malesef. Benim size tavsiyem garantiyi bırakmayın...
  3. ogzcngdk

Motorsiklete Fan Takan Adam

İyi niyetle yapılmış bir hareket, işe yarar mı? az bir katkısı olur diyelim. Radyatör fanları aluminyum veya bakır alaşımdan yapılma radyatör içinde gezdirilen suyun hararetini almakta çok etkilidir çünkü suyunda,bakırında, aluminyumunda ısı iletim katsayıları yüksektir, yani üzerlerindeki...
  4. ogzcngdk

Mondial Cg Gelen Ses

piston sesine benzemiyor, üst kapağı açıp bakmak lazım, subaplar gevşek gibi
  5. ogzcngdk

Bu motordan nasıl anlayabilirim

önce periyodik bakımların nasıl yapıldığına bakılır, yağ, filtreler, buji vs. daha sonra daha ileri bakımlara bakılır, subap ayarı, silindir piston değişimi, egzantrik zincir değişimi, debriyaj balata değişimi vs. en sonda krank, şanzıman, rulmanlar vs. gibi bölümler öğrenilir. piyasadaki...
  6. ogzcngdk

Akü voltajı kafamı karıştırdı

Kurşun-asit yani araba ve motorların marş akülerinde teknik olarak mümkün ama bu şekilde 9 amperlik akünün ömrü verimsiz bir şekilde düşecektir. Bu sadece yeni nesil yada özel durumlarda kullanılan lityum-iyon tipteki akülerle marş ömrünü etkilemeden mümkün olabilir, ama bu aküler şu anda çok...
  7. ogzcngdk

Rulman bakımı kaç kilometre de bir yapılmalı

illaki bir kilometre bilgisi istiyorsanız 10000 de bir değişmeli derim. ama ses ve boşluk yapmadıkça değişmeye gerek yok.
  8. ogzcngdk

akü işi karışık biraz, benim deneme yanılmalarla öğrendiğim şey şu; 12.6 üzeri voltajlar köpük gibi, akım çektiğiniz an gider, akü voltajı 12.6 üzeri ise sorun yoktur. ama örneğin sabah soğuk marş esnasında 10 V altına düşüyorsa o akü ömrünü tamamlamış demektir, yani önemli olan akünün yük...
  9. ogzcngdk

2025 te alinabilecek en kaliteli Çinli cross

wr gerçekten çok sağlam bir motor ama hepsinin ekmeği yenmiş durumda, ben şahsen 30 binde kros almak istemem. Bence siz victor 250 yi bayide inceleyin sıfırı 107 bin lira, x pulse ise ben kullandığım için tavsiye edebilirim gerçekten çok dayanıklı düş,kalk, suya sok, çamura sok banamısın demez...
  10. ogzcngdk

2025 te alinabilecek en kaliteli Çinli cross

hocam kros diyorsunuz ama sürekli dağda mı gezeceksiniz? yoksa 5 gün şehir içi 1 gün hafif arazi mi? heroları düşük kilometrede satanlar hakkını vermeyen tayfa öyle söyleyeyim, şehiriçinde kullanım memnun kalmıyorlar ek olarak herodan piyasada çok fazla var satılık ilanlar çok küçük bir kısmı...
  11. ogzcngdk

E-Ticaret İle Motosiklet Malzemesi Satın aldım.

hocam e ticaret sitesi üzerinden aldıysanız, öncelikle notun fotoğrafını ve ayakkabıları fotoğraf çekip 1 yıldız vererek yorum yapın, ardından iade işlemlerini başlatın. kimseyle muhattap olmanıza gerek yok. normal bir site üzerinden aldıysanız derdinizi anlatmak zorundasınız, ama çözülemeyecek...
  12. ogzcngdk

ikiside olur
  13. ogzcngdk

Motordan değişik sesler geliyo ve yavaş gidiyo

sanırım yavaş gitmesinin sebebi dişlilerin 50 cc ye göre olması, ön dişliyi büyütmeyi deneyin, ses konusunda bir şey diyemem duymamız lazım bu arada orijinali 1. vites 30 2. vites 40 3. vites 60 4. vites 70 yapar
  14. ogzcngdk

Yamaha wr 125 x 70binde alınır mı?

Evet masraf çıkarır, o paraya tertemiz x pulseler var.
  15. ogzcngdk

MERHABALAR...

Hoşgeldiniz, iyi sürüşler dilerim.
  16. ogzcngdk

90' Puch Maxi S Projesi (Aynısından bi tane daha aldım)

Bitirmeye çok yaklaştım, bazı eksikler var, uğraştıkça daha fazla şey çıkıyor ama baktıkça çok keyifleniyorum, çok güzel oldu, yüksek ihtimalle satmayacağım bunu kendime saklayacağım, belki koleksiyonumun ilk parçası olabilir. Bu arada aldığımdan beri hiç çalıştırmadım, aldığımda çalışmıyordu...
  17. ogzcngdk

Aksiyon kamerası HK.

bende osmo action 3 var, gayet güzel, fiyat/performans kamerası diyebilirim. yanlız insta 360 ile osmo action 3 ün çektikleri görüntülerin türleri farklı, osmo action 3 kask üzerinden geniş ve kaliteli görüntü sunar, ama insta 360 ıın verdiği 360 görüntüyü vlog için kullanamazsınız. Genelde...
  18. ogzcngdk

Kamera İçin Hafıza Kartı

kamera nedir? adam akıllı bir kamera değilse her türlü kart olur, iyi kalite kameralarda sd kartların yazma hızı önemlidir, genelde pro modeller bu yazma hızını karşılar.
  19. ogzcngdk

Boyasız parçadan balata spreyi izini nasıl çıkartırım ?

Sırayla 360-600-800 zımpara atar ve 3 kat boyarsanız kaliteli bir iş yapmış olursunuz. Çizikler tırnağa takılıyorsa gideremezsiniz. Boya kodunu bilemiyorum ama koyu mat gri gibi bir şey sanırım. Alt sakal olduğu için çok önemli değil birebir tutmasına gerek yok.

Yeni mesajlar