Arama sonuçlarınız

1. T

sürekli debriyaj gevşiyor

Arkadaşlar ben mi yanlış kullanıyorum. Sık sık gevşiyor debriyaj. 10 gün önce düzelttirdim 100-150 km yaptım yine gevşedi.
  2. T

aküden akan asit motor bloğununa geldi

arkadaşlar aküden asit aktı motor ayaktayken düştü, biraz rengi bozuldu asidin geldiği yerin. Ne yapsam düzeltebilirim?
  3. T

Vites düşürerek yavaşlama

Ben genelde motoru 3. vites 5 bin devir felan kullanıyorum. Yani her gün gittiğim bi güzergah var o yolda bu şekilde kullanıyorum. Şimdi bu dediğim şekilde giderken vitesi 2 ye indirip gazı bırakmam krank a zarar verir mi? Yada 2. vites 5-6 bin devirlerdeyken gazı bırakıp kısa bi süre...
  4. T

Yine olay :D

Arkadaşlar bu gün toprak bi yere girdim daha doğrusu yağan yağmurdan dolayı çamur olmuş her yer. Tüm çamur taş parçaları ön çamurluğa doldu, ön teker kilitlendi resmen. Etraftan çubuk felan bişeyler bulup çıkarabildiğim kadarını çıkardım. Yanımda alet felan olsaydı çaömurluğu sökecektim. Teker...
  5. T

Işıklarda yine olay :D

1-2 saat önce kırmızı ışıkta bekliyorum, yanıma bi motor geldi. Ne kask var ne bir şey çocukta. Motorda yere değecek gibi, tel jant felan var. Hafif hafif gaz veriyor bana bakarak :D Bende bu işkencenin hemen bitmesi için dua ediyorum. Motoru yeni almışım daha üzerime almadım gece gece iş...
  6. T

Alıyorum artık ben bu motoru

2 kere konu açtım bi karar veremedim. Çevremden birisi motorunu satıyor 2013 model r6 34 binde. Kullanış tarzını felan biliyorum. Motoruna iyi baktığınıda biliyorum. Net bi fiyat vermedi ama 40-45 arası bi fiyat olur diye düşünüyorum. Bütçemi zorlayacak ama almak istiyorum artık kafenin önüne...
  7. T

kask kullanırken sprey mi jöle mi?

arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum
  8. T

nemli ortam

Arkadaşlar motorumu bodrum katına koyuyorum ama ora biraz nemli acaba motora zarar verir mi? Gidonda nokta nokta paslanmalar olmuş.
  9. T

saç ve kask

Arkadaşlar ne zamandır kask taktığım için saçımı yapmıyorum. sizce bi zararı var mı yada yapanlar var mı kask kullanırken saç yapmanın?
  10. T

modifiye hakkında

Arkadaşlar mondial mc motorumun görünüşünü biraz değiştirmek istiyorum. Manet, elcikler, aynalar, jant şeridi, gidon. Motorum mondial mc 125 roadracer, siyah renkli. Acaba komple mat siyah kaplama yaptırabilir miyim motora? Önerebileceğiniz motoruma uyacak ayna, manet, elcik var mı?
  11. T

Motor tavsiyesi

Arkadaşlar geçen konu açmıştım ama o motordan vazgeçtim. Şimdi, benim bütçem 26 bunun 4 ünü ekipman ve lastiğe ayıracağım. Ekipmanlarım tam ama değiştirmem gerekenler var. 22 civarına 600 cc ss motor arıyorum. Yakıtı felan geçtim ne yakarsa yaksın. Marka model tavsiyeleriniz nedir?
  12. T

Motor neden zor çalışır

Şimdi benim mc tek marşta çalışmıyor böyle 5-6 marş attığım bile oluyor şu an 4300 km de. Bakımları yapıldı. Arkadaşımda drift var tek marşta çalışıyor stop etmiyor. Tabi oda biraz uzun marş veriyor anca öyle çalışıyor. Yani ben marşa basıyorum direk çalışıyor ama bi kaç kere stop ediyor...
  13. T

babama motor

Babam için motor bakıyoruz ama ya 50 cc olucak yada elektrikli olucak. Yani b ehliyet ile kullanabileceği bir şey arıyoruz. Bütçe olarak 2500-3500 aralığına hangi motorları tavsiyelerinizi alabilir miyim? Şehir içi günde en fazla 5-10 km kullanır ya kullanmaz.
  14. T

600 rr

Arkadaşlar 2007 model 600 rr 39 bin km de 22 bin tl fiyat. Yorumlarınızı alabilir miyim benim kafama yattı.
  15. T

Arka tekere farklı ebatta lastik

Benim arka teker 90 90 18, kış lastiği takılı şu an söküp yeni yaz lastikleri alıp takcağım. Ancak şöyle bi düşüncem var eğer olur mu bilmiyorum. Arkaya 110 90 18 alsam takabilir miyim? Ustaya sordum bulabilirsen 100 90 18 olur ama 110 olmaz dedi. sizce ne yapmalıyım?
  16. T

Plastik ve metali birbirine yapıştıracak güçlü bir yapıştırıcı var mı?

Arkadaşlar plastik ve metali birbirine güçlü bir şekilde tutturacak bir yapıştırıcı var mı? Menteşenin bağlı olduğu plastik parçanın vida yuvaları kırılmış bende yenisini almak yerine yapıştırmayı düşünüyorum. Önrebileceğiniz güçlü tutan bir yapıştırıcı var mı?
  17. T

Çok mu fazla debriyaj kullanıyorum?

Yavaş giderken debriyajı çok kullanıyorum çünkü mesela debriyaj kullanmayınca gazı açtığımda motor ileri doğru atıyor ona engel olmak için debriyaj kullanıyorum. Motor fazla ileriye atılmasın diye debriyajı yavaş bırakıyorum kalkışlarda, özellikle yokuş çıkarken tekere gelmemesi için. Yada gazı...
  18. T

Bu havalarda kış lastiği?

Arkadaşlar motorda kış lastikleri takılı. Anlas winter grip. Havalar iyi gidiyor acaba lastiğe zarar verir mi? Şu sıralar yeni lastik alacak bütçem yok. Ne zamana kadar kullanabilirim sizce bu lastikleri?
  19. T

Karbüratör kirli ne demektir?

Karbüratör kirlenmesi ne demek?
  20. T

Nasıl hızlı devir alınır?

Başlıkta pek açıklayıcı olmadı sanırım ama şöyle anlatayım. Benim mc 125 yavaş devirleniyor. Örnek veriyorum diğer motorumda gaza yüklenince devir çok hızlı artıyor ama mc 125 imde devir yavaş yükseliyor. Bu durum karbüratörle mi ilgilidir? Diğer motorum enjeksiyonlu onunla kıyaslamayım, bi ybr...

Yeni mesajlar